Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2009 19:02 - Наглостта на Бойко-Красьовата държава
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3540 Коментари: 5 Гласове:
0



                   Умопомрачителната наглост на Бойко-Красьовата държава

 

/ Как може само и единствено ББ, въоръжен  с кюския да ни поднесе Коледен подарък на всинца ни. /

 

            Нямам съмнение, че от няколко месеца Родината ми е държавата на Бойко и отчасти на Гоце-президента. Те са надежда и упование, независимо че тъчат  на различни станове – премиерът  на стана ЕС, а другият се труди на съветския фронт и на терена на българската Държавна сигурност. Постепенно народната надежда, че ще се въздаде справедливост се изпари като коледен дим от прасе. Да, отлетя в небитието бързо-бързо и крушението на поредните надежди за някаква мъничка промяна и нейното олицетворение е в  едно тлъсто, черничко и обкичено със златни ланци лице, именувано Красьо от Плевен, Черничкия или по народному „оня с ланците”.

 

            Той е поредният феномен на царската партия НДСВ. Както казва един приятел – „Където и да бръкнеш при царистите ще изкочи далавера, корупция, политическа всеядност, наглост и глаголене за някакъв нов, царски и непознат по нашите ширини морал”. Друг познат, който обича силните и запомнящи се изрази е по-краен: „С идването на Царя, кадет Рилски лайната започнаха да преливат, даже в чистите рилски реки и гори”. И е прав като Бойко на пресконференция.

 

            Докато търсех начин да си убия времето в едно болнично заведение  изчетох куп стари вестници и навсякъде се анализираше дълбокомудрено дейността, упражнявана от този феномен Красьо. Човекът бил като многоръкия Шива – назначавал и уволнявал в съдебната система, пипал безкрупулно в деликатната сфера на правосъдието, дирижирал съдебни решения в полза на червения бандит Кирчо Добрев, разпределял огромни суми измежду членовете на Висшия съдебен съвет, уреждал изпити, организирал банкети и софри на университетски преподаватели, развеждал чалгаджийки на „участия”, с подставени лица печелил търгове и обществени поръчки, строял  и продавал жилищни блокове и като капак накрая му публикуваха „контактите”. Страшна работа ще знаете. Над хиляда видни персони на родния естаблишмент. Все високопоставени началници. Съдии и депутати,  министри и зам. министри. Пълно е и с партийни лидери. С Касим Дал си били като братчета по ловните полета на Родината. С други като царските депутати и министри си честитяли светлите християнски празници. Между другото, ставало дума и за поредната обща далаверка. Или назначаване на подходящия магистрат на правилното място в „независимата” съдебна система.

           

            И се започна една. Уж прокуратурата образува  досъдебно производство за търговия с влияние срещу ...  неизвестен извършител /ама, разбира се/, дори разпитали членовете на ВСС и дейци от различни магистратури. Делото бе образувано на 19 юни, ден след като по време на заседание на ВСС, без никакъв повод членът на съвета Иван Колев взе думата и разказа, как някой си Красьо от Плевен обикалял кандидатите и твърдял, че между 8 и 13 (осем сигурни) от членовете на Съвета били негови хора. Плевенчанинът можел да им нареди как да гласуват, но това ставало срещу сумата от 200 000 евро (между 15 000 и 25 000 евро на човек). Във всяка нормална страна подобни съмнения щяха да доведат до страховит трус в  деликатната система на провосъдието, верижни оставки и дори цялостна промяна в системата. В Китай за подобни деятелности просто съдят на смърт по съкратена процедура. Обикновено ги бесят публично.

 

            В родната действителност просто се капитулира, защото всички са навързани на едно юдинско хоро. Умопомрачително изказване направи по темата самият главен прокурор Борис Велчев, който си призна примирително: „Oбщественият отзвук по случая с Красьо Черния е много по-сериозен, отколкото са възможностите на разследването”.  С думи прости върховният държавен обвинител ни казва, че „общественият отзвук” е много силен, неприятен, изненадващ, а самият Красьо е държавническа фигура от първостепенно значение и не е здравословно да бъде разследван, защото... Знае ли човек? Ами  може да пропее кой му е покровителя, на кой разкешва парите за подкупи, как купува гласове в самата Светая светих на съдебната система, за какво си говори с депутати, министри и магистрати, докато ловува или играе кючек с тях.  И по тази причина главният прокурор вдига ръце от мазния плевенски герой.

 

            В същото време става ясно, че Красьо бил същински вундеркинд, защото между заниманията си с лобиране пишел дисертация в свищовската Стопанска академия и бил пред перспективата да се окичи с докторска титла. Лично ректорът Величко Адамов му бил научен ръководител. Чалгаджийката Магда, която се явявала любовница на същия Красьо пък била пълна отличничка на същото „учебно” заведение, нищо че нито един преподавател не потвърди, че се е явявала някога на изпити. Появиха се снимки от пищни „академични” тържества,  където Магда пее, а ректорът и лобистът въртят гюбеци по масите. В този контекст разбрахме, че и небезизвестната кадърка на фирма „Пайнер” Ивана също превзела икономическите науки в Свищов. Направо умиление предизвиква симбиозата между чалгата и финансите в Свищовската стопанска академия, а?

 

            Ама да не мислите, че с това скандалът се разгоря?! Напротив – висшите магистрати се погрижиха акуратно за „колегите” си. В спешен порядък откриха специална бройка в Сливенския окръжен съд за един от най-честите събеседници на хероя Красьо – бившият син депутат Иван  Димов, който с вид на дебилно дете с брадичка, тип катинарче, уж беше подал оставка, но сърце не му дало да се раздели със съдийската тога. И веднага се увеличи щатната бройка за безценния кадър.

            Рибата изби пловдивският шеф на Апелативната прокуратура Андрей Атанасов. Той се срещал неколкократно с кадровика Красьо да обсъжда „държавнически въпроси”. На 29 октомври того Атанасов дава фундаментално интервю, в което си признава за „важните” срещи с Красьо, но това били срещи „пред свидетел” и ако искал да се крие щял да го направи/разбира се/.  Имал пловдивският шеф на прокурорите и нарочна среща с Красьо между евро и парламентарните избори, за да обсъждат... „търговията с гласове”, събирането на лични карти, политическото лихварство и как предизборните щабове на тройната коалиция имали информация. Никой не се запита, ако това е така защо апелативния прокурор не е задържал немедлено Красьо и да го разпита за „дейността” му – нали изборната търговия е криминализирана?! Андрей Атанасов го дадоха на някаква „морална комисия”, която се занимавала с професионалната етика, ВСС  образува дисциплинарно производство по неговия случай, но всичко премина като летен грип. И продължава да си е апелативен пловдивски поркурор и да сочи, направлява и упражнява методически контрол върху всички прокурори от няколко области. Нищо чудно Красьо пак да го е консултирал, колко му е. Все пак, Атанасов събрал де що има прокурор в апелативния район, държал реч и завършил със знаменателната фраза: „Въобще не искам да коментирам тази тема - кой за кого е лобирал”. Същата повтори и в споменатото интервю.  Остава да реагираме на думите му с „Бравосс! Щастливи сме, че сигурността ни е поверена в ръцете на такива магистрати!” И да замълчим смирено.

            Дисциплинарното производство срещу плодивския апелативен прокурор, разбира се, няма да има резулатат и в този ред на мисли господина или другаря Атанасов даде фундаментално интервю в местния клон на БНТ. Журналистът го пита: Ефектът от този/скандал/  какъв ще бъде? И, тук много внимавайте какво водачът на всички прокурори в района отговаря:„ ... в множество пъти преекспониран като такъв, обслужва някакви интереси. В случая не мога да твърдя, че е така, но в крайна сметка от някакъв скандал, в някакъв момент, който тръгва от нещо и става много по-голямо, може би има и нещо, което трябва самото общество и самите управляващи трябва да се замислят откъде идва това и как да бъде решено. Но моето виждане за решаването на скандала, който е в съдебната система, е...този който трябва да реши скандала е самата съдебна система. Тук намирам, много отдавна  още във Франция, принципа за независимост на системите.”  Нещо да разбрахте? Аз нищо, но този титан на мисълта е ... апелативен прокурор. С черешката на съдебната система Красьо Черничкия се срещал два пъти и провел 19 разговора, но ни припомня Франция като родина на разделението на властите, а на мен ми се струва, че в нея би изхвръкнал след такъв скандал като тапа от шампанско, но нерде Франция, нерде България...

            Разпростирам се толкова нашироко около феномена с ланците от Плевен, защото този младеж олицетворява в известен смисъл държавата. Да, да, България се олицетворява от Черничкия с ланците!

            Какво имам предвид ли? Бил съм  депутат във едно Велико и едно обикновено народни събрания, шеф на голяма фирма, написал съм стотици статии, имам достатъчно популярност тук и там, но ей Богу нямам хиляда телефонни номера на политици, министри и висши магистрати и не  си общувам свободно с тях. Даже и половината високопоставени контакти на Красьо нямам, да не говорим пък да се срещам и обсъждам държавническите проблеми с разнородния управленски елит или  да  въртя кючеци и ловувам пак с представителите на властта. По силата на какви аргументи и деятелности този тридесетгодишен продукт на посткомунизма създаде такива широки контакти?! Какъв е този гений, че запомни на хиляда и кусур съдии, депутати и министри рожденните дни, личните празници, любовниците и слабостите в личен план?  

 

Поразпитах приятели от Плевен и всички без изключение твърдяха, че същия обществено-политически гений бил човека на НДСВ и лично на Милен Велчев в града. На парламентарните избори през 2005 год. движил  кампанията на царете, а след сформирането на тройната коалиция за кратко време забогатял неимоверно. Иначе бизнес нямал. Представял се за „професионален лобист” с особен афинитет към съдии и прокурори, депутати и министри. Решавал всякакви въпроси с едно позвъняване, където трябвало, после „съобщавал цената”. Ами то като погледнеш листата на НДСВ  в Плевен от 2005 год. и нещата ти се изясняват как стават големите пари в България. Водач е Милен Емилов Велчев – бивш финансов министър, крупен хотелиер и играч с външния дълг, на второ място е Анелия Йорданова Мингова – бивша депутатка и настояща председателка на Висшия съдебен съвет, след нея е известната кючекиня Антония Стефанова Първанова – настояща евродепутатка, на четвърто място е Александър Христов Филипов – цигански лидер и бивш зам. министър на бедните и онеправданите и след него Андрей Владимиров Баташов – бивш царски депутат, заклет монархист, актьор и тамплиер. Всички те вкупом били обгрижвани от Красьо с ланците, но после му се разширила лобистката дейност, та достигнал до неподозирани висоти. В началото на скандала някои от тях писнаха, че не го познавали толкова близко /Мингова/, други се криха /Велчев/,  а Любка Качакова директно изплака, че и` бил препоръчан от „централата на партията”. Но и този скандал трая ден до пладне. За забравата се употребиха не малко усилия точно от създателите на мургавото момче. Струва ми се, че и той позаплаши който трябва, че ще разкаже за покровителите си и пътя на паричните потоци. При такава угроза замлъкнаха и съдии, и прокурори и министри.

 

От резила може да ни спаси само Бойко Борисов според мен и затова ми се струва, че будната гражданска съвест трябва да начне национална акция под наслов „Красьо Черничкия с ланците в ръцете на Бат Бойко!”. Може електронните медии да направят и нещо като референдум с есемеси и ткрити телефони. Попаднал в могъщите ръце на премиера съм сигурен, че лобиста ще си изпее за всичко и за подкупите, и за магистратите, и за технологията на далаверата, даже може и за докторантурата си да пропее, а държавата ще направи удар за потайната власт в страната и натрупа точки пред Брюксел, ОЛАФ и Интерпол. Ще обявим тържествено победа над корупцията и търговията с влияние един път завинаги, защото попаднал в строгите, но справедливи ръце на Бойко Черничкия ще започне да пее като Лили Иванова.  Съвсем скоро Борисов съвсем честно си призна, че пребил някакъв си Стенли само, защото разплакал дъщеря му, а представяте ли си, ако му падне този гениален държавник Красьо?! Да не говорим, ако Бойко реши да не си цапа ръцете с Черничкия, а вземе една кюския и го изтагаряска няколко пъти по мургавия, мазен, плевенски задник... Ще изпее и за прокурори, и за съдии, и за Милен Велчев, и за Кирчо Добрев, и за Касил Дал и за разни други такива негови другари... Можем да си го пожелаем като Коледен подарък – Черничкия в ръцете на Бойко –  и ще се възроди надеждата на целокупния, изстрадан и отчаян български народ за въздаване на справедливост. Тава е достойно за Коледна кауза, нали?



Тагове:   наглост,


Гласувай:
0



1. анонимен - Справедливост ли? Хо, Хо, Хо!
25.12.2009 14:22
Блажени са вярващите, че ще има възмездие! Половината от ГЕРБ са котило на НДСВ, А другите на БСП.
цитирай
2. анонимен - Ахилесовата пета
25.12.2009 15:27
Б. Борисов не е Господ да оправи всичко. Ахилесовата му пета е прокуратурата. Докато номенклатурното детенце Б. Велчев е главен прокурор, възмездие няма да има.
цитирай
3. анонимен - Защо ли?
26.12.2009 13:13
Б.Борисов като не е Господ, защо се опитва да се прави на такъв?
цитирай
4. injir - Политиката била мръсна работа. . . ...
30.12.2009 17:13
Политиката била мръсна работа... Въпреки всичко - Весели празници!
цитирай
5. анонимен - spravedlivost
03.01.2010 00:38
spravedlivost 6te ima rano ili kasno.Pravosadieto 6te se opavi ako se mahnat komynqgite i tozi Parvanov se namesva o6te v pravosadieto i Vel4ev e tam o6te;galko za sega.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544813
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031