Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2010 15:40 - Мафиотският модел на Пловдив - "Квото кажи Гочиту".
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 12510 Коментари: 11 Гласове:
25

Последна промяна: 18.12.2010 16:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Моделът Пловдив – „Квото кажи Гочиту”

В-к „Торнадо”, бр. 3, 11-17.12.2010 г., стр. 26

Градът на майните е в ръцете на комуняги и

милиционери

image
Гочето Гергов е на трибуната на Пловдивския общински съвет. Особено внимателен е  заместник-кмета Долев /ВМРО-НИЕ/ и гледа в посоката, която сочи ментора му. Гочето чертае светли комунистически дни за града, ако му го харижат изцяло...

image
След подаръка от общинските съветници и кмета Чомаков Гочето друса хорце и развява пищимал.

image
Мара Мисса е от любимките на Гочето.

            В началото на 90-те години Пловдив олицетворяваше „синята идея”, южняшката радост от новото, модерното и естетското в политиката. Софиянци идваха в града с радост за среща с романтиката, ориенталското спокойствие и качествени кръчми. Сините печелеха изборите само на първи тур, антикомунизмът взе да става синоним на обществения лъх между тепетата. От мегданите под тепетата се родиха премиери, министри, че и един президент. С Пловдив се съобразяваха без изключение всички, докато… Този град просто изчезна, липсва! Ей така, както преживявахме прехода артиса от картата на България. Към днешна дата в духовен, а в обозримо бъдеще във физически и демографски смисъл. Постепенно се превърна в „Герговград”, „Чалга-майна”, „Чомакиново”, „Вторият Перник”, „Дудуковци”, айде да не продължавам…

            Оня ден попитах виден пловдивски социалист кого обмислят за градоначалник, а той сподели: „А-а-а, квото кажи Гочиту”. Точка. Не иска да участва в партийната баталия, щом има кой да мисли, да нарежда, да издига, сваля и качва. Според филибелийският сленг „Гочиту” е олигарха, дипломат, меценат, партиен и медиен бос Георги Гергов.  Така по домашному са го именували  във волните и горди години на „развития социализъм” съселяните от Ягодово, Маноле или Моминско, където е бил назначен за кмет. Иначе е родом от Северозапада - село Нивянин. И е права червената каска – що да размишлява като и без това става каквото Гергов е наредил, така се случват нещата и в целия град, впрочем.

            И опираме до уникалния и неповторим пловдивски политически модел, олицетворение на нахалния прагматизъм, с отчетлива форма на олигархично-масонско-патологична обремененост  от клептокрация с участието на кметове и съветници, щедро възнаграждавани от бизнес-формирования на комунистически рудименти.  Сбъднатият сън на болшевика, който обезателно иска да смени рустикалната скромност в душата си с волността, лукса и екстрите на буржоата. „Последните ще бъдат първи!”

            Подмяна на синята мечта нямаше да стане по нормален път с избори, демократични процедури, открито, честно и прозрачно. Тогава, през 1999 г. гуруто Иван Костов издигна никому неизвестния анестезиолог Иван Чомаков и той, разбира се, със синята бюлетина бе коронясан за кмет. Чевръсто Георги Гергов обяви вярност и се врече: „Всички пловдивчани знаят, че съм от СДС”. Срещу клетвата получи „Ленинград”, „Слънчев ден”, ЦУМ и много, ама много доверие от „десния” кмет.  Паметно остава мнението му за костовите РМД-та – „Златно време, златнооо”. Светкавично един Чомаковите заместници стана крупен хотелиер в Слънчев бряг, а в местната власт се разпищолиха лица от близкото минало. Общинските съветници в Пловдив ги завладя убийствено единодушие, следвайки напътствията на кмета: „Защо се караме, за всички има?!”. И Нона пееше „Синьо безвремие”, на първия ред „дясното” правителство и Гергов ги подреди кум до кумеца: Кюлев, Вълчо, Боги… коне, Ивана, чалгии и руска федерация.

            През 2003 г. Чомаков повтори мандата и се отърва от всякаква опозиция като обедини партиите в „трапезно мнозинство”, което се зае с трогателни за пловдивчанина усилия да подарява. Стигна се до паметното заседание на 15 юни 2006 г., когато с Решение 177 се учреди смесеното дружество „Пълдин туринвест” и на Георги Гергов се подари всичко /разбирай Пловдивския панаир/, а общината загуби собствеността на 12 паметника на културата в Стария град. За подкрепа на „лъвското дружество”/печалбите за мен, загубите за теб/ за сефте в историята на местната власт долетя депутатката Мария Капон и взе думата, та пристана във вярност на властелина. От 50-те съветници срещу мега-подаръка се обявиха само 5 и не помирисаха участие в местната власт. Предложението бе внесено и одобрено от ОДС, БСП, ВМРО, ДПС и НДСВ. За всички има, нали?

            Рекапитулацията? След три години Пловдив загуби всичко в дружеството без стотинка дивидент, мажоритарен собственик е някаква фирма „Булинвест-Пловдив”, няма документи за врътките по собствеността на панаира, Гергов си напазарува телевизия, вестник и сайтове/алооо, Трайков с държавни пари!/,  Чомаков се труди на Неговия медиен фронт. Гочето изигра картите, които раздаваше Чомаков и „мнозинството”. Дойде Тройната коалиция и нещата заспаха. В момента панаирната перла на града е собственост по документи на шофьора  на бащата Му, а другата част от акциите са на съпругата Вили. Служител на икономическа полиция изговори стряскащи неща за апортите, чрез които Гергов придобива  международния панаир и за благодарност го уволняват и разследват. Бизнесменът Петър Станчев разказва, че е свидетел на ежемесечното получаване на пликчета с пари от кмета Чомаков и … взимат му бизнеса, разбиват офиса, три коли изгарят. Навсякъде – мълчание. Апелативният прокурор Атанасов пие кафенце с цигането Красьо и обсъждат демокрацията. Герб обещаха, че най-късно да края на септември тази година ще има дело, държавата ще възвърне справедливостта, ще си получи дивидентите, но Трайчо Трайков мълчи, въпреки че предшественика му Николай Василев написа за придобиването на панаира резолюция – „незаконосъобразно и нецелесъобразно”.

            След ерата Чомаков НДСВ се опитаха да направят Гочето кмет, дори Милен Велчев официално го промотира,      но нещо се обърка заверата. За успокоение на душата Му го направиха дипломат – почетен консул на Русия. За половинвековния юбилей на Гергов още се разнасят легенди как президента Гоце и семейство друсат кючеци под зоркия поглед и глас на Ивана в „Санкт Петербург”, после разменят партньорките за бавния танц Гоце с Вили, а Гочето със Зорка – така са на фотото.

            Кмет на Пловдив от три години е Славчо Атанасов, който умело използва вродената си селска простодушност и продължи като предшественика, да разцелува Станишко, да вкара в управлението БСП и прогони Герб, да напълни общината с кадри на вече социалистическия лидер Гергов и междувременно с мажоретки откри три … кенефа. От три години управляващата коалиция е политическо желе от ВМРО-НИЕ, БСП, ДПС, СДС и несъществуващи реално партии като ГСНБ, ССД, умело използвали циганските секции, а там е известно как стават нещата.

            За успокоение нежната душа на кмета масонската ложа „Слънце” /нали се сещате кои са баш зидарите?/ му подари вратовръзка с акациева клонка, която с гордост демонстрира. Белег, че е влязъл в лоното на посветените – прокурори, съдии, бизнесмени, кметове и съветници – великите архитекти на пловдивския политически модел. За радост и разнообразие честичко се организират чутовни чалга ишмедемета, които се „контролират” от заместника Тютюков. През това време /изглежда от децибелите/ докато се ремонтира една къща в Стария град паднаха цели три. Славчо с акациевата вратовръзка ви` и се тръшка за Панагюрското съкровище, докато тихо го предаде, после орева орталъка за Операта, докато смениха директора и`. Общо-взето рекапитулацията клони към пълната нула, но Гочето ще става червен общински лидер на 19-того и … „класовата борба навлиза в нов етап”.

А измъчените десни избиратели питат душите си как стана така, че гласуват все за „правилните” кандидати, а се управляват от модернизирани комунисти или милиционизирани войводи. Ами пловдивския модел, драги приятели от площадите – „Що да се караме, за всички има”. Избраните.

 image
Зад Гочето бди председателят на ОбС-Пловдив и виден масон Илко Илиев.

image

Логичният финал - празненство на пловдивската ложа "Ориент Слънце" - Гочето, Чомаков, Илиев, Славчо са във вихъра на зидарския купон.










Гласувай:
25


Вълнообразно


1. boristodorov56 - Мамицата им на всичките копелета продажни!
18.12.2010 17:41
"Този град просто изчезна, липсва!"
цитирай
2. анонимен - Ей, напълни ми се душата и стана
18.12.2010 17:43
много, много тъжно за един хубав град, просто нямам думи какво се е случило с Пловдив... Само им вижте лицата на тези хора: Гергов, Капон, масоните, Чомаков - енергийни вампири на комунизма, на далаверата...
цитирай
3. анонимен - Хм...
18.12.2010 19:18
Тоя отзад на другата маса поразително прилича на Цвятко Цветков.Като погледна-от ДС-то всичките станали франк-масони.И има логика.Въртят пари и влияние помежду си!
цитирай
4. анонимен - еБАТИ ГНУСНАТА ГМЕЖ...
18.12.2010 21:59
ЖАЛКО ЗА ПЛОВДИВ.
цитирай
5. kolevdobri - Ама как само си ги нарисувал...
18.12.2010 22:45
Сега разбирам, защо Варна е на път да засенчи Пловдив. Въпреки, че за страничните наблюдатели Пловдив има някакъв напредък. Гледам асфалтират пътя покрай панаира, откриват магазини, ремонтирани са къщите по главната улица, сравнително чисто е. Значи освен да крадат, пловдивските управници правят и нещо за града. Не са толкова лоши. Е, има още какво да се желае като гледам в какво състояние са междублоковите пространства, тротоарите и много от кварталните улици, но безспорно от конкурент на столицата по време на социализма, Пловдив се е превърнал в бледа сянка на София. За жалост не е случил на управници. Вижте какво правят в Стара Загора, че даже и в Хасково, където и улиците в циганската махала са асфалтирани, а вероятността да намериш дупка по улиците е твърде малка. Може би защото кметът не е нито червен, нито син, нито жълт нито пембян. Той просто си е кмет на място. За разлика от подобието на кметове, които имат например Ямбол и Сливен или други западнали градове. Та местната власт става все по-важна институция за живота на населението. Където има прекалено много интрига и политически вражди, работите вървят или зле или бавно. Съгласен съм с това, че политическата класа почти винаги работи като един екип, когато стане дума за интереси и пари. При социализма централизираната система за разпределение на парите по общини изглаждаше големите контрасти, сега обаче ще става все по-очевидна разликата в градоустройството на различните градове, в зависимост от това, дали местните хора са случили на управници или не.
цитирай
6. анонимен - една отломка от прехода от женски род
19.12.2010 11:03
Браво ,Христо! Най-неприятната истина е ,че градът действително изчезна ,спихна се под ежегодните чалга -напеви ,платени от общината за посрещане на Нова година и под тромпетите на мажоретките ,откриващи поредната тоалетна. Удивително е другото обаче-нима до там достигна българското масонство ? В миналото в нашите ложи са членували образовани дипломати, минстър-председатели и интелектуалци. Как и те закъсаха дотам,че да приемат илитерати ,каквито са всички посочени от теб, независимо от формалното си висше образование ? Вижте лицата на града- как се обличат, как говорят, как хъкат и мъкат .Каквото и да се говори - на фона на сегашните един Чомаков ,един Гърневски ,при всичките им кусури са колоси на мисълта . На изборите догодина не ни чака нищо по-добро .И не е вярно, че Варна е на път- тя вече е засенчила Пловдив.Стара Загора също е пред нас -там се влага мисъл в управлението . Според нашия кмет единствената форма на управление е строителството на тоалетни и паметници ,съпътствано от постоянния му личен фотограф на всяка публична изява.Колко е смешен като се снима така и как никой не му го казва!Посочете ми какви са инвестициите в този град.Има ли растеж, производство ? Бедни, бедни пловдивчани,защо търпим това? Не е ли време този град да се обедини около една личност , без значение дали е от сините, жълтите или червените.Нима нямаме човек, който да ни издърпа от пропастта, в която сме ? Предлагам на Христо да организира в нет-а гражданска формация, която да търси личности с воля да променят това статукво .
цитирай
7. toross - Към последните колеги -
19.12.2010 11:22
Напълно прави сте, не отричам - Пловдив бе превърнат в дълбока, жалка и безгласна провинция от селски тип. И досега не мога да си обясня как стана за десетина години това сриване, просто градът е разсипан не от друго, а от манталитета на управляващите го.Мога с дни да пиша за съзнателното му унищожение - това тук е само дребен детайл от общата разруха, защото това е точната дума - разруха. В местната власт се изредиха умопомрачителни комбинатори, екзотични "специалисти" и всякакви селяндури в най-груб вид. От всички бои и разцветки. Най-парадоксалното е, че читави хора от сега съществуващите партии няма как да се появят - за този общ политически модел става дума в статията - всички на копанята, на общата чинийка, няма сини, няма червени. Благодатен пример за това е споменатото решение на ОбС за "Пълдинтур инвест" - жестока подигравка с пловдивчани и димна завеса на "благодетеля" Гергов. През последните години окончателно ми се изпари надеждата, че ще се намери човек с достойнство да се разрови в тази мега-далавера. Уви, не го направиха и Герб, а се надявах, много се надявах, че най-после ще се намери човек да защити града. И напоследък все повече се вслушвам в приятели, които усилено ме тикат към създаването на сайт , с който да се потърсят читави, смели и решителни хора в Пловдив, които да намерят място в един бъдещ политически пловдивски порект. Още не съм решил, нямам никакви лични амбиции, но пък трябва да се помогне на млади и с визия хора, които имат желание да работят за града, за достойнството му и изхвърлят от него тази пасмина, която в момента се разпорежда... Що е време - напред е .
цитирай
8. анонимен - Жалко, жалко за Пловдив, но
20.12.2010 12:10
трябва да се знае, че навсякъде в страната масонски ложи налагат свои хора - това е истинската мафия в БГ, като се има предвид, че без изключение това са комунистически формирования, без изключение.
цитирай
9. анонимен - Браво, Христо! Най-неприятната ...
24.01.2011 11:48
анонимен написа:
Браво ,Христо! Най-неприятната истина е ,че градът действително изчезна ,спихна се под ежегодните чалга -напеви ,платени от общината за посрещане на Нова година и под тромпетите на мажоретките ,откриващи поредната тоалетна. Удивително е другото обаче-нима до там достигна българското масонство ? В миналото в нашите ложи са членували образовани дипломати, минстър-председатели и интелектуалци. Как и те закъсаха дотам,че да приемат илитерати ,каквито са всички посочени от теб, независимо от формалното си висше образование ? Вижте лицата на града- как се обличат, как говорят, как хъкат и мъкат .Каквото и да се говори - на фона на сегашните един Чомаков ,един Гърневски ,при всичките им кусури са колоси на мисълта . На изборите догодина не ни чака нищо по-добро .И не е вярно, че Варна е на път- тя вече е засенчила Пловдив.Стара Загора също е пред нас -там се влага мисъл в управлението . Според нашия кмет единствената форма на управление е строителството на тоалетни и паметници ,съпътствано от постоянния му личен фотограф на всяка публична изява.Колко е смешен като се снима така и как никой не му го казва!Посочете ми какви са инвестициите в този град.Има ли растеж, производство ? Бедни, бедни пловдивчани,защо търпим това? Не е ли време този град да се обедини около една личност , без значение дали е от сините, жълтите или червените.Нима нямаме човек, който да ни издърпа от пропастта, в която сме ? Предлагам на Христо да организира в нет-а гражданска формация, която да търси личности с воля да променят това статукво .

цитирай
10. анонимен - Пловдив и синята идея
24.01.2011 12:53
Може би се повтарям но и сега ще кажа това което от собствен опит/и преживяване/знам.
ПЛОВДИВ беше до болка син от ДЕМОКРАЦИЯ ПОРАДИ ПРИЧИНА ЧЕ НИЕ ПОСЛЕДНИ ОТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ВЛЕЗНАХМЕ В СДС.бЛИЗО 6М ПРЕДИ КОНФЕРЕНЦИЯТА НА СДС ВНАШИЯ ГРАД /КОНЦЕРТНА ЗАЛА/ НАИВНИЦИ НА СРЕДНА ВЪЗРАСДТ МЕЧТАЕХА ЗА ИСТИНСКОТО БЪДЗЕЩЕ НА СВОЯ ГРАД .Почти не се влияехме от интригите които се вихреха в СОФИЯ.ВСИЧКИ СОФИИСКИ ЛИДЕРИ СМЯТАХА ЗА ЧЕСТ ДА ГИ ПРИЕМЕ КООРДИНАЦИОННИЯ СЪВЕТ НА СДСГР ПЛОВДИВ.ФИЛИП ДИМИТРОВ ПРЕЗ ВЕЧЕР БЕШЕ В ПЛОВДИВ ЗА КОНСУЛТАЦИИ.Първия злокобен за града опит да ни разбие беше ЖЕЛЬО ЖЕЛЕВ НА ГОРЕ ЦИТИРАНАТА КОНФЕРЕНЦИЯ С ИЗХВЪРЛЯНЕ НА НЯКОИ ПАРТИИ И ОРГАНИЗАЦИИ ОТ СТРУКТОРАТА СДС и избирани на ортодоксални кумунисти за лидери в пловдивските организации приети в СДС.
Не мога да пропусна бащата на ПЕТЪР СТОЯНОВ/ и самия Петър Стоянов/като областен управител-МНОГО;МНОГО ГРЕШКИ/за мъртвите с добро/
/Тука информативно ми се иска да знаете че незаконната "кооперация " на ГОЧЕТО в МАНОЛЕ еединствената в цяла БЪЛГАРИЯ на която не еназначен ЛИКВИДИЦИОНЕН СЪВЕТ И КАК ИНАЧЕ КАТО ФИРМАТА НА ФАМИЛИЯ СТОЯНОВИ В СЪДРУЖИЕ СЪС СВАТ МУ ПАРТИЗАНИНА д-рНайденов изнася "бракувани "прасета за Македония с цена 28 лв при фиктивно покупка от ГОЧЕТО -9ЛВ И С ТРАНСПОРТ НА ГОЧЕТО
-Апокалипсисът на синята демокрация в ПЛОВДИВ Е НЕРАЗРИВНО СВЪРЗАНА С ГЕРОЯ НА"ТАЙНИЯ ПРОАКТ ИВАН КОСТОВ"ОТ ЗЛОКОБНАТА1995Г.
Опазил ме господ да не призная доброто което даде за добрия син ПЛОВДИВ Гг-н
СПАС ГЪРНЕВСКИ като кмет на града
Силните лидери които имаха демократичните организации в КООРДИНАЦИОННИЯ СЪВЕТ НА СДС-ВИНАГИ ПРИ ИЗБОР НА РЪКОВОДСТВО ИЗБИРАХМЕ НАЙ МИЖАВИЯ/СДС И ДО СЕГА НЕ СЛУЧВА НА председатели/
Е,имахме своя титан-ТЕОДОР ДИМИТРОВ /БОГ ДА МУПРИЗНАЕ ДОБРИНИТЕ И ЗАРАДИ НАС БЛУДНИТЕ/КОЙТО НИЕ ОСТАВИХМЕ В ЗАБВЕНИЕ ЗА БЪДЕЩИТЕ ПОКОЛЕНИЯ.......
АЗ СЕ4 ПРИСЪЕДИНЯВАМ ДА ТЪРСИМ ПЛОВДИВЧАНИ С ВОЛЯ ДА ПРОМЕНЯТ ТОВА СТАТУКВО ВЪПРЕКИ ПЛАЧА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ БЛЮДОЛИЗЦИ И ГЪЗОМИИНИЦИ ГОЧОДОЧОИДР.
цитирай
11. shtaparov - Този руски гражданин тръгнал да се ...
31.03.2013 09:09
Този руски гражданин тръгнал да се прави на Българин,а не може да си носи корема дори и след три бири! Ако видеха старите ни войводи какви разплути шопари с неясно национално самосъзнание се разпореждат със страната ни,щяха да поведат с развети знамена четите си из Балкана!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540547
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031