Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2011 16:44 - Ивайло Калфин - Ех, Бойко що не взе кюскията...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 15475 Коментари: 18 Гласове:
24


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
      Бесен съм, че не ме четат внимателно и задълбочено, дори премиера. Днес комунистите издигнали за свой кандидат за президент оня мазничкия Калфин в люта битка с врачанския свинепас Гочиту Гергов, ама Румен Главътъ го напили хора на Станишко и той не свършил както трябва работа за свинепаса. Предпочел водката с много лед в жегите. Както и да е Калфин ще създава ядове на Бойко /Пръмовата снаха, Румен Христов, Семов, Волен, Трактори и редосеялки въобще не ги слагам в сметката/. А още на 27 януарий 2010 год. съм писал и дал подробни съвети как да се справи Бойко с Калфин, че и да реши финансовия въпрос на държавата. Ако ме беше прочел и послушал!!?... Днес, драги читатели, ще ви предложа пак моето писание-писмо до премиера с леката надежда да стигне до него, не е късно, все още не е късно...
image
Здрава мъжка дружба на полето на... липсват в компанията Вагинин и Азер

Ще пиша на Бойко Борисов – Писмо № 1

            В средата на 80-те години  имаше режим на тока. Първом два часа има, два няма, а по едно време в Пловдив решиха  „дискотеката” да стане през четири саата. Не можеш ни филм да изгледаш, ни пералнята да включиш, ни риба да изпържиш. Остава да се напиваш в тъмното или да правиш секс, но в Кършияка започна представление.

            Угасне ли електриката около 8 вечерта и на втория етаж в съседния блок на терасата излизаше мъж и държеше реч. Започваше задължително с: „Ще пиша на Политбюро на ЦК на БКП и лично до др. Живков. Това не е живот на тъмно. Защо в други градове режимът е два на два, а в Пловдив цетири на четири? Това сериозна партийна организация ли е в града?! Как може такова нещо! Ще пиша за безобразието. Само другарите в София са спасението.” И продължаваше речта в този контекст около половин час. Всяка вечер, по едно и също време. Речта на другаря Витан Стоев /така се казваше агитатора/ стана квартална атракция и понякога съседите му се включваха и подхвърляха нови теми, а задоволените домакини се кикотеха на воля. Да, но една прекрасна септемврийска вечер реч нямаше. Бай Витан го посетили някакви органи и го прибрали, защото „нарушавал спокойствието на свободните граждани”. Жена му разправяше, че го придружили  цивилни с дълги шлифери и лека кола „Жигули”, но обещали да го  върнат след съответната санкция по Указа за дребно хулиганство. Ама не го върнаха ни същата вечер, ни следващата. На третия – четвъртия ден се разбра, че „Другарят Витан Стоев, живущ на бул. „Дунав”, №2; втори етаж, ап. № .. . е настанен в психиатрично отделение за лечение с диагноза тежка шизофрения и т.н.” Пазя още бележката, която връчили на жена му леля Стефка, която ме подбра за компания. Разрешили и` свиждане. Посетихме „съответното заведение”, но човекът си беше съвсем нормален и напълно с всичкия си. Даже се шегуваше, че луди били „онези” дето го прибрали и лекарят, който се грижел за психичното му здраве. Пуснаха го след седмица-две, ошамарили го, подписал предупреждение, че няма да пише и тревожи членовете на Политбюро, защото имало „обективни трудности в реализирането на решенията на еди-кой си конгрес на БКП”. Така спря една атракция за съкварталците, а на бай Витан му остана прякора „оратора”, но пък мине се не мине време и го посещаваха някакви важни другари да му напомнят за прегрешенията, които извършил срещу пловдивската партийна организация. Дори Панталей Пачов се заинтересувал за героя. Ако не вярвате – бай Витан си е жив и здрав и днес, съвсем нормален, но още си го е страх да не започне режим на тока.

            Защо разказвам историята ли? И аз реших да пиша на държавното ръководство за „некои проблеми”, които ме вълнуват издълбоко, да посоча как да се решат, да посъветвам и посоча „правилната линия”. Само че аз ще пиша само и единствено на г-н Бойко Борисов, защото той е и премиер, и водител на народа, и шеф на управляващата партия, демек и ЦК, и Политбюро и др. Живков  взети заедно. На кой друг да разчитаме? На Цецка Цачева или Искра Фидосова ли? На Изпълкома на Герб? Айде, моля! Разчитам и вярвам само на Борисов. И ще пиша за неуредиците само и единствено на него. Разчитам и на вас, драги блогъри, да давате съвети или да препращате писмата, където решите. С общи усилия ще постигнем по-добър ефект, ако ви харесват предложенията ми, разбира се. И се надявам, че няма да извикате като за бай Витан „съответните органи” или ония с белите престилки.  Ето го и първото писмо:

            „ Г-н Премиер,

Бойко,

            Тези дни гледам с Вашия приятел Гоце-Президента правите семинар за излизане от финансовата криза. С една дума – откъде да се земат „финасови ресурси” за закърпване на положението в държавата. Тъй ами, той само Гоце що пари потроши да ходи чак до Австралия и Сингапур, на всичко отгоре изпотрепа сума защитени козли-архари из пущинаците на Средна Азия, а сега се загрижил за народната пара.  А харчи за пушки и патрони, а? В родното Сирищник само на лов е ходил, ама то комунист срам има ли?!

            И аз се тревожа по темата, защото с чиста съвест фърлих бюлетина за Герб на изборите, а жена ми даже на два митинга ходи и донесе картичка с вашия подпис. Лично. На Античния театър при откриването на кампанията бяхме и със синовете. Ожалих те тогава за тази контузия в глезена, ама пък Преслава Мръвкова и Томата ни разсеяха тъжните мисли с песни и призиви. Искам да кажа, че и аз съм загрижен за излизането от финансовата криза. Г-жа Менда Стоянова нали ми е мажоритарка, шеф на финансовата комисия е, как да не се загрижа на паричните девизи на България? Повече от Гоце Първанов  с алаброса съм загрижен.

            Ще знаеш, Бойко, че България има пари не само да се справи с кризата, ами Симеон Дянков веднага да свали ДДС-то на 18% и да освободи Черепа Божков от всякакви хазартни данъци. Може и за пенсията на тъщата да помисли, че тя се жали – „То`а Тотю Младенов нищо не прави за нас.” И е права, да ти кажа, ама – криза е ...

            Откъде тия пари ли? Чудя се защо никой не се зае с парите на комунистическата Държавна сигурност и нейните фирми! Журналистът Христо Христов скоро Ви подари последната си книга, където е изброил повече от 400 задгранични фирми, създадени от ДС до 1989 г. и горе-долу „акумулирали” в сметките си 15-20 милиарда долара, а през 1991 г. моят приятел Митко Луджев драсна един доклад и оцени изчезналите пари на около 12 млрд. За ония години това бе бюджета на държавата, а сега, ако сложим и лихвите, то става страшна работа, г-н Премиер. Страшна!!! Много пари, много нещо!

            Те и другарите взеха да се кахърят за парите на ДС-то. В „Шок” Григор Стоичков реве като флекс – „Аз не бях като даваха куфарчетата”, а Йордан Йотов направо ги натопи – „На други другари избраха да им дадат милионите.” Сашо Лилов и той проплака: „Луканов и Дойнов препраха парите на партията чрез ДС.” Щом комунистите се топят да знаеш, че ги има тези пари някъде.

            И ако имаш добра воля, малко силици в мишците и желание много лесно ще разберем къде са кинтите на комунистите. Айде да не са всичките милиарди, но половината да са ще цъфнем, че и вържем. Фиксирай се  Бойко върху този мазничък комуняга и приятел на Гоце Президента Ивайло Калфин. Той е разковничето за излизане от кризата. Сигурно е.

            Че се издъни Румито Желева, издъни се. И ти го призна, но пък Цецка още в Брюксел се опъна – „Желева се представи блестящо и повече от убедително”. То, тя откъде да ги знае тези тънки работи – Аденски залив, умерени талибани, изнасилвания в Конго, публичен регистър на фирми?... Тук е разковничето. В регистъра на фирмите. Антония Фарма на царя Симеон, кадет Рилски слугинята извади някаква забравена фирма на Румито. Май „Глобал консулт” се казваше. Голяма работа, можеше всичко да отмине, ако само до нея бе проблема, нали и Барозу вика „Не закачайте Желева, всико е изрядно с тази фирма, не са нарушени законите на съюза”.

            Да де, ама оня ден се обади това кюрпе Ивайло Калфин и направо в центъра на Европа изрева: „Желева управлява фирма, основана от бившата комунистическа Държавна сигурност. Става въпрос за регистрираната през 1988 г. във Вадуц, Лихтенщайн - ETCO EUROPEAN TRADING ESTABLISHMENT, която според тамошния регистър е все още действаща. Тя се представлява от адвоката Иво Бек, но за неин основател се сочи Георги Найденов, бивш шеф на "Тексим банк" от времето на Живков.
Връзката с управляваната от Желева  фирма е през друго българско дружество - "Етко-Дунавия", което до 2002 г. е било съсобственик на "Етко-Шнайдерс" заедно с "НИФ ТРУД". "ЕТКО-ДУНАВИЯ" е регистрирана през 1990 г. като филиал на лихтенщайнската фирма "ЕТКО ЮРОПИЪН ТРЕЙДИНГ ЕСТАБЛИШМЪНТ". Според публикациите разрешението за регистрация на филиала е дадено от Министерството на икономиката и планирането в Заповед N°28 от 26.07.1989 г.”

            Цитирам го тоя станишев министър и сегашен евродепутат точно – казал го за  EurActiv, а тук мотамо го повториха от „Дневник” до „Медиапул”. Извадиха и документи. Тука е скрита тайната. Тоя Калфин знае всичко за фирмите на Държавна сигурност, за парите, трансферите, „Тексим” и „Кинтекс”. Всичко! Или са му казали каквото трябва щом ни бастисва така в Европата. Този бивш съветник на Гоце-Президента ще е разковничето. Отворили са го дъртите комунисти, да знаеш.

            И тук трябва да се намесиш решително и безкомпромисно. Извикай го, Бойко, на личен разговор. На четири очи. Както другия дебелак, Тагарински, така го извикай – изтимаро и си поговори изтънко с Калфин. Може и в премиерския кабинет да го поканиш, но осигури Цецо Цветанов и Фидосова да подпират вратата. В твоя кабинет има стая за почивка, дето дремеше Симеон като се умори да гледа снимки на родата /той друго и не правеше/. Та, в тая стаичка го покани да не се чува много-много. Той ще дойде Калфин, защото комунистите обичат да заговорничат на ушенце./В Северна България  кюския викат на дебела тояга, сопа, ама задължително неокастрена, т.е. дряновица с тръните по нея. Иначе е турска думата, да знаеш, де/ Та  си приготви една кюския, ама по-ячка, по-здрава. Като влезе евродепутата-комунист само веднъж го попитай дали ще разкаже за фирмите и парите на БКП. Като откаже и се опъне като Славчо Трънски на разпит  вади кюстията и почвай! Бой, бой, бой! Безмилосно, жестоко и методично налагай мазния му задник. Направи му дирника  на втасал самун  и тоя ще пропее като Софи Маринова. Ще разкаже и за фирмите, и за парите и за куфарчетата. Ще диктува и банковите сметки.  Ако тръгне да бяга ли? Нали пред вратата имаш отцепка. Цецо ще извади патлака, а Фидосова като легне пред портата не мож никой да я мръдне. И пак почвай – бой, бой, бой с кюскията да не си изморяваш ръцете. Калфин какъвто е нежен ще се предаде рано-рано. Те всички около Станишев са нежни души, да знаеш. Накарай го и да пише – тая фирма толкова пари е отмъкнала, другата – толкова, третата – тя  по интернационална линия е действала, по коминтерновска и т.н. После пращай Дянков да събира  инкасото. Може да му пуснеш две-три от твоите момчета за охрана.

            Бъди сигурен, че такова извънредно законодателство ще се приеме от народа с радост и надежда. Пък ще им вземеш страха и на калфиновите колеги. Като видят как е пребит ще пропеят и те. Ти как си мислиш, Станишката дали ще издържи на боя?! Той с Азер Меликов не обича да се бие, там действат други нестандартни правила, но може да накараш Искрето Фидосова или Марето Мисса/Капон/ да му рипнат  два пъти на пищялите. Ще изрецитира де що знае, даже на татко си фирмите ще разкрие без да се замисли, независимо че са дълбоко законспирирани.

            И от мен да го знаеш – не натиснеш ли главата на комуниста в блатото, докато спре да бълбука, спасение няма от тях.  Като гущерите са – опашките /пакостите/ пак им поникват. То за гущерите и опашките Илийката Павлов бе направо класик. Прочети го пак и ще се убедиш.

            Пробвай г-н Премиер с Ивайло Калфин и ще видиш ефекта, после подкарай и другите от БСП-то /без Румен Петков, защото той си е все пиян и нищо няма да усети/. В такава тежка световна криза само нестандартните мерки дават ефект!

            Останете си със здраве и извинявайте за длъжкото писмо, но за начало – така е. Ще пиша скоро пак, че иначе няма никаква надежда, сал вие ни останахте!

27 януарий, того;

Пловдив

                                     Христо Марков – ваш поданник и гласоподаветел "

                                                                           



Гласувай:
24


Вълнообразно


1. goussev - "ХВАНИ ЕДИНИЯ, ПА УДАРИ ДРУГИЯ!"?
16.07.2011 17:41
А мълчанието на премиера Борисов какво ли би могло да означава?

Правната теория познава два вида непреки потвърждения на съгласие с конкретно твърдение, действие или бездействие: КОНКЛУДЕНТНИ ДЕЙСТВИЯ и/или МЪЛЧАНИЕ.

"Конклудентните действия" се състоят в предприемането или непредприемането на конкретни мерки по повод или във връзка с горепосоченото.

"Мълчанието" пък се изразява в липсата на конкретни изявления по същия въпрос.

Досега в общественото пространство не са забелязани каквито и да било "конклудентни действия" на премиера Борисов в тази насока.

Единственото, което се прави, е виртуализирана демонстративна битка срещу дребната и донякъде средната, престъпност (подобно на американския кеч-театър).
Тази пушилка се смята за най-добрата маскировка, зад която кукловодите на Червената Мафия необезпокоявани доограбват българското национално богатство.

"Мълчанието" на Борисов пък не би могло да бъде друго, освен логично продължение на "мълчанието" на цялата плеяда негови предшественици на горещия премиерски стол.

Нещо му е затиснало устата - която иначе е повече от категорична.

Що ли е то?

Да не би да се окаже, че сме изправени пред казуса, в който намира израз българският народен гений, изрекъл по подобни поводи:

"ХВАНИ ЕДИНИЯ, ПА УДАРИ ДРУГИЯ!"?
цитирай
2. vidrica - Много е дълго за Бойко :-) ! Поздр...
16.07.2011 19:53
Много е дълго за Бойко :-) ! Поздрави!
цитирай
3. анонимен - Една поправка
16.07.2011 21:57
Георги Гергов НЕ Е врачански свинепас, А Е ПЛОВДИВСКИ прототип на Ивайло Бърдоквата /според едни свинар, според други болярин /.
КОЛКОТО ЗА ОСТАНАЛОТО - ВСЯКО СТАДО СИ ЗАСЛУЖАВА МЪРШАТА, НЕЗАВИСИМО НА КАКВО Е СЕДНАЛА И КАК СЕ УСМИХВА . НЕ БИВА ДА ИМ СЕ ЗАВИЖДА ... :)
цитирай
4. vmir - Това е едно отлично предложение.
16.07.2011 22:42
Подкрепям изцяло!!!
цитирай
5. evrazol - За сега
16.07.2011 23:25
нема къ а ти одговори, щото още си имате ток. Виж нАесен, като почнем сами да си правим режим по икономически подбуди, вече може да ти пратят жигулата с инструкторите. Ще пристигне по клинична пътека - да знаеш. И ще е жигула, щото по тая пътека много превос са арчи. Та нема за сичките. А ДС нема а са разтура, че ша са пръсне персонала и нема збиранье веке, и гражданско общество. Ша запрат медиите и ша са проталандзи БВП /да се чете Бойков Външен Продукт/
цитирай
6. sarmatin - на снимката поредния двама жидове
16.07.2011 23:33
на снимката поредния двама жидове
цитирай
7. hatanasov - Конграчулейшънс!
16.07.2011 23:34
Но трябваше това писание да бъде озаглавено "Винету". Тогава щеше да хване дикиш!
цитирай
8. анонимен - iztimaro
17.07.2011 05:58
Bravo be kolega ,otkade se seti za tova iztimaro ,ot godini ne mi beshe idvalo na akala.
цитирай
9. balgarski7vinarki - kakvi ti firmi na 6-to
17.07.2011 07:58
Ta vsichki te jiveiat samo ot LIHVI -nikoi nikoga njama da dopusne realna deinost na mrejestite hora -agentite de, samo parasitizam i krajbi,tova e.
ja vijete praznite ogromni lukozni magazini-vse uj firmi, paravani ,nenujni,jalki i otvratitelni na fona na bezizhodizata v ikonomikata, ami ofisite sas "sedjashti" potomzi na mrejovite hora-pak funkzionirashti na prinzipa "teglim ot bankata - jiveem"-i dr.
Ta kakvoto i da si spodeljame tuk ,to si ostava na dumi, a blaze na onia deto shte deistvat-da blaze im.Blajeni sa deistvashtite, i moje da si napraviat novoto zarstvo-Asparuhovata darjava
цитирай
10. georgimarinov - Какво става с този blog. bg, все п...
17.07.2011 08:21
Какво става с този blog.bg, все повече шизофреници започнаха да словоблудстват? Един слънчасал, друг си сменил доставчика на лекарствени препарати, този пък отдавна не си ги е вземал, ей го и съвети на правителства и премиери започна да раздава, епитети реди, на умен се прави. Дет казват някои - ай сектир и на сайта и на драскачите в него!
цитирай
11. анонимен - pipinana
17.07.2011 09:35
Shte se vidi
цитирай
12. anikolarova - Te firmite se znaqt
17.07.2011 10:35
i pari4kite se upotrebqvat po prednazna4enie-t.e ne v polza na naroda...
цитирай
13. анонимен - Освен един здрав
17.07.2011 10:58
пердах - друго не може да ги оправи. И здрави момчета да подпират вратата, за да не бягат. )))
цитирай
14. raders - :) Интересна идея.
17.07.2011 12:13
:) Интересна идея.
цитирай
15. анонимен - Глей ся Майна
17.07.2011 12:21
Черепа отдавна заряза хазарта и строи пътища заедно с твоя идол.Всички тия приказки са от селски вечеринки.Когото и да бяха номинирали от Позитано пак щеше да плюеш.Бойко се ослушва като пръднал в автобуса и не смее да назове свой кандидат,щото който и да назове ще го полеят с помия.Така е тук на балканите.Сигурно твоя идол ще обяви кандидата ви един ден преди изборите.Понеже много ги разбираш тия работи,нали знаеш кой е любимеца на твоя идол?Не ,Марлон Брандо в кръстника му е любим актьор,на когото подражава,но любим политик му е бай Тошо.Тодор Живков,правешкото селянче,което сътрудничало на хората на Гешев и топило другарите си.Веднага след 9 септември станал подполковник от милицията,убил неудобните,а другите държал с откраднатите от полицията архиви.Сега нали знаеш,кой управлява в България?Тия работи дето ги пишеш ги знаем,но кажи какво да правим с мутрите и олигарсите?Твоя идол нямал приятели само народна любов???Смешно е.Жалко е,тъжно е.
цитирай
16. zaw12929 - Много си ми забавен и това е, а за ...
17.07.2011 16:53
Много си ми забавени това е, а за избори- така не се разбира нищо?!
цитирай
17. vmir - Тимар му е майката, а яко изтимарване - бащата.
20.07.2011 09:22
Иначе тези типове ще ни изплюват по една-две от фирмичките си годишно, колкото за зрелище и кеф на лумпените, и така докато станат 400, ще са минали таман две столетия. През това време ще са им сменили имената и просто ще повторят цикъла за още две столетия. И така - до второто пришествие.
цитирай
18. zaw12929 - goussev - "ХВАНИ ЕДИНИЯ, ПА УДАРИ ДРУГИЯ!"?
03.08.2011 22:59
Вас няма нужда - вече сте ударен достатъчно...
цитирай
19. анонимен - ГЛАСОПОДАВАТЕЛ
10.08.2011 18:35
МИШКАТА-МУТАНТ ИВАЙЛО КАЛФИН СЕ ГЛАСИ ЗА ПРЕЗИДЕНТ! УРА!!!
ДОКЪДЕ СТИГНА ТАЗИ НАША НЕЩАСТНА БЪЛГАРИЯ, ПОДОБНИ НИЩОЖЕСТВА ДА СЕ КАНДИДАТИРАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТИ! СЛУГАТА НА АГЕНТ ГОЦЕ ОТ СИРЕЩНИК СЕГА ИСКА ДА ГО НАСЛЕДИ, НО НЯМА ДА СТАНЕ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540802
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031