Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.08.2011 00:02 - Мара Мисса седна на рязан клон
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 14194 Коментари: 13 Гласове:
21

Последна промяна: 16.08.2011 10:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image

image

Мара Мисса седна на рязан клон

            Не е имало по-безпринципна, по-изкуствена, по-живописна и по-абсурдна коалиция от тази на Мара Мисса-Капон и Касим Дал. Виждали сме исторически абсурдни съюзи като БЗНС – ВМРО или БСП – Ера 3, но подобен ситен политически трошляк не се е случвал.

            От 2000 г., когато заведох Мара Мисса на конгрес на Демократическата партия това чудо на природата премина като кална биволица през умопомрачителни превъплащения – през 2005 г. си откупи мястото в Парламента от Праматарски и Надка Михайлова, после се доближи до свещените телеса на Командира Костов, като преди това стана „независима”, на първите избори за Европарламент бе от най-яростните адепти на Бойко Борисов, натириха я и от там/нали си спомняте, че се подложи на ДПС и стана инициатор на комисията „Сретен Йосич-Бойко”/, направи някаква хлъзгава коалиция със СДС, на вторите европейски избори се съюзи с Ковачки, ВМРО и Гергьовден в коалиция „Напред”, тях напусна и на последните избори пристана на Янето и стана кандидатка на РЗС в Пловдивски окръг, междувременно подкрепи Гоце Сирищника за втори мандат, а имаше период на взаимна близост и до другаря Алексей чрез пенсионирани генерали от МОСАД като Дани Ятом, например. Убеден съм, че никога и никъде не е съществувало такова подобие на политик, но стряскащо е, че се намират непрекъснато хора да и` вярват?! Всъщност, единственото, което може да предложи са парите, разполагаща с тях в изобилие. Личната и` партия ЕНП се спихна до тя, любимия Бабикян/той е провъзгласи за безподобна Мисс - тя го праща` на концерт на АС/ДС в Атина, катастрофираха в любовен унес, та после му пое текущите разходи, а Арман се отблагодари с вярност срещу тлъсти хонорари/, Надя Миронова и още няколко платени момци, повтаря до втръсване, че е „център-дясно” и чат-пат прави кампании,  до една безсмислени и безрезултатни, въобще – обществената полза от нея и партията клони към политическата нула.

            Другият участник в коалицията е Касим Дал и сподвижника Корман Исмаилов, низвергнати от ДПС и Доган в сарая. Програма или някакъв план за действие и при тях липсва, а повтарят до втръсване неясни послания за „етнизиран вот” и „без хора с досиета”. Ама чакайте бе чожум, вие бяхте десетилетия до баша Ахмед, чак сега ли загряхте, че има досие колкото „Война и мир”, че всички около него също са „антенки” на ДС, някак не се връзва подобна дълговечна заблуда в уж опитни политици. А нима не са участвали в кампании из Делиормана и Кърджалийско, където вотът е само и единствено етнически, нима и Касим, и другаря му не участваха в превръщането на ДПС в етнически синдикат?!

            Какво всъщност обединява Мисса и Касим?

            Единствено липсата на принципи, желанието, неистовото желание да са „в джаза”, в политическия джаз, уподобяващ обществен публичен дом със занижена тарифа. Има и нещо безкрайно смущаващо, граничещо с порнографията – като как Дал ще заведе при бедния си, с груби и пожълтели от тютюна ръце, електорат лустросаната в „Макс Мара” и „Живанши”, напъчила корем от шията Мара Мисса, за която изяждането на 20-ина кюфтета е следобедна закуска, докато онези с напуканите ръце вкусват месо само по мюсюлманските празници?! И ще им говорят за „европейските ценности”, „цетнър-дясно, либерален вектор или християн-демократическа визия за Европа”?! Като как ще стане тая уйдурма? Вие, драги читатели, вярвате ли на това представление? Амчи, Мисса, която е известно, срам няма, ако се загърне с фередже и тури една бурка, те ще я объркат със сифирджийски тупан бе, Касиме!? И знаеш какво следва, нали? Живописна кампания предстои, няма що.

            Всъщност джамбазлъкът е пределно прост и до болка циничен, както и всичко в родната ни политика: Мара Мисса предлага пари и регистрация, а Касим Дал гласовете на онези с такетата и мазолестите ръце. Толкова. Тук няма нито център, още по-малко дясно, да не говорим за „либерален” или „мултиетнически” модел. Не е ясно какво предлага засега Арман Бабикян, освен ако ВМРО в кампанията на „Напред” преди време не са го преминали на другия бряг наистина, както се говори, тогава ще дарява щедро задните си части, както е правил на воля и преди.

            Въпреки разкешването Мисса все сяда на рязан клон – така стана дори, когато се завтече да носи сигнали в ДАНС на Алексей Петров по времето на тройната коалиция, та се сурна и претрепа от бързане, а шофьорът и` два часа обикаля да я преоблича, че нямало чорапогащник с такива размери в половин София. Клонът е одрусан до шумка и сега, но има още за пазаруване, според нейните разбирания,  там  е майсторка, но ми се ще да видя лицата на Касим и Корман след края на изборите… Иначе неповторимото антропологично чудо, тежко боледуващо от хипербулия има опции за президент/че бива ли без нея, бе, кьорпе?!/ - http://toross.blog.bg/politika/2011/03/16/shtastie-nad-bylgariia-narodyt-likuva-novo-slynce-ogria-rodi.708938 -  и за кмет на Пловдив /не може да пропусне обсесията/ - http://toross.blog.bg/politika/2011/07/19/likuvai-plovdiv-mara-missa-shte-stava-kmet-marooo-maro-le.786308 - номинирана от група граждани, обхванати от партийна бравурност, но който и път да избере ми се струва, че всичко ще завърши като на казълбашка сватба. Касим може да  обясни на Капонката за какво иде реч…

П.П. Щях да забравя. Дал и Исмаилов особено държат на „чистото минало” – досиета, обвързаности с БКП и т.н. Не е лошо да се заинтересуват от най-близкото, роднинското обкръжение на Мисса или най-скъпите и` приятели като Калудов или бившия червен кмет на Несебър Николайчо Трифонов, например. Поразпитайте я, като къдии я поразпитайте, ако не ви отговори – потърсете ме, ще чуете умопомрачителни неща.

imageimage
Тук се вижда отчетливо, че тумбакът и` започва от шията, особено когато си гука с нейния другар Калфин.
image
Старата любов.







Гласувай:
21


Вълнообразно


1. haralanov - Не разбирам желанието да си в политическия джаз
16.08.2011 09:03
Не разбирам желанието да си в политическия джаз.При това на всяка цена.За мен си е болестно състояния.Чудя и се на Мара Мисса?Има си достатъчно парични знаци.Но за политика не става.Що и е да се бута там дето не и е работа?
цитирай
2. toross - Може би ...
16.08.2011 10:29
защото присъствието там дава възможност за повече пари - елементарна човешка алчност и избиване на комплекси.
цитирай
3. анонимен - @
16.08.2011 12:47
Зависи откъде идват паричките! Ако идват основно от държавната софра, то трябва бизнесът да е във властта. На всяка цена. С това се обяснява и понятието клиентела. Там принципи, разбира се, няма! Морални имам предвид.

В сегашното електорално състояние на българина е нормално много политически партии да разчитат на феномена клиентела и този феномен да процъфтява.

Ако гражданското общество беше по-силно, както в някои развити страни...
Ако скачаше мощно срещу всеки опит да се краде с черпака...

Но... докато имаме преобладаващо овчедушно поведение, евентуално протест само с краката (емиграциия), ще имаме и процъфтяваща клиентела.
цитирай
4. scarlety - От рязан клон
16.08.2011 20:03
лесно се пада:))) Пък в случая може да стане и земетресение:)))
цитирай
5. toross - Земетресението е сигурно
16.08.2011 21:08
scarlety написа:
лесно се пада:))) Пък в случая може да стане и земетресение:)))

нямаме избор, освен да го наблюдаваме с усмивка...
цитирай
6. анонимен - герги
18.08.2011 00:15
Тая Мара е наистина рядко гнусно същество.
цитирай
7. анонимен - баба Яга
18.08.2011 15:59
Марооооо мари Марооооооо, де си тръгнала , я си стой на дебелия задник повита с копринени шалчета. Ама то и под тези шалове се вижда колко си дебелааааааа....., ако си мислиш , че си скрита. Да ама НЕ. В
Единственият ти кяр в тази ситуация е, че турския електорат ще ти се радва многооо...машалааааааааа - гъз голям.


цитирай
8. анонимен - никои не желае Пловдив да се прев...
23.08.2011 14:27
никои не желае Пловдив да се превьрне в пералня, - Здравка е това
цитирай
9. анонимен - xaxaxaxaxaxa
26.08.2011 22:40
xaxxaaxaxaxaxaxaxa, zamalko da pometna ot smiax xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
цитирай
10. marystaneva - Президент иска да става?!
11.09.2011 15:23
Мария Капон влиза в президентската надпревара

http://www.dnevnik.bg/izbori2011/2011/09/10/1153364_i_mariia_kapon_vliza_v_prezidentskata_nadprevara/
цитирай
11. анонимен - Народен - Машшала!
15.09.2011 00:23
Евалла на тоз гъз, вън свинете от публичното пространство!
цитирай
12. анонимен - backlink backlink building service
02.10.2011 21:54
seo backlink seo agency <a href=http://xrumerservice.org>backlink service</a> need backlinks
цитирай
13. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 05:39
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542580
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031