Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2009 18:49 - Пловдивска кметица общува с Космоса
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2447 Коментари: 6 Гласове:
5



Райна Петрова влияе на Космоса

image

PlovdivMedia - Райна Петрова влияе на Космоса

Хубаво е да се разнообразяват с нови предавания пловдивските телевизии. И без това регионалната стилистика не предполага значими постижения от времето на Нери Терзиева и Живко Желев с незабравимото „За един милиард”. Късен пловдивски следобед. Време да се сложи киселото зеле или довърши гоблена „Зимна приказка”.

Христо МАРКОВ
 
Превключвам на бившата „Евроком” и попадам на първото предаване, дебюта на някакъв „супер нов формат”, предназначен за „основната клетка на обществото”. С една дума – старт на предаване за скучаещите домакини. Посветено е на дома,
къщата, съпрузите, децата и е наречено тривиално „Семейни традиции”.
Оживявам се, като виждам и първите гости – кметицата на район „Централен” Райна Петрова и дъщеря. И двете са симпатични и мили. „Барнати” в актуални тоалети. Публиката е привлечена от сдържания „дрескод” на
пловдивските дами. Домакините изоставят гобленчетата и се умиляват пред гледката на любяща майка и талантлива дъщеря-художничка, на която предстои четвърта самостоятелна изложба.
От екрана се лее позитивизъм в изключителен семеен уют. За доказателство Райна Петрова изговаря мечтата си – „Иска ми се да има списание или вестник само с позитивни новини”. И тук наострих уши, защото идеята на кметицата е всъщност извечният стремеж на комунизма да се съобщава само „положителното”, както му казваха едно време. Нали си спомняте за годините, когато пуснаха в дружеството „Георги Кирков” инструкции за „социалистическите ценности”, че истинският социалист винаги търси само „положителния герой” и в обществото няма убийства, наркотици, проститутки или кражби. Цялата словесна образност за негативните случки от живота бяха заменени с „несъобразени със социалистическия морал деяния”. По правило членовете на БКП не бяха такива. Цареше привиден мир и любов.
Но да се върнем към гостенките на следобедното телевизионно токшоу. Разбрахме с умиление за предстоящата изложба на дъщерята, която, вдъхновена от майка си, акцентира изключително върху пейзажи от
Родопите. Майката се разбърза и декларира: „Страдам от политиката, ненавиждам политиката”, с което логично предизвика естествения въпрос на избирателите – „Ами ние за кмет на ГЕРБ ли гласувахме в района или за естрадна звезда от времето на „Златния Орфей”?” Защото кметуването е политика, нали така? Може и да греша. Нататък в разговора стана кристално ясно, че русата кметица пише много книги – след предаването реших да обиколя книжарниците, за да се запозная с творчеството на г-жа Петрова. Огромното количество творения били в сферата на образованието и нищели общочовешките проблеми във възпитанието на малките палавници. И тук Райна Петрова реши да повика на помощ трансцедентните сили – „ Дори в космически план влияем с енергията си...” Май ставаше дума за нея и отрочето, но съм сигурен, че тв-лелките са изпуснали плетките при признанието на водителката в район „Централен” в Пловдив. Като доказателство за всемогъщието на космическите сили се обади /нали знаете, че всички подобни предавания разчитат и на „открита линия”/ лелка от района, която декларира с убеденост: „Всички проблеми са малки пред нашата кметица”. При клетвената демонстрация на електорална вярност и аз пуснах една сълза.
Последва признанието на г-жа Петрова как е мечтаела за талантливо дете и убедено заяви: „Аз много орисвам. Иде ми отръки да орисвам”. След откровението помислих, че съм превключил на друга телевизия, която се занимава с предсказания, разваляне на магии и хипноза, но не би, защото майка и дъщеря достигнаха умиление в разказа за неизменната семейна традиция – „Най-големите постижения имаме, когато вкъщи едната пише книгите си, а другата до нея рисува картините си”. Е, как да не се умили нежната
пловдивска душа при тази мелодраматична картинка?! Водещата също премигна забързано с влажни очи. Времето безнадеждно изтичаше и тя пожела г-жа Петрова да ориса предаването. Тук черешката на самолюбието и диалога с Космоса придоби закръглен израз в думите на кметицата-писателка: „Щом започнахте с нас, новата рубрика ще е много успешна и ви пожелавам предаването да е... безкрайно”. До този следобед не знаех, че има и „безкрайни” телевизионни предавания, както се полага на „космически формати”.
Свири се туш, скучаещите домакини продължават с гоблените или приготвянето на зимнина, мъжете сипват първата ракия, а Райна Петрова ни оставя в почуда със способността си да орисва подрастващи, предавания и изложби. За управление и политика в район „Централен”, май, не стана дума?



Гласувай:
5



1. haralanov - То стигне ли се дотам...
06.11.2009 18:51
Работата е много сериозна!Трябва спешно да се потърси д-р Николай Михайлов!
цитирай
2. toross - Наистина идеята е
06.11.2009 18:52
чузесна с психиатъра д- р Михайлов. Разговорът между двамата ще е прелюбопитен.
цитирай
3. krotalka - Ще цъфне и ще върже район "Централен" с такава кметица!
06.11.2009 19:30
Да си я коткат, че ония с белите пристилки могат да тотичат...
цитирай
4. анонимен - Нищо ново под небето старо.
06.11.2009 20:04
Не се учудвам от бръщолевенията на пИпИрудата Райна. Да знаете само какви ги плямпа на сбирки....
цитирай
5. kalin8 - Уредил
06.11.2009 21:05
се е район "Централен"...
Ние да му мислим!
Б.
цитирай
6. анонимен - Вечно under construction
06.11.2009 23:25
Евроком кабел, София надува сметките за кабелен телефон. Сайтът им е постоянно в "процес на разработване" и не може да се направи извлечение за изразходваните минути. Телефонът за обслужване на клиенти, № 47 000, също не е от помощ, т.к. е претоварен и не може да се направи връзка с оператор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9545054
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031