Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 20:14 - Агентът Иван Драшков - обедини Румен Петков и Атанас Атанасов
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2249 Коментари: 3 Гласове:
3



Цирковото шоу с нашенското ФБР продължава

image


Веселбата за народа дойде от най-неочакваното място – седалището на Държавната агенция „Национална сигурност”. При Бареков се появи един зализан, лустросан, тип агент на ЩАЗИ от 70-те деец на тайната служба и ни информираха, че това бил автора на прословутия доклад, който изчезнал с помощта на Станишев, т.е. самият Иван Драшков.

Христо МАРКОВ


Той започна един монолог с равен, монотонен гласец и веднага лъсна, че е поредното съгласувано/договорено/ интервю. Просто Бареков се щадеше откъм въпроси или поглеждаше към написано листче, където явно си беше отбелязал какво може да пита и за какво да си кротува.
Същият човек, който бил заместник в ДАНС, си призна, че е авторът на злополучния доклад, ама го дал в последния си работен ден на Първанов, Станишев и главния прокурор, за да „сигнализира какво се върши в службата”. Той „чул” /забележете!/ , че бизнесмени били рекетирани за милиони левове от организирана престъпна група в службата. Според него ДАНС се управлявала на автопилот, а имало и физически бит неин служител, който му помагал да пише въпросния донос. При тази новина не крия, че изпитах удоволствие, защото текстът на доклада с клюкарските си внушения, елементарен стил и характер на класически донос наистина си заслужава боя. Даже му е малко. И още ни информира Драшков, че „те” буквално се съсипали от
работа денонощно от сутрин до вечер, а в това време някои други структури са правели компромати срещу тях, ама накрая точно неговите хора и лично той драснал въпросния доклад.
Като чух за „отговорната
работа” се сетих за един симптоматичен случай. Спомняте ли си как преди време служителите на ДАНС бяха на по цигарка пред сградата им, понеже имало сигнал за бомба?!? Представяте ли си сигнал за бомба в централата на ЦРУ и всички американски тайни агенти, да чакат проверката – егати тайната служба. Наште „тайни агенти” само дето не позираха на фотографите. И продължи Драшков с възмущението си, че службата, в която той бе заместник-шеф се управлявала на автопилот. То май по-добре така, отколкото да я управляват с подобни доклади.
В същото време, костовистът Атанас Атанасов и червеният Румен Петков в един глас се скъсаха да защитават този Драшков колко добър таен служител бил. Няма що – страхотен, особено като му прочетеш писмовното творение. Щом специалистите на ДСБ и БСП се обединиха в защита на една персона, тя
работата е повече от ясна за какво иде реч. А и не случайно Бареков покорно си мълчеше.
Иначе, ако се разровите в паметта си ще откриете, че името на този милиционер е обвързано само със скандали – още двайсет годишен през 1986 г. получава престижен пост в ДС, остава и по време на „демократичните промени”, за да стигне до заместник на самия Атанасов, после разкриха бизнеса на сина му Драшков-младши, който на 25 години станал милионер. Накрая арестуваха брат му Петър, фалшифицирал подписа на Борисов и си взел някаква земя в центъра на София. Бареков така и не се сети да го попита дали са истина твърденията на Гамизов, че Драшков е човекът, който контролира трафика и производството на амфетамини в
България. Отново се опитват да ни къпят в приказки за „големите професионалисти”, които несправедливо били отстранени, ама като ги върнат и всичко тръгва по вода. Без юмручни схватки и общи доноси.
Общо-взето май Алексей Петров ще се окаже, че им води на всички с няколко обиколки. Нали той завъртя галимацията, от която всеки ден изкача ново зайче.

Станишев посети прокуратурата и се оказа, че е бастисал не един, а цели девет тайни доклада, като един от тях бил озаглавен „Невестулката” и се отнасял до негов министър. Той пък веднага свика пресконференция и атакува Бойко с някаква група „Котараците”, която знаела половин София. Флората и фауната продължи, но последната дума бе на премиера, който милозливо пощади Станишев – „Човекът не е ходил войник и не знае как се борави със секретна документация. Съжалявам го.”
В същото време се узна, че шефката на всички тайни в държавата Цвета Маркова е отсвирила скандала и е заминала на екскурзция в Австралия и Шри Ланка в делегацията на президента Гоце. На зеления континент началничката на ДКСИ щяла да подписва договор с австралийските служби за сътрудничество в областта на класифицираната информация?! Ама извинявайте, това звучи направо абсурдно – в БГ-то класифицираната информация се разнася по вестници и Интернет като стихосбирка, а варненската царистка ще си сътрудничи с ... Австралия по темата. И да не забравяме, че за опазването на тайните комисията на Цвета Маркова харчи повече от 10 млн. лв. годишно!
Колко ли време ще продължат веселбите с „анализи на тайните”, сутрешните блокове, разработките за невестулки, котараци, лъвове, хипопотами и екзотични животни дори и Бареков не може да прогнозира, но е повече от сигурно, че ще продължи доволно протяжно, защото видимо забавлява публиката с разни пуяци, които се дуят всеки ден да ни обясняват как аха и спасяват държавата пък и нали Станишев е парясал цели девет „тайни” доклада, т.е. има много мегдан за
работа и разкрития. Ама чакайте - нали по това време вече трябваше да се разглежда бюджета на страната ??!


Тагове:   данс,


Гласувай:
3



1. анонимен - Майко, майкооо...
28.10.2009 22:10
Скандал до скандала мила, моя, майнольо! Кога ще започне да се работи за благото на народа в тая ченгеджийска държава?
цитирай
2. veselaj - Шоуто засега успешно отвлича вн...
29.10.2009 04:52
Шоуто засега успешно отвлича вниманието от неграмотността и безпомощността на това правителство. Докога ли?
цитирай
3. krotalka - Хвърлят прах в очите ни,
29.10.2009 08:27
залъгват ни с глупости и отклоняват вниманието от наистина важните неща! Както обичаше да казва един мой познат - "Всичко е пунт и пластика"
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542122
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031