Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2010 09:29 - Залагания какво ще се случи с Румяна Желева !!!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 9913 Коментари: 15 Гласове:
10

Последна промяна: 11.01.2010 09:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Объркахме за пореден път Европа с Румяна Желева. Залагания за читателите!

 

            Изслушването на Румяна Желева след броени часове се чака с трепет от ГЕРБ и с нескрита /вече/ злоба от Меглена Кунева-Пръмова и социалистическата диаспора в Брюксел.  От отговорите на външния ни министър зависи дали ще имаме еврокомисар в не толкова престижния ресор, който ни отреди Барозу и компания. Скандалите около Желева започнаха отдавна и достигнаха до апогея си около Нова година. Първа беше наистина изумително наглата досегашна еврокомисарка Кунева-Пръмова – подпомогната от медийте /вероятно срещу солидно заплащане, където трябва/. Тя ги обиколи в тръс, за да разкаже колко важна работа свършила за българите и как очаровала цяла Европа. Конкретно нищо не сподели, но аз си спомням само акцията за унификацията на зарядните устройства за мобилни апарати. Нищо друго. Е, и възхвалата и` на тройната коалиция и лично на патрона Симеон, кадет Рилски. След като Бойко Борисов я отряза, Кунева-Пръмова пренесе оръжията си в Европарламента и активно подпомагана от социалистите запука по Желева.

            Връх бе статията в германския консервативен векидневник Ди Велт (Светът), озаглавена "Гангстерска невеста за ЕК?".  Написана в стил, предназначен за широката аудитория  и  скрупульозните европейски политици тя директно нарече Румяна Желева "невеста на руската мафия, некомпетентна и злобна". Разказваха  за съпруга на Желева, който бил свързан с мафиотската групировка ТИМ чрез банка „Биохим”/шеф в периода 1996 – 2003/, а след това началник на бургаския клон на ЦКБ – все собствености, обвързани с варненските мутри.

            И тук Румяна Желева, вероятно без санкцията на пиарите си, направи грандиозния гаф да заяви, че ... щяла да съди вестника. Първо, това е „кауза пердута”, защото "Ди Велт” е от най-сериозните и тежки издания  в Европа, а на всичко отгоре е с трайна консервативна насоченост. Г-жа Желева би трябвало да знае, че подобни издания не са като нашенската „Галерия”, т.е.  проверяват фактите  и източниците си. На второ място – в ЕС не се гледа с добро око на подобни първосигнални реакции, защото е ясно че Желева няма да осъди никакъв вестник, а най-много да си навреди сама. Ще се прочуем пак, защото няма такъв случай - външен министър да съди един от най-сериозните всекидневници в Европа, да не говорим, че е пред конкурс за еврокомисар. Излагацията ще е пълна. Затова си мисля, че Желева само вдига поредната пушилка. Ама що трябваше да го прави?!

            След тази „закана” още нещо е сигурно. Тъй като скандалът тръгна от зелените, точно те ще я пържат  на бавен огън от зелени клонки на препитването на 12-и януари. А зелените  може и да не са много влиятелни в Европарламента, но са достатъчно кресливи и амбициозни.  Ще стане голям джумбуш за сеир на европейците.

            Всъщност битката ще е и за правителството, защото на Борисов и компания им трябваше еврокомисар с достатъчна популярност и подготвеност, включително и в европейските структури. За удивление на страничните и безпристрастни наблюдатели самата Желева направи всичко възможно да се компроментира като не съвсем подготвена и интелигентна за такъв ресор. Най-напред показа пълна географска некомпетентност като прати Египет и Грузия в ... Близкия Изток, а след като я избраха за заместник-председател на ЕНП със самочувствие заяви, че е първият български политик на този пост, което събуди удивление в самата Европейска народна партия. Ами нали самата Надежда Михайлова изкара един пълен мандат като заместник-председател  на същата партия?! Явно, това е преминало покрай вниманието на Желева, но доколкото познавам Надето Михайлова, която втора година изживява меден месец, едва ли ще забрави пренебрежението към собствената си персона.

            Всъщност  и за липсата на каквото и да е женско обаяние май са прави германските журналисти, защото Жозе Барозу прояви европейско чувство за хумор с изказването си, че е отредил на българката „мъжки ресор”. Гадничко, нали? А Желева като немска възпитаничка минаваше досега за покровителствана от канцлера Ангела Меркел пък статията за „невестата на мафията” излиза в един от най-авторитетните немски вестници. Пак гадничко.

            Румяна Желева продължи с недомлъвките, вярна на „дървения език”, практикуван в ЕС, чрез който с  много думи не се казва нищо конкретно, а слушателят не се изкушава да вниква в смисъла им. Промълви нещо, че я атакували български евродепутатки, но толкова ... Щеше да спечели, ако бе ги посочила директно: жълтите Кунева – Пръмова и Първанова, червената Илиана Йотова и евентуално синята Надка Михайлова – естествено е да има и женска злоба, разбира се, но надделява преди всичко чисто партийния интерес.

            Засега на Желева и`  остава да се моли зелените и социалистите да не подхванат по сериозна атака на препитването, защото има опасност изборът да се провали или отложи, което ще е грандиозен провал за младенческия ни опит в европейските структури.  Имам предвид някои намеци, които направиха политици от десния спектър, защото Желева имала от какво да се притеснява именно в политическите си контакти на родна почва и някои бизнес-забежки с не съвсем чист косъм, както казва народа. Разрових се по-детайлно, за да установя какво имат предвид.

            Спомняте ли си приватизационния фонд „Труд и Капитал”, който по времето на масовата приватизация се класира на престижното пето място по набрани бонови книжки?  Ползваха структурите на КНСБ и членовете на БСП по предприятия, с които имаха логично топли връзки, събраха над 100 000 акционери, закупиха атрактивни пакети акции и след няколко години се изпариха вложенията на обикновените акционери, но останаха няколко едри олигарси. Та в този фонд се трудила активно г-жа Желева, първо като експерт по събирането на ваучерите, после като специалист по приватизационни техники  и член на няколко управителни съвети.

            По „трудова” линия името и` се свързва с известния Мирчо Циганина, който искал да купува хотела и резиденцията в Правец – също собственост на „Труд и капитал”. За сделката лобирал лично Ахмед Доган пред Кръстю Петков – по онова време шеф на Надзорния съвет на фонда. В крайна сметка сделката станала и с благословията на въпросната специалистка по приватизационни сделки Желева. Известно време даже Мирчо Циганина и Румяна Желева се трудили заедно в управителния съвет на бившата Татова резиденция в Правец.

След това се свързала с олигарха Валентин Златев покрай  туристическата фирма „Езтур”. Пак се разпределяли някакви активи на въпросния фонд.

По политическа тангента станала член на кръстю-петковата партия Обединен блок на труда /ОБТ/. Нали се сещате и за нея? Лидерът и` твърдеше, че искал да прави лейбъристка партия, а се събраха крайно леви индивиди и разни други червени бабереци.  Май се саморазпадна понастоящем.

Дано не започнат разните европейски социалисти и зелени да се заяждат с нашия кандидат  за бизнеса и политическите и`залитания, защото нищо чудно да се стигне до поредния скандал с български привкус на територията на Брюксел. Да не говорим, че Желева реши да си прави странна рекламна кампания и се появи в ефира на родна телевизия, за да изпълни страстен латиноамерикански танц, та я прекръстиха зевзеците в парламента на Румбата Желева, ама нека да е весело в крайна сметка. И европейците, и Барозу са хора. По-страшно щеше да е, ако Мара Капон Мисса се бе разтърчала в къса поличка и развъртяла задник на някоя румба или меренге. Направо можеха да ни отрежат за нарушаване на елементарни естетически критерии. То, ако друго не спечелиха европейците с нас поне няма да се отърват от балкански екшъни.

 

Засега има няколко варианта, относно кандидатурата на Румяна Желева за еврокомисар и ви предлагам да залагаме кой ще се случи само след броени часове:

Вариант 1 – Бойко Борисов оттегля настоящата кандидатура и предлага Искра Фидосова на нейно място.

Вариант 2 – Барозу не предлага на 12.01. да се проведе изслушването. Моли за отсрочка и идва на консултации в БГ.

Вариант 3 – Всичко минава по „мед и масло” и Р. Желева е еврокомисар, отговарящ за кризите и Африка. Дава пресконференция и благодари на ББ.

Вариант 4 – На изслушването самата Желева си признава за левите си убеждения, Мирчо Циганина и ТИМ, след което се оттегля с достойнство.

Вариант 5 – На 12 януари самият Бойко пристига в Брюксел, набива Барозу като Стенли, който разплакал дъщеря му и оглавява Европейската комисия.

Вариант 6 – Силвио Берлускони след разговор с Бойко кани Желева за постоянен солист в предаване за латино-танци в една от неговите телевизии и заместват Желева в еврокомисията с Вежди Рашидов, а външен министър става Ц.Ц.

Вариант 7 – Изслушването на Желева се отлага, докато издирят Мирчо Циганина и го разпитат за резиденцията на Тодор Живков.

Вариант 8 – На 12 януари в Брюксел пристига Симеон, кадет Рилски подручка с Меглена Кунева-Пръмова и развалят дослука на Барозу с Герб.

Вариант 9 – На изслушването евродепутат от ПЕС задава въпрос към Желева от рода на „Обичате ли достатъчно ББ и Цецка Цачева?”  и при нейно колебание  я отлагат за по-добри времена.

Вариант 10 – Избират Румяна Желева, но и` поставят условие да работи с Кунева-Пръмова и Илияна Йотова. Следва опит за самоубийство и намеса на Бойко...

Предлагам ви, драги читатели да залагате за тези възможни варианти – все някой от тях ще се случи. А може и да се предложат нови. Например – след конгреса в столицата на обединена Европа пристигат Бойко, Цветан, Цецка и Фидоска, разтурят Европейската общност и обединяват континента под крилото на Герб за вечни времена, а Барозу, Кунева-Пръмова, Меркел и компания изпращат в БГ-то да ни европеизират. Аз лично избирам този последния вариант.





Тагове:   мара мисса,


Гласувай:
10



1. magmarieta - hi
11.01.2010 10:58
ostroumno...
цитирай
2. lado - Аз избирам следното: "П...
11.01.2010 12:01
Аз избирам следното:
"Поради настъпила трайна парализа на обществено-политическия рефлекс на населението в България, чийто симптом се прояви в изпращането на лицето Желева за еврокомисар, територията и населението й се слага на командно управление от комисия на ЕС !"
цитирай
3. haralanov - Изобщо не ме интересуват вариантите...
11.01.2010 13:17
Интуитивно(и не само)по-вярвам на ,,Ди Велт,, отколкото на Румито Желева!
цитирай
4. flyco - ...
11.01.2010 14:02
1. Румяна Желева ще получи мястото, което вече и е отредено.
2. Това ще стане без скандали.
3. Тя ще мълчи и няма да работи. Няма да работи защото няма какво, ще мълчи, защото това ще е условие да бъде на това място.
4. Ще гласува и ръкопляска където трябва и както трябва.
5. Ще си изкара мандата.
цитирай
5. анонимен - MacTeP
11.01.2010 16:14
Аз залагам на Вариант 3 – Всичко минава по „мед и масло” и Р. Желева е еврокомисар, отговарящ за кризите и Африка. Дава пресконференция и благодари на ББ.


Ако не греша ББ не заминава ли за 2 дни към Израел?
цитирай
6. анонимен - Много ми харесва вариант 5. Самата ...
12.01.2010 09:41
Много ми харесва вариант 5.Самата ЖЕЛЕВА-НЕ.ЗА МЕН Е САМОДОВОЛНА ЛОГОРЕИЧНА, МЪЖЕСТВЕНА МАНЕКЕНКА НА БЪЛГАРСКАТА ОДОНДОЯТРИЯ.
цитирай
7. анонимен - Добро е
12.01.2010 16:48
На мен написаното ми хареса-не знам дали информацията е вярна, но е представена подходящо за интернет пространството- браво на автора.
цитирай
8. анонимен - Желева ще стане еврокомисар - договорка между ПЕС и ЕНП
12.01.2010 17:27
flyco написа:
1. Румяна Желева ще получи мястото, което вече и е отредено.
2. Това ще стане без скандали.
3. Тя ще мълчи и няма да работи. Няма да работи защото няма какво, ще мълчи, защото това ще е условие да бъде на това място.
4. Ще гласува и ръкопляска където трябва и както трябва.
5. Ще си изкара мандата.

Абсолютно съм съгласен с flyco.
Политика нали се прави, така че нещата да стават, а не обратното. Когато европейците искат нещо да НЕ стане, кампаниите в медиите са доста по-шумни, по-продължителни и по-обидни. Спомнете си как успяха да внушат на всички, включително и на българите, че ние сме най-корумпираните! И хоп, отиде си тройната коалиция. Сега има нещо друго - няколко публикации в сериозни вестници. Това беше по-скоро предупредителен изстрел, а не бомбардировка. Въз основа на тези предупреждения, ще се стигне до някакъв компромис между ЕНП и останалите партии (най-вече ПЕС - другата силна фракция в Европарламента). Дори няма и да разберем какво точно ЕНП са отстъпили на своите колеги в замяна на НЕРАЗДУХВАНЕ НА СКАНДАЛА С Желева. Така че спокойно, българи. Нека разсъждаваме надпартийно и наднационално, нали вече сме в ЕС. Всичко е въпрос на договаряне.
цитирай
9. анонимен - ИСТИНАТА СЕГА... КАНАЛ1 БНТ...
12.01.2010 20:37
Варианта от коментар 4 се оказва за началото си най-верен...!!! СТИГА ЗЛОБА и ПРОСТОТИЯ В БЪЛГАРИЯ... ЗАЖИВЕЙТЕ ЗА СЕБЕ СИ, А НЕ ЗА ОКОЛНИТЕ.
цитирай
10. mitru - Поздравления за предвиждането
13.01.2010 02:10
Оказа се много прав в прогнозата си че това ще е голям цирк.
Каква компетентност от Желева в кризите? Да не би тя да е била доброволка в някоя благотворителна организация? Допринесла ли е с нещо за благотворителност?

Предния ден като четох всичките възможни варианти - сториха ми се много. Но в случая се оказаха малко и никой все още не знае как точно ще се развият събитията.... Току виж се заговори и за Мирчо циганина, току виж Желева се раздели и с министерския си пост (както и с всякакви евроамбиции) Току виж и Бойко го подхванали на бавен огън задето излага България с такива непроверени и некомпетентни кандидати...
Само с едно голо честолюбие сме си за никъде...
цитирай
11. lado - Ко стана с предвижданията ? Засега ...
13.01.2010 15:43
Ко стана с предвижданията ? Засега само скандал се получи , да видим нататък..
цитирай
12. анонимен - Blagoi
13.01.2010 23:38
За много години, Христо! Както винаги си много прозорлив.
Да, но Мисса пак е яхнала чужди събития, утре активно ще участва на протеста, ще раздава картички и, и ....кой знае още к'во. Във Facebook пише непрекъснато, плюе Бойко и т.н. а защо ли,? Еее, как защо и двамата знаем, приятелю, бъди ми жив и здрав!
P.S.Ако искаш линк към Facebook да прочетеш до къде е паднала, ще ти изпратя.
цитирай
13. toross - Blagoi - И теб
14.01.2010 01:30
за много години - от сърце пожелания за здраве, щастие и късмет !!! Разбира се, че ще ми е приятно да науча нещо ново за деятелностите на Мисса.
цитирай
14. eien - Ще отиде посланик или Генерален консул
23.02.2010 08:12
в предпочитана от нея и ББ страна. Нека й е лошо!
цитирай
15. анонимен - 00000000000007
27.01.2011 13:42
xarecaxa mi vci4ki picania- BRAVO , E I KAKVO OT TOVA - POMIATA I LAI..TA CA NA POVARXNOCTTA - MI6OTCI I POMIARI ,NEGRAMOTNI NEZNAE6TI I NEMOJE6TI -TOVA E V DARJAVATA NI ZA CAJALENIE ...........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542545
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031