Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2010 21:14 - Гоце и Трактора са един и същ човек
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 24822 Коментари: 29 Гласове:
20


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Реших да припомня  текст, който написах преди време. Става дума за двата абсолютно идентични обществени типажа - Гоце и Трактора. Днес пак са на гребена на общественото внимание и си мисля, че трябва да се самоприпомням. Тези двамата просто са сиамски близнаци, а  дали пък по някакъв сюрреалистичен начин не са един и същ човек?! Нищо, че единят е президент, а другият е врмеменно запрян под домашен арест. Временно, докато намери пътя към властта... Вие как мислите?

image


image


Колкото и странно да ви звучи, но за мен героят на деня Алексей Петров и президентстващият агент Гоце Първанов са напълно идентични обществени типажа, създадени, ръководени и контролирани по абсолютно сходен тертип. Вкупом политици и медии демитологизираха Мутрите и Милиционерите. Без да искат разбичкаха  два абсолютно доминиращи образа на българския преход. Ако има неизменно съпътстващи ни контури след 1990 год. , то безспорно са те: двете всесилни свини – широковратните тъпчовци и озлобено гледащите униформени милиционери/полицаи/. Невинно и спокойно вместиха „героя на деня” Алексей Петров, който по примера на класическите борчески традиции се  сдобил и със запомнящ се прякор – Трактора/не се уточнява дали е „Беларус” или друго творение за  селски труд/.

            Знаете ли къде е село Бабинци? А Глогово, а Градежница, а Гложене? Айде град Тетевен всеки знае. Това е детско-географският ареал на Алексей Петров. Според официалните му биографии е роден в махала Бабинци, а според милиционерското му досие се е появил в село Градешница, учил в Глогово, характеризиран от „органите” в Гложене и Тетевен. Ако се разровите методично в мрежата няма да намерите достоверни ориентири. Защо ли?... По няколко причини – на първо място, за да се оплете старателно в гъста мъгла битието на персоната, което доказва, че и в момента секретните дейци са под грижливата опека на „службите”, каквото и да разбираме под това. На второ място – на Алексей Петров е трябвало да се създаде максимално широк вариативен периметър, ако бъде заподозрян в двойна игра, каквато се е опитвал да играе. На трето – да се контролира кариерата и психологическия натюрел на „направеното момче” в екстремални житейски ситуации.

            Ако не направихте връзката дотук? Ще помогна. Детството и милият спомен оставят траен отпечатък. Не вярвате?! Прочетете пак стария татко Фройд. Ако е планиран за „верен страж на социалистическите ценности” няма начин да не се оплетат в съответната ситуация за легендиране. Ако в нещо са били професионалисти другарите от ДС, то в изграждането и моделирането на етно-географския профил на момчетата от прехода са безспорни майстори и умели манипулатори.

            Село/бивша махала/ Бабинци е изключително красиво кътче в Централния Балкан, близо до  Градежница, Глогово  и Галата. Част от така наречения „тетевенски помаклък”, т.е. там живеят компактни маси от българо-мохамедани – трудолюбиви, бедни и непрекъснато тероризирани от комунистите. Ама много бедни. Целият им свят се ограничава до къртовски труд от тъмно до тъмно,  домашните животни, редките празници,  някой и друг местен първенец, допълзял до партиен ръководител на местно или окръжно ниво. Повод за специална гордост е и служителя на милицията, защото той става Власт, включително и пред „другите”, успелите, червените велможи. В затвореното общество на тези селца Милиционер звучи гордо, нзависимо и достолепно.

            Родните предели на Гоце пък са радомирските селца Сирищник и Косача, за които столицата е недостижим блян и е заменена от Перник.  И в помашния край, и в граовско провинциалният комплекс за недостатъчност е по-силен откъдето и другаде да избереш в България. Тамошните малки селца и градчета са населени от особени етнически малцинства, затворени като общности, в които ценностите са различни от тези на „другите”.

            И идва специфичната роля на модератора ДС, която в края на 80-те години подбира от тези общности бъдещите улични герои и нови боевици. Погледнете по-голямата част от тях и географско-биографичният им „анализ”. Трактора е от Бабинци, Крушата от същия помашки пояс на село Кирчево, което до 1971 г. е Помашка Лешница, оттам е и Алчо; братята Маргини – от смолянските села, Младен Михалев – Маджо от Силистра, братята Илиеви от Кюстендил, а от близката Дупница са такива живописни фигури като Иво Карамански, Златистия и братята Галеви/кариерата им повтаря едно към едно тази на Трактора/, от пернишките села и градчета са един куп „герои” като Райко Кръвта и президентския спонсор Людмил Стойков. Те, включително Гоце са израснали сред  хлъзгавата общност на граовските цигани – хитри, подли, професионални предатели. Между другото от този край са много правоверни комунисти, начело с „вожда и учителя” Георги Димитров, но той е от друга затворена общност – на местните протестанти. Е, да не забравяме и Богомил Бонев – комунист, генерал, филип-димитровист, демократ, хотелиер и жокей. От Радомир, без извинение.

            В тези райони, особено в помаклъка и Граово, с чиста съвест ти резват главата дори за безобидна шега или леко нарушаване чувството за собственост. В друго такова селце един Манчо Панюков методично изкла цялото си семейство, защото в представите му децата и жената му принадлежат.  Селцето е Скребатно, откъдето е и една друга персона на прехода – Александър Праматарски, а последните месеци се оказа, че е поселището с най-много агенти на ДС. В тези специфични общности комунистическите служби са работили методично и целенасочено, защото са прозряли /или са им казали/, че има подходящ материал за моделиране, а една от характерните им черти е особеното чувство на лоялност, приятелство, изпълнителност и благодарност, ако бъдат допуснати до Властта и Парите.  За Алексей Петров е нещо съвсем естествено да присвои таксиметровата фирма на свой съдружник – просто това е принципа на късното ТКЗС – краде се от общото и краде този, който властва. Това е нещо естествено като поредния донос. Той никога, ама никога няма да се разкае за това – просто си е напълно естествено. В реда на нещата е и за Гоце Президента да крие агентурното си минало – и това е естественото му право да пълзи към върховете на Властта, тръгвайки от схлупените къщици на Сирищник и Косача.

            Умело, методично и константно гадничко ДС и водещите им офицери са ги моделирали на основата на специфичните етно-географско-генетичните  особености на затворените общества от детството им. Така преходът към тайното, скритото, ограничено от перспективата за властване става естествен и логичен. Осигурява се гордост, независимост, власт, лайф-стайл и липсващото богатство. Ако прочетем внимателно Иван Хаджийски ще открием далечния архетип на тези хора в заселването на черкезите по тези земи. Между другото, помашните села в Тетевенско-Троянския Балкан са се създали покрай обирите на търговските кервани от двата града, населени с предприемчиви и богати люде като първия български милионер Станьо Врабевски. По-новият архетип  е този на полуграмотните партизани/селски, бедни и безкрупулни момчета/, слизащи в Големия град. Условно може да го наречем архетипа „Янко”/Тодор Живков/.

            Тези момчета обичат и да спортуват.  Тракторът е каратист с някакъв колан, а Гоце се изживява като баскетболист и футболист, защото спортът също е елемент от Пътя към властването и владението, фиксира завистливи погледи на очарованата публика. Спортните им прояви ще накарат Надежда Михайлова/настояща Нейнски/ да се отдаде на момчето от тетевенския балкан, а Весела Лечева да стане постоянна компания на Алаброса от Сирищник.

            Мотивацията за спорт е същата и при амбицията за наукоподобност. Перманентният стремеж да надмогнат нравствените и интелектуалните си качества ги води неудържимо към „учението”. Агентът Гоце е кадър на Института по история към БАН, а Трактора е доцент и доктор на науките в Пловдивския университет и УНСС. От тези си „научни” позиции обичат да менторстват, наставляват и сочат „правилния път” – „намалете лихвите” или „коригирайте здравната реформа” и „към Русия”.   Тук са удивително последователни в родителските съвети: „Учи, за да не работиш.”

            След като Държавна сигурност им е осигурила достъп до науката, спорта и политиката вече правят всичко възможно да се харесат – раздават ордени, правят благотворителни Коледи, борят се срещу тероризма, пазят националната сигурност, режат ленти, даряват сирачета и футболни отбори, изпращат олимпийци. В същото време най-обичат ритника в гръб, просто го владеят най-добре, обучени в лепкавите коридори на ДС. Мразят из дъно изказванията по техен адрес от рода на „Прости, селски момчета, а докъде стигнаха” – тогава ритат в гръб озлобено от припомнянето на аналния им период.  Презират родното място, родата и приятелите от детинство. Връщат се при тях само като победители или благотворители. Единствената им благодарност е към водещия офицер, който е разкрил скрижалите на тайните служби.

            Що се отнася до ценности в щастливия им живот те/Гоце и Трактора/ имат фанатична регидна преданност към Идеята на затвореното, тайното общество, от което са част. Типичната фанатичност на комунистите, доносниците и масоните. Опцията е винаги бинарна: ДС или Сирищник;  басейнът Спартак или долината на река Вит;  мутренската компания или незабележимо живуркане около животните в двора; ОКЗНИ или БСП. Изборът е недвусмислен и предопределен, ако фанатично спазват правилата на затвореното общество. Биха предали всеки, но не и Обществото.  Тайната е някъде дълбоко в аналния детски период на смазващата бедност /обора, нужника на двора, липсата на баня, изтърканата униформа в училище, пренебрежението на тарикатите, скъсаните обувки/. Зубрят, натискат се в Комсомола и спорта, докато са открити от всемогъщите тайни служби, които им предлагат  душ за калта. Изкъпване с топла вода и веро. Надмогват битието като стават доносници, барети, офицери под прикритие, , дори научни сътрудници. И Гоце, и Трактора винаги ще знаят, че има някой над житейския им хоризонт – този, който ги е направил, моделирал, проводил по пътечката на успеха. Няма да забравя на другия ден след конгреса на БСП, който избра Първанов за червен шеф първа страница на в. „Труд” с нужника на двора. Някой напомняше на новото геносе – „Виж, откъде те взехме и докъде те докарахме. Не забравяй чий продукт си.” Тайната власт напомни и за турско-циганския генезис по генеалогична допирателна – „Седефчов”, а при Алексей Петров директно са фиксирали селскостта в прякора – Трактора. Впримчени в паяжината на службите вече нямат избор – смело се впускат в житейската клаустрофобия, мнителността, вождизма и жестокостта към по-слабите, които не са удостоени с честта на затвореното общество.

            Неизбежно е да не си спомним, че почти всички мутанти на прехода се оказаха „служители на прикритие” в така наречените „съвременни тайни служби” или високопоставени масони. Поли Пантев, Карамански, Косьо Самоковеца, Доктора, Илия Павлов, Г. Илиев – без изключение с карти на сътрудници, а Илия Павлов дори го опяха в православен храм по масонски. Бил някакъв много високопоставен „брат”, като Димитър Калчев или Георги Гергов. Хора, направени от службите, защото ако не убиват или пишат доноси щяха да си останат в аналния период на детството.

            Същата житейска хронограма ще открием и в други подобни типажи. Например „демократичния” генерал Атанас Атанасов – турското село Батин/симптоматично на арабски означава „таен, скрит”/, местен прокурор и полицай, докато идва „просветлението” – Генерал, НСС, депутат, шеф, обществен авторитет. Или одеозната фигура на агента Бор – Тошко Тошев. Същата схема и при него – смазваща и лепкава кал в родното търговищко село Дриново, после отказ от родния баща, за да дойде спасителната ръчичка на Държавна сигурност и се стигне до в. „Труд”, пури, картини и манекенки. Нали си спомняте снимката с агента Бор между Косьо Самоковеца и Цеци Красимирова?! Негова представа за принадлежност към преходния естаблишмънт, за отскачането от Дриново към благините на тайното общество. Ами еманацията на Пътя – Богомил Бонев. Просто зашеметително – Радомир, гимназия, семпли момчешки амбиции, алаброс-лимба „тип Гоце”, а после – БКП на 18 год., милиционерско училище, генерал, министър,  Нона Йотова, кандидат-президент, Чорни, хотели, Гергов и шеф на Пловдивския панаир. Великият Гетсби от Радомир!  Еманацията достигна в оня незабравим ден за българската демокрация, когато Боги и Нона се изтупаха яхнали породисти коне пред Народното събрание. На жълтите павета. Сигурен съм, че  дори Иван Костов е бил горд с министъра си в този незабравим миг! Рустикалната мечта да стъпиш на жълтите павета на кон, пред Двореца, пред „Съединението прави силата”! Може да помогна на Андрей Райчев и Ко, че в този ден прехода май приключи наистина. И де юре, и де факто.

            Или това незабравимо туловище Мара Капон, произведена от Бабикян в Мисс-Парламент, изръшкала пътя от помаклъка на Чепеларе до Евро-парламента, с кумец от ВПС на БСП, приятелство с изралеския другар на Трактора ген. Дани Ятом, Праматарски и Яне Янев... В крайна сметка сменила за четири години пет партии.

            Драги читатели, всъщност ще има ли отърване от матрицата на Гоце и Трактора? На мутантите и „национално-отговорния бизнес”? На ДС и Ложата? На Боги и Наско? На Бор и Архонта? На Мара Мисса и Патрашкова? Струва ми се, че няма да успеем, просто те ни мразят, неистово ни мразят. Ние не сме от тяхното общество, от тяхната ложа или приятелски кръг. Такива като Явор Дачков и двойничката на Йосиф Кобзон Криси Патрашкова съжалиха публично за „проскането” по корем на Трактора – немислимо е „самонаправилите” се от ДС Гоцевци да бъдат унижавани. Не може да се прости това – от леглото на Михайлова/Нейнски до ареста  или от Сирищник и Седефчов до коридорите на гадния донос или Президентството, което си е все едно... Ако трябва ще ни бастисат окончателно, за да си останат  Те, извървяли пътя от селската миризлива и лепкава кал до обслужващото кимване на строгия офицер, който се грижи за „националната сигурност”.

            Абе, що ли ги пиша тези работи? Нали утре пак Боги Бонев ще дойде на кон, а слугинята на Симеон, кадет Рилски Меглена Кунева-Пръмова ще смени Гоце Президента. Алексей ще е  репресиран, онеправдан и измъчен. Какво ли сме променили в крайна сметка ?!!! Ако сте стигнали до края на скромното ми писание – не обръщайте внимание – Преходът е приключил, забравете!





Гласувай:
20


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Добре де,
24.10.2010 22:54
но какво лошо с Неинска или сине и точноглазата Лечева насаме :) То Фройд е писал и за натруфеното многословие, за гъдела да се изживяваш като част от едно по висше съсловие ама кой да чете ?/ Тези от Сирищник, Глоджене , а ние аристократите... Впрочем имаше един с дантели роден и в "шесто" внедрен/
цитирай
2. haralanov - Ще има ли отърване от матрицата на Гоце и Трактора?
25.10.2010 14:53
Крайно песимистично съм настроен!То няма и какво друго да е!Най-отвратителното е,че една част от хората живеещи в България обичат тъкмо този типаж.На Гоце и на Трактора.Виж блесналите погледи при срещите на Гоце с ,,народа,,.Не съм социолог и не знам каква част като процент от хората биват изкушавани от подобна похот!Но говорейки си за политика,слушайки случайни разговори,пък и на два минали президентски избора...Броят на тези хора е поне Два Милиона.Тъжна работа...
цитирай
3. garan4e - garan4e
25.10.2010 15:04
!!!!!!! Нямам какво да добавя - съвършено вярно!
цитирай
4. boristodorov56 - Червеното гестапо - вчера, днес и утре.
25.10.2010 15:31
Държавна сигурност е само това е можела и продължава да го прави и до сега.

Браво, Ицо!
Това трябва да се прочете от повече хора.
цитирай
5. анонимен - Най-точния анализ,
25.10.2010 16:05
който съм чел по темата, браво на автора !!!
цитирай
6. haralanov - Мисля си...
25.10.2010 16:36
Червените гестаповци с мир няма да си отидат!Обсебили са буквално всичко в България.От туризъм и банки до политика и застраховане.
цитирай
7. анонимен - Бойко
25.10.2010 16:48
Хубав коментар, ама защо се пропуска Бойко Борисов - по какво той се различава от мутрата Алексей и от селянина Гоце-агент милиционер.
цитирай
8. lado - Държавна сигурност е само това е ...
25.10.2010 16:51
boristodorov56 написа:
Държавна сигурност е само това е можела и продължава да го прави и до сега.

Браво, Ицо!
Това трябва да се прочете от повече хора.

Хора? Де ги !? Че и да четат! Борисе ,ти си непоправим оптимист!
Христо, дано оптимизма на колегите ни помогне на песимисти като теб , Минчо , моя милост...
цитирай
9. vmir - Няма да има отърваване от тези трактори, докато се задоволяваме с констатации или закани.
25.10.2010 16:59
Умният не бърза да развява неприятните констатации и не се заканва, а действа. Най-вече с мозъка си. Докато не се прокламира и обясни приемливо друг механизъм за "издигане", подобни разкрития ще служат за пример и дори ръководство за производство на нови и нови трактори и тракторченца. Това е толкова ясно, че яд ме хваща като гледам какъв приоритет са дава на тракторите, но най-вече - от опонентите им.

цитирай
10. анонимен - ь
25.10.2010 18:16
Все пак България се състои в по-голямата си част от ПРОВИНЦИЯ и да вменяваме като вина принадлежността към географски регион е най-малкото глупаво.
Нима от изброените населени места няма издигнали се свестни хора? Нима всички, родени в български селца /някои от които места с недотам "чиста" история или "благонадеждна" етническа характеристика, като посочените помашки/, та нима всички хора от такива места са непременно предразположени към предателства и кариеризъм, нима всички издигнали се личности оттам са десари, доносници, кариеристи??? Това е обобщение, което е хем неправомерно, хем обидно.
цитирай
11. анонимен - много точно казано
25.10.2010 18:32
много точно казано. поздравления. лошото е, че първановците и тракторите виреят там където властва духовната нечистоплътност, за което вина носи всеки от нас. първановците и тракторите са проекция на нашата собствена духовна недостатъчност, за което вина носи всеки един от нас.докато нашето общество продължи да страда от СМН(Синдром на Моралната Недостатъчност), такива тумори като Гоце и Трактора, ще бъдат честа гледка по народната снага..
цитирай
12. mamkamu - +
25.10.2010 19:45
Добре, че беше Хараланов, да ми посочи тази статия, че иначе щях да я пропусна. А си заслужава човек да я прочете! Освен, че се размислих за разните му паралели и се посмях добре :)

Понеже нямам много време само ще вметна един опит за исторически поглед върху нещата...

Залезът на започналата да се развива буквално от няколко десетилетия градска цивилизация в България започна на 9-ти, 9-ти 44-а. Всичките усилия на Просветителите ни от т.нар Възраждане та до ден днешен, отидоха по-дяволите след тази дата. Идеите на Европейското Просвещение, макар и закъсняло дошли по тези земи, бяха натикани в миша дупка от една система, която откровено насърчаваше не интелигенцията и светлите умове, а селяшкия тарикатлък и овчарския манталитет.

Подобен, за радост, не успял опит, можем да видим и по времето на Стамболийски и неговата „Оранжева гвардия”.. През 44-та година този начин на мислене просто изби, подпомогнат естествено от интересите на компартията и техните властелини в Москва. За съжаление цялата тази простотия не беше прекъсната, когато на изборите през 90-та големите градове казаха „не” на комунизма. Останалата част от страната си каза: „искаме си старото” и ни такОва мамата на всички нас останалите, че и на себе си.

И съвсем естествено... След като само почти век, точно преди Освобождението, българите в големите градове на територията на бъдещата свободна българска държава са били безнадеждно малцинство. София е била населена главно с турци и евреи, Пловдив –с гърци или гърчеещи се...

За съжаление 89-та ни донесе само смяна на системата и малко повече свобода, но не и промяна в господстващия манталитет, който си остана все същия селяшки и чалгаджийски. 10 ноември беше просто едно продължение на 9 септември. Голям пример за подражание на новите поколения!

Те по същата схема империи са загивали, та ние ли :)

Поздрави за статията!
цитирай
13. elkapitan - Поздрави! Твърдя, че ако ми наредиш ...
25.10.2010 21:21
Поздрави! Твърдя,че ако ми наредиш 10 човека, които никога не съм виждал, и един от тях е комунист, ще го различа...Имат някакво специфично - обобщаващо излъчване, както и полицаите - милиционери. Същото важи и за земеделците. Не знам как съм развил тези усещания ,но са факт.
цитирай
14. flyco - =
25.10.2010 21:28
Слабичко. 90% от хората в България са бедни, а 99% са били бедни. У нас няма аристокрация в прекия смисъл на думата. Тя е заменена от "червени благородници", което е явление без аналог в запада. Нали не мислиш сериозно, че днес е възможна описаната ДС-култивация?
цитирай
15. анонимен - mdaaaa
25.10.2010 22:32
nataji me,no si prav,za sajalenie.
цитирай
16. анонимен - negowo sweteishetsvo Pojarnikalisimust Boriisovi4 Boriosuvi4 Bob4o
25.10.2010 23:11
V tozi 4erveno-sin tekst lipsva munireno kafiaviat cviat na negowo sweteishetsvo Pojarnikalisimust Boriisovi4 Boriosuvi4 Bob4o
цитирай
17. анонимен - браво
26.10.2010 10:03
браво на автора, продължавай да описваш тези сладури и не се отказвай.
цитирай
18. анонимен - да помислим
26.10.2010 11:06
Президенските избори, ще решат съдбата на България. Това си мисля, след като прочетох статията.
цитирай
19. анонимен - самата истина
26.10.2010 13:57
Поздравления,написаното олицетворява целия преход и дава отговор на случващото се в България,дано повече хора го прочетат и разберат,което ме съмнява познавайки народопсихологията!
цитирай
20. panchev - Перфектно
29.10.2010 13:01
Перфектно, просто перфектно :)!
цитирай
21. анонимен - Proletarii
29.10.2010 13:31
Браво на автора.Дори и мотото на комунистите говори за тяхния произход."Диктатурата на пролетариата" всъщност е диктатура на омазания с кал и фъшкии селяк,тръгнал устремено към властта.Дори и сега мечтата на подобни селяци от такива забравени от Бога села и махали единствените им мечти са свързани с властта,парите,апартамента в центъра на големия град,джипа,русия парцал в него и т.н
цитирай
22. анонимен - ?
30.10.2010 15:58
А за Боко Тиквата защо не се споменава? защото ако си от село няма значение дали е Банкя или Сирищник. Ако си некадърен и мутроиден - също.
цитирай
23. анонимен - Гоце и трактора са еднояйчни близнаци
30.10.2010 17:49
Поздравления за статията. Не е тайна за никого, че България е селска държава.У нас здравият български дух е дошъл от там. Това не означава, че всички са податливи на трансформацията, която е прилагала ДС през годините, за да укрепя властта на партията-майка.Изкривеното и ниско съзнание не може да се скрие от степента на съзнание, което притежава една развита , интелигентна личност. Така че този суров материал-Гоце, Трактора, Бор и т.н. е превърнат в един сурогат нужен на комунистическата власт .Те всички в купом са разпознаваеми,всеки по отделно и всички заедно са братя-близнаци-клонинги на извратеността на идеологията на КГБ-ДС.Нищо ново под слънцето. Вербувани веднаж, те са бойната редица




Статията е прекрасна илюстрация на "суровия материал" превърнат в бойно оръдие на партията-майка в защита на нейната идеология и власт. Интелигенцията беше следена и намираше най-прекия път към Белене. Всички се стремяха да станат партийни членове и послушковци.Селският хитрец Бай Тошо се държа на власт именно с помощта на този отряд отявлени партйни кадри.Но общата маса от населението се превърна в послушно стадо, та до днес,още битува поговорката за преклонената главица. Всеки инакомислещ,откроил се от общата маса винаги е подлаган на завист и критика. Затова нямаме общи цели,нямаме гражданско общество.Ние сме самотници и затова толкова години търпяхме мутрите и сега нагло присъствувайки в обществото те са готови да властват.Ние пак като стадо овце гледаме как Гоце обикаля общините и си търси съмишленици за "нов" проект, сякаш той пише историята и вече си е сменил както миналото, така и сурата!Позор!





цитирай
24. gvk44 - Статията е прекрасна илю...
30.10.2010 20:04



Статията е прекрасна илюстрация на "суровия материал" превърнат в бойно оръдие на партията-майка в защита на нейната идеология и власт. Интелигенцията беше следена и намираше най-прекия път към Белене. Всички се стремяха да станат партийни членове и послушковци.Селският хитрец Бай Тошо се държа на власт именно с помощта на този отряд отявлени партйни кадри.Но общата маса от населението се превърна в послушно стадо, та до днес,още битува поговорката за преклонената главица. Всеки инакомислещ,откроил се от общата маса винаги е подлаган на завист и критика. Затова нямаме общи цели,нямаме гражданско общество.Ние сме самотници и затова толкова години търпяхме мутрите и сега нагло присъствувайки в обществото те са готови да властват.Ние пак като стадо овце гледаме как Гоце обикаля общините и си търси съмишленици за "нов" проект, сякаш той пише историята и вече си е сменил както миналото, така и сурата!Позор!

Поздравления за статията.

ЦИТИРАМ
Твърдя,че ако ми наредиш 10 човека, които никога не съм виждал, и един от тях е комунист, ще го различа...

[/quote]
цитирай
25. анонимен - МНОГО ОМРАЗА СЕ Е СЪБРАЛА В ТЕБ, ТОРОСС!
13.11.2010 08:36
ДОРИ ДА СИ ПРАВ, ОМРАЗАТА Е ТВОЯТА СЪЩНОСТ, ТОРОСС! В МЕДИЦИНСКИТЕ КНИГИ ПИШЕ, ЧЕ ОМРАЗАТА ИЗКРИВЯВА КОСТИТЕ. Е, ОМРАЗАТА Е ВЪПРОС НА ИЗБОР.ТИ СИ НЕЩАСТЕН ЧОВЕК. ГЕНИТЕ НА ОМРАЗАТА ВИНАГИ ОТПРИЩТВАТ ГЛУПОСТИ. ПРОСТО ТАКАВА Е СЪЩНОСТТА ТИ. НЕЩАСТНИК! ХАХАХА
цитирай
26. bros - И аз нямам, какво да добавя!
16.11.2010 14:27
Освен, че всичко по-горе изложено го мисля, част от порното съм видял с очите си:

1. В Смолян не останаха кореняци, всичко вече са високопланински джентълмени, на които аналния период им личи от всеки жест - силно изразена мнителност, увереността, че отсрещния ти мисли това, което ти би на него, но на квадрат. Работих за един такъв, генерално нелош човек, но заобиколен от шайка везири, переше пари на доста богати хора. Там ме учудваше помашкия манталитет - коленопреклонност и анално разкривателство до невероятни измерения.

2. Шибанякът на кон и неговата псевдоинтелектуална трътла - яздят по земите на дядо ми, с които ДС/УБО посмъртно няма да се раздели (всичко около, плюс яз. Искър). Засекли се с наште веднъж в небезизвестния ресторант "Будното око", нещо се разговорили и след пояснението, че семейството ми ще потърси реабилитация за присвоените хектари, родителите ми били посъветвани да се опитат да се насладят на спокойни старини.

3. Израстнах в елитен столичен кварта, учих в елитната "Бастилия", както и в други елитни учебни заведения, с децата на ком, а после соц елита. Имаше един, баща му бе небезизвестният Пламен Вачков, който бе класическо соц отроче. Казваше се Иван, а с останалите буквички от имената си надписваше тетрадите си с "VIP". Така и не можа да ми прости, че бях по-добър по Английски (тогава), защото учителя ни не го е*еше, с какъв произход си.

Само да допълня - ако на случаен принцип ми доведеш 10 човека, веднага ще позная убедения комунист, ще позная ченгето, агент провокатора, нискоинтелектуалния, плъха, бюрократа, този с фалшивия ТЕЛК, ибрика, сина/дъщерята на псевдокомуниста и обикновения човек!


цитирай
27. анонимен - обичам България!!!
21.11.2010 17:40
Обичам родните си братя и сестри български но науката и личния ми опит ме доведоха до парадоксален извод:Давам 5 български приятели за един турски/българин изповядващ ислям/ а пет турски за един помак!
Иначе за географското деление не сте прав!София до войната е била около 450000....
цитирай
28. zaw12929 - За мен е интересен постинг, за чо...
18.07.2011 14:58
За мен е интересен постинг, за човека, който го пише- какви са фантазиите ни
Омразата , гордостта са ми чужди... Единия няма нов мандат, другия шанс....
цитирай
29. zaw12929 - Поздравления за изавата!
18.07.2011 15:00
За мен е интересен постинг, за човека, който го пише- какви са фантазиите ни
Омразата , гордостта са ми чужди... Единия няма нов мандат, другия шанс....
Картината с трактора няма нищо общо с нашата държава, а внушенията ви с действителността.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541078
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031