Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2011 11:12 - Как ще я изхраним? Президентката Мисса...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 15450 Коментари: 23 Гласове:
22

Последна промяна: 09.03.2013 14:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Мисса се подготвя да засяда на втората порция кюфтета. Останалите гредаме озадачено, притеснени от холестерола, който поглъща.

image
В края на обяда - още не съм си доял гювечето, докато Мисса  е "мушнала" вече 26 кюфтета и доволно дискутира  благините на българската кухня.



Как ще я изхраним? Президентката Мисса…

            Тези дни съм потънал в сериозен размисъл. Ще има продоволствена криза. Тежка и непредвидена. В Пловдив, пред верни другари Мара Мисса, споделила, че с гласовете на турците и букета етноси отива на балотаж, а там президентството става не мираж, а реалност. Дано. Но може да станем като Сомалия, ей.

            По Конституция държавата се грижи за своя президент – осигурява му квартирка в Бояна, легло, завивки,  коли, охрана и … храна. Да сте чули президент някъде да си плаща шкембе-чорбасъта или сьомгата с капини? По времето на Желю и оклада, и готвачите бяха сведени до минимум /той сам понякога се грижеше за софрата като събираше манатарки и ловеше мрени с ръце/, после при Пешо Майната леко се увеличи и в менюто влязоха блюда като пловдивска принцеса/кюфте на филия/, пролетната супа с броколи и родопско чеверме с мед, откриха и нов щат за двама готвачи. При Гоце Сирищника също леко се завишило продоволственото доволствие – архар по кавказки, дивеч по зоркински, морски дарове „тип ДС”. Назначили още един магерин на заплата. Всичко се плаща „чикитан” от българския народ, който за пореден път проявява благодушие и не гледа в паничката на Президента. Досега е така, но има реална опасност, ако Мара Мисса и любимият Арманчо Бабикянчо влезнат в президентските покои, да далдисаме от глад, да останем само на сухоежбина и кисело зеле. На такива тъжни, стряскащи размисли ме наведоха някои спомени, лично преживени и разказът на журналисти от БНТ за кулинарната вакханалия, която си уредила Мисса във ведомствения ресторант.

            Някъде през 2000 г. сме в една весела и безгрижна компания – моя милост, скъп приятел от бившето НСО, синдикалист, деца, лековерни, но красиви жени, Мара Мисса и съпруга и` /виж приложените снимки/. Засядаме на трапеза и по древен български обичай, правим 100 гр. троянска сливова с трушия, поръчваме обяд – кой какво му душа иска. Аз си взимам едно гювече със сирене по шопски, че правя сметка и за парите в джоба, но до мен „финягата” Мисса не се колебае да си заръча 7 /седем/ кюфтенца натюр. И се започна, драги читатели. Още духах гювечето и тези седем кюфтета в чинията на Мисса изчезнаха, ведно с две препечени филийки. Поръчката биде завторена, още докато последното кюфте подскачаше в чинията на бъдещата кандидат-президентка. Същата работа – препечена филийка, кюфтенце и прокарване с количка. И пак същото. Попоти се кулинарната унищожителка на кюфтета, но продължи, даже не си свали зелената ентерия. Ако искате вярвайте, но още не бях приключил със сиренето по шопски, когато се оказа, че Мара Мисса-Капон е глътнала цели … 26 /двадесет и шест/ кюфтета. Толкова! Двадесет и шест обикновени, печени на скара, с едро смляна кайма /60% свинско на 40% телешко/ изчезнаха в търбуха на политичката-бизнесменка/всъщност тогава не беше политик/. Писал и разказвал съм и другаде за кулинарния рекорд, на който бях свидетел: кюфтенце, препечена филийка, количка… Цели 26 пъти. Методично и с удоволствие. Доскоро пазех и сметката.

              А спомняте ли си, че на последнита евро-избори при Гала с Любо Дилов Мисса приготви омлет "София Лорен"/!??/ с ... 13 яйца?! Това се вика мярка - ако не вярвате обърнете се към архива на Нова ТВ да ви предоставят епизода с гостуването на Мисса в кухнята на плевенската звезда от Русенски Лом.

            Оня ден приятели от БНТ ми разказаха подобна история. Също от първа ръка. Отишли хората да хапнат прегладнели в известното тв-заведение „Вкусното кебапче” срещу националната медия, на ул. „Сан Стефано”20. И се сблъскват с атрактивната компания на Мара Мисса и заместничката и` /все още по това време/ Елеонора Николова. Представлението се случва малко преди 15 август,  именния ден на Мисса, по икиндия. Щом има маса Мисса поръча ядене, журналистите, разбира се любопитстват. Елеонора Николова хапва, докато другата излъскана дама с шала се тъпче – поръча си нервозни кюфтенца, пържени картофки и „Кока–кола лайт”. Николова между залците се опитва да убеди Мисса да не се занимава с Касим Дал и Корман Исмаилов, защото партията им става за смях да се тътрузи все към нови и нови „партньори” – СДС, ДП, ВМРО, Лидер, Гергьовден, РЗС, Защита, ЗНС, АБВ, а сега етнически отломки… Явно не е успяла, защото скоро след обедната сгледа целият Контролен съвет и 50 учредители на ЕНП я напуснаха с нарочен политически меморандум, в който констатираха, че „ЕНП вече изглежда като партия, която може да бъде давана на концесия”.

            На обедното рандеву Мисса остава вярна на себе си и унищожава в чест на Голяма Богородица и Рамазан … 15 кюфтета. Този път „само” толкова. На една сядане. Хората ги преброили в потрес и ступор.  Може да е далдисала от глад след поредната липосукция /видно от предизборните и` фотошопирани снимки/, може да се е придържала към строгото спазване на Рамазана за угода на Касим и Корман и да е изпушила без свинско, може да е прегладняла от нерви, но фактът си е налице – на партиен обяд „мушнала” 15 нервозни кюфтенца, гарнирани с пържени картофки и „Кола – лайт”. Съвсем в традицията на бок толумба, както казват комшийте.

            Кажете ми имам ли право да се притеснявам и терзая, ако в президентството влязат Мара Мисса и Арманчо Бабикянчо /и той си е доста корпулентен/. Ми то ще настане там такъв кулинарен разгул, при това перманентен, че направо родната хранителна индустрия ще зацикли, вносителите – също. Ми те Мисса и Бабикян ще броят кюфтетата и сърмичките като в еврейското училище, не даже като в арменското. Не знаете как ли… Нека разкажа и вица: „Арменското школо. Даскалът пита Арман колко е пет по пет и получава отговор – 30, пита пак и получава нов отговор – 32. Неудовлетворен вика: „Арманчо, 5х5 може да е 27, може да е 28, даже 29, но за повече – Еврейското училище на Мара Капон е отсреща”.

            Как ще ги храним тези хора, кажете ми…

image

Тази снимка е от официалния сайт на личната партия на Мисса ЕНП. Реклама с татуировка и предупреждение към целокупния народ какви хора ще трябва да се изхранват като изберем Мара Мисса за президент.


image
image
Иначе цялата политическа кариера на Мисса е такава - като въртене на кол...



Гласувай:
22


Вълнообразно


1. анонимен - малка забележка. трябва да бъде ...
13.09.2011 12:35
малка забележка. трябва да бъде кола лайТ, а не както сте написали лайД.
иначе мара не може и да помирише балотаж освен в най-мокрите си сънища.
цитирай
2. toross - Благодаря - прав сте, но
13.09.2011 12:42
когато се пише на прима виста е така...
цитирай
3. анонимен - луда работа
13.09.2011 12:46
Как ще изяде 30 кИфтета бе! Тва не е човек, честно! Или някой си измисля ....
цитирай
4. анонимен - има капцитет жената
13.09.2011 14:57
=)
цитирай
5. apostapostoloff - Таа требе да е
13.09.2011 16:53
голема лайнофъргачка!
цитирай
6. aman - И си прав и не си. Прав си всъшност, ...
13.09.2011 17:16
И си прав и не си. Прав си всъшност, ама кофтито в цялата работа е, че точно вие я доведохте в ДП, представихте я като будно, умно момиче с много потенциал, зор беше да я изберем в бюрото на младежката организация, после във ВПС и натам натам, та чак до парламента и после всичките извращения и прехождения през целия политически спектър. Нещо май беше и на женското дружество, а отделно сума ти народ я гласеше и кандисваше да става председател на мястото на Сашо, след като Мартин отшумя и той в неясна посока....

Ама нейсе де, минало свършено и необратимо..., само спомените останаха, къде хубави, къде лоши, ама спомени!
цитирай
7. toross - Да aman, абсолютно прав си -
13.09.2011 17:42
аз бях този, който я домъкна на конгреса през 2000 г., тя нямаше представа от партии и политика тогава, а и намерение да се занимава, докато се усети и се завъртя при търговеца Праматарски /абсолютно еднакви типажа/... Винаги съм признавал, че най-голямата ми грешка в живота е подкрепата на този конгрес за Праматарски и довеждането на Мара Мисса и може би като изкупуване на вината ми съм длъжен да разказвам що за стока са тези плужеци. Никога няма да отхвърля или не призная собствените си грешки. А мястото в НС през 2005 г. тя просто си го купи от Праматарски и Надка Михайлова.
цитирай
8. анонимен - Мишо
13.09.2011 17:43
А моя коментар защо го няма моля, да взема да го повторя, голям смях. Имам предложение. Може един свитък да издадеш посветен на Миса, да речем
"Жената чудо, която загуби сянката си, защото е по-голяма от слънцето".Оф и на мен ми се приядоха кюфтета, но сладка работа. Ама нейното е нищо. Познавах един шеф на ученическа бригада, който изяждаше по една кофа с кюфтета. После не знам какво стана с него.
цитирай
9. toross - Мишо, идеята ти е супер, трябва да го направя и
13.09.2011 21:14
ще взаимствам предложението за заглавие или подзаглавие. То и предпочитанията и към специално кюфтетата е интересен обект на анализ - не кебапчета, не шишчета, а точно кифтета или кюфтаци, не даже свинско или агнешко печено... Интересна работа.
цитирай
10. xloranphyl - Ама и ти не си много дребничък. . .
13.09.2011 23:38
Ама и ти не си много дребничък...
цитирай
11. apostapostoloff - Не я съдете прекалено строго, защото
14.09.2011 05:26
всеки обича да се навърти до уригване на кьор- софра, а сетне да се извърти обилно в топъл нужник. Аз ще взема да гласувам за нея...
цитирай
12. vmir - Тая, със заплесването си по кьорсофрите,
14.09.2011 08:27
дава мощно рамо на хранително-вкусовата промишленост, ама не знам кой плаща след нейните опустошителни набези.
цитирай
13. diso - Стига с това черногледство!
14.09.2011 13:01
Помислете колко сектори на икономиката ще живнат покрай държавнитепоръчки за кюфтета;))
цитирай
14. toross - diso - Замислих се, прав си -
14.09.2011 14:41
ако с друго не се помогне с разцвет на производството на кюфтета може да се даде сериозен тласък - само от държавните приеми ще дойдат хубави приходи.
цитирай
15. анонимен - Странно...
14.09.2011 15:10
Съдейки по снимките,сте били на една маса.Малко странно ми е след години да се изказваш така за хора,с които явно сте били близки?!Или бъркам...
цитирай
16. zaw12929 - Не се плашете!
14.09.2011 21:35
Не се плашете!
цитирай
17. aman - Е, той си призна отговорността по ...
15.09.2011 12:33
Е, той си призна отговорността по прощъпулника на Мария в ДП и натам из публичното политическо пространство та до днес. В крайна сметка, като я видяхме за първи път и чухме, никой не е предполагал последващите и еквилибристики и това няма отношение към хранителния режим, а към "принципното политическо поведение", както го декларира - освен ако принципа не е - важното е да си у телевизора и ако може некое постче така от време на време за престиж и удоволствие....

Ето на първо сещане няколко ярки примера за политическо ренегатство с прощъпулник в ДП - с тия всеки действащ активен член е сядал на една маса...
Георги Марков - зам-председател на ДП, отстранен от партията заради принадлежността си към ДС - конституционен съдя след това.
Васил Гоцев - зам-председател на ДП - СДС, депутат, министър на правосъдието и конституционен съдя.
Веселин Методиев - зам-председател на ДП, председател на ВПС на ДП след 2000 г. - длъжността е специално учредена за него! Депутат от СДС, Зам-председател на ДСБ.
Александър Райчев - ДП - председател на бинго ДП, депутат от СДС, председател на комисията по медии и култура в 38 ОНС.
Мартин Заимов - Член на ВПС и зам.председател на ДП, зам.председател на Валутния борд на БНБ - кандидат кмет и водач на листата на Алианс за София - СДС-ДСБ, водач на листата за съветници на РЗС.
Мария Капон ..... трудно ми е да очертая целия и бърз и кратък като време летеж из политическото пространство.
Марио Тагарински - чак ме е срам да му пиша името....
Владимир Дончев (пловдиско ДП беше май и този) - депутат от НДСВ, втория мандат се отцепи в нещо друго....ся се мотае покрай Кунева
И тва ей така без да се задълбочавам особено - Христо има по-дълга памет от мен за партията и може да даде сигурно и други примери...
Службогонци и кариеристи има навсякъде и понякога доста трудно се разпознават. Първите шест от списъка бяха и мераклии или им е било предлагано или са се виждали и като председатели на ДП... Не че Праматареца и по-различен от тях де!
цитирай
18. toross - aman - Какво да кажа ?
15.09.2011 14:58
Не мога да обеля и дума възражение на написаното от теб, мога само да добавя още нещичко. С Праматарски трябваше да започнеш, защото това влечуго е диагноза. И да замениш името на Ал. Райчев с това на Стоян Райчевски, на който му викахме в 36 НС - Шалтера; забравил си още Димитър Стефанов - депутат, който до ... 1992 г. се е подвизавал като агент на ДС с псевдоним Чунтовски; Сашо Хаджов - също агент на ДС; ами Валентин Василев, който стана министър при Костов; ами Николай Вълчев - най-доверения човек на Ив. Костов и негов бизнес-партньор; да не говоря за Николай Христов, Векил Ванов, Тошко Добрев - Софийски имоти, Георги Василев... тя край няма тази история, но еманацията на всичко е неповторимия типаж на Мара Мисса - Капон.
цитирай
19. анонимен - любопитно
15.09.2011 16:56
Торос, много ми е интересно от къде черпите информацията, която публикувате? Интересното е, че сред вашите импровизации, които меду другото са малко грубички, има неща, които наистина са така.
цитирай
20. aman - Не мога да обеля и дума възражение на ...
15.09.2011 17:16
toross написа:
Не мога да обеля и дума възражение на написаното от теб, мога само да добавя още нещичко. С Праматарски трябваше да започнеш, защото това влечуго е диагноза. И да замениш името на Ал. Райчев с това на Стоян Райчевски, на който му викахме в 36 НС - Шалтера; забравил си още Димитър Стефанов - депутат, който до ... 1992 г. се е подвизавал като агент на ДС с псевдоним Чунтовски; Сашо Хаджов - също агент на ДС; ами Валентин Василев, който стана министър при Костов; ами Николай Вълчев - най-доверения човек на Ив. Костов и негов бизнес-партньор; да не говоря за Николай Христов, Векил Ванов, Тошко Добрев - Софийски имоти, Георги Василев... тя край няма тази история, но еманацията на всичко е неповторимия типаж на Мара Мисса - Капон.


Леле, верно обърках, ама той толкова сив и незабелижим беше този смешко Стоян Райчевски, че му обърках даже името. За другите, е Ники Вълчев май никога, а и още се мотае в ДП, каквото там е останало, не че полза има от него де и е имало, ама стои там, ще е от тия дето ще дръпнат шалтера и на юридическата абревиатура, то само това май остана... Ники Христов и той май ще си остане до края там. За ПРаматарски си напълно прав, то ако Костов и бабата не врътнаха тогава Весо 2000 г. , не Весо, а Праматарски щеше да извърви неговия път по един или друг начин... Димитър Стефанов го скриха, че е ченге по времето на Костов, не зная защо, като Гоце и Каракачанов и други разни дето ги покриха, та и него, а и дядо Стефан мир на праха му си замълча този път - нетипично за него, но то после се оказа, че и други били ченгета, сигурно с отварянето на всички досиета ще излязат още. За този Василев - верно че и той беше от ДП за срам, то има и други, но не са толкова публично известни - за щастие. А като се замисли човек - това беше най-свястната, с най-качествен кадрови състав и най-дясна по идеи и поведение партия, която в България е имало от 1991 г. до днес - какво да кажем за останалите!!!
цитирай
21. toross - aman - Това е положението, за съжаление...
15.09.2011 17:31
Накрая специално за Стефанов Савов не си мълчеше, разказваше за "подвизите" му, но факт - скриха го. Не знам как щяха да се развият събитията през 2000 г. , защото имам основна вина за избора на това перекенде Праматарски /от 790 делегати, точно 292 бяха доведени от мен/ и с това не изпълних заръка на Савов. Да го разкажа пак. Отиваме на 27.12. 1999 г. със Сашо Сталийски на свиждане в болницата - беше Стефановден. А Савов пак за ДП говори и вика: "Недейте да подкрепяте този бандит Праматарски, ще разсипе партията", не го послушахме и резултатът се вижда.
цитирай
22. анонимен - Стига си ни занимавал с тая дебел...
09.10.2011 12:54
Стига си ни занимавал с тая дебелана!
цитирай
23. анонимен - Защо сте на една маса?
07.08.2012 18:02
Хората, които първо ядат и пият с някого, особено с жена, а след това плюят и се подиграват, събуждат в мен много съмнения. Не е ли недостойно от ваша страна?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541145
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031