Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2011 12:56 - Пловдивски социалисти летят за Бузлуджа с Гочиту
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 26354 Коментари: 43 Гласове:
29

Последна промяна: 01.08.2011 07:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image
Тук се развива действието по Бекет - 2011 г.


Пловдивски социалисти летят за Бузлуджа с Гочиту

 

             Трудно ставам рано, но днес Пламен ме убеди да „изпратим” пловдивските комунисти за Бузлуджа. В 6.30 часа сабахлем сме в кафенето пред стартовата площадка – паркингът на герговия хотел „Санкт Петербург”.”Излитането” за старопланинския връх е планувано за 7 часа, но присъствието е рехаво – свежи бабета с шапки - идотки и надпис „120 години – социализъм”, мудни и сънени старчета с каскети, тук-там костюми тип „късен соц” и подпетени сандалки,  няколко бодигарда на Гочиту Гергов, които раздават червени знамена, плакати и сандвичи за из път в найлонови торбички. Шофьорите на десетина автобуса пушат в кафенето и наблюдават с любопитство „пасажерите”.  

            Пръснали са се комунетата по групички и оживено обсъждат. Напъваме да подслушаме. Между неформалните центрове на „гражданското общество” снове русолява дама, която е почти толкова дебела, колкото Мара Мисса, но е по-височка и пъргава. „Петяяяяя, да публикуваш за празника в Онлайна! За нашата делегация. Ние сме от район „Южен” – провиква се щръклест пловдивски социалист, обграден от бабки в басмени рокли, гледащи го с умиление. Оказва се, че Петя е пресаташето на пловдивската организация на БСП, а „Онлайна” е сайта „Рlovdiv-online”, финансиран от Гергов, чийто главен редактор е бившия поет Антон Баев, на който преди десетилетия станах кум с първата му жена, а след време му подарих единствения си бойлер, защото момчето нямаше топла вода. Времена… От известно време „Онлайна” е като бордови дневник на БСП-Пловдив – там се публикуват всички съобщения, стиша, репортажи и статии, произлизащи от „Пресцентър на БСП”. Колко тези пенсии следят емисиите в Интернет е друга работа, но явно „Онлайна” за чест и гордост на Гергов и Баев си е извоювал славата на непреходен червен мегафон.  „Ще, ще…” – игриво с усмивка отговаря Петя на длъгнестия медиен съветник. 

            Прииждат на групички екскурзианти за Бузлуджа. Откъм Захарна фабрика е най-внушителната. Носят два плаката с текст „Работа, хляб, демокрация” и „120 г. – светъл комунизъм!”, развяват три-четири червени знамена, а в обоза се движат двама юнаци с хладилни чанти. Водач на шествието е комшията Д.Т. – ценен информатор за социалистическите завери под тепетата. До него разпознавам леля Роза, на която хлапетата от махалата викат на галено „Филипа” – оборудвана с чадърче  в бозав цвят, а от торбичката и` се подава гърлото на 3 литрова бутилка ПВС. Съдържанието не е известно. „Това е организацията на БСП от район „Северен”. Те са аристократите им в Пловдив, защото Гергов ги финансира, правят си събранията в хотела му, организира им банкети по празниците, членува при тях и си ги кътка, свинарят ниеден.” – вещо разяснява Пламен Доктора, който иначе е дългогодишен адвокат. 

            Бай Д.Т. ме вижда и присяда до нас: „Ако те разпознаят ще стане сакатлък, комшу. Друга работа нямаш ли си?”. После вади мобилен апарат да се информира „Ша идва ли  Пепо Лайното и дали ша вземе от неговата…” Засекретеният разговор ме впечатлява и го питам за мистичния Пепо Лайното и какво да носи на всяка цена, а комшията охотно започва, след  като си е изпросил чаша „3 в 1”: „Пепо Лайното е Петър Ячев от Кючука, най-добрия майстор на домашна ракия в града. На Бузлуджа винаги черпи той. Носи по 5-10 литра и всичко изпиваме. Само нашта компания. Преди десетина години се напи много тежко с Румен Петков /те са земляци от Плевенско/ и реши да преспи в чинията, горе на върха. Сред нощ влязъл, ама там тъмно, нищо не се вижда и се пльоснал пиян, където му падне. На другия ден пристига при нас целия в лайна, отгоре до долу, целия ти казвам, въртял се, въртял се в лайната, няма къде да се измие, омириса ни душата. В тъмницата не видял къде ляга и му остана „Лайното”. Иначе не се сърди, то си беше така. Жена му каза, че е тръгнал, ще дойде, няма начин.” Избухвам в смях, а добродушкото ме гледа с укор и възмущение. 

            До нас присяда и леля Роза – Филипа и си поръча „лимоната”, но склонява и на „количка”, ама да не е много студена. От нея разбираме, че „Унуката ще го приемат в Партията днеска, лично Станишев ще им връчва на двадесетина от Пловдив книжките…” Та по тая причина „унуката” заминал вчера – „ще осветяват звездата, ще пеят, танцуват, а Миро щял да им пее”. „Кой ма? Миро?! Този е чист педераст. Много педерасти се навъдиха при нас, айде стига!" – с неприкрито възмущение реагира Д.Т. и плювва на изкуствената трева. „Абе и мен, ако питаш, най-добър си е Веско Маринов, ама вече пее за Цветанов.” – тъжно констатира Роза-Филипа и вади синя диплянка на кандидат-кмета Дани Каназирева: „Гледайте какво ми пускат в пощата, ония от 4 етаж.” Падава я на комшията, той я взима и гледа с влажен поглед красивата кандидатка:”Ей каква жена, а Ицо? Нямаме такава ние, нямаме – одма пускам за нея!”. Без възражения се съгласявам.Не може на хубавото да речеш Мара Мисса.

            Рейсовете започват да се попълват с първите ентусиасти, бабки и дядовци в бригадирски костюми се блъскат и следват скандали кой  къде да седне, за да не го пече слънцето: „Прекарала съм инфаркт бе, ще ми стане лошо от жегата”, „А Лало е с инсулт, да го оставим да се пържи ли?” Ред слага чевръстата Петя – „Другарят Гергов е поръчал 16 автобуса, ще има място за всички. На който може да стане лошо да се разпредели в леките коли и там има място.” 

            Пристига нисък, тантурест/но не колкото Мара Мисса/ и червендалест мъж на около шейсетина години и с Д.Т. се прегръщат. Представят ни легендарната фигура на Пепо Лайното – бузлуджански ветеран и ракиена знаменитост. Той нарежда на сина си да свали ичкията. До масата се паркират две бидончета от минерална вода  по 5 литра с жълтеникава течност. „Тази година съм я направил с много мерак и малко захар, с жълт кантарион.” Вещо ни информира героя, който при това се оказва много информиран в социалистическите дела:”Кво е това „Предай звезда нататък”? Сергей да не е викнал пак ония евреи дето го съветваха за изборите? Станахме за смях. Сега тоя Калфин… ми не го щат нашите – ренегат, мазен, мазен… Ама видяхте ли - и Иван Костов гласува вече с БСП-то и ДПС-то, ще излезе свестен, читав човек , а? Трябваше да си издигнем Гочиту. Той тук ли е?” „Гочиту” на пловдивски сленг е фронтмена и бивш свинепас Георги Гергов – самодържец на партията и първичните организации из тракийското поле.  

            В един от рейсовете проскърцва акордеон и импровизиран хор подема „Ален мак самотен нейдееее…”, до съседния спира микробус и чевръсти социалисти свалят каси с бира в багажника, Филипа се завтича към  лустросани социалистки и дружно опват плакат: „Дядо – пак сме до теб!”/Явно става дума за Благоев, ама що „до теб” като отдавна е в другия свят?.../,  откъм гимназия „Яворов” пристига групичка с неадекватни младежи от „Че Гевара”. Видимо или са снощни или надрусани, фланелките с образа на аржентинеца са порядъчно лекьосани, погледите замъглени, в ръцете на почти всички има преполовени бирички, вдигат ръце - „Венсеремос!” и се насочват към транспортно съоръжение. И настава шоуто. В автобуса геваристите срещат дружен отпор от  настанили се социалисти: „Наркомани, луди, пияници, измет, имбецили/!!!/, не се бутай бе, що ме настъпваш, о-о-о, ръката ми бе, хулиган, тва е мойта чанта, еййй, ужас, тук един повърна…” носят се отчаяни крясъци от посъбудените пенсии. Петя и Пепо Лайното се намесват решително и в рейса остават само двадесетината геваристи, след като старите социалисти  отнасят няколко юмруци, лакти и псувни. „Няма управия, кой ги е поканил тия изроди, още тук са пияни. В техния рейс има климатик, а ние ще се пържим в катафалката…” – възмущава се и Филипа и пренася багажа в съседното возило. „Тия са като оня пияница Кирчо Добрев, то алкохола им е семейна черта.” – мъдро заключава комшията, а Пепо строго нарежда на имбецилните геваристи: „Да си изчистите повръщаното!”, намесва се и шофьора…

            Някой е издал четата и към нас се посипва гнева на бузлуджанците: „Мръсници, фашисти, изроди, кво праиш тука бе?, седесар мръсен, подлоги на Бойко, нахалници…” са най-меките определения към нас с Пламен и се оттегляме на безопасно разстояние. Даже от прозорците се подават дръжки на знамена, насочени като дула към нас, а геваристите се блещят зад стъклата с юмруци под брадичката. Революцията всеки момент ще избухне.

            Пепо Лайното, Д.Т. и пресаташето Петя почти са събрали електората, когато откъм „Шекера” се задава групичка от  20-ина цигани. Те настъпват безжалостно с въпроси и констатации към шефката: „Ша давате ли ядене? А бира? Шукариту ни каза да дойдем, ша има ли по 10 лв.? Умиргаме от глад в маалата, кой плаща? В кой рейс ша са качваме? „От партията на Цветелин сме, ма - ваши хора. Ще тургаме за бесипету.” За непосветените - „Шукариту” е циганска вариация  на депутата Захари Георгиев – зет на Дража Вълчева и вечен червен кандидат за каквото се сетите. Яките момчета раздават на миризливите натрапници последните  червени знамена и сандвичи, вадят и  топли бири за из път и освобождават едно возило само за „симпатизантите от Шекера”. Ново пустосване от бабички и старци – за втори път сменят бузлуджанския транспорт. 

            Пак писка акордеона, този път за „Работници, работнички…”, следва "Пожарът на бунта гори...", хъркат двигателите и заглушават геваристите, които крещят нещо наподобяващо „О, бела чао, бела чао, ау, ау…” От „Санкт Петербург” излиза тържествено повелителят на соца из пловдивските предели Герги Гергов или по домашному Гочиту, рано-рано е попотен от напрежението с екскурзиантите и пита горилите, долепени до телесата му: „Всичко готово ли е? Защо не са пълни автобусите? Кои не са дошли?”... Ония мрънкат нещо. Съпругата Вили го изпраща със заръки да”внимава с кръвното в жегите горе”, после пуска усмивка, докато настаняват любимия на задната седалка в „Мерцедеса”. Той дава последни наставления на мутрите от антуража: „Ще караме преди рейсовете, джипа – след тях!” 

            Шествието поема към меката на комунистическото безумие, колоната от около десетина полупразни автобуси поема, огласявана от тънките гласчета на „електората”, дочува се отнякъде и джазиран вариант на „Нас червеното знаме роди ни”. В първото возило бедни, потни, с гергови сандвичи и домашна лютеница и ракия са Д.Т., Пепо Лайното и Роза-Филипа/на Бузлуджа може и да вали, та чадърчето  ще свърши работа/, покрай тях преминава кавалкадата от „Мерцедеси” и джипове на шефа им Гочиту – с климатици, затъмнени стъкла и перденца. Социалистическа, работническа справедливост и реалности за психиатрия… Картинка, достойна за „Онлайна”.         

image
Тамадата на пловдивските комунисти.
image

А тук - просто Човек от народа    

 

        image
И тези са от "народа"...

 

 





Гласувай:
29


Вълнообразно


1. minavamottuk - Горкия народ...
30.07.2011 13:04
Горкия народ...
цитирай
2. haralanov - Здравей!
30.07.2011 13:37
Защо въобще си правиш труда да пишеш за болни хора?
цитирай
3. анонимен - Zoro
30.07.2011 13:41
ИЗРОДИ
цитирай
4. анонимен - Чудесен памфлет,
30.07.2011 15:54
в стил "а ла Алеко" ... :)
Хараланов не е прав, трябва да се пише и то така, че и неграмотния да схване.
А като им гледам състава каква "трета употреба" е, не зная как ще си "презареждат акумулаторите..."
цитирай
5. kalin8 - Поздрави!
30.07.2011 16:24
Правилно! Трябва да се пише...За да се знае!!!
Б.
цитирай
6. zaw12929 - Защо въобще си правиш труда да пишеш ...
30.07.2011 16:45
haralanov написа:
Защо въобще си правиш труда да пишеш за болни хора?


Които е болен, има лек, а ПРОСТОТИЯТА Е НЕЛЕЧИМ БЕЛЕГ....ВСЯКО СТАДО СИ ИМА МЪРША...
ОМРАЗАТА Е ПРИЗНАК НА ПРОСТОТИЯ... а демократът е толерантен към другомислещите. Затова ви уважавам....
цитирай
7. zaw12929 - Горкия народ. . . Не заслужават В...
30.07.2011 16:51
minavamottuk написа:
Горкия народ...


Не заслужават Вашето съжаление, нито просташкия постинг. За съжаление е нашата тъпа демокрация, щом не разбрахте, че ще има и друго мислещи и се унищожавате, като хора с омразни гадни дейсрвия.
Дори не ви съжалявам, защото виждам инсултите, които ви дебнат и от там инвалидна количка или катафалка
цитирай
8. graywolf - Горкия народ. . . Не заслужават В...
30.07.2011 17:39
zaw12929 написа:
minavamottuk написа:
Горкия народ...


Не заслужават Вашето съжаление, нито просташкия постинг. За съжаление е нашата тъпа демокрация, щом не разбрахте, че ще има и друго мислещи и се унищожавате, като хора с омразни гадни дейсрвия.
Дори не ви съжалявам, защото виждам инсултите, които ви дебнат и от там инвалидна количка или катафалка

Къде по добре е'народната' власт и социализЪма, нали ? Домъчня ни за дефицита на елементарни стоки, разстрелите на границата и закрепостяването по месторождение. Колко хубаво ни беше да маршируваме пред другарите и да пеем маршове в прослава на БКП и КПСС! Как добре звучаха автобиографиите :" произхождам от бедно работническо селско семейство'. Каква похвала беше да си класово осъзнат ! Колко хубаво беше да громим загнилия капитализъм и империализъм. Ехх... а сега какво ? Пътуваме свободно по цяла Европа, в магазините има и от пиле мляко. Всеки втори има кола, за която не е чакал 10 години. Казваме си мнението без страх от това, да бъдем врагове на народа...... колко сме зле, не е истина!
цитирай
9. injir - Ama, naistina, druga rabota nya...
30.07.2011 18:43
Ama, naistina, druga rabota nyamashe li?:)
цитирай
10. haralanov - Виж ти...И простак ме изкараха...
30.07.2011 18:58
Само за това,че наричам комунистите ,,болни хора".
Ами такива са,какво да направя..?
цитирай
11. lisa19 - Брей
30.07.2011 21:04
Добре де, поста си е пост, обаче откъде такъв лед, студ между хората. Има ли изобщо смисъл да се коментира кое, какво, що и т.н. Някои отиват на Бузлуджа, други - другаде и какво. Хараланов, я да те питам аз теб, понеже отдавна тънеш в някакви епитети от рода на "болни хора". Не, че нещо, но откъде накъде 40 хиляди на брой за теб са "болни хора" и по какъв начин определи тази "диагноза". На всички ли притежаваш картоните и ти доктор ли си? Как се определя тази "диагноза" на толкова много хора. Тя културата се определя по друг начин, не чрез тотално определяне от един-единствен човек /в случая ти/ за толкова хора качили на този връх днес. Поне половината ще се качат на Шипка и ще видят паметника. Не знам дали това те топли, но мисля, че този паметник си заслужава да се посети. Знаеш ли, каквото повикало, такова се обадило. Ако продължаваме така да се обиждаме, всеки ще отвръща така както му харесва. zaw12929 влезна след теб, но след като твоята мисъл ти диктува да говориш така, то как си мислиш, че ще ти отговори той. Всичко това е излишно, но е факт че става. Не може да говориш нещо, което не е вярно. В такъв случай лъжеш не само себе си, но се опитваш да направиш тази лъжа и достояние на други хора. Всеки си има мнение и ако започнем постоянно да циклим с неадекватни сравнения, извинявай много, но съвсем ще изпростеем. Как мислиш, дали е необходимо ново мислене спрямо опонента? Дали трябва както на едно място прочетох "Проклинам ви!" Проклинат се бившите комунисти. Повечето от тези, които днес промениха своите възгледи са деца или внуци точно на комунисти. Аз не знам в някоя друга държава хората така да се "газят" и "тъпчат". Българка работа. И не, едва ли са "болни хора". Болните хора са по болниците, а да не казвам, че са пълни. Не знам защо така се изопачават нещата, когато някой е писал нещо, веднага да се започват злоумишлени изказвания, лъжи и простотии. Явно това е на мода. Щом ти харесва така.
цитирай
12. lisa19 - до 8. graywolf
30.07.2011 21:15
Ти май живееш на луната. Ама ти като си добре, какво те е еня за други, че едвам връзват двата края. Правиш твърде елементарни изводи.
цитирай
13. lisa19 - до 5. kalin8
30.07.2011 21:22
Какво по-точно трябва да се пише и какво по-точно трябва да се знае? Закостенелият мозък едва ли може да направи нещо повече от това да спечели например милиони, което едва ли ще му е трудно днес, но да вникне в същността на нещата е много по-трудно. Лекомислен си.
цитирай
14. graywolf - Ти май живееш на луната. Ама ти като ...
30.07.2011 21:46
lisa19 написа:
Ти май живееш на луната. Ама ти като си добре, какво те е еня за други, че едвам връзват двата края. Правиш твърде елементарни изводи.

Ти като не си добре, направи нещо за да ти е по добре. Ако чакаш някой да дойде и да те оправи, има да чакаш доста. Мислиш ли въобще?
И да, много си права. Хич не ме еня за сульо и пульо, които дори не познавам. Твърде лицемерно е да се правя на ангелче и да деклариам, че не мога да спя, щото някъде в Африка умират от глад.
цитирай
15. анонимен - Мноооого зле
30.07.2011 22:41
Ебаси заблудения драскач :))
цитирай
16. анонимен - Комунисти...
30.07.2011 23:10
Всичките са педерасти, алкохолици, наркомани и изкудкудякали дъртофелници. Без изключение. БСП е партията, която събира най-много отпадъци. Всъщност дори не е партия. Не е и българска и не е социалистическа. Боклуци, национални предатели!
цитирай
17. lisa19 - до 14. graywolf
30.07.2011 23:50
А така де. Я се прочети пак, обаче като изтрезнееш от глупостта си. }}} Мисля я. Аз да не съм като теб каквото ми хрумне и това да пиша. Виж сега "умников", това за оправянето - имам нужда да ми се оправи колата, друго не. Ама как ще те е еня за африканците, теб не те еня за българите, камо ли за някой друг. Аз не говоря за сульо и пульо, ама кой да разбере. Умствено си "бабичка", ама кой те знае. Може и наистина да си. Елементарен си. Ясно е от пръв поглед. Вземи се наспи, пък дано ти светне нещо по нормалата. Първият егоист в блог.бг. Я дай някакви "съвети". Може и да послужат на много хора от блог.бг да вземат да си "оправят" положението и какво точно трябва да направят, за да им е добре. Давай "умников"!
цитирай
18. lisa19 - до ан.15 и ан.16
31.07.2011 00:00
Вас ви знам и не е необходимо да говоря излишно. }}}
цитирай
19. graywolf - А така де. Я се прочети пак, обаче ...
31.07.2011 07:34
lisa19 написа:
А така де. Я се прочети пак, обаче като изтрезнееш от глупостта си. }}} Мисля я. Аз да не съм като теб каквото ми хрумне и това да пиша. Виж сега "умников", това за оправянето - имам нужда да ми се оправи колата, друго не. Ама как ще те е еня за африканците, теб не те еня за българите, камо ли за някой друг. Аз не говоря за сульо и пульо, ама кой да разбере. Умствено си "бабичка", ама кой те знае. Може и наистина да си. Елементарен си. Ясно е от пръв поглед. Вземи се наспи, пък дано ти светне нещо по нормалата. Първият егоист в блог.бг. Я дай някакви "съвети". Може и да послужат на много хора от блог.бг да вземат да си "оправят" положението и какво точно трябва да направят, за да им е добре. Давай "умников"!


:)))) Доста интересно обвинение. Ти пишеш каквото хрумне на някой друг ли ? За колата не мога да ти помогна с друго, освен с пари. Ти обаче парите ги смяташ за нещо тъпо и ненужно и прекалено вулгарно така, че няма да те обиждам като ти плащам ремонта на колата. Съвети искаш. Някакви съвети. Които да послужат на много хора в блога :))))) Не мога скъпа ми проскубана лисичке. :))) Да беше отишла на Бузлуджа вчера - там са хората със съветите..
цитирай
20. graywolf - Господ е социалист
31.07.2011 08:17
Голям цирк е било :)) Цитат от в.Труд :

Мистериозен делтапланер се появи в небето над Историческата поляна на Бузлуджа малко преди началото на националния събор на БСП и опъна нервите на червените вождове.

От делтапланера полетяха листовки с позив на Съюза на комунистите в България. “Вгледайте се в хората от трибуната пред вас и ще видите каква пропаст е зейнала между вас и тези, които продадоха страната”, се казва в позива.

Лидерът на БСП Сергей Станишев показа самообладание и не коментира публично акцията.

“Господ е социалист, ето слънцето проби облаците и светна за нас”, обърна се към множеството той.
цитирай
21. tota - Здравей, Христо!
31.07.2011 08:41
Целият театър, който се разиграва от години се вижда и от слепеца.
Тук ролята е ясна, но каква е ролята на всички онези приспособленци дето за сетен път подмамиха обикновените хора с мижавата си демокрация и съсипаха всичко. Те не са ли в това общо гърне?
Нима преходът не можеше да има нашето своеобразие, развитие на това за което имаме дадености, а не пълно отрицание...

Боже, Боже, прости им! Те не знаят какво правят?? Стига театрални постановки!! Време е за работа!!
цитирай
22. prebroitel - E....
31.07.2011 08:59
Е, направо ме разби!Супер!
цитирай
23. анонимен - Гого Кажи си Ице
31.07.2011 09:28
хубав репортаж, емоционални изживявания, но защо го няма края. Герговата телевизия предаваше всичко от Бузлуджа и в един кадър видях Христо Марков, развяваше трибагрениче и викаше, но думите не се разбираха. Нека той си каже., какво скандираше...
цитирай
24. graywolf - Какво смята Димитър Благоев (a.k.a. Дядото) за Съединението
31.07.2011 10:11
Всичко това ясно ни показва, че г. Стоянов още от първата минута когато си тури за цел осъществлението на тълпаджийския идеал за съединението, друга сила, на която да се опре, не виждаше освен авторитета на Княза и при помощта на военната сила . . . защото той е патриот шовинист, защото иска да си имаме „свое урра" и „свой герой".. . В заключение да кажем няколко думи за политиканстването на г. Стоянова ... че то излезе смешно, детско и глупаво то вече е ясно като бял ден. Поведението му от 6-й Септемврий насам показа, че той в политиката разбира толкова, колкото разбира свинята от кладенчева вода. Сега вече е доказано, че 6-й Септемврий е изцяло работа на принца Батенбергский, извършена за достигане на свои цели, че този принц се подигра с народните чувства за своя лична изгода, че пехливанина 3. Стоянов послужи в ръцете на принца Батенбергския за маша, че 6-и Септември е дело направено против интересите на българский народ"

+++
Та, патриарха на БКП/БСП смята Съединението за дело против интересите на България :) Ето това е БКП/БСП - истински патриоти.
цитирай
25. lisa19 - до 24. graywolf
31.07.2011 11:25
graywolf написа:


:)))) Доста интересно обвинение. Ти пишеш каквото хрумне на някой друг ли ? За колата не мога да ти помогна с друго, освен с пари. Ти обаче парите ги смяташ за нещо тъпо и ненужно и прекалено вулгарно така, че няма да те обиждам като ти плащам ремонта на колата. Съвети искаш. Някакви съвети. Които да послужат на много хора в блога :))))) Не мога скъпа ми проскубана лисичке. :))) Да беше отишла на Бузлуджа вчера - там са хората със съветите..

...
1. В какво те обвинявам.
2. От непознати пари НЕ взимам.
3. Уж не даваш съвети, а се опитваш да го правиш и да ми казваш къде да ходя вчера например. Истината е, че изпуснах рейса, иначе щях да бъда точно там - на Бузлуджа.

И така, да ти обърна внимание върху нещо: Когато четеш еди какво си, винаги ли го приемаш за чиста монета? Защото от едно известно време насам много хора се опитват да бъркат в катрана и не вадят нищо друго освен катран, а той трудно се чисти. Виж какво "драги ми Смехурко /24. graywolf/ }}}, когато човек чете нещо, освен, че го е прочел, трябва и малко да се замисли, а не да започне веднага да псува, категоризира и да плаче. А ти плачеш и сълзи рониш, и то какви сълзи - направо крокодилски. }}} Защо така бе "господине"? Аз искам да те попитам нещо: Как мислиш, е ли възможно "тиква" като тебе, да намери консенсус с ерудит като мене. }}} И да ти кажа "невежа" преподобни, че това което пишеш за уж "проскубаната" ми лисича кожа изобщо не е вярно. Даже напротив, много е загладена и твърде гледана. Не се оставям да ми се проскуби. И още нещо: Исках съвет съвсем добронамерено, но ти отказваш. В такъв случай пита се в задачата: Как това българско общество като цяло, не само в блог.бг би могло да се въздигне комплексно в бъдеще и пробие маранята, ама не говоря за облаци, а на земната повърхност, макар, че това което казаха вчера на върха е в компетенцията само на разбиращи. Аз например си мисля, че това което е писал торосс в блога си е чиста доза спекулация, както и клюка.
цитирай
26. lisa19 - продължение за 24. graywolf
31.07.2011 11:27
Ти явно си падаш точно по това - спекулациите, клюките и дрън-дрън-ярина. Слънцето пече за всички - и за бедни като много хора и за богаташи като теб. Не се опитвай да спориш за "богаташчето". Само посмей!!! Ще се прегърбиш за нула време. }}}
цитирай
27. graywolf - lisа19 Драга нетолкова проск...
31.07.2011 12:53
lisа19
Драга нетолкова проскубана лисичке ;)
Ще ти пиша с кратки изречения, за да разбереш поантата
1. Не съм богаташ (никога не мога да достигна активите на дори най бедния член на ВС на БСП - освен ако не спечеля джакпота от тотото...няколко пъти).
2. Не си падам по спекулации (не съм фен на БСП/БКП)
3. Как ще се въздигне бг обществото ми през оная работа
4. Не плача, освен от смях, особено когато ти чета мъдростите
5. Съвети (на непознати) не раздавам, защото е глупаво.
6. Да търсиш съвети от непознати е още по глупаво.
7. Ако ти си ерудит, то явно имаме различни разбирания за значението на думичката :)

П.С. Искаме самокритика за изпуснатия автобус. Това е подъл удар в гърба на Партията, от което ще се възползва класовият враг - всеки нормален българин.

цитирай
28. lisa19 - Изпорти се.
31.07.2011 14:25
Цитат graywolf : 3. Как ще се въздигне бг обществото ми през оная работа

Не виждам никаква причина изобщо да говоря каквото и да било с Вас господине. Вие просто се прецакахте по всички параграфи. Майтапа си е майтап и обичам да се майтапя, но не на гърба на българите. А Вие направихте точно това. Истината е, че сега в България има хора, на които също не им пука за каквото и да било. Не съм от тях, но със сигурност безразличните като Вас печелят повече. Ваша воля господине. Толкова от мен. Едва ли Вашето безразличие трябва да ме касае, затова останете си с него. Глупостта с която се опитвате да докажете нещо, е на особена висота. Е, дано винаги е на Вашите услуги. Вижда се, че ще е точно така. Съветите не са глупаво нещо, стига човекa от който ги искаш да не е глупав. Вие издържахте на теста: доказахте с положителност точно това - че глупостта ви е приоритет. Жалко. Ако промените нещо в мнението си пишете. Аз не виждам причина да Ви чета повече. Приятен ден }}}
цитирай
29. graywolf - Горката проскубана лиска
31.07.2011 14:40
:)) Ехх ... лиске, не е лесна и твоята :)))
Мисленето не ти се отдава, дано в готвенето да си по добра.
Глей сега лиске, ще ти го обясня простичко и ако не го схванеш, няма да си губя времето с поредната куха женка!
Аз съм българин, живея, работя, плащам си данъците, харча си парите в България. Спазвам законите, не съм криминално проявен, не съм осъждан ... тоест, аз съм един нормален човек. Като всеки нормален човек, смятам, че за да се 'оправи' държавата, трябва да се модифицира мисленето на българите - не на някакво виртуално нещо, наречено 'БГ общество' а на всеки отделен българин. Както сама разбираш, не ми е по силите да променя мисленето/поведението на останалите 7 млн българи, следователно - не се занимавам. След като нещо не е мой проблем, не се занимавам с него. След като не се занимавам с нещо, не ми дреме за същото. Капиш ?
Гледам си семейството, грижа се за роднините/приятелите ако има нужда.
Всеки малоумник с 'мисията' да оправя БГ обществото заслужава първо - смях, второ (ако настоява още да го оправя) - психиатър.
Вие, феновете на БКП/БСП винаги сте се отличавали с високопарни фрази и нулеви действия. Вашите 'вождове' винаги са ви говорили за социална справедливост и веднага след това си тръгват в личните коли за стотици хиляди. Вие сте едни ненормални хора, увредени ментално ! Ако си вземете партакешите и се изстреляте към Русия, Северна Корея или към Луната, със сигурност ще допринесете за БГ ОБЩЕСТВОТО :))) Та, с пари за еднопосочен билет до Русия винаги ще ти помогна - само поискай.

П.С. Сигурен бях, че точно за това ще подскочиш :)) и ще ме низвергнеш. Което означава само едно - предсказуема си като тухла четворка. Ай със здраве.
цитирай
30. lisa19 - Бъди убеден,
31.07.2011 18:59
че човек не може да бъде сигурен в много неща. Капиш? И аз си имам семейство, представи си. Освен това, един човек може да въдейства на милиони, и то на много повече от 7 милиона. Примери колкото искаш, но може и сам да се сетиш. Хаха, че кой те пита осъждан ли си? Това не е моя работа изобщо. Предполагам, че никой не се интересува от теб, за да даваш толкова лични подробности. Много си е лесна моята. }}} И аз си плащам данъците, даже съм ги платила още в началото на годината, да не ме бъркат в края. И да ти кажа нещо и да приключа с твоята особа, че много си въобразяваш - няма никакво значение кой от коя партия е. Никакво. Обаче едва ли твоя мозък може да асимилира това. Елементарно Уотсън! Шерлок Холмс. Е, нямам нищо общо с него, но пък има мозък и акъл. }}} ИНтересно на коя ли партия съм фенка? Която и да кажеш май ще сбъркаш.
цитирай
31. graywolf - че човек не може да бъде сигурен в ...
31.07.2011 19:15
lisa19 написа:
че човек не може да бъде сигурен в много неща. Капиш? И аз си имам семейство, представи си. Освен това, един човек може да въдейства на милиони, и то на много повече от 7 милиона. Примери колкото искаш, но може и сам да се сетиш. Хаха, че кой те пита осъждан ли си? Това не е моя работа изобщо. Предполагам, че никой не се интересува от теб, за да даваш толкова лични подробности. Много си е лесна моята. }}} И аз си плащам данъците, даже съм ги платила още в началото на годината, да не ме бъркат в края. И да ти кажа нещо и да приключа с твоята особа, че много си въобразяваш - няма никакво значение кой от коя партия е. Никакво. Обаче едва ли твоя мозък може да асимилира това. Елементарно Уотсън! Шерлок Холмс. Е, нямам нищо общо с него, но пък има мозък и акъл. }}} ИНтересно на коя ли партия съм фенка? Която и да кажеш май ще сбъркаш.


Наистина си ... просто една жена :))) или по народному - лебед. :))) Сигурно има хора, които да въздействат на милиони, милиарди и трилиони хора, но са единици. Ако ти имаш илюзията или не дай си боже - мисията, да въздействаш на милиони, то ... мога да ти препоръчам, час по скоро да потърсиш специализирана медицинска помощ. Колко за партийната ти принадлежност - 99% съм сигурен, че си от партията на лузърите, мрънкачите и вечно недоволните от нещо и/или някой. Точно тази партия вчера се преброи на Бузлуджа.
цитирай
32. haralanov - Имам това право!
01.08.2011 08:43
В условия на псевдо-демокрация да нарека псевдо-социалистите с истинското им име!Мозъчно болни хора.Между другото,по техен адрес,същото е казал и сър Уинстън Чърчил.Вие сър Уинстън ли ще оспорвате?
цитирай
33. анонимен - D-r Terziev
01.08.2011 09:59
Ама верно си влюбен в Мара Капон...
цитирай
34. ranik56 - Много си прав ...
01.08.2011 12:33
haralanov написа:
Защо въобще си правиш труда да пишеш за болни хора?
Вярно ,защо изобщо пишеш ?! От всичко това което си написал ми стана ясно ,че си патологично болен човек . Напиши нещо хубаво ..да зарадваш хората - напрани нещо за гладните и бездомни хора в България - вместо да дращиш безумия и да целуваш задници .
цитирай
35. анонимен - Христо,прегледай се!
01.08.2011 13:07
Злобата човешка е като Вселената-безначална и безкрайна...Христо,явно ти липсват пари,пробвай се в панаира,може Гергов да ти даде някой лев,та да млъкнеш-не че не си го правил преди...Що се отнася до злобата ти към социалистите-всеки има право на свои убеждения,ти като "демократ",би трябвало да го знаеш!Иначе звучи ужасно написаното по-горе,злобата ти ме ужасява,какво са ти виновни хората...Да не говорим,че персонажите ти със сигурност са измислени...
Стефан
цитирай
36. zaw12929 - graywolf - ми припомня или внушава , че"
01.08.2011 18:27
"Къде по добре е'народната' власт и социализЪма, нали ? Домъчня... "
Омразата е най страшната болест и всяки опит да ви се помогне, вие започвате да се държите грубо, но накрая вие ще платите сметката ако не се втазумие и В КРАЙНА СМЕТКА СМЕ СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В НАРОД ОТ ГРУБИЯНИ, НЕСРЕТНИЦИ, ЗАВИСТНИЦИ И НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА СВОЕТО ДОБРО, А КАК НЯКОМУ ДА СТОРИ ЗЛО... СТИГА БЕ ХОРА!!!! ОПОМНЕТЕ СЕ! ЛОШИТЕ ПРЕЦЕНКИ ВИ ВОДЯТ КЪМ ЛОШИ МИСЛИ И РЕЗУЛТАТЪТ Е НА ЛИЦЕ: НАЙ УМИРАЩАТА НАЦИЯ, НАЙ МАЛКО ПЛАТЕНАТА.
ИЗТРИЙТЕ ТОЗИ ТЪП ПОСТИНГ И ОТВОРЕТЕ НОВА СТРАНИЦА НА ЖИВОТ С ПОЗИТИВНИ ИДЕИ- КАПИТАЛИЗЪМ Е И ИМА СВОБОДА НА ИДЕИТЕ, НЯМА ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА. ВСЕ НЕЩО ВИ ЛИПСВА, НИТО В СОЦА БЯХТЕ ДОБРЕ, НИТО СЕГА И ВСЕ МЪРМОРИТЕ... ВМЕСТО ДА РАБОТИТЕ... И ГОСПОД НЕ ПРИЗНАВАТЕ... АМА ИНТЕРНЕТ НЕ ВИ Е БОКЛУКЧИЙСКА КОФА.
цитирай
37. анонимен - Браво.
02.08.2011 03:44
Много интересен репортаж от мястото на събитието .
цитирай
38. enjoy6 - Много тънко чувство за хумор!:) Правдив и интересен, както винаги до сега!
02.08.2011 16:45
Този, който се е познал тук, авно е гневен,
истината, боли...
От друга страна, от коментарите е видно колко
много заблуден народ има и в нета и изобщо
жалко!
Поздрави!
цитирай
39. анонимен - Защо
05.08.2011 13:59
За първи път се сблъсквам с несъмнения ви публицистичен талант? А мислех, че всичко в българия ми е известно...Благодаря за доставеното удоволствие!
цитирай
40. lisa19 - до 32. haralanov - Имам това право!
06.08.2011 21:25
Мдааа, така е.Имате право на собствено мнение,но не и да казвате, че някои хора са "мозъчно болни" само поради факта, че не са сини или кафяви като Вас. Мога да си представя как Ви липсват първите седем години и започвате да пренабивате не нечие друго, а точно Вашето вкиснато канче. Желая Ви приятна вечер.
цитирай
41. анонимен - От "Че Гевара"
12.08.2011 12:49
"Че Гевара" са срещу БСП и олигархията и изобщо не сме пътували с такива автобуси. Алкохолизираните типове от район "Северен" нямат нищо общо с нашата организация! По-ветроятно са някакви изпаднали от бесепарите!
Моля, бъдете по прецизен в "разработките" си. КД "Че Гевара" има официална страница с телефон за контакт - проверявайте фактите. Още повече, че "Че Гевара" е със Съюза на комунистите в България, с когото съдим в момента БСП за измама!
Иначе, бяхме на Бузлуджа, за да осъществим хвърлянето на позиви от въздуха и за да критикуваме системата и БСП.
Толкова!
цитирай
42. анонимен - system requirements for windows server 2003
19.02.2012 21:07
adobe stopped working microsoft pdf converter for office 2007 http://asuexol.hostingsociety.com/acrobat-reader-pdf.html reader pdf
цитирай
43. lyubo65 - Долу БСП! И България може и да се о...
06.05.2012 11:01
Долу БСП! И България може и да се оправи....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523344
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031