Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2011 16:35 - Пак интервю за унищожението на един град...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 14605 Коментари: 18 Гласове:
32

Последна промяна: 19.02.2011 19:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
image
Септември 2008 г. - Гочето Гергов става "доктор хонорис кауза" в Аграрния университет. В Пловдив, ако поиска може да стане и академик по старобългарски език...

Във  в-к "Шоу" от 9-15 февруари 2011г. стр. 62-63 този път се появи дадено от мен интервю, но не в пълен обем, разбира се. Тъй като ми се струва, че има важни неща в него  публикувам пълния му текст.

 

Ицо, ти си присъствал на скандалната сесия на пловдивския парламент, на която подариха Международния панаир на Георги Гергов. Притежаваш и стенограмите, и аудио записите от тази сесия. С какво се характеризира тя?

С абсолютната липса на реакция от страна на политически сили, че панаира се подарява на Гергов. Продължи се политическата традиция, създадена от кмета Иван Чомаков, изразяваща се в думите му : „За всички има, защо да се караме?!”

Симптоматично е, че предложението за това решение № 177 за учредяването на дружество „Пълдин-Туринвест” бе внесено от коалиция (забележи !) СДС,БСП,ВМРО,ДПС и НДСВ. Всички политически сили в Пловдив се обединиха, внесоха и приеха решението, с което се създаде едно”лъвско дружество”. „Лъвско дружество” е официален термин в търговското право и означава  - загубите само за едната страна, печалбите само за другата страна. Практически с него Пловдивския ОбС си направи дружество, което даде печалбите само на Георги Гергов, а загубите оставаха за пловдивчани  и за България. На миналите местни избори предложих на политическите сили да им подаря записа от общинската сесия от 15.06.2006 г. (на която харизаха панаира на Гергов) и с един автомобил да минават по пловдивските квартали  и да го пускат.  Да се види как всички партии в онзи момент са работили срещу интересите на пловдивчани, просто са на една копанка… Никой не се съгласи. На това заседание на Общинския съвет Мария Капон-Мисса стана първият депутат в историята на Пловдив, който поиска специално думата, за да подкрепи акцията на Гергов, което за нея си е симптоматично – където има перспектива за лапане, тя е там. Абе, Мария – гнусна история, много долнопробна, мафиотска…

Сега с решението на Пловдивския окръжен съд се оказва, че Ирена Писова е единственият достоен човек, единственият от всички облечени във власт – политици, съдии, полицаи…. Защото възстанови справедливостта и законността.  Тази жена е председателят на съдебния състав, който постанови решението.  То е просто,  за него се говори от години. Дано няма негативни последици за нея. Ако това решение бъде потвърдено  означава  и моментално да се потърси отговорност не само на Георги Гергов , а още от няколко души  в Пловдив. Например на  шефа на полицията Чонов. Защото няколко пъти  бе сезиран за извършените нарушения, включително и от човек, който беше служител на икономическа полиция.

 

Говориш за полицая от икономическа полиция, която заяви, че лично Георги Гергов го е заплашвал с убийство, защото е разкрил негови крупни  документни измами?

Точно така. И знаеш ли каква е съдбата на този човек? Уволниха го и предизвикаха дело срещу него, че е изнесъл тайни?! Много ми е интересно, ако решението на пловдивския окръжен съд бъде постановено и на следващите инстанции, какво ще стане с шефа на полицията, който все пак е сложен там, за да защитава интересите на хората. Полицаят изнесе парадоксални и потресаващи  неща за Пловдивския панаир. Например за прословутите врътки с апортите на Георги Гергов, където парцели на „Златни пясъци” апортирани със стойност 32 милиона лева са закупени за 284 000 лв. Същото и за някой оценки на вещи лица, които оценяват строителството на една сума, след което са апортирани на цена СТО пъти по-висока!

 

В Пловдив се говори, че Гергов е фалшифицирал документи?!

Служителят на полицията го разказа в прав текст. Включително, че държавата не е получила данъци от над 200 000 милиона лева (от панаира). И този полицай, които изнесе фактите, беше уволнен и предизвикано съдебно дирене срещу него. И трябва да попитаме  – какво става в крайна сметка, кой е лъгал, кой се е правил на ударен?! Решението взето с протокол N 10 на общинския съвет на 15.06.2006г да се отвори и се види  престъпния заговор  на  политическите партии срещу интересите на пловдивчани. Между другото,  тогава Гергов каза следните думи  (цитирам буквално) :  „Окажете ми доверие. А аз от своя страна ще ви предоставя моята почтеност”. Срещу тези думи всички съветници с изключение на  5-ма подариха едно дружество на Георги Гергов, както казах „лъвско дружество”.

 

Кой други хора освен шефа на полицията в  Пловдив трябва да отговарят в съда за деянията си?

Ами например прокурорката Божидара Попова. Тя беше сезирана за нарушенията и светкавично постанови, на другия ден,  че няма никакви нарушения, извършени при придобиването на панаира от Георги Гергов. Всичко било кристално честно, чисто, светло и законно. Много интересно какво ще отговори сега. Преди доста време самият вътрешен министър Цветанов изпрати  в прокуратурата доклад озаглавен – „Извършени крупни финансови злоупотреби от Георги Тодоров Гергов”. И веднага забележи - за  ден зам.окръжния прокурор на Пловдив Божидара Попова отказа да образува досъдебно производство срещу Гергов във връзка със сигнала.

 

Където се стигне до широкия социалистически гръб на Гергов всичко спира в Пловдив! И не се намери нито един читав магистрат и властник, който да погледне как се учреди това дружество и как бе придобит панаира.                                                                                                    

 Ако ГЕРБ искат да спечелят изборите в Пловдив  трябва да решат проблема с пловдивския панаир, иначе ще катастрофират на изборите в града. Защото това е фундаментален въпрос, отнася се в крайна сметка до политическа отговорност.

 

А кмета Слачво Атанасов, който започна да брани панаира ( Гергов)?

От кмета Славчо Атанасов и от облечените във власт  в Пловдив очаквам да  повторят трагедията с Домодедово. В най-скоро време ми се струва, че кмета на града  ще се обкичи с пластични експлозиви  и ще се взриви като терорист от Домодевово в защита на Гочето Гергов от село Нивянин, пловдивския панаир и „интересите на пловдивчани”. Да, така кмета Славчо като ЗКПЧ-лейтенант от резерва на българската армия ще осъществи изконната мечта на всеки популист да върне собствеността на пловдивчани. Този човек ( след като се разбра, че държавата държи да си върне панаира) се изказа знаменателно. Позицията му е - министър Трайков да даде акциите на панаира на всички пловдивчани. И си представям как 400 000 пловдивчани получават акции в Пловдивския панаир и Славчо ги записва в акционерната книга лично. Безумен е начина, по който управниците на Пловдив  тръгнаха да спасяват една спорна частна собственост, тази на Гергов. Единственият начин Славчо да бъде в традициите на партията е наистина  да се окичи с пластични експлозиви и да се самовзриви в защита на Пловдивския панаир. Така окончателно ще се докаже като защитник на всички майни. Може и прогресивното гражданство да му лепне един мемориален знак в двора на изложението. Четох няколко пъти изявленията на кмета и ми се струва, че предизборната наглост на този човек става безгранична. Какво значи панаира да бъде на пловдивчани?! 400 000 пловдивчани да станат акционери. И си представям веднага Стефчо Автографа със свой щанд в панаира да събира автографи, нали ще е номинален съсобственик. Така, че лейтенанта от резерва и ЗКПЧ си пролича, че разбиранията му за стратегия са марксистко-ленински – „дайте да дадем”.Умопомрачителен анализ! И си мисля, че да си идиот не е най-лошото. Най-лошото за града е, когато си заявил, че си единственият вожд и най-естествено е да управляваш и панаира. Безумната кметска логика е  „Дайте ми панаира, дайте ми пари за боклука, за стадиона, дайте ми наемите за гаражите, дайте ми Панагюрското съкровище”… И вие като флекс.  Но ситуацията е такава – в Пловдив отдавна няма медии, по скоро има медии на Георги Гергов.

Практически след 1999 г. в Пловдив няма нито един изграден инфраструктурен обект, нито един. Има три кенефа, които кмета Славчо откри с мажоретки. Той  е изумителна персона, вродено простодушие и мазмантийство, наистина.

 

Да, но от масонската ложа на Гергов „Слънце-Ориент” подариха на кмета вратовръзка с акациево клонче и той гордо я носи?!

В Пловдив има странен сговор на управниците. Събрани са  на едно място, в една масонска организация „Слънце-Ориент”,на която тамада  е, разбира се  Георги Гергов  и вътре са местните последователи на Хирам  и Ленин. Като се започне от Гергов, през Славчо Атанасов, след това през шефа на ОбС Илко Илиев, самият д-р Иван Чомаков,  още  – собственика на в. „Марица” Степан Ерамян, бившият апелативен прокурор Росен Димов, шефа на съда Цацаров, Захариев, шефове на полицията, съдии, прокурори, баберек, колкото искаш…  Любопитно е, че веднага след  решението на Пловдивския окръжен съд е спретната сбирка на същата ложа, за да се отреагира и   най-първосигнално  на преден план е изтикана  Руската федерация, която приела поканата за партньорство на панаира през 2011 г.  ( Веднага след като решението на съда изтече в медиите Георги Гергов изпрати до всички медии прессъобщение, че е направил свой партньор Руската федерация – бел. ред). Демек -  вие искате да ми вземете панаира, но аз като почетен консул на Русия в Пловдив съм поканил руската федерация, ще дойдат ония с тачанките да ме пазят. Вадят се познати номера. И веднага следва изявлението на Славчо Атанасов, че Трайчо Трайков трябва да даде акциите на всички пловдивчани, т.е. да ги прехвърли  на общината, с една дума – дайте ми ги!

 

С какво се характеризира масонска ложа „Слънце- Ориент”?

 

Членовете и` не правят нищо друго освен да си пазят гърбовете. Това е странна форма на себезащита. Нищо в Пловдив не става без решение на братята зидари от „Слънце-Ориент”, които препасват синьо –белите престилки и един друг взимат решение да се охраняват. Иначе са много, много далеч от истинското масонство. Виж сега какво – първата акция, която се проведе беше акцията за унищожаване в Пловдив на всякакви средства за масова информация. В Пловдив в момента от вестници до телевизии и сайтове - всичко е зависимо от Георги Гергов. Някой трябва да запита – как така със средства на държавата и общината панаира си направи корпоративни медии?! Гергов издава собствен вестник „Новият глас”, наследник на последният орган на окръжния комитет на партията в Пловдив - вестник „Глас”. Последните седмици се рових в архивите на комисията по досиетата и се оказа, че в този вестник „Глас” до 1989 г. няма нито един журналист, който да е не сътрудник на Държавна сигурност. Включително и шефа на отдел „Писма на читатели” е активен доносник.  

Та „Новият Глас” е изкалъпен  с пари на едно дружество, в което държавата и общината са  акционери. Същото е и с телевизията на Гергов – NBT, там директор е анестезиолога Чомаков, за награда. Собственикът пък на в. „Марица”  е в борда на директорите на панаира ( така на практика Гергов притежава и в. „Марица”). Следват сайтове като на общия приятел и бивш поет Антон Баев.  Този сайт, за да се отчете подобаващо на Георги Гергов по време на  областната конференция на БСП през половин час предаваше какво се случва  там: „Другаря Гергов стана от един кой си стол”, след половин час: „Другарят Гергов каза  следното…, а др. Баташки му отговори”.  Сайт, който само и единствено се занимава с областната структура на БСП. Любопитното е, че понякога се появяват и информации за ГЕРБ в него. Може и от там да дават за ручок и вечеря. Иначе носи симптоматичното и вълнуващо име „ЦУМ” като магазина на олигарха.

 

 

Колко пари са влезли в държавата хазна от Международния панаир? И вярно ли е това, което се говори, че Гергов дължи милиони да държавата?

И досега в сребърния фонд от сделката с панаира не е постъпил нито лев, нула! Гергов дължеше  дивиденти на държавата в размер на 11 милиона, на Пловдив дължи дивиденти за три милиона. Нещата са занулени сериозно. Това е  един от елементите на унижаването на Пловдив. Приятел ми писа от Щатите, че с решението на Пловдивския окръжен съд „Свинеград” е започнал да се връща към първоначалното си наименование Пловдив. След като Пловдив го нарекоха „Герговград”, после  му викаха ”Дудукаград”  на името на обществения презерватив Николай Бареков. Пловдив липсва` от картата на България. Само Чирпан от всички общини е усвоил по-малко европейски пари от Пловдив. Просят пари от правителството, а за европроекти не става дума, защото за там се иска минимална интелигентност…

 

Защо Николай Бареков (Дудука) да е срам за нашия град?

Е, хубава работа. Виж, че и той е свързан с панаира. Майка му е висш служител на Гергов. Не забравяй преди миналите избори акциите, които проведе Николай Бареков по кандидатурата на Георги Гергов за кмет на Пловдив. И тогава Гергов беше забравил, че е член на БСП, а  се лепна за  Милен Велчев, който лично го представи на НДСВ като кандидат за кмет.

 

Тогава точно в студиото на Бареков  се огласи и компромата, че кмета Славчо Атанасов е изнасилил 12 годишна ромка?

Това беше размахване на пръст от страна на Георги Гергов и Николай Бареков към Славчо Атанасов. Внимавай какво ще стане с тебе ако не се съобразяваш с нас и след това веднага се разбраха. Нали и сватбата му плати другаря Гергов, а Николай Севастиянов нареди да се бият камбаните в Пловдив като по време на чума и мор. По едно време Бареков щеше да строи с Ковачки някакви голф – комплекси в родното си село Баня, после се изтънтури във ФК „Ботев”, удари на камък, защото фенове искаха сериозно да го пренесат на другия бряг и  накрая по примера на сегашния премиер взе та си счупи крака и се ви` като слепок за внимание, ама така е с човек, който малко чете, а много говори.

 

По документи на кого се води скандалния панаир?

В момента панаирната перла на града е собственост по документи на шофьора  на бащата на Гергов, а другата част от акциите са на съпругата Вили. Никой не може да разбере какви са врътките. Ако започне да се разплита историята в панаира ще стане страшно, защото никой не може още реално да даде отговор какви са прехвърлянията, апортите, тежестите за панаира и от там идва страха.

            Интересно е да се види какво ще бъде развитието на делото  в апелативния съд и действията на властниците. Следват още няколко неща, която  държавната  власт би трябвало да направи, след това решение на съда. Например да погледнат с какво и как са придобити някой от палатите в панаира. Министерството на Росен Плевнелиев да се взре  как е придобита палата номер 5 от  брата на президента Емо Стоянов. Знае се само, че е сменила собствеността си  по много странен начин. Да не говорим, че пък 20 палата беше придобита от някакви синодални старци,  после иззета от бившият областен управител от БСП и предадена на Гергов, а той просто я разруши.

Цялата история на Пловдивския панаир е безумна. В решението на пловдивския окръжен  съд директно е визиран и бившият министър на икономиката Румен Овчаров. Той е подписал и практически е легендирал всички  придобивки на Георги Гергов. Двете увеличения на капитала са нищожни и от 2006, и от 2007 г. подписани са от Румен Овчаров, а в управата на дружеството е червената хетера Корнелия Нинова. И интересно дали ще се стигне до край… Защо?! Пловдивската масонска ложа „Слънце-Ориент” е нещо като масонската ложа на Личо Джели П-2.  Едно време след разследване на италианските служби и Интерпол се оказа, че зад тази ложа се прикрива могъщата Коза Ностра. Прословутото заседание на пловдивския общински съвет (когато се подарява панаира на Гергов) повтори едно към едно сценката със сватбата на дъщерята на Вито Корлеоне от „Кръстникът”. Всички пловдивски първенци  бяха задължени да преминат покрай Кръстника Гочето и да му регистрират уважението,  преклонението и приятелството си. Сини, червени, жълти, воеводи – всички, на редичката, с вдигнати ръце за „Пълдинтур инвест”.

 

Гергов все още има политически гръб в лицето на президента Първанов?!

Е, те са стари дружки. За половинвековния юбилей на Гергов още се разнасят легенди как президента Гоце и семейство друсат кючеци под зоркия поглед и глас на Ивана в „Санкт Петербург”, после разменят партньорките за бавния танц Гоце с Вили, а Гочето със Зорка.                                                                                                     Но не  е само Първанов, като се почне от Румен Петков и се стигне до последния пловдивски бос на БКП. Любопитно е прословутото интервю на Георги Гергов от 1999 г. във в. „Марица” преди да закупи „Санкт Петербург”.  Тогава Гергов се врече: „Целият град знае, че съм от СДС (на Иван Костов)”, след това стана от НДСВ, БСП и така нататък .

 

Каква е надеждата държавата да си върне панаира?

За мен все още минимална. Защото на следващата инстанция (Апелативния съд) ще бъдат посъветвани някои хора да не изпуснат съдебния състав, който ще разглежда делото, да им се подшушне каква е „правата линия”.  Групата „Слънце-Ориент” ще направи всичко възможно делото да се проточи максимално, да се забави във времето, да дойдат избори и хората да се занимават с тях. Много ще е важна битката в Пловдив за местната власт, защото тук Гергов залага на няколко коня – ( Славчо Атанасов, Дани Каназирева, Мария Капон-Мисса, евентуално социалист… ). Да се забави, да се превъртят още няколко пъти собствениците на капитала и дружествата, които управляват, да се затвърди окончателно медийния монопол в града  и постепенно да се замаже цялата история. Защото сега ролята на защитници на Гергов играят доста хора като се започне от Славчо Атанасов и се стигне до шефа на ОбС… Между другото те играят ролята на габелотто. Габелотто в италианската мафия означава момче, което брани имотите на боса срещу заплащане. Интересното е, че в традициите на италианската мафия често вместо боса убиват точно габелоттото.

Най-простите неща, които ще направи групата Чомаков- Гергов ще бъде да се забави, да се изискват нови доказателства, да са затрупа съда на втора инстанция с разни документи,  да се привика за помощ Руската федерация като партньор на Пловдивския панаир, да се искат експертизи, вещи лица, нови оценки, обструкции, пазарлъци и забележи - това ще стане непосредствено преди изборите, да се замаже всичко и да се върви към едно….желе, към едно празно политическо желе. Въпреки, че решението на пловдивския съд  (има го в интернет) е желязно, юридически е заковано брилянтно.

 

Каква е ролята на най-младия български владика Николай Пловдивски в модела „Слънце-Ориент”?

Владиката е  персонален свещеник на БСП. Неканоничното Преосвещенство Николай Методиев Севастиянов  преди последните избори прие всички възможни кандидати на БСП лично! Тогава владиката се представи като кабалист и каза, че виждал резултатите на БСП в процент, който бил идентичен с любимото му число 37. Защо е 37? Защото на 37 години е станал владика, но неканонично, против Устава на БПЦ, дори си поръча номер на подареното му сребристо БМВ, който е 37-37. Така прогнозира за БСП 37 %. Нищо не стана – биха ги като тъпани на последните избори, не 37%, дори половината  не помирисаха  БСП в Пловдив. Но Николай Методиев Севастиянов приема БСП в покоите си и казва, че винаги в молитвите си ще споменава Илия Баташки и Тодор Петков – тогавашните кандидати на БСП. На 40-я рожден ден на владиката Николай се изсипа цялото червено воинство като се започне от Тодор Петков, Петър Мутафчиев (бивш министър), Петър Манджуков, Баташки  и разбира се Георги Гергов. А персонални поздрави проводиха Георги Първанов и Сергей Дмитриевич. Подариха му златни ръкавели, кристални сервизи, златен часовник, последен модел на „Ауди”, той така и ходи сред пасомите – накичен като коледна елха и със съмнително  блеснал поглед.  Въобще цирка е пълен. В Пловдив всичко е ерзац, безкрайно червено шоу…

 

Едно интервю на Мария Друмева

http://www.blitz.bg/news/article/99933 - А на този адрес може да прочетете и варианта на в. "Шоу"





Гласувай:
32


Вълнообразно


1. анонимен - Пловдивчанин съм и
14.02.2011 21:35
ме боли защото описаното в статията става пред очите ни... Тук изборите никога не са се печелили от червените , а реално те ни управляват в коалиция с тези доносници от ВМРО. Отврат е всичко, което става в града ни. За панаира да не говорим...
цитирай
2. chara - Леле ...
14.02.2011 23:00
Има още една такава история, за която се сещам сега!
Голф игрището на Масако Оя!
И там не знаят кое на кого е!!!
цитирай
3. toross - Светле, да е само голф-игрището...
15.02.2011 00:16
тя в БГ историята с т. нар. "смесени търг. д-ва" е мътна и кървава, но някъде има просто брилянтни примери за доброволна обществена кражба. Мисля, че и ти си убедена в това...
цитирай
4. анонимен - Браво - един човек
15.02.2011 15:06
да заговори еткрито за безобразията в Пловдив и този врачански комунига Гергов, който направи за смях целия град. Питам се защо пловдивчани се правят на ударени...
цитирай
5. анонимен - Ей,злобарче!
15.02.2011 15:22
Пукай се от злоба,че си вън от чадъра,нещастнико!Има да плюеш Гергов още дълго,ама той дава хляб на хиляди хора...А нещастник като теб освен да плюе пред компютъра наляво и надясно за нищо не става!
цитирай
6. анонимен - За гергов - ярма!
15.02.2011 15:32
На предния писал да му кажа,че Гергов не дава,а ВЗИМА хляба на хиляди хора!
Ей човече малко,освен че си тъп си и някой плазмодий дето сигурно целува шефския гъз,че да яде!Ама такива като шефа ти отиват на кино и ти много добре го знаеш.Тя вашата се свърши вече.
цитирай
7. анонимен - Да коментар 5 :
15.02.2011 17:22
Ти наистина ли ги мислиш тези неща бе жалко подобие?... И въобще има ли хора, които да защитават това човешко подобие Гергов?!От такива като теб сме на това дередже!
цитирай
8. анонимен - до горните двама
15.02.2011 17:26
Нашата не е свършила,а вашата!Ние ядем бял хляб,а вие плюете по човек,който е нап равил за Пловдив повече от много други.Ха да ви е сладка храчката,дето я храчите...
цитирай
9. анонимен - Да ви преседне белия хляб на свинята Гергов
15.02.2011 20:16
До8. анонимен. Надявам се да сте живи и да вкусите от възмездието на белия ви хляб.

http://www.forumat-bg.com/medii/1116-epopeya-na-negodnitzite
цитирай
10. анонимен - Примитиви -
15.02.2011 20:33
Като чета някои от коментарите съм шашардисан какви примитиви живеят в тази страна. За тези с "белия хляб" говоря, разбира се.
цитирай
11. анонимен - Най-големия "гьонсурат"
16.02.2011 12:03
Преди години работих в една банка, която бе дала на Гергов милиони за свинефермата му. Наглия Гергов не стига че не върна кредита, а продаде фирмата на някакъв човечец, от който банката нямаше как да прибере парите си, ами като купуваше Слънчев ден дойде в същата банка да иска кредит за сделката. За такива като негоима една хубава турска дума - ГЬОНСУРАТ.
цитирай
12. анонимен - Примитиви ли?!
16.02.2011 15:47
Примитиви сте вие,дето лежите по корем предкомпютъра,гладно попръцквате,плюете като змии-очиларки и лев не се напъвате да изкарате!А ние правим пари за деца,внуци и правнуци...А захапете се сега отзад!
цитирай
13. анонимен - Акъл
16.02.2011 20:07
К^во праим ся ? - Правете на слона чекия. Вас само за това ви бива. Д`ба и комунягите долни.
цитирай
14. анонимен - Работил съм при Гергов, когато
16.02.2011 22:50
купи "Санкт Петербург" и от първо лице мога да твърдя, че по-ограничен и прост човек не съм срещал. Често съм се питал дали това не е маска, но се оказа , че той просто си е такъв - изумителен примитив. Първата работа, която намерих и напуснах този тип, но ми останаха за цял живот отвратителните впечатления от този човек. Написаното тук отговаря изцяло на истината.
цитирай
15. анонимен - Ама как е възможно
17.02.2011 15:23
пловдивчани да допуснат този човек да вземе панаира им, то направо е страшно, ама вижте му само физиономията... Той прелива от наглост и прототия? Нямам думи...
цитирай
16. toross - Днес в един пловдивски сайт -
23.02.2011 18:36
В средата на 2010 проверката за Пълдинтур инвест е приключила и е образувано дeло.

Това съобщи окръжният прокурор на Пловдив Иван Даскалов на пресконференция.

Разследването е в различни направления, но най-вече се изследва дейността на представители на общината, обяви още Даскалов.

Разпитани са над 100 души и предстои възлагането на сложни експертизи дали е реална оценката на апортираните имоти или общината се е набутала в интерес на определени лица.

До момента не сме събрали доказателства, които да покажат, че тези представители на общината са нарушили закона.

Разследваме престъпления по служба по член 280 - тоест дали представителите на общината са си изпълнявали задълженията и са защитавали интереса на общината в Пълдинтур инвест АД при придобиване на по-голям процент на капитала от страна на частния акционер, обясни окръжният прокурор.

Касае се за вземане на решения от колективен орган, какъвто е Общинският съвет, и доказване на персонална вина е доста трудно нещо, каза още Даскалов.

Като се върнем години назад, се вижда как ОбС гласува единодушно и сега прокуратурата се налага да се занимава с това нещо.

Но ще продължим, защото сме упорити да изследваме всички релевантни връзки, заключи Даскалов.
цитирай
17. toross - А това е от вестника
23.02.2011 18:45
който се управлява от члена на борда на директорите на панаира Ерамян -

Разпитват 100 души за панаира, няма нарушения

ПЛОВДИВ; Галина КОНСТАНТИНОВА, 23 Февруари 2011; 17:07

До момента не сме събрали доказателства, че представителите на общината в "Пълдин туринвест" АД по някакъв начин са нарушили закона, те са спазили указанията на общинския съвет. Това заяви наблюдаващият поркурор по досъдебното производство Галин Гаврилов, който е и говорител на окръжна прокуратура. То има за цел да установи дали представителита на градската управа в АД, което е мажоритарен собственик на панаира, са извършили престъпление по служба.

Разследването досега е установило, че трикратното вдигане на дела на Георги Гергов в "Пълдин туринвест" е било съобразено с Търговския закон, казаха още от прокуратурата. Гласувайки за това решение, представителите на общината са се съобразили с решението на общинския съвет.

За всички е ясно, че се касае за актове, вземани от колективни органи и доказването на персонална вина е доста трудно нещо, коментира окръжният прокурор Иван Даскалов.

Вече са разпитали над сто души, сред които общински съветници и общинари, във връзка със сделката с панаира. До момента не сме открили доказателства, че проверяваните лица са нарушили закона, допълни Галин Гаврилов.

Предстои назначаването на няколко сложни експертизи, за да се прецени дали общината "се е набутала" с апортните вноски и увеличението на капитала. Няма и доказателства, които да потвърждават слуховете, че общински съветници са получили пари, за да вземат решението, съобщиха от прокуратурата.
цитирай
18. demograph - Бе, то като Дупница, че и по-зле...
30.01.2012 01:09
Майна, майна...Тая държавица отива на майната си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542088
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031