Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2012 19:38 - Тъпомерът се скъса... Й. Бакалов издаде книга ?!
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 31298 Коментари: 32 Гласове:
27


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Освен да пише Бакалов може и да чете...

Тъпомерът се скъса… Й. Бакалов издаде книга ?!

           

    Словото и хартията са изтърпели всякакви графомански изстъпления, но когато имат претенцията за наукоподобност стават крайно опасни. Оня ден ми казаха, че синият депутат Йордан Бакалов, известен в някои среди и с партизанското име „Металурга”, се предложил и станал/!?/ автор на…”научна” книга. Стори ми се, че е поредната шега, но уви, оказа се самата истина, макар че помня „автора” като напълно неграмотен технически и идваше в Пловдив, защото „не можел да си отвори имейла от Асеновград”. Беше много изненадан, когато научи , че това чудо /мейла/ можел да се отваря отвсякъде, стига да има компютър и Интернет. Разтърсих се и намерих творението: Йордан Бакалов. Теоретичен модел на политика за сигурност и граждански контрол в Република България., 2011, С., 244 страници и внимание – издадена е от Нов български университет в категория „Учебници и помагала за висши училища по военно и полицейско дело”, но душевния и умствен потрес настана, когато се опитах да прочета сътвореното от учения депутат.

 

„Металурга” се е опитал да направи нещо като модел  и превенция за сигурност, но се е получило една умопомрачителна демонстрация на върховна глупост, разтърсваща в своята наивност и простодушие. Чула жабата, че яздят коня и тя се подложила… „Книгата” е изпълнена с цитати и там нещата горе-долу са приемливи, доколкото те са точни и верни, но на места депутата се е опитал да преразкаже със свои думи чужди мисли, добавил свое умоусилие и се получава невъобразима глупост, която може да се трансформира в елементарна демонстрация на убедения тежък графоман, който няма елементарни понятия за научен стил или писано слово. Прочетете внимателно няколко подбрани текста от творението на Бакалов като ви предупреждавам, че автора има най-сериозна претенция за сериозност и научност. Ето малка част от тях:


„Снегът е валеж, който обикновено се образува високо в атмосферата от водни пари при температура 0 градуса”.

 

 

„Мокрият сняг е явление, характерно за края на есента и началото на зимата, както и за края на зимата и началото на пролетта”.

 

 

„Йерархичността дава определени пълномощия и налага съответните отговорности на стратезите от различните нива на йерархията.”

 

 

„Обусловеността отчита въздействието на ключовите фактори от средата за сигурност върху системата.”

 

 

„Поледиците у нас се наблюдават обикновено в началото и в края на зимата.”

 

 

„Вятърът представлява движение на въздушните маси от места с високо към ниско атмосферно налягане.”

 

 

„Гръмотевицата е явление, което най-често се отнася до звуковата вълна, породена от рязкото затопляне и разширяване на въздуха във и около светкавицата.”  

 

 

„Мълнията е електрически искров разряд в атмосферата, проявяващ се като светкавица и гръм.”

 

И за капак първото изречение на „книгата” е: „Политиката в най-общ смисъл е процес, при който група взима общи решения”./?!?!?!?!/

          

  Това е положението, драги читатели. Подобни „умотворения” зубрят нашите деца, ако имат нещастието да учат в НБУ и да им е лектор Йордан Бакалов – завършил металургия и преквалифицирал се в „специалист” по „общество и сигурност”, „Гражданско общество и граждански контрол”.  Творението на металурга струва цели 17 лв. и ако се излъжете да го купите веднага го изпратете на автора с искане да ви върне парите, защото иначе ще продължава да си мисли, че останалите са идиоти; теглото е 274 грама и от сърце ви препоръчвам да пиете две чаши вино вместо да си давате труда /не си струва/ да я разнасяте насам-натам.

 

   Иначе удивлението от агресивната посредственост у мен остава и няма никакви изгледи да се промени.

image

За тези, които не вярват...





Гласувай:
27


Вълнообразно


1. анонимен - Уникално е. . . какви идиоти ни уп...
18.02.2012 20:48
Уникално е... какви идиоти ни управляват...!
цитирай
2. анонимен - ИНДЖИНЕР
18.02.2012 21:00
Този може да е изобретателят на ИНДЖИПЕНДИФЛЯКТОРА. Дали го е регистрирал в ИНРА? И докато такива дебили издават книги които никой няма да чете, за пореден път свалиха предаването ДИАГНОЗА с водещ Георги Ифандиев.
цитирай
3. divna8 - "Политиката в най-общ смисъл е процес, при който група взима общи решения”./?!?!?!?!/
19.02.2012 00:31
"Пази Боже, сляпо да прогледа..."
...и да влезе в политиката... / щото после "групово" трябва да поемат към затвора :))) / Подозирах, че шизофренията се разпространява в геометрична прогресия и ваксина за нея няма открита...
"Авторът", цитиран от теб, е доказателство за твърдението ми!

Спокойна нощ, /ако е възможна/ :)))

цитирай
4. анонимен - Извинявай, не е моя работа, но нали е ...
19.02.2012 09:24
Извинявай, не е моя работа, но нали е ваш кадър и то от най-старателните?! Пръв човек на Костов е все пак - седесарска рожба.
цитирай
5. bojo12345 - Христо ,едно време др. Сталин казал:
19.02.2012 09:55
"Когато се отиде един човек е голяма загуба и е тъжно,болно!
Когато си отиде един милион не е тъжно и не е болно , това е статистика!
В Парламента станаха много такива "клатимъдурковци" за които по сталински бих казал: Има клатимъдурковци -има проблеми , Нама клатимадурковци -няма проблеми!
Не е ли време да ги пратим в графа "статистика"- тези ТЪПОУМНИЦИ -изборите са скоро!!!
цитирай
6. nicodima - Спомням си една мисъл на Стефан Цанев:
19.02.2012 10:06
"Не ме е страх от тесния хоризонт на прозореца, а от хората с тесни хоризонти!"
Може да не цитирам дословно...
Става страшно, не смешно, защото тези хора не могат да погледнат отвъд този хоризонт, не могат да надскочат себе си...
А посредствеността винаги е активна! Моята практика я доказва ежедневно!
цитирай
7. анонимен - Mill 47.И това е депутат и бивш председател на парламентарната комисия
19.02.2012 10:45
Посредствеността винаги е била отличителна черта на нашите "видни" настоящи политици. Но чак пък дотолкова да е откачил, че публично да я развява като знаме...!
цитирай
8. vidrica - НБУ или както други го наричата У...
19.02.2012 11:00
НБУ или както други го наричата Университет Селска Чест е на ниво средношколски кръжок така , че няма нещо фрапиращо от това. Там отиват предимно деца неприети в истински вузове, но на родителите им, много им се иска да кажат на комшиите , че детето им е студент в София.
цитирай
9. chavdar01 - ТРАГЕДИЯ!
19.02.2012 11:16
НО-О-О-О,ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ НЕГОВИ ГЪЗОЛИЗЦИ,КОИТИ ДА СИ Я КУПЯТ И ДАЖЕ ДА ВЗЕМАТ АВТОГРАФ ОТ АВТОРА.НО СПОРЕД МЕНЕ ТОВА Е НАЧИН ДА МУ СЕ ДАДЕ РУШВЕТЧЕ ЗА НЕЩО ПРИ ТОВА СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО.ЗАЩОТО ПРИ ТИРАЖ
3-5ХИЛЯДИ БРОЙКИ СУМАТА Е ДОСТА ТЛЪСТИЧКА!
цитирай
10. scarlety - Mдаа,
19.02.2012 11:30
щастлива съм,че научих нещичко за мокрия сняг днес:)))))
Що се чудим на кандидатстудентските бисери? Те просто бледнеят пред Бакаловите дефиниции!
цитирай
11. ok3223 - Какво се цзверите Бе...
19.02.2012 11:54
Костов(командирчето)да не би да не е опасно посредствен, което не пречи на доста двуноги главунчовци, и днес да го гласят за...вожд?
Ами главуняка д-р Бойко Борисов, настоящ министър председател, вожд и командир, божи месия. Да не би да блести колосално КИ и не е образец и пример на ужасяваща културна и ентелектуална посредственост, А?
Та го пилите само на телето кротко, Данчо Бакалов.
Между това блато от посредственици, той найстина може да мине за, и да носи достойно името БЪЛГАРСКИ ЕНТЕЛЕКТУАЛЕЦ...
Написал е книга.
Оставя следа в историята на бълг.държава и книжнина...
цитирай
12. анонимен - странно
19.02.2012 12:22
Странно ми е защо се учудвате и дразните. 99% от учебниците и т. нар. "художествена литература" от годините на т. нар. "социализъм" е същата, написана от същите тези хора, които ни учеха, наставляваха и управляваха. С просто око се вижда, че нищо не се е променило. Не се хабете за пореднната лайнянатухла, а се ядосайте и поискайте смяна на модела. Към автора имам една малка забележка да използвапълниячлен, когато трябва. Иначе статията е добра и полезна. Оборът трябва да се рине.
цитирай
13. анонимен - 234
19.02.2012 13:22
Що се чудите бе. След като има чалга култура, що да няма и чалга наука. И тя не от вчера и тоя човечец Бакалов не и е родоначалник. Чалга науката се заражда още през комунизма. Сега просто има условия да разцъвти. Още преди десети ноември беше пълно с идиоти и в науката, и навсякъде...
цитирай
14. raders - Но каква наука е това, бе джанъм!? Да ...
19.02.2012 14:16
Но каква наука е това, бе джанъм!? Да не е въведение в концепцията за рециклиране на презервативи?.. Човекът намерил издателство да му напечатат премъдростите, взел си хонорара и е доволен. Да му мисли читателят, ако има такъв. А големите умници като нас просто си джафкат.
цитирай
15. malkiatprintz - Мъка!...
19.02.2012 14:35
Мъка!...
цитирай
16. анонимен - Ицо, изглежда, че си се напатил д...
19.02.2012 14:37
Ицо, изглежда, че си се напатил доста и поради това споменаваш само един прекор на злополучния автор на "учебното пособие". Този (впрочем най-масово известен) прекор е "Данчо Ментата". От тук натам става напълно обяснима цялятя история с неговото сътрудничество с не по- малко ментърджийския НБУ. Твой Бачо .....
цитирай
17. foreigner69 - Боже,боже..
19.02.2012 14:57
какво ли още иде.....:((
цитирай
18. анонимен - Анонимеn 17,
19.02.2012 16:04
Данчо Ментата е Йордан Цонев, а не Бакалов!
цитирай
19. toross - Едва днес прочетох
19.02.2012 17:57
коментарите и съм удовлетворен, че има още хора, които мислят с главите си и могат да се възмутят от демонстрираната простотия. И това не е малко, съвсем не е малко. Страшното е, че това нещо /книгата/ е предназначена за учебно помагало на студенти /явно, какви са и те/, свързани с националната сигурност, каквото и да означава това. А иначе този индивид е депутат непрекъснато от 1997 г. , председател на комисията по национална сигурност /мисля, по времето на Костов/ , беше и дълго време шеф на СДС - Пловдивска област... Просто е невероятно, но факт ! И си обяснявам донякъде защо СДС стигна до това дередже.
цитирай
20. godlieb - НИЩО ЧУДНО -
19.02.2012 18:41
СЪЩИТЕ СИ НИ УПРАВЛЯЮТ И ВО ВАРНА-ГРАД . . .
цитирай
21. tili - Прав е човекът.
19.02.2012 19:07
Днес чистих сняг - знаеш ли колко е мокър и тежък;-)))
цитирай
22. liliyanaandreeva - ПАНАЦЕЯ Крем, балсам и ел...
21.02.2012 19:05
ПАНАЦЕЯ


Крем, балсам и елексир
за всеки генерал и бригадир
е официалната кончина
на тайната доктрина
и безусловна капитулация
на кастовата сегрегация!...
Туй е катинар, резе и клаве
за дълголетие, живот и здраве!...
Рецептата е стародавна,
но е вечно меродавна!...
Отдавна найден е колая –
за хора с човещина е рая!...
цитирай
23. injir - Това - за снега - си е направо истина. ...
21.02.2012 19:05
Това - за снега - си е направо истина...:)
цитирай
24. анонимен - Не намирам голям проблем с цитатите ...
22.02.2012 05:03
Не намирам голям проблем с цитатите за йерархичността и какво е политиката от гледна точка на съдържанието. Цитатър за йерархичността не е много ясен, но трябва да се види какъв е контекста, колко е обяснил по-нататък и т.н. Както и да е, в един учебник всичко трябва да се дефинира. Виж това, че дава такива детайлни дефиниции за дъжд, сняг, гръмотевици и т.н. в учебник по политология е странно.

Нещо което ми се струва проблемно е следното. Стана ми любопитно и отидох на book.store.bg и погледнах страниците които са налични там. Първата страница започва така:

"Политиката в най-общ смисъл е процес, при който група взема общи решения. Този процес може да се изрази в начина на получаване или запазване на подкрепа за общи или обществени действия. Макар, че обикновено терминът се прилага за правителства, политика се наблюдава при всички групови взаимодействия, включително корпоративни, академични, религиозни..."

Отидох на Wikipedia да видя там как е дефинирана политиката и видях следното.

"Politics (from Greek πολιτικός, politikos "of, for, or relating to citizens") is a process by which groups of people make collective decisions. The term is generally applied to the art or science of running governmental or state affairs, including behavior within civil governments, but also applies to institutions, fields, and special interest groups such as the corporate, academic, and religious segments of society."

Не е преписано дословно, но изглежда е използвал материали от Уйкипедия за да се насочва.
цитирай
25. toross - До последния колега № 25 -
22.02.2012 10:04
Да, впоследствие и аз открих доста такива "съвпадения", не само чисто преписани, но и преразказани изключително некадърно, откъдето се получават двусмислиците, нелогичните връзки и откровените глупости. Най-впечатляващото е, че дори не са почосени източниците, от които се ползва автора.
цитирай
26. анонимен - Защо се учудвате, човека се развива!
23.02.2012 10:38
Преди години идвал от Асеновград до Пловдив да си провеврява електронната поща, сега книга написал, макар и с помощта на интерент и Уйкипедия! Човека е направил голяма крачка в израстването си, а вие му се смеете и го вземате на несериозно !! Не сте прави !!!!
цитирай
27. анонимен - Хора, тъпотията е голяма. Сигурни ...
27.02.2012 16:22
Хора, тъпотията е голяма. Сигурни ли сме, че въпросният Данчо го е писал? Може и да е платил на някой вечен студент или безработен журналист или Ентелектуалец да събере / сглоби въпросното творение. На мен ми звучи като научното изследване по темата "за влиянието на духовата музика върху духовния живот на духовенството" с първичната идея "за какъв к.р му е на попа кларнет"! Или като дисертацията на онзи бсп-вожд за влиянието на фуражката върху душевността на солдатите.
цитирай
28. toross - bulgarinut57 - Трябва да се запомни -
09.03.2012 19:42
"Глъм ли си - цял живот глъм ше одиш..." Абсолютно точно !!!
цитирай
29. prusev71 - Леле, мале ...
11.03.2012 15:50
Ице, кажи навремето защо предпочетохте Праматарски пред Методие за председател на ДП на Конгреса през февруари 2000 - та? И още, как същият този стана най-младият министър в новата ни история. Аз съм Петър - на Краси Русев скулптора от Пловдив сина - и твой почитател :))
цитирай
30. prusev71 - ...
11.03.2012 16:01
Защото, в интелектуално отношение разлика между Бакалов и Сашо не виждам кой знае каква. Ицо, никога няма да забравя Костов със синята лента на челото: "Ние никога няма да ви предадем ..." през януари 97-ма... А то какво стана .... Единствената ми утеха, Ице, знаеш ли каква е? В работата съм си закачил портрет на Роналд Рейгън - доказаният антикомунист. Само като видя погледите на някои хора, когато гледат портрета, става ясно дали им "бъркам" в здравето или не ;) Ице, повярвай ми - потомците на комунистите са на ключови управленски места .... Няма спасение .... Това е положението. Още не искам да повярвам, че заради бизнес интереси, Западът призна фалшифицираните избори през 90-та за ВНС .... Ще се радвам да те видя в Пловдив на чаша вино да си поговорим. Бъди здрав!
цитирай
31. анонимен - До prusev71
05.07.2012 16:05
Ти да не си детенце на пияния монархист-"скулптор"Краси Русев,който по двайсетина пъти на ден фъфли неразбираемо по телефона в таванната телевизия на бившия партиен секретар на ТВЦ-Пловдив Евгени Тодоров?!Ясен си ми,ако е така...
цитирай
32. анонимен - Правопис
22.10.2012 12:55
toross, съгласен съм с това, което си написал, няма две мнения :)
Имам само една малка забележка, която се отнасядо твоя правопис. В общи линии всичко е наред и е приятно да се чете, написаното от теб, но би ли обърнал внимание на правописа?! Примери: "..но душевния и умствен потрес настана..." тук душевния трябва да е с пълен член! Защо? Провери сам :); "...но се е получило една умопомрачителна демонстрация..." - получило се е... демонстрация?? да не би да е "получила се е демонстрация"?; "...но на места депутата се е опитал..." и тук пълният член куца :) Самокритичността е нещо, което много ни липсва, не мислиш ли?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541621
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031