Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2009 10:59 - Архангелови неволи на Бойко и Гоце
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 1658 Коментари: 1 Гласове:
4



Архангелови неволи на Бойко и Гоце
image

PlovdivMedia - Архангелови неволи на Бойко и Гоце

В православната традиция денят на Св. Архангел Михаил - военачалник на цялото небесно войнство от ангели и архангели, е вторият по значимост след Димитровден есенен празник на Българската православна църква. Именно него избра президентът Георги Първанов за артилерийски огън към ГЕРБ и Борисов.

Христо МАРКОВ

Разбира се, верният син на партията Гоце от с. Сирищник го направи не от загриженост с общодържавно значение, а чисто и просто да си осигури червения електорат, който след изборите не вярва на никой от началниците си. Нали е повече от ясно, че Станишев, Петков, Масларова или Овчаров окончателно са загубили доверието на собствените си членове. Да не говорим, че ги подпукаха откъм прокуратурата.
И в този сюблимен миг за БСП се намесва „спасителят” с алаброс тип партиен секретар от 50-те Гоце Първанов. Най-напред държавният глава отказва да подпише указите за освобождаване на посланиците ни в САЩ и Турция и настоява да му бъде предадена пълната документация, мотивираща предложението на Министерски съвет за отзоваване на първите ни дипломати, което си е пълен абсурд, защото излиза, че самият Първанов не е наясно със станалото на отминалите избори. После избра някаква сбирка в УНСС, за да защити своя довереник Станишев, че бил „преместил някаква папка” и можело да го осъдят , а страховитите подземни босове се разхождали спокойно, с което предизвика най-малко два тежки въпроса за собствената си полит-просвета. Станишката не е преместил една папка, а просто е загубил цели 11 такива доклади или справки и в тях е ставало дума за подземните босове, кражбите на евросредства и далаверите в съдебната система. После пък историкът от ДС влезе в ролята на финансист и определи бюджета като „неадекватен”. Бойко Борисов не остана длъжен и по простонародному отговори „моите министри са с очилца”, което трябваше да ги оневини и уж миролюбиво предупреди президента да не се меси на съдебната власт.
За разлика от скандала около трагедията в Охридското езеро този път Първанов директно се хвърли в защита на партийния другар Станишев – нали не забравяме, че именно негов избор за шеф на БСП бе роденият в Херсон Дмитриевич. И оттук лъсна поредната задкулисна маневра на президента – поредното спасяване имиджа на партията му. След управлението на тройната коалиция рейтингът на БКП се срина окончателно, а Борисов поне засега печели категорично битката по точки, но пропусна да нанесе нокаутиращ удар. Можеше да го направи няколко пъти, но не стана, защото се предовери на хора като Цветанов и Фидосова. Въпреки това, Бойко носи засега Герб на гръб и с приемането на бюджета за 2010 год. ще му се открие още мегдан за локални битки. На този фон гръмнатите имунитети на Станишев и Масларова засилват пълната безпомощност на другарите. И понеже тази партия е свикнала винаги да работи задкулисно, потайно и с „втория ешалон” вади от ръкава си самопожертвователния другар от пернишкото село Сирищник. От висотата на президентския си поглед открива война на Борисов с далечната цел да върне отчаяния червен електорат под трептящите червени знамена.
Висящ остава въпроса кое накара Първанов да предприеме на пръв поглед абсурдната офанзива в защита на другаря си Дмитриевич, след като провалът на тройната коалиция е повече от грандиозен. И отговорът ще намерим в сакралната думичка „мафия”. Партията на Първанов и Станишев е организирана по класическия мафиотски принцип на коза ностра, което значи наша
работа, демек – каквото и да става, се държим дружно заедно, а пък нарушаването на омертата води задължително до забрава и потъване, ако не в темелите на строящ се жилищен блок, поне в блатото на забравата, пълната забрава. Това е и тайната за оцеляването на БКП повече от век. Хамелеонщината, фиктивната промяна и подмяната на другарчетата са узаконен ленински принцип само и единствено за оцеляване на цялото, на Партията. Това е простичкото обяснение за свръх активността на Гоце Първанов. И е пълна илюзия прогнозата на някои „анализатори”, че видите ли, БСП щяла да се разцепи поради нетърпящите мълчание противоречия между капитала и трудещите се. Това е свръхактуалната глупост напоследък. Никога няма да се разцепи организация, създадена и действаща повече от век като класическа мафиотска структура. Сега се е паднала „дългата клечка” за оцеляването на президента Първанов и дори искането на Костов и Сидеров за отстраняване от поста няма да го откажат, защото насреща е залог много по-голям от президентстването – единността на БСП, нейната цялост и здравина. В случая импийчмънтът е последната грижа на Първанов. Най-много да го направи герой в очите на червените ветерани. Правилната рецепта за отърваване я пропуснахме преди 20 год., когато Борис Елцин ни посочи пътя за отърване от комунизма. Той просто забрани за вечни времена КПСС. А бъдете сигурни, че руснаците ги разбират повече тези неща.


Тагове:   неволи,   Гоце,


Гласувай:
4



1. krotalka - Като хамелиони са!
10.11.2009 11:24
Ще се пребоядисат и пак ще съществуват!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9572207
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930