Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2009 08:16 - "Водещата" ни журналистика - Бареков и Патрашкова
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5733 Коментари: 5 Гласове:
5



Българските „водещи” журналисти  – от „деменция” до Курвалезич

 

Появи ли се „нов продукт” на сергията за масова информация и обръгналият на всичко българин се втурва сякаш до вчера е чел само „Работническо дело” и „Кооперативно село” . От няколко седмици се купува и коментира новия седмичник „Галерия”, който се оказа, че е копие на друг „флагман” на свободната преса – „Уикенд”.  Същата графика, същите рубрики, същите теми, но с много по-засилен анално-жълт  характер.

Най – напред се афишира като издание на офицера от ДАНС Зоя Димитрова, но застаряващата дама напусна след втория брой и главен редактор, издател и основен писач в „Галерия” остана физическият двойник на Йосиф Кобзон „светската персона” Криси Патрашкова. Попадам на брой 4 от патрашковото издание и нещата наистина стават съвсем по-зле, отколкото очаквах – лее се удивителна посредственост и откровена простотия.

Като „пирон у вестнико” е интервю с „топводещия” Николай Бареков, посветено на Кеворк Кеворкян, гдето кадъра на БТВ, а преди това на пловдивската гилдия констатира, че водещият на „Всяка неделя” бил изкукал и видите ли, той /Бареков/ и оня /Кеворкян/ били в „поколенчески конфликт”. Естественият извод е, че Бареков се е самоопределил като представител на „цяло поколение” в журналистиката, което насело часовници за 300 000 лв., а Кеворкян си е злобното старо ченге, което писало доноси срещу колегите си /съвсем вярно, между другото/. Всичко щеше да си е в реда на нещата, ако интервюто на Бареков не си е класически посттоталитарен донос от най-долнопробна проба, умело насочван от интервюиращата Патрашкова. Любимецът на лудия владика Николай Севастиянов разсъждава дълбокомудрено за бизнеса на Кеворкян, източването на държавната телевизия и няколко пъти натъртва, че е много голям приятел на олигарха Красимир Гергов, с което директно намигва, че никой не може да го пипа. Още повече, че в последните месеци се изживява като личен пресаташе на самия Бойко, независимо че последният преди изборите го нарече директно в ефир „Станишева подлога” и с тази конотация го изстреля до задните части на Дмитриевич. Но Бареков преглътна, колкото и да не му бе приятно.  Забравил е Бареков, забравил е в името на „новото поколение в журналистиката”.  Не е пропуснал Бареков да отбележи пред Патрашкова, че новото поколение журналисти си правело и лични блогове и той бил първопроходника. Да, но ако се зачетете внимателно в личното творчество на Бареков в блога му, което се разпростира от „Ботев” до Конституцията, ще се убедите, че би трябвало да прекарва повече време в четене и много по-малко в писане. Изглежда, че след като в негова чест биха пловдивските камбани по заповед на владиката с мерцедесите, единствената превенция за поколението журналисти като Бареков, Ризова или Патрашкова е характерната македонска препоръка за „свършуванье на двор”…

Разгръщам следващите страници на „Галерията”-та и попадам на авторски текст от самата двойничка на Кобзон Криси Патрашкова, посветена на Люба Кулезич. „Изисканата интелектуалка” и познавачка на театралната гилдия е озаглавила нежно и културно творението си: „Курвалезич, Курвалезич ... ти си дъното на отходната журналистика”. Това, драги читатели, не е заглавие от долнопробно порнографско списание, а от претендираща за водител на „новото поколение” в журналистиката дама Патрашкова.

Обидила се Патрашкова, че Люба Кулезич в Нова телевизия захвърлила и разпиляла по земята творението и`, т.е. в-к „Галерия”, а после злощастната Люба го нарекла „Ченгалерия”, което си е самата истина, защото там автори са основно действащи и бивши доносници като оня мазен шпионин Велизар Енчев.  Та, заради този жест Кулезич е започната: Клозетич, Курвалезич, малее, малее мила. И за доказателство съседната статия е озаглавена „Отврат! Румяна Желева вдига вечер крака по телевизията”. Кой мислите е автор на споменатия опус? Ами бившия приятел на Кулезич, състудент на Николай Севастиянов от духовната семинария и настоящ коментатор Явор Дачков. Възмутил се, че външната ни министърка танцувала румба в рокля с висока цепка, та направил сексисткия намек във вестника. Не знам какво е имал предвид Дачков, но по-добре да гледаме стройните крака на Желева, отколкото някои други гледки. Ти Дачков, да не тъгуваш по социалистическите лелки с ѕ чорапки и необръснати крака, бе геронтофил? Ами я си представи, че да танцува румба се бяха появили Мара Капон-Мисса или Татяна Дончева? То щеше да е гледка незабравима, Дачков. Я по-добре се ориентирай естетически и предпочети Румяна Желева пред масните депа на Мара Мисса. Всеки естет /за какъвто безспорно се имаш/ би предпочел вдигнатите крака на Желева, вместо вдигнати към небето нозе на такава като Цола Драгойчева, нали Дачков?

Но да се върнем към лютата битка между Криси и Люба. След наплювателното Курвалезич сега очаквайте ответната страна да отговори също със заиграване по име – например Кулезич да напише статия като „Путкарашкова или Патраклозеткова, ти си...” и така нататък, следвайки стилистиката на вестника на физическия кобзонов двойник.

Всички изброени „журналя” ще ви се обидят много, ако към името им не прибавите „водещ български журналист”, но ако погледнете словесните и писмени възможности  - мале мила, целият набор от попържни, обиди и бъркане не където трябва /в сексуален смисъл, разбира се/.

 

Така се и подмина поредната покупка на детето-чудо Дилян Пеевски, който си харесал и напазарувал сайта „Всеки ден”.  Веднага заповядал детето на Боршош и компания да пишат само за свинския грип и да хвалят Доган и Бойко. Това си било „истинска журналистика”. Да, ама за алъш-вериша в „Галерия” няма да прочетете, защото ... надеждата е да те напазаруват – истинската мечта на всяко издание. Няма само Бареков да се мазни на Красимир Гергов, я?!








Тагове:   жълта преса,


Гласувай:
5



1. анонимен - Четири становища в потвърждение на написаното
16.11.2009 11:37
Книгата - това е порядъчен човек, вестникът - публично момиче. Братя Гонкур. " Дневник ".

Аз от четиридесет години работя като редактор, за първи път слушам, ЧЕ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА ЗНАЕ НЕЩО, ЗА ДА РЕДАКТИРА ВЕСТНИК .....
Марк Твен. " Как редактирах селскостопански в-к".

Че голям мурафет ли е един вестник да се издава ? Тури си едно перде на очите / па и няма нужда /, па псувай наляво и надясно.
Алеко Константинов. " Бай Ганьо ".

Що е журналист ? Механически музикален инструмент : вържи му заплата, пусни му една и дея изавърти дръжката.
Димитър Подвързачов. " Как дявола чете евангелието ".

Пренесени през годините тези мисли звучат така актуално и силно като камбаните на храма "Св.Александър Невски", но не празнично, а като на погребение на българската журналистика.

Е, за наша радост, има и малки изключения.
цитирай
2. toross - Хей, приятелю,
16.11.2009 16:11
страхотни са ти примерите - искрено ти благодаря! Много, много на място !
цитирай
3. tili - Ох, отдавна не съм се смаяла
19.11.2009 16:27
до сълзи ;-))) То не си е за смях, ама понякога става неудържимо. Добре, че reporter и някой и друг като теб, че иначе нищо няма да знам какво става из "медийното " пространство. Ни чета ни им гледам просташките ТВ! Ха, лакираната коса като на някоя кукла от войната и Йосиф Кобзон, хахаха ;-))) Благодаря ти!!!
цитирай
4. kosara2008 - :))))))-
22.11.2009 14:19
ха ха х агръм.о.гласно с цело гърло и пак :))))


не можеше по - жалко да е и по - смешно, благодаря ти за "смешния плач" и само като си представя какви пари текат по тези помии, а деца и възрастн бедстват...страшно, но постингът е ненадминат !!!
цитирай
5. анонимен - Обеднители на народния дух
23.11.2009 20:39
Леле, тази Патрашкова прилича на хипертрофирала простатна жлеза, нищо чудно, че обслужва комунягите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9543399
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031