Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2011 15:32 - Меглена Кунева - Пръмова и Габонската афера - ДС, пари, плаж, слънце...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 45935 Коментари: 27 Гласове:
44

Последна промяна: 21.06.2011 12:11




Меглена Кунева-Пръмова  и Габонската афера – пари, тропик, ДС, плаж, слънце…

image
Иван Миронов и Кеворкян са унесени в сладък разговор, а малко след това моя милост /с черното яке/ ще предизвика скандал за Габонската афера.

image
По време на скандала Миронов гледа озлобено настрани, а Кеворкян ме удостоява с пренебрежителен поглед, тя др. Кунева се погрижила да няма следи за Габонската афера...

            Зала „Юг” наричахме механата на хотел „София”/настоящ „Радисън”/, която потайно бе прилепена към ресторанта и в ранните години на демокрацията приютяваше депутати от СДС, най-различни  пъстри фигури от надземния и подземен свят. Нали си мислехме, че управляваме, а Филип бе обявен за наследник на Кенеди. Външни хора почти не влизаха и там можеше да се направи дискретна среща, да се напиеш спокойно или да се изпокараш с политически другар или враг.

            Такава пъстра компания в края на март през бурната 1992 год.  на висок глас и с припламнали погледи обсъждахме доклада на Д. Луджев за задграничните дружества, т.е. фирмите на ДС. /С по-сетнешна дата проверих и се оказа, че докладът е с изх. № 157 от 23 март 1992 г. и е предложен за разглеждане на заседание на Министерски съвет на 26 март 1992 г. като точка 7 от дневния ред/. Този документ е фактически продължение работата на Луджев още в предходното правителство по източването на капитали към фирмите, създадени от ДС и крадящи от държавния бюджет, особено в края на 80-те години на 20 век.  Ставаше дума за такива социалистически гиганти като стопанските обединения „Микропроцесорни системи”-Правец, „Металолеене”, „Коопинженеринг”, „Булгаркооп”, „Хемус”, „Водоканалпроект” или както пише в доклада „по последни данни различни български фирми и стопански организации са регистрирали зад граница общо 348 задгранични дружества” – да, да фирми на ДС, от чиято дейност държавата загуби милиарди и после тези пари се върнаха по най-причудливи пътища отново в Родината, но с други притежатели. Разказваше се подробно за „габонските истории, свързани с дейността на „Просперити холдинг” – Люксембург и загубите в размер на над 20 млн. ДМ, свързани с имената на Иван Миронов, Пламен Кавръков и Иван Илиев…” Докладът бе адресиран лично до премиера Филип Димитров и предизвика глух тътен в средите на разнородни играчи – червени, сини, всякакви рудименти на късния комунизъм. Противно на наслоилото се мнение, тогава, началото на 92 г., Митко Луджев имаше висока степен на одобрение сред сините привърженици като министър на отбраната и бивш вицепремиер, който се беше захванал с дейността на ДС по източването на колосални средства от България. Силите на ДС се оказаха по-мощни и скоро след разпространението му доклада изчезна мистериозно от дневния ред на МС, а след това като тапа от шампанско изгърмя и самият Луджев, защото имали „несходство в характерите” с премиера. Това са фактите, за съжаление. Но да се върнем към сбирката в зала „Юг” на хотел „София”.

            Един мрачен следобед някой от пъстрата компания бе довел легендарния Гето за някакво депутатско ходатайство или просто да сподели опит в мега-далаверите, в които безспорно бе първоучител. Гето е партизанското име на Георги Найденов, който успява да  създаде могъщата „Тексим”, да я направи държава в държавата, да оперира с милиарди, да си създаде собствен флот и дирижира сделките на ДС и НРБ на международно ниво. По тая причина влиза в конфликт с Тодор Живков и логично завършва с 20 годишна присъда и края на империята „Тексим”. На въпроса бил ли е висш служител на Първо главно на ДС Гето отговаряше с лека усмивка – „Че то, ако не съм бил можех ли да стигна до „Тексим”, ама бях и по-умен.” Въобще, Георги Найденов бе прелюбопитна фигура  за българския злощастен преход – мир на праха му. Та в този следобед Гето разказа на компанията за „един пладнешки грабеж” , за призрачна сделка, която се превръща в мега афера за изтичане на милиони, както всъщност завършват всички деяния на митичната ДС. „Тия са по-големи бандити и от мене” – с лукава усмивка започна разказа си бившия партизанин, затворник и настоящ крупен бизнесмен.

            През 1987 г. по решение на БКП се създава ТБ „Транспортна техника”, по-късно преименувана в „Балканбанк”  и веднага се заема със сериозни бизнес-дела по социалистически. В лицето на шефа си Иван Миронов е подписана банкова гаранция за 18 млн. ДМ, с които България ще придобива на концесия тропическа дървесина от африканската държава Габон. Гаранцията е на името на ченгеджийската „Булгаргеомин”, която да закупи от немската фирма „МАС” оборудване и техника за сечене на дървета в джунглата. Като собственик на концесията се сочи и някаква фирма „Габексфо” и след изкупуване на акциите към България щели да потекат реки от валута, да се превърнем в дърводобивен рай, защото точно тази дървесина, от точно този район на африканския континент държи изключително висока цена. Разбира се,  немската Комерцбанк при такива референции и „бизнес-план” моменталически отпуска парите и те потичат, като река потичат, но към … частни субекти.

            Оказва се, че всичко в привлекателната сделка е фиктивно и никога не е съществувало, просто призрак са и концесиите, и гарантите, и машините, и оборудването, само на хартия са изписани лъчезарните перспективи за тропическите гори. Миронов „финансира” добива на тропическа дървесина чрез офшорни компании, откъдето се разкешват парите и следите са внимателно заличени от другарите с тайни пагони. Пощенски кутии са  дружеството „Просперити холдинг”, уж с китайско участие, въщност руско-българска пералня и ирландското „Тахер груп”, оглавявано от международния комбинатор  йорданецът Насър Тахер, който уж търгува с агнета, но всъщност е офицер от българската ДС, вербуван по линия на „международното сътрудничество” с арабския свят и братските партии. Както се изразяваше един от големите играчи в тези схеми, споменатият Гето – „тези от „Балканбанк” станаха гениални бандити от международен мащаб”. Дори имаше известна ревност у него към тях, поне така ми си стори, но разказваше увлекателно и с чувство за хумор.

            Опитах се да разбера с депутатската си карта малко повече за аферата, за която разказа Г. Найденов, не се добрах до някакви значителни открития, освен няколко нови имена. В „добива на тропически гори” участват още  и Емил Велчев /бащата на Милен, дето ни беше царски министър/, Кирчо Дунев, заместник-директорите на „Булгаргеомин” Иван Илиев и Пламен Кавраков и няколко видни дейци от тихия фронт. Намериха се и документи за горите в джунглата и добива им, разшумя се след доклада на Луджев, докато … в средата на 1992 г. всички документи по „габонската концесия” изчезнаха. Просто изчезнаха, стопиха се. Ей така от архива на Министерския съвет литнаха някъде.  После падна Филип, дойде Беров и мафията си придоби възможност да излезе на авансцената. 

            Мина време и дойде предизборно шетане, 36 НС вече се разпадаше и правителството на Беров трябваше да подготви почвата за възшествието на Жан и компания. Отново се опря да „Габонската афера”, уж някой разследваше, уж прокуратурата щеше да се занимава с героите и`, а всъщност се използваше за рекет върху основните играчи в измамата.

            И тогава започна спектакъла, достоен за Бекет и Йонеско. Правителството взима решение да изпрати нарочна комисия в Габон да търси парите, тропическата дървесина и следи от концесията, за която в България са загубени всякакви документи. Съставът на комисията е от „верни и проверени хора на партията”: шефът на правния отдел на Министерски съвет Андрей Делчев /сега същият юнак е шеф на някаква газова и петролна асоциация/, неговата старши съветничка Меглена Кунева-Пръмова /говореше се, че двамата имат и малко по-интимни отношения/, за целта тя бързо е произведена в главен съветник по … „проблемите на гората” и третият търсач на съкровища е Гиньо Ганев – шеф на Отечествения съюз, както се наричаше тогава Отечествения фронт. Преди излитането по атрактивната дестинация групата иманяри се среща с основния играч в измамната сделка със симулативните  плащания Иван Миронов, шефа на Мултигруп  Илия Павлов и един престарял генерал от ДС Иван Донковски, на която им е обяснено „точ в точ”, че основната им задача е да заметат следите и евентуално, ако има някакви следи от далаверата в африканската държава да бъдат унищожени. Тримцата приемат щедро дарение за „присъщи разходи” и на другия ден излитат за Габон със специален самолет, разбира се, платен от държавата.

            Българската делегация каца на летището в столица на Габон Либревил и се настанява в най-скъпия хотел – благодетелите са се погрижили юнаците да прекарат незабравими дни в сърцето на Африка. Мегленчето Пръмова и Андрей Делчев поемат с плажни чанти към безкрайните плажове на брега на Атлантическия океан, посещават екзотични резервати за диви животни, а вечер се отдават на бурни танци и цунки – гунки в душните атлантически вечери. Гиньо Ганев, облечен в бял панамен костюм посещава габонското министерство на природните ресурси, където е попарен, че подобни „тропически гори не съществуват и никога не са концесионирани”. След очакваната новина той иска нарочна среща със самия президент на Габон Ел Хадж Чомак Бонгу /някъде се изписва като Елхар Чомак Бонгу/. Същият е едноличен владетел на малката, но богата държава и най-дълго управлявалия държавен глава в Африка – цели 42 години. С такъв човек срещите не са лесна работа и трябва да се чака дълго, много дълго за радост на родните пратеници и търсачи на милиони долари. Компанията разполага със солидни „командировъчни” има и за хотели, и за екзотични пътувания и за веселби, даже и за глезотийки като яхтена екскурзия в океана с риболов. Купонът тече и се очаква благоволението на Бонгу. След десетдневно висене благоволява да приеме тримата български „високопоставени” преговарящи, които са отпочинали и влюбени в атракционите на Габон. На срещата са връчени купища подаръци на Бонгу от българската държава, произнесени са речи за „братство и приятелство” и „съветничката по проблемите на гората” Кунева, крипто Пръмова поставя изключително важния за родната икономика проблем за концесията на тропическа дървесина. Надълго и нашироко „излага” принципно въпроса. Чомак Бонгу мига с черни очички и не разбира за какво става дума, но вика съответните експерти и нарежда „да се провери как стои въпроса”. След няколко дни е направена повторна среща „в същия формат”. Този път Бонгу обяснява, че „никога, по никакъв начин не може да има концесия за тропическа дървесина, защото лично той още през 60-те години е забранил да се секат тези гори, а българската концесия е чисто и просто огромна измама. Ползвани са няколко банки в Либревил като пощенски кутии, разбира се след съответните комисионни, фиктивните сделки са покрити от българската държава, паричките са прибрани кеш от едни внимателни хора и вече той и държавата му нямат интерес към тях”. За авторитет Кунева, Делчев и Гиньо „поставят въпроса”, че ако някога г-н Бонгу реши да вдигне мораториума върху добива на тропическа дървесина, то тогава, едва тогава, едни български бизнесмени ще „проявят интерес” и ще плащат щедро, защото България е страшно заинтересована да има на разположение тропическа дървесина и т.н.

            След срещата важната държавна комисия прави последен плаж и празнува завършването на мисията в най-скъпия ресторант на столицата Либревил, а на  другия ден литва отново към родните предели, сдобила се със завиден загар и екзотичен спомен. Тук тримата докладват на господарите си, че всичко е заметено, че „следи в Габон няма”, че са направили нужното да оправдаят мисията, която им е възложена от прохождащите родни олигарси и ДС. Няма доклад, каквато е обичайната практика, но има щедро „подпомагане”. Всичко е пито и платено, както трябва, на когото и където трябва.

            Опитахме се няколко депутати да разберем от премиера Любен Беров каква е аджеба е тая комисия, какво е свършила и защо точно тези хора са изпратени, а зашеметителния отговор бе – „ами защото са френско говорящи”. Така България даде още един принос към франкофонията. Да, но злите езици заговориха, че тримата все пак са успели да се сдобият с това – онова като банкови извлечения за плащанията по аферата, което по-късно обяснява и кариерата на Кунева-Пръмова във високите етажи на властта – непрекъснат служител на МС от Луканов до Костов.

            Някъде есента на 1994 г. на мач на „Левски” се оказах в непосредствена близост до същинския двигател на аферата и шеф на „Балканбанк” Иван Миронов. Футболният отбор носеше логото на банката на фланелките си, а той в компанията на Кеворк Кеворкян се бе задълбочил в дискретен разговор,  наблизо пърхаше любовницата му Севда Шишманова. По едно време не издържах и в типичния си невъздържан стил запитах другаря Миронов каква е аджеба тая история с Габон и дървесината, къде са милионите и няма ли намерение да разкаже на прокуратурата. Последва не много приятен скандал с олигарха, в който бях наречен „невъзпитано депутатче”, а събеседника му Кеворкян ме удостои с пренебрежителен поглед. От тази „среща” ви предлагам и две снимки, които по случайност съм запазил в архива си. След няколко дни бях поканен от същия другар на дискретна среща в банката, където ми бе обяснено, че „имало такова нещо като Габонска афера, но цялата вина е у зам.-шефовете на „Булгаргеомин” Иван Илиев и Пламен Кавръков, които натопили невинния Миронов”, можел съм да питам г-жата Кунева, която като „специалист по горите” в МС знаела всичко и докладвала, където трябва. Тогава ми просвета за истинската задачка и на комисията, и да другарката „по горите”. Продължих си да питам, но мъглата ставаше все по-гъста и накрая си отиде правителството, дойдоха избори, в които тръгнаха куфарчета…

            Все пак… На 25 септември 1995 г. другаря Миронов бе задържан с обвинение по „Габонската афера”. Скоро прокурора Михаил Дойчев го пусна с зашеметителния аргумент, че шефовете на „Булгаргеомин” Илиев и Кавръков са го натопили. По късно прекратяват разследването, защото … липсвал свидетел. А той се оказва … Иван Миронов. През 2002 г. го доведоха с качулка и обвиниха за източването на 202 млн. лв. Внесоха дори обвинителен акт, където пак се загатва за „габонската сделка”. Един от свидетелите трябваше да е другарката от плажовете на Габон, но тя е вече депутатка от царската на Величеството му партия. Нейни колеги от това време разказват, че не била безразлична към предстоящото дело на другаря Миронов. Разбира се, всичко завършва като приятно забавление под африканското слънце – Иван Миронов изчезна от БГ-то с американско гражданство, купи си имение в покрайнините на Ню Йорк, където пребивава щастлив и доволен от „прехода”, Меглена Кунева-Пръмова пък е „национална ценност” и щурмува президентския трон.

            Голяма част от участниците в това политико-мафиотско приключение „габонска сделка” са живи и здрави, радват се на завидно благоразположение и политически комфорт, но все ми се струва, че кандидат-президентшата Кунева-Пръмова трябва да разкаже за: воаяжа до Габон и свършената работа, екзотичната компания, да ни осветли дали пък не са и платени едни пари за нищоправенето, дължи ли се несменяемостта и` в админисрацията на МС/Луканов, Попов, Беров, Филип Димитров, Жан Виденов, Иван Костов/ и на потайностите от „добива на тропическа дървесина”, а накрая да си напъне паметта и да си припомни за ДС, за статуса на кандидат-агент… Дали пък?... Сега тази благородна дама твърди, че ще прави кампания по американски тертип, щяла да ходи при хората, от врата на врата, ще агитира дори двама души да я повикат. Ами ето сгоден случай, официално я каня да дойде да ни агитира, освен моя ще и предложа още десетина гласа, ако честно си поговорим за Габонската афера и нейното участие, за Делчев, Гиньо и Беров, за Миронов и Илия Павлов. Така че, г-жо Кунева заповядайте на предизборна сгледа!

            Ще се опитам да разкажа и за такива неща, но друг път, ако има кой да чете.

 
Някои от героите на Габонската афера:
image
Иван Миронов
image
Меглена Кунева-Пръмова
image
Андрей Делчев
image
Гиньо Ганев
image
Тропическа гора в Габон - резерват Хилеи
image
Столицата на Габон Либревил, където се развива действието  и плажът, където се забавлява другарката Кунева-Пръмова.
image
Президентът на Габон Чомак Бонгу, с който се срещат родните търсачи на тропически гори.
image
Легендарният Георги Найденов - Гето, разказал пестеливо част от аферата.




Гласувай:
44


Вълнообразно


1. mirogankov - Има кой да чете,и е интересно!!!
17.06.2011 15:59
Аз съм заинтригуван и обичам да чета
!С уважение Миро Ганков
цитирай
2. vmir - И на мен ми е интересно!!!
17.06.2011 17:13
С нетърпение чакам продължението!
цитирай
3. bven - Че то такива анали не е имало от Първото ни царство!
17.06.2011 21:35
Ще чакаме продължението, какво ни остава?
цитирай
4. lambo - Разказвай повече такива автентични истории, от онова време ...
17.06.2011 23:19
" Когато се наливаха основите "

И се научи да качваш снимки,
недопустимо е такъв човек да няма елементарни технически познания
цитирай
5. анонимен - Oleeeeeeee
17.06.2011 23:49
I nie .........ami shte glasuvame ,kato ne znaem nishto ,taka e
цитирай
6. toross - Владо, ами такъв съм - помгни.
17.06.2011 23:58
Намерих две любопитни снимки от този скандал на стадиона. Сканирах ги и ги качих на работния плот и започнаха мъките - не става и не става, поне тук не мога да се оправя, а големия син го няма - той се оправя.
цитирай
7. rustam - ето един сюжет,
18.06.2011 00:15
достоен да бъде тиражиран и разплетен от медиите.
Уви, няма да стане, защото дори и т.н "разследващи" журналисти са просто палячовци.
ПП А снимките не се качват, защото навярно са твърде големи . Трябва преди да опиташ да ги качваш, да ги обработиш с някой редактор. Може и с "пейнт", дето ти е на компа. просто намили размера им
цитирай
8. mirachopi - Тази история съм я чувала от моя професор по счетоводство- Пергелов,пре97-98 година,
18.06.2011 02:37
Той доколкото помня/каза че е бил одит при проверката на сделката ,извикан е бил когато се разбрало че има проблем/но неговата версия беше по друга,че дървесина имало,но за да стигне тя до океана и да бъде превозена трабвало някой да построи жп линии,всъшност е нямало изобщо начин да вземем и едно дърво.И той тогава ни обясняваше че това е или престъпно недоглеждане от страна на чиновниците сключили сделката или далавера нечия.Дано не бъркам случаите/защото такива циркове е имало много/,но той каза че в концесията е било вписано че ние им даваме лекарства срещу дървесината,и те са си ги получили,един вид безплатно от нас.Жалко че Пергелов едва ли е жив,защото тогава беше на 80 и кусур години...
цитирай
9. mirachopi - Да починал е професора през 2007 на 86,
18.06.2011 02:42
жалко че не съм слушала по-внимателно....
цитирай
10. toross - mirachopi - Интересна информация и от теб,
18.06.2011 02:59
ще проверя дали е ставало дума за трампа с някакви лекарства, твърде възможно е, но от записките , които съм си водил и малкото останали документи си спомням чудесно, че не става дума въобще за никаква реализация - просто типична финансова пирамида, само движение по документи и нищо друго. Ще проверя пак за любопитната информация, после е правин одит при фалита на банката, възможно е и от там да е излязло нещо...
цитирай
11. анонимен - Здрасти! Знаеш ли, когато Мигленчето се кандидатира за "непартиен" президент
18.06.2011 10:07
аз се сетих за последните избори. За Европарламента. Беше водач на листа, народа я прие за експерт и тя повлече куп политически трупове към Брюксел. После се направи на еврозаета и .... освободи още едно място. :-))))) Та... по вицепрезидента ще ги познаем. Ако /не дай Боже я изберат/ ще попрезиденства известно време и ще подаде оставка по семейни, евро, ДС, габонски /все ще си намери повод/ и вицето и ще стане президент. Е това е. Напълно възможен вариант.
цитирай
12. muerte - Нищо не ме учудва.
18.06.2011 10:10
За тези (и не само) далавери се знае или се предполага с голяма вероятност от години наред. За съжаление никой не иска да разследва, защото неминуемо се стига до някой от "нашите". А в Бг винаги е имало и ще има "наши" и "ваши". Жалко, но факт.
А иначе за снимките - качваш си ги в нета от тук - http://prikachi.com/ и после просто даваш линк към тях. Става за секунди.
Поздрави и продължавай да пишеш - може и да не е на акерне, както казваше баба.
цитирай
13. karambol5 - Ми поставете ги отрито на Кунева.
18.06.2011 10:55
Ми поставете ги отрито на Кунева .
цитирай
14. milom - По-важно е ние да видим какво стои ...
18.06.2011 11:17
По-важно е ние да видим какво стои зад нейната номинация.
А то е - че ще е поредният сламен човек на висш политически пост.
Поредната динена кора, поредното предотвратяване на възможността за някакво развитие към по-добро.
Пак бетон за статуквото.
без твое разрешение го пуснах и моя блог,нека повече хора им светне
цитирай
15. prebroitel - Много!
18.06.2011 12:00
Много интересно,направо да се шашне човек. Е, като четях коментарите ,то наистина си е готов сценарий за филм- " Мисия Габон". Слави дали ще участва,а? Имам блед спомен от това нещо и благодаря ,че ме върна в онези години.Някой питаше -кой стои зад нея? Мисля ,че отговора е ясен отдавна- ДС.
цитирай
16. toross - Благодаря и съм изненадан от интереса в
18.06.2011 15:46
този почивен ден. Разбира се, че ще има и коментари на недоволство. Даже са малко. След като пуснах предишния постинг за Абисинката получих доста мнения, дори обаждания, че ще бъда безмислосно "хакнат", та да не ги пиша тези неща. Напротив - ще напиша и още доста неща, които ми станаха известни и поради случайности в родния полит. живот. Защото - трябва, просто трябва. Писал съм за тази афера и преди, в други материали, но ... Сега ги актуализирам, защото хора като Кунева са опасни за нацията, крайно опасни - целта им е да останем в безвремието, което си моделира от ДС, чията възпитаничка е тя /в следващ постинг ще посоча доказателства за това/, включително и това ,че още отгава не си мълчах и платих за това си словоблудство. Разбира се, че никой от журналистите няма да обърне внимание на този текст. И накрая съжалявам - не успях да кача двете снимки, за които става дума, пробвах хиляди препоръки и ... не става, Още едно доказателство за собственото ми безсилие - така си ог обяснявам. Жалко.
цитирай
17. toross - За съжаление,
18.06.2011 16:53
току-що ми казаха, че операторът премахвал автоматично анонимните коментари. Жалко, защото често там се откриват любопитни неща.
цитирай
18. bojo12345 - Отлично си я описал Мадамата...И по много други неща е "компетентна"..?
18.06.2011 17:19
На тази безпардонна госпожа й се плаща да е невежа по проблемите на
потребителите /в европарламента/, сеге е съветник по траспорта,за миналото й си написал много хубаво.За в бъдеще ще е компетентна по още много неща,както една високо платена Вип куртизанка,владееща всички пози от Кама сутра /63 на брой/.Тъй че ДС можге още много да я позва ...за останалите пози!!!
цитирай
19. kalin8 - Вот такие вот дела...
19.06.2011 19:01
Защо ли изобщо не се учудвам?!
Поздрави!
Б.
цитирай
20. toross - Калине, нищо за учудване няма, но
28.06.2011 10:32
удивително е и друго - пълната незаинтересованост на така наречената журналистика по подобни въпроси, нали?
цитирай
21. анонимен - Десен-бесен
23.10.2011 16:12
Благодаря за този текст. Той ми дава отговор и на въпроса за тариката Филип Димитров, който под влияние на своя съветник Константин Мишев започна още тогава да играе с част от бившите ченгета.
цитирай
22. анонимен - сулю пулев
16.11.2011 21:30
То Мегито да е само... Ами Нелито Мингова,,, ами Цецка Цачева , ами Юлияна... и колко още звани непризвани... Абе ако някой знае някоя свястна - чиста и непорочна да я канонизираме преживе и като Орлеанската Дева да ни поведе? Сега ясно ли ви е що ни завладяха турците?!
цитирай
23. анонимен - глава на пръчка
13.02.2012 21:06
май трябва да действам както във Виетнам и да избивам вишестоящите и тук
цитирай
24. анонимен - vrabche
17.03.2012 01:47
Tova, za Gabonskata afera za men ne e novo.Pitam po skoro, kakvo poluchi Kuneva za tova ,che prodade interesite na BG v Evro parlamenta? Za Kozlodui , -nikoi ne e iskal zatvarqne osven Ferhoigen,a toi zashtitava frenskite interesi v Rumaniq.Nqma nito edna kvota za BG proizvoditeli v Evrosonata.Stoq tam tolkova godini a za kogo raboti???? Chu ,che e sobstvenik na Patiba bank-s kavi pari? Chestnata moma sega napuska carskata partiq i pravi nova. Meraka za vlast e golqm, tam sa golemite pari..Razsledvaite,a az shte cheta.Blagodarq!
цитирай
25. анонимен - Varna
26.03.2012 03:56
Имах един майстор който, разравяше често къде каво е строил. Че, до Варненското село Виница сега квартал на Варна строил някакъв цех за произвидство на един Арабин който бил едър търговец на агнета по комунистическо и сега се ориентирал с друг бизнес. "С кораби ги изнасял"
цитирай
26. bojinkata - Те добре, че са ходили до Габон. М...
01.06.2014 19:47
Те добре, че са ходили до Габон. Можеше само до Сейшелите на плаж да идат! Е по-далеч, е но държавата плаща!
цитирай
27. bojinkata - Така се става от комунист - капит...
01.06.2014 19:51
Така се става от комунист - капиталист!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541145
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031