Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2009 19:22 - Защо Станишко вие като уличен пес или за файдата от силна ръка
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3143 Коментари: 8 Гласове:
2



За ползата от силна ръка или защо Станишко вие като уличен пес

 

 

Откакто загуби изборите Сергей Дмитриевич реве като флекс: „Задава се твърда ръка, еднолично управление, демокрацията е в опасност.” Приглася му цялата нежна компания – от Азер Меликов до Антон Кутев. Гледат се с влажни погледи и прозират в Бойко Борисов същи Хитлер, Сталин и Тато събрани в едно. За мое голямо разочарование още Борисов не ги е набил. А можеше да поднесе един екшън на изстрадания български народ, ако бе зашамарил някоя от нежните души от тройната коалиция. Хем радост за народа, хем Велислава Дърева щеше да има мегдан за статии поне за година напред. То като съветски възпитаник Станишката трябва да е чел Зошченко, който разказва за някакъв московски житар, който плащал на хората си десет рубли бонус към заплатата, за да му позволяват да ги бие, когато поиска.  Та първата полза от силната бойкова ръка може да е договорката: „Няма да ви преследвам, ако ми разрешите да ви шамаросвам щом ме ядоса Цецо или Цецка.” Ще има голяма веселба в държавата.

 

 Ако потърсим исторически съответствия в родната политика няма да е трудно да успоредим успешните управления с мъжкарството. Ако започнем още от Стамболов и Димитър Петков /Свирчо/, минем през Сандо Стамболийски, по чието време оранжевата гвардия е обикаляла с криваци и вили да раздава правосъдие, даже иначе благия Ляпчев остава с фразата: „Со кротце, со благо и со малце кютек”. Комунистите не се формализират и избиват де що намерят читаво и умно от стара България, а Тато се държа толкова години, защото не се церемонеше с изневерилите на правата линия – за мръсната работа си имаше ДС. Ами новата ни „демократична” история?

 

Правителството на Филип Димитров бъкаше от нежни и чувствителни души, та се стигна до световната глупост да се свали само` при получен вот на доверие. Жан Виденов се опита да играе някаква негова игра и срина държавата, барабар с партията си. Там уж ролята на силния човек трябваше да играе Николай Добрев, който пък не сколасваше да изтрезнее, та да се вживее в отредената му роля.  Дойде Иван Костов, раздаде шамари, където трябва и си изкара за първи път мандата. Такива ми ти примери. Симеон, кадет Рилски бе толкова вглъбен в имоти, гори и дворци,  че министрите му си правеха каквото искат, предимно да крадат, разбира се. Същото бе и при Станишко, но понеже той си има имоти от баща си се съсредоточи в нежните отношения с разни там съветници, предпочитащи червените прашки в мигове на общо уединение. Ето защо сега при бат Бойко като манна небесна за народа са изрази като: „Разпоредих на министрите», «наредих», «забраних», «поръчах»  или „Разпоредил съм на зам.-министрите на МВР много бързо да се промени законът...» Така ами, то ни писна от Монтескьо, Лок, Алексис дьо Токвил, Франклин, Джеферсън и изобщо целият фен клуб на теорията за разделението на властите.


         За властници като Симеон, Станишев и Доган народа има една хубава приказка, какъвто се е задал дълъг, ако е и дебел… И мечтае Бойко да раздаде справедливост, поне Сергей и Ахмед да се усмихват като Мона Лиза зад решетките, а Симеон да си го отпратим с еднопосочен билет към Мадрид. Само това искат хората и са склонни да простят и  глада, и студа. Който не го е разбрал си е за негова сметка.

 

При управленец със силна ръка има още едно безспорно предимство – няма двусмислие в речта му. Като каже това е бяло е бяло и няма никакви примеси. А досега какво беше?  Дончева казала, че Станишев бил момченце, а той отговаря „Ами момче съм, не съм момиче.” Други пък друго разправят и хората взеха компромисното решение, че червения лидер ходи и по двата бряга. Така всички са доволни.

При „меките и демократични” управленци има и понякога много противоречия, направо дисонансни послания. И пак ще дам пример със Станишев и тройната коалиция. Те направиха това, което и Рейгън никога нямаше да си позволи, нищо че бе луд фен на класическия либерализъм на Фридрих фон Хайек. Рони свали данъчната тежест на най-бедните с 263% /!!!/ и увеличи данъците на най-богатите, а „мекия” Станишев се оказа свърх либерален фундаменталист с плоския данък. Е, как да му вярваш – едно говори, друго прави в компанията на Доган и Симеон.


         И още предимства на твърдата ръка. Лоялността на медиите е гарантирана, независимо какво им правиш и какво им изричаш. Валерия Велева от в. „Труд” на агент „Бор” още в нощта на изборите, преди окончателните резултати, омеси, изпече и занесе в Банкя баница на Бойко да закуси, зер няма кой да се сети за него. Бареков пък удари всички в земята. По изборите Бойко го нарече в БТВ „станишева подлога”, но пловдивчанинът си остана лоялен към оплювателя си, дори прописа и засили хвалбите. Да се знае за „ориентацията” на журналисти и медии.

 

         Не бива да забравяме, че и социалистите си бяха харесали човек, който да играе ролята на „твърдата ръка, на юмрука на партията”.  Ролята бе отредена на Румен Петков, който се развихри на фона на нежните си колеги. Да де, ама за такива американците имат симптоматичен лаф: „По-добре да е в палатката и да пикае навън, отколкото да е навън и да пикае в палатката”. Румен Петков така се увлече, че се изпика и в плевенския фонтан, и в социалистическата палатка. Смениха го, но спомена и белята си останаха.

         Прочетете пак написаното, за да разберете защо българинът ще предпочита управленци от породата на Бойко Борисов, вместо поредицата „демократи” Филип Димитров, Симеон, кадет Рилски и Сергей Дмитриевич.











Гласувай:
2



1. zaw12929 - Дано, дано, чул ни господ!
27.11.2009 19:31
Дано, дано, чул ни господ!
цитирай
2. krotalka - На народа му писна от демагози,
27.11.2009 19:46
дето едно говорят,а друго вършата. Дали Бойко ще успее,ощене се знае, но поне не се церемони и нарича нещата с истинските им имена!
цитирай
3. анонимен - Категорично не съм съгласен със заглавието на поста
27.11.2009 20:06
Кучето е от женски род : ))))))))))))))) и трябва да се пише "песка" / другото звучи много нецензурно /.
цитирай
4. анонимен - На час по лъжичка.
27.11.2009 20:14
Екшън ще има. Просто Императорът знае кога да го направи(когато започне да му пада рейтинга). Я какъв номер извъртя с акциза на ракията, цяла България го благославя. Хляб може и да няма, но зрелища ще има! Убеден съм!
цитирай
5. haralanov - С всичко написано съм съгласен но...
27.11.2009 21:15
Приятелю!Правителството на Филип Димитров не се е ,,самосвалило,,!Бъди коректен моля те!И не пригласяй в общият хор на часовите десари!!!
цитирай
6. toross - haralanov , Братче, не мога
28.11.2009 16:59
да си изкливя душата, дори за Филип Димитров. Знам, че ще заболи хората с антикомунистическо мислене, но истината е по-скъпа, а тя е, че Филип е една от най-значителните провокации в СДС. Все пак по "онова " време бях секретар на парламентарната група на СДС и мога да свидетелствам от първа ръка. Правителството получи вот на доверие, а по конституция това означаваше, че половин година не можеше да му се иска нов вот. В онова време половин година означаваше много, можеше да се изчисти държавата от червени чиновници поне... На другия ден Филип си внесе сам вот на доверие... - изключителна идиотия, но... после разбрахме, че вече се е договорил с Жан Виденов и Премянов за предсрочни избори. Всъщност дълга е за обясняване. Само един щрих - знаете ли че Филип Димитров е племенник на партизанския главорез от отряда "Антон Иванов" Огнян ? На него е кръсетно село Огняново , Пазарджишко, където е имало концлагер след 1944 ? Че Филип си е ползвал предимството на активния си чичо Огнян за англ.- гимназия? Знам, че ще заболи много седесари това, но такава е истината. За съжаление.
цитирай
7. emil60 - Боли, но е истина!
30.11.2009 09:41
То бива, бива, ама не се издържа вече...
цитирай
8. ivoimv - Какво да ПРАВИМ?
14.12.2009 12:29
Да бъдем или да не бъдем е въпроса но никаго никой не му е отговорял!Кучетата си лаят кервана върви !
Ако бяхме народ а не мърша щяхме да знаем че за всичко се иска бупе !Щом не ни стиск асами да си извоюваме нещо а чакаме все друг да ни даде ще е така !
Конституционният съд да забрани всички партии !
Правителство от експерти до премахване на валутния борд а той е от 1997 помните ли това!!
Възход на икономиката и развързване на кисийте на банкерите и държавна регулация за постигона на жизнен стандарт !
Ей управници народа ни изгонихте ЗАЩО
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541771
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031