Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2012 22:15 - Протест във вторник ! В името на антикомунизма...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 79154 Коментари: 86 Гласове:
27

Последна промяна: 30.03.2012 03:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image
image

Все ми се струва, че и в България трябва да сложим край на спекулациите с миналото, да разчистим сметките с комунистическите служби, да поправим, макар и със закъснение грешките, умишлени или не, на всички политици след 1990 год. Съветът  на ЕС по правосъдие и вътрешен ред в Люксембург на 9 и 10 юни 2011 г. изрично отбеляза, че Европа трябва да осигури честно отношение към жертвите на тоталитарните режими. А Европейския парламент на 2 април 2009 г. прие резолюция, относно Европейската съвест и тоталитаризма, още преди това с Резолюция 1481  на 25.01.2006 г. бе приета необходимостта от международно осъждане на престъпленията на тоталитарните комунистически режими. В Република България тези документи сякаш не съществуват и досега, никой не им обръща внимание и сякаш планомерно се заличава границата между палачи и жертви.

Ето защо, ние, група български граждани инициираме подписването на настоящата петиция, която да връчим на всички институции, имащи отношение към осъждането на комунистическия режим в България.

Призоваваме Ви да подкрепите лично петицията и ако имате възможност да присъствате на нейното връчване на 13 март 2012 г. /вторник/ от 11 часа пред Министерството на правосъдието.

Надяваме се, че антикомунизмът в България е все още жив!

В името на хилядите жертви! Да живее България!

  

До Европейския Парламент

      Европейска платформа за памет и съвест, Прага 

      Министерство на правосъдието на Република България                     

 

      Съвет на министрите на правосъдието на ЕС 

      Министерство на външните работи на Република България      

      Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред при Народното събрание на Република   България

      Президент на Република България

      Комисията за защита от дискриминация, Република България

                                                                            

 

П Е Т И Ц И Я  

относно дискриминация на лица, осъждани за съпротива срещу тоталитарния режим в България  

и недопускането им до членство в Комисията по досиетата /COMDOS /  

Резолюцията на Европейския парламент от 2 април 2009 г. относно Европейската съвест и тоталитаризма, като има предвид, че е важно да се помнят онези, които са оказали активна съпротива на тоталитарното управление и които следва да останат в съзнанието на европейците като герои на тоталитарната епоха заради тяхната всеотдайност, преданост към идеалите, чест и мъжество, изразява почит към всички жертви на тоталитарните и недемократични режими в Европа и отдава уважение на всички, които са водили борба срещу тиранията и подтисничеството.  

 Резолюцията решително и недвусмислено осъжда всички престъпления срещу човечеството и масовото нарушаване на правата на човека от страна на всички тоталитарни и авторитарни режими; изразява съчувствие, разбиране и признание за техните страдания на жертвите на тези престъпления и на членовете на техните семейства.  

На срещата на Съвета на Европейския съюз по правосъдие и  вътрешен ред, състояла се в Люксембург на

9-ти и 10-ти юни 2011 г. на тема: „Паметта за престъпленията извършени от тоталитарните режими в Европа” Съветът в своите „Заключения” отбелязва, че в Европа следва да се осигури честно отношене към жертвите на всеки тоталитарен режим.  

Резолюцията на Европейския палрамент призовава за полагане на истински усилия във всички държави-членки за отваряне на архивите, включително тези на бившите служби за сигурност, тайната полиция и разузнавателните ведомства.  

В Република България е налице действащ закон, който противоречи на тази резолюция, както и на Хартата за основните права на ЕС и на Конституцията на страната. Става дума за закона, според който в страната за отваряне на архивите на тоталитарната тайна полиция e създадена институция, известна като Комисията по досиетата /COMDOS/, чиито 9 члена се избират от българския парламент. Според чл. 5 от „Закон за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия”, членове на COMDOS могат да бъдат само български граждани:

А. с висше образование 

Б. получили разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво на класификация "Строго секретно" 

В. с постоянно местожителство в страната  

Според същия чл. 5 от закона членове на COMDOS не могат да бъдат лица, които:

Г. са осъждани за умишлени престъпления от общ характер, независимо от реабилитацията  

Посочените по-горе пуктове А., Б. , В. и Г. имат ясно изразен дискриминационен характер спрямо лицата, осъждани за съпротива срещу тоталитарня режим в България, поради следните аргументи:  

  1. Престоявайки продължително време в лагери и затвори на тоталитарния режим лицата, съпротивлявали се срещу него, обикновено не са имали възможност да завършат висше образование и често са били възпрепятствани да го направят от репресивните органи на режима.  
  1. За избирането на дадено лице за член на COMDOS водещ критерий би следвало да бъдат неговите морални качества, а висшето образование в случая е несъществено и изкуствено въведено като критерий, вероятно с цел възпрепятстване.  
  1. В Република България разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво на класификация "Строго секретно" се дава от днешната служба за сигурност, в която работят немалък брой служители на бишата тоталитарна служба за сигурност. Това означава, че те могат да възпрепятстват лицата, съпротивлявали се срещу тоталитарния режим, от членство в COMDOS. Освен това е абсурдно да се изисква членовете на COMDOS да имат разрешение за достъп до класифицирана информация с ниво на класификация "Строго секретно" след като самата COMDOS е създадена за това да отваря архиви, които са били секретни в миналото, а не да ги пази и днес затворени.  
  1. Изискването за постоянно местожителство в страната е дискриминационно спрямо онези български граждани от турски произход / десетки хиляди /, които бяха прогонени от страната в резултат на кампанията за насилствена асимилация, проведена от комунистическия режим през 1984 – 1989 г. и сега живеят в Република Турция или в други държави, където намериха убежище.  
  1. По време на комунистическия режим в България лицата, съпротивлявали се срещу него, са били осъждани за неща, които са били квалифицирани като престъпления съгласно репресивните закони на режима – например организиране на нелегални дисидентски групи, разпространяване на позиви, призоваващи за демокрация и други подобни актове на съпротива и несъгласие. След 1989 г. тези лица са били реабилитирани с решения на българския парламент или на Върховния съд на РБ. Недопускането им за членове на COMDOS  за това, че някога са били съдени за съпротивата си срещу режима и независимо от реабилитацията им е арогантно нарушение на Резолюцията на Европейския парламент за Европейската съвест и тоталитаризма, призоваваща за уважение на всички, които са водили борба срещу тиранията и подтисничеството.  

        Наличието на тези дискриминационни параграфи в закона едва ли е случайно и е доказателство, че силите на тиранията и подтисничеството все още са влиятелни в българския парламент, независимо от членството на страната в ЕС.  

        Изборът на нови членове на Комисията по досиетата / COMDOS / преди премахването на споменатите дискриминационни параграфи от закона ще направи избраната комисия нелегитимна пред демократична Европа.

       Ние, подписалите тази петиция осъдени от комунистическия режим за съпротива срущу него и съграждани, съмишленици и симпатизанти на такива лица, членове на репресирани семейства, Ви призоваваме да упражните влиянието си върху българските власти да отменят горните позорни дискриминационни параграфи от закона, за да бъдат поддържани живи спомените за трагичното минало на Европа, за да бъдат почетени жертвите, да бъдат осъдени извършителите и да бъде подготвена почвата за помирение, основано върху истина и памет.  

       София, 10.03.2012 г.

На този адрес - http://bivol.bg/eurocomdos.html - ще видите как и защо Европейската платформа за памет и  съвест отхвърли родната Комисия по досиетата, а и също как палачите, в лицето на ченгето Иван Драшков, продължават да се гаврят с жертвите и гиганти на антикомунизма като Георги Константинов. Според този изключителен мръсник Иван Драшков "Политзатворниците са терористи." Коментарът е излишен.

 

       Гражданска платформа за памет и съвест:

 Васил Къдринов, 0878 201 863, Център „Хана Аренд – София”, 4000 Пловдив, ул. „Кирил Христов” 2        

Георги Константинов, 0878 335 218, бивш политически затворник        

Евгений Генчев, 0898 397 880, Център за подкрепа на хора преживели изтезание –АСЕТ

Крум Славов, 0887 333 356, Коалиция за честно управление 

Николай Галев, 0895 110 382, бивш политически затворник     

Петър Пенчев, 0887 525 032, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”    

Христо Марков, 0887 977 773,  Фондация „Торос-Вит”

Янко Янков, 0886 109 018, бивш политически затворник

Гено Генов, 0896 614 323, бивш политически затворник     

Иван Искрев, 0889 220 813, Клуб „Шести септември”

Петър Манолов, 0898 333 627, бивш политически емигрант

Иван Станев, 0879 627 009, Фондация „Форум Шести септември” 

Никола Даскалов,0899 989 338, бивш политически затворник   

Женя Георгиева, jega _e@yahoo.com , психотерапевт

Нина Денева ,
Албена Трандева,
Георги Михайлов Гърменов, 0879 430 575, София
Данаил Стойчев, гр. Брацигово,
Мариана Ланц,
Огнян Божидаров Ханджиев, гр. Добрич,
Ани Петрова, гр. София
Недялко Стойчев, гр. София
Андон Андонов, гр. Сопот,
Калоян Иванов, гр. Перник
Людмил Янев, гр. Мюнхен, Германия
Росица Димитрова, гр. Стара Загора
Борислав Ненов, гр. Ямбол
Никола Марков, гр. Пловдив
Андрей Денчев, София, andrei51@abv.bg
Божидар Стефанов, Пловдив
Ради Радев, Пловдив
Михаил Примов, София, mprimov@abv.bg
Григор Вълчанов, Пловдив, 0887 254 274
Йорданка Пенчева, София, 0889 956 108
Владимир Качаклиев, София, Фондация "Право на свободен избор",
0887 276 057
Борислав Сандов - АСС"Анна Политковская"
Атанас Чобанов - АСС "Анна Политковская"
Христо Ангелов, Плевен, samvoin@gmail.com / ОМ по т. 4/
Петър Балтов, София, 0897 297 198
Борис Тодоров, Пловдив
Валентина Маринова, София, психотерапевт, 0896 753 837
Евгени Марков, София
Славимир Генчев, писател, бард, София
Тончо Христов, Торонто, Канада
Петър Русев, Пловдив
Пламен Димитров, 096/303-358, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”
Надя Василева, София,
balgarski7vinarki ,
инж. Петко Костов - репресиран. , 0888-736583
imeil petkokostov@abv.bg
http://www.desant.net/show-news/21855/
http://www. change. org/petitions/-26 ___ и ___ http://www. peticiq. com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici
Йордан Чукански, Пловдив, политически затворник;
Илия Василев, Пловдив, политически затворник;
Иван Аргилов, с. Цалапица, Пловдивска област;
Тодор Кръшков, гр. Хасково,
Йордан Велчев, гр. Пловдив, писател,
Здравко Попов, гр. Пловдив, писател,
Август Фингов, гр. Пловдив,
Павел Мазълов, гр. София,
Райко Йотов, с. Торос, Ловешка област
Емил Цветанов Цочев, с. Румянцево, Ловешка област
http://www.desant.net/show-news/21855/
Николай Василев Николов, Лондон, Великобритания, glavata69@gmail.com
Любомир Матеев Матеев, София
Петко Ковачев, Партия "Зелените", 0888 420 453
Светлозар Киров , София, Българска антикомунистическа партия
Петър Димитров, гр. Пловдив
Марин Грудев Мидилев, Хасково
Мария Казакова, Нова Загора

С особено удоволствие обявявам, че петицията се подкрепя и от:

Петър Бояджиев - политически затворник, Франция
Алфред Фосколо - политически затворник, София, Франция
Димитър Пенчев - политически затворник, Франция

 
 


Нека висички, които желаят да подкрепят петицията заявят подкрепата си тук или на toross@abv.bg
   
  

 




Гласувай:
31


Вълнообразно


1. анонимен - СТАНИ, СТАНИ ПРОСЯКО ТИ БАЛКАНСКИ, ...
10.03.2012 23:03
СТАНИ, СТАНИ ПРОСЯКО ТИ БАЛКАНСКИ,
ОТ СЪН ДЪЛБОК СЕ СЪБУДИ.
И СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ОЛИГАРСИ
ЮМРУКА СИ ВДИГНИ.
ОКОВИТЕ Е ВРЕМЕ ДА СВАЛИ МЕ,
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОСВОБОДИМЕ!
http://youtu.be/nXRZ0HPvhGs
цитирай
2. анонимен - Да, подкрепяме петицията, но нищо ...
10.03.2012 23:06
Да, подкрепяме петицията, но нищо не се отваря!? Как да я подкрепим на Е -поща?
цитирай
3. toross - Данаиле,
11.03.2012 00:16
достатъчно е на имейла да се изрази подкрепа, или тук на лични. Всякаква форма на подкрепа приемаме.
цитирай
4. анонимен - Поскрепям петицията!
11.03.2012 00:55
Огнян Божидаров Ханджиев, гр. Добрич
ogi_handjiev@abv.bg
цитирай
5. анонимен - Podkrepiam peticiata
11.03.2012 01:30
Podkrepiam peticiata
цитирай
6. monarchism - Подкрепям.
11.03.2012 01:42
Подкрепям.
цитирай
7. анонимен - Няма ли някой да напише дисертац...
11.03.2012 07:36
Няма ли някой да напише дисертация"Комунизмът-храна за цял живот"
цитирай
8. анонимен - Да подкрепям !
11.03.2012 09:09
Подкрепям с вярата, че ако не друго поне напомнянето на нашите държавници, че сме в Е.С. и трябва да си извадят главите от пясъка като просто спазят резолюцията след като не набраха кураж САМИ да вземат правилното политическо решение досега !
sten64@abv.bg
цитирай
9. vmir - Подкрепям!
11.03.2012 09:40
Моля напишете, ако са необходими и други лични данни, освен имената, да ги изпратя на мейла.
цитирай
10. анонимен - Антинеолиберал
11.03.2012 09:59
VENSEREMOS!
Ше ви скъсаме трътките!
ХА-ХА-ХА!
цитирай
11. анонимен - Пълна подкрепа и от мен!
11.03.2012 10:05
Пълна подкрепа и от мен!
цитирай
12. andrei - Много Ви е мека и
11.03.2012 10:10
обтекаема петицията!?!От такава петиция не очаквайте резултат-за съжаление.Иначе Ви подкрепям!Андрей Денчев.
цитирай
13. bojo12345 - Подкрепям Ви и с двете ръце!
11.03.2012 10:32
Христо ,изборите ще дойдат скоро ,трябва да се мисли за нови хора в парламента.
цитирай
14. raders - Призивът е хубав, но звучи някак ...
11.03.2012 10:49
Призивът е хубав, но звучи някак донкихотовски. Защото дори Мойсей някога е прозрял, разкарвайки 40 години евреите из Синайската пустиня, /когато бягат от "Египетско робство" - така поне е писано в библията/, че преди да стигнат "Обетованата земя", трябва да се изчака да "измрат робите". Философията на роба е общо взето следната: "Ами тогава /при Тато/ беше добре, защото държавата се грижеше за всичко, а ние само си кютихме." И никак не проумяват, че сега сме на този хал заради "кютенето" при Тато.
цитирай
15. chempa - А дали искаме истински промени
11.03.2012 11:16
По добре ни е майче да си "кютаме" а не да си поемем собствената отговорност."кютахме"си при живков, "кютахме"си по време на комунистическият 20 годишен преход и сега.Сега мисля че трябва да излезем и да кажем баста на 70 процента от народните избранници които са вече в него 20 непродуктивни години.Да осъдим най после комунизма и да подкрепим реформите като бъдем добър коректив на управляващите.
цитирай
16. анонимен - ДА ВЪЗСТАНОВИМ СОЦИАЛИЗМА
11.03.2012 11:22
ДРАГИ АНТИШМЕНТИ КАПЕЛИ , НАШАТА ЦЕЛ Е ДА ВЪЗСТАНОВИМ БЪЛГАРИЯ КОЯТО ЗАГУБИХМЕ А НЕ ДА ВИЕМ КАТО ГЛАДНИ ЧАКАЛИ ЗАТОВА СОЦИАЛИЗЪМ С ЧОВЕШКО ЛИЦЕ ЩЕ ИЗМИЕ КАЛТА В НАШАТА РОДИНА!!! РОТ ФРОНТ!!!
цитирай
17. анонимен - Смърт на КапитализмаФАШИЗМА И Б...
11.03.2012 11:27
Смърт на КапитализмаФАШИЗМА И БКП-БАНДА,КАПИТАЛИСТИ,ПАЛАЧИ! .. .... ...Да живее социализма! СоциализмаДЕМОКРАЦИЯЗАВСИЧКИ!
цитирай
18. анонимен - Психотеравпевтите са малко. . . . ...
11.03.2012 11:31
Психотеравпевтите са малко....само 1.
цитирай
19. анонимен - По-добре е да ходите редовно на п...
11.03.2012 12:09
По-добре е да ходите редовно на профилактични прегледи. Едните репресирани, преди репресирали други репресирани, те други и така безкрай. Къде ще вървите с тия гранясали мозъци, не знам. Ами смешни сте. Огледайте се малко.

цитирай
20. анонимен - Григор Симов Божилов, политически затворник 13 години.
11.03.2012 12:33
Подкрепям инициативата!
цитирай
21. анонимен - Chervenoarmeec
11.03.2012 12:48
Боклуци капиталистически и фашистки, бял ден да не видите! Нека децата ви да ровят в казаните до живот. Рано или късно ще дойде нашият строй - най-хуманния и най-човешкия - комунизма. И тогава, боклуци, ще бъдете разстреляни или ще изгниете в Белене! Драскайте сега, но интернета не е анонимен. Знае се къде, кога и кой какво е писал и ще се потърси отговорност от всеки. Да живее равенството, да живее труда и човещината. Смърт на експлоататорите, смърт на ненаситната алчна и преяла с власт сган! Нашето дело е право и ние ще победим.
цитирай
22. анонимен - ПОДКРЕПА
11.03.2012 13:12
Подкрепям Петицията!!!
Михаил Примов, гр. София, е-мейл: mprimov@abv.bg
цитирай
23. tihatavoda - toross-What is this ? България е парламентарна република . На кого се молите ?
11.03.2012 13:17
П Е Т И Ц И Я

относно дискриминация на лица, осъждани за съпротива срещу тоталитарния режим в България

и недопускането им до членство в Комисията по досиетата /COMDOS /
.....................................................................




За службици ли плачете ?
цитирай
24. alligator - Нов Живот
11.03.2012 13:48
Трябва да бъде създадена Петиция за унижожението на България от Капитализма и предателите на България от 89 до днес да бъдат изправени пред съд , честен и справедлив . Всеки от националните предатели ще си носи последствията от членството ни в НАТО когато българите ненавиждат тази организация , това трябва да се направи а не тия глупости които се предлагат тука , къв ЕС кви са тия дивотии
цитирай
25. анонимен - Чумата да тръшне дано всички ком...
11.03.2012 13:50
Чумата да тръшне дано всички комунета, червеноплачковци и всякаква комунОнанистическа сган! Смърт за комунизма- свобода за народа!!!
цитирай
26. toross - Боже, Боже - разлика между Светове...
11.03.2012 13:52
Днес прегледах коментарите под петицията и за пореден път се втрещих ! Явно обществото ни е разделено фатално, непоправимо. Страдалците, репресираните хора, но които живота е унищожен безвъзрватно от комунистическия режим застават зад каузата с имената, с телефоните и имейлите си - смело, гордо, без предубеждения. А останалите са без изключение анонимни, тайни, скрити, които си бръщолевят за "най-хуманния строй - комунизма", за служби и привилегии, за "светлото им бъдеще", което ще бъде донесено от окултните им червени вождове. Просто стряскащо. България е това в началото на 21 век - разрушително разделена страна, без желание и дори срам от едната група за срам, покаяние, пречистване... Разтърсващо и покъртително е колко поражения носи комунизма след себе си !
цитирай
27. raders - Днес прегледах коментарите под ...
11.03.2012 14:02
toross написа:
Днес прегледах коментарите под петицията и за пореден път се втрещих ! Явно обществото ни е разделено фатално, непоправимо. Страдалците, репресираните хора, но които живота е унищожен безвъзрватно от комунистическия режим застават зад каузата с имената, с телефоните и имейлите си - смело, гордо, без предубеждения. А останалите са без изключение анонимни, тайни, скрити, които си бръщолевят за "най-хуманния строй - комунизма", за служби и привилегии, за "светлото им бъдеще", което ще бъде донесено от окултните им червени вождове. Просто стряскащо. България е това в началото на 21 век - разрушително разделена страна, без желание и дори срам от едната група за срам, покаяние, пречистване... Разтърсващо и покъртително е колко поражения носи комунизма след себе си !



:) Е не го изживявай толкова! Идиоти винаги си е имало и ще ги има. Тук става въпрос не толкова до идеология, а до патология.
цитирай
28. boristodorov56 - Разбра се ,че те подкрепям!
11.03.2012 14:19
Разбра се ,че те подкрепям!
цитирай
29. evrazol - Подкрепям и аз.
11.03.2012 14:35
Подкрепям и аз.
цитирай
30. ka4ak - Христо,живот и здраве,ще се видим!
11.03.2012 14:39
За всеки случай,ти пратих и електронно потвърждение!:)
цитирай
31. анонимен - Напълно основателно.
11.03.2012 14:49
Подкрепям изцяло. Който е против, просто не му е чист косъмът, или е комунистически дегенерат.
Славимир Генчев
цитирай
32. samvoin - Христо Пламенов Ангелов (Незав...
11.03.2012 14:58
Христо Пламенов Ангелов (Независим и безпартиен националист отдавна.) от град Плевен - 27 годишен подкрепя също Петицията.
Имам само леко несъгласие, че двойни граждани - били те турци или българи по етническа принадлежност (От така наречените "невъзвръщенци" и "изселници".), трябва да участват в българската политика и каквато и да било комисия у нас, но в останалата част на Петицията изразявам своята 100% -а подкрепа и особено към съмишлениците ми - български националисти, някои от които и мой съблогъри и съборци тук, също ненамерили и неприпознали нито една съществуваща в момента у нас партия и организация както и аз, репресирани преди и след 10 ноември заради своите националистически убеждения и идеал за суверенна, териториално обединена и социално справедлива България на всички българи по света.
Ето защо, аз подкрепям Петицията с особено мнение, по посочената от мен точка.
цитирай
33. samvoin - Ако трябва да дам телефона си - той е ...
11.03.2012 15:01
Ако трябва да дам телефона си - той е 0879453127.
Мейл адреса ми е: samvoin@gmail.com
Моля обаче, който иска да ми звъни на телефона, да пише предварително на мейл - адреса или на блога ми (Може и на лично.), защото избягвам да вдигам на непознати номера, тъй като доста провокатори си позволяват да звънат.
цитирай
34. raders - Боклуци капиталистически и фаш...
11.03.2012 16:07
анонимен написа:
Боклуци капиталистически и фашистки, бял ден да не видите! Нека децата ви да ровят в казаните до живот. Рано или късно ще дойде нашият строй - най-хуманния и най-човешкия - комунизма. И тогава, боклуци, ще бъдете разстреляни или ще изгниете в Белене! Драскайте сега, но интернета не е анонимен. Знае се къде, кога и кой какво е писал и ще се потърси отговорност от всеки. Да живее равенството, да живее труда и човещината. Смърт на експлоататорите, смърт на ненаситната алчна и преяла с власт сган! Нашето дело е право и ние ще победим.


Строй ли?! Че това да не е казарма, бе дебилче? И тези, които не искат да вървят в строя, какво ще ги правите? :) Хм, ти го каза - Белене и разстрел. Това е вашият най-справедлив строй.
цитирай
35. анонимен - Абе защо не остава този пост?
11.03.2012 16:39
По същия начин както преди Партията(БКП) спускаше абсурдни и безсмислени повели,така и сега с тази резолюция ЕС действа по същия начин!
А ти и другите като тебе поне малко от малко не помислихте ли защо чак сега, чак след 20 години се прави това от ЕС? А не е направено преди 5, 10 или 15 години?
Малко поне не се ли замисляте с кого търгува сега Запада, с "бившите" Червени комуняги или с честни български бизнесмени?
Кой са олигарсите в България сега, "бивши" ченгета от ДС, "бивши" от БКП, тяхните деца или са честни българи?
Малко от малко за толкова години не разбрахте ли, че БКП и останалите ком. партии от бившия соц блок са съгласували всичко, на множество срещи, още преди 1989г. със Западния блок, точно по какъв начин ще стане "Перестройката", "Прехода"...
Не се ли досещате как така Социалистическа България взима заеми от омразните западни капиталистически държави? И то 10 милиарда долара, заради които фалира.
А Гърция, която е с подобен мащаб натрупва заеми от 300 милиарда, и не фалира?
Или не ви е нужно да мислите, важното е да повтаряте повелите на Партията(БКП), опс повелите на ЕС исках да кажа...Ама къде е
разликата между тях?



.............................
писна ми....
блогър съм от вече близо 3 г.
постоянно излизам извън системата. Като излезя от системата и отида на раздел "Мои коментари" Виждам всички коментари от анонимни хора. В това число и твоя.
цитирай
36. анонимен - Пламен Димитров, 096/303-358, Асоциация на свободното слово „Анна Политковская”
11.03.2012 17:04
Подписвам !
цитирай
37. balgarski7vinarki - изцяло подкрепям петицията
11.03.2012 18:35
Аз съм между жертвите на "окартончените" в резултат на което ЦЕЛИЯ построен живот от родителите ми и мен заедно с един хероин- сценарии опустоши животите ни- и то под "прикритието" на руския кибер - да, може и с имена-Ц.Йорданова,ИлБогданов -ужасното отвратително прикритие за воена търговия с досие и десетилетия гаври с живот
Но какво ли пък може да се направи като всичко е влизало в база данни за определен период- за пред кибера, а после е било изтривано или променяно и са вкарвани други фалшификати- докато им протикат животите
като "чисти" ...и естествено в максималния материален конфорт.
Много важно какво е ставало в животите на жертвите на "картончетата" нали-той де, руския товарищ им е ДАЛ! да се гаврят с тези животи,нали?
Проклети да са !И товарища им, и френдовете ,и юдите!
цитирай
38. balgarski7vinarki - изцяло подкрепям петицията
11.03.2012 18:35
Аз съм между жертвите на "окартончените" в резултат на което ЦЕЛИЯ построен живот от родителите ми и мен заедно с един хероин- сценарии опустоши животите ни- и то под "прикритието" на руския кибер - да, може и с имена-Ц.Йорданова,ИлБогданов -ужасното отвратително прикритие за воена търговия с досие и десетилетия гаври с живот
Но какво ли пък може да се направи като всичко е влизало в база данни за определен период- за пред кибера, а после е било изтривано или променяно и са вкарвани други фалшификати- докато им протикат животите
като "чисти" ...и естествено в максималния материален конфорт.
Много важно какво е ставало в животите на жертвите на "картончетата" нали-той де, руския товарищ им е ДАЛ! да се гаврят с тези животи,нали?
Проклети да са !И товарища им, и френдовете ,и юдите!
цитирай
39. balgarski7vinarki - изцяло подкрепям петицията
11.03.2012 18:36
Аз съм между жертвите на "окартончените" в резултат на което ЦЕЛИЯ построен живот от родителите ми и мен заедно с един хероин- сценарии опустоши животите ни- и то под "прикритието" на руския кибер - да, може и с имена-Ц.Йорданова,ИлБогданов -ужасното отвратително прикритие за воена търговия с досие и десетилетия гаври с живот
Но какво ли пък може да се направи като всичко е влизало в база данни за определен период- за пред кибера, а после е било изтривано или променяно и са вкарвани други фалшификати- докато им протикат животите
като "чисти" ...и естествено в максималния материален конфорт.
Много важно какво е ставало в животите на жертвите на "картончетата" нали-той де, руския товарищ им е ДАЛ! да се гаврят с тези животи,нали?
Проклети да са !И товарища им, и френдовете ,и юдите!
цитирай
40. balgarski7vinarki - изцяло подкрепям петицията
11.03.2012 18:37
Аз съм между жертвите на "окартончените" в резултат на което ЦЕЛИЯ построен живот от родителите ми и мен заедно с един хероин- сценарии опустоши животите ни- и то под "прикритието" на руския кибер - да, може и с имена-Ц.Йорданова,ИлБогданов -ужасното отвратително прикритие за воена търговия с досие и десетилетия гаври с живот
Но какво ли пък може да се направи като всичко е влизало в база данни за определен период- за пред кибера, а после е било изтривано или променяно и са вкарвани други фалшификати- докато им протикат животите
като "чисти" ...и естествено в максималния материален конфорт.
Много важно какво е ставало в животите на жертвите на "картончетата" нали-той де, руския товарищ им е ДАЛ! да се гаврят с тези животи,нали?
Проклети да са !И товарища им, и френдовете ,и юдите!
цитирай
41. анонимен - И Лустрация.
11.03.2012 18:55
Напълно подкрепям!! инж. Петко Костов - репресиран. Моб 0888-736583
imeil petkokostov@abv.bg
цитирай
42. анонимен - Тодоров
11.03.2012 18:56
Подкрепям напълно - къде да подпиша.
цитирай
43. анонимен - още 2 петиции за подписване
11.03.2012 18:58
Време е за голямо пролетно почистване от червения боклук появил се след руската окупация на България! Ако ние не го направим - нама кой! Подписахте ли двете петициите, които ще ни приближат към завета на Левски за свята и чиста република ___ http://www. change. org/petitions/-26 ___ и ___ http://www. peticiq. com/lustraciq_na_ds_agenti_i_satrudnici
цитирай
44. анонимен - Руснаците-диваци са ни освободили ...
11.03.2012 18:59
Руснаците-диваци са ни освободили от доста злато - http://www.desant.net/show-news/21855/
цитирай
45. hatanasov - Подкрепям Петицията!
11.03.2012 19:34
Само сте пропуснали, че Резолюцията на ПАСЕ е приета по ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ОТ СИНЯТА КОАЛИЦИЯ.
цитирай
46. toross - Към 45...
11.03.2012 19:48
От кои сини депутати? Надка Михайлова ? ... Шегувате се....
цитирай
47. анонимен - Нищо не казвате за жертвите на фа...
11.03.2012 20:31
Нищо не казвате за жертвите на фашизма. За избитите, за 50000-те лева за отрязана глава, за изгорените къщи...Да, след 9-ти септември е имало съдилища, някои фашисти (да не си кривим душите!) са били избити без съд, както във Франция, Белгия, Италия впрочем. Белене е било лагер и преди 9.IX, проверете! НО НЕ Е ИМАЛО ЯСТРЕБИНЧЕТА! Получава се така: "моето месо много го боли". Или, като питали един африканец кое е хубаво и кое - лошо, отговорът бил "Лошо е Бимбо да ми открадне кравата. Хубаво е аз да открадна кравата на Бимбо.".Но нека не обиждаме африканците - със сигурност глава са над нашите реваншисти! Да, реваншисти, ревящи реваншисти! Къде са паметните плочи на избитите по улиците на София антифашисти? Защо от българската памет се изтриха чудовищните зверства на буржоазните режими? Кой манифестира с името на престъпника ген.Хр.Луков? Явно, примерът на Испания не е подходящ за нас - никога няма да си простим!
цитирай
48. анонимен - Бре, какви храбреци! Ц-ц-ц! Къде ...
11.03.2012 20:45
Бре, какви храбреци! Ц-ц-ц! Къде бяха дедите и бащите ви, когато унгарците въстанаха през 1956-та? Когато чехите показаха какво искат през 1968-ма? Когато Гданск вреше и кипеше, когато немците бутнаха стената? Ръкопляскаха, викаха "Бе-Ка-Пе! Ка-Пе-Ес-Ес!" Озъртаха се, шушукаха. Един щеше да се прави на Ян Плаха, ама и на това не сте способни! Герои...
цитирай
49. patzolino - Тая работа с протести не става!
11.03.2012 20:48
Трябва да се вземат автоматите и да се изрине цялата поличитеска "класа". Чак тогава ще можем да започнем на чисто. Всички до един! Няма жълти, няма сини, няма бенбени! Всички под ножа!!!
СТИГА ТОЛКОВА КРАЛИ ОТ ТОЯ ИЗТОРМОЗЕН НАРОД!!!!!!!!!!!!
цитирай
50. анонимен - Имаше един коментар, който не видя ...
11.03.2012 20:55
Имаше един коментар,който не видя бял свят.За дъжавната ясла,за родата,за фактора и кой ще влезе в тези комисии. Изтрит на минутата. И защо? Защото автора казва истината.Или истината е само на Торос? Пак те ще влезнат от инициативния комитет,а другите после...И защо да ги подкрепям? Ще подкрепя млади хора,а не да реанимирам стари политици. Баста!Организирайте се си родовете и гласувайте за себе си...Мъчно ви е ,че вече не сте никои..но такъв е живота. Дайте път на младите ,вие сте ни ясни. Ще последва изтриване....
цитирай
51. анонимен - Подкрепям!
11.03.2012 21:50
И ще дойда!
цитирай
52. balkanec - Бананите,
11.03.2012 22:22
бананите...
:)
цитирай
53. hatanasov - 48. анонимен - Бре, какви храбреци! Ц-ц-ц! Къде ...
11.03.2012 22:26
http://hatanasov.blog.bg/politika/2011/01/22/syprotivata-zapochva-vednaga-sled-cherniia-9.672068
цитирай
54. анонимен - Подкрепям петицията!
12.03.2012 00:16


Николай Василев Николов, гр. Лондон, Великобритания
glavata69@gmail.com
цитирай
55. samvoin - Сложих препратка и отстрани - в б...
12.03.2012 00:20
Сложих препратка и отстрани - в блогрол към Декларацията.
Който иска, да дойде и да я подпише.
цитирай
56. анонимен - Какво сте очаквали и какво очакв...
12.03.2012 08:10
Какво сте очаквали и какво очаквате? Милиционер и комунист /Б.Б. и Цв.Цв./,да не подкрепят милиционер и комунист/председателя на комисията/.
цитирай
57. анонимен - Подкрепям
12.03.2012 08:26
Важно е да подкрепим едни от последните достойни бойци против най-голямото зло на 20век! Дано утре се съберем повече, от концерт на пайнер!
цитирай
58. анонимен - подкрепям
12.03.2012 09:14
Петър Димитров, гр.Пловдив
цитирай
59. анонимен - ПОДКРЕПА С ДВЕ РЪЦЕ
12.03.2012 09:54
Хора с нечиста съвест и мръсни ръце като Драшков все още са подгласници на власта на ББ и Цв.Цв.Хора ,отворете очи !
цитирай
60. анонимен - Христо,като гледам списъка на подкрепящите петицията,
12.03.2012 12:39
виждам много гербеист-комунисти.Една част от репресираните преди повече от месец се явиха в НС в подкрепа на Борисов!Каква излиза тя-щом опря до разкриването досиетата на кредитните милионери и олигарси-Борисов реши да подмени комисията по разкриване досиетата на агентите и доносниците на ДС и сега тарикатски подхвърли идеята,в комисията да се назначат репресирани хора от ком.режим,с което си измива ръцете,като Пилат Понтийски.Тази петиция това означава и е съгласувана с Борисов.Резултата ще е плачевен и обиден за всички антикомунисти.Подведен си грозно!?!Поздрав от мен и бъди здрав.
цитирай
61. toross - До коментар 60 - Анонимен приятелю,
12.03.2012 12:49
Очевидно се познаваме щом се обръщаш така към мен и би трябвало да знаеш, че никой не е в състояние да направя нещо, което не в убежденията ми. Какви глупости говориш "съгласувана с Борисов"?!? Значи предпочиташ в комисията да са милиционери и откровени комунисти ?... И като твърдиш, че в подписалите има много "герберисти-комунисти" би трябвало да ги посочиш поименно, ако си смелчага. Според твоята логика по-добре комунисти, отколкото репресирани. Браво, е това не мога да разбера ! Господи, не мога да повярвам, че може да се измисли и такава логика. Просто европейските организации за памети съвест много ясно ни казаха, че с такъв състав на комисията не искат да ни видят, това е.
цитирай
62. анонимен - Христо,писах ти като анонимен,понеже
12.03.2012 13:35
не искам да разлайвам кучетата.Сам можеш да провериш,кои репресирани хора бяха в НС в подкрепа на Борисов в едно от заседанията преди повече от месец и половина.Европейските организации за памет и съвест,много отдавна ни казаха и апелираха,че комисията в сегашният си състав е обида за пострадалите от комунистическият режим и няма да доведе до очаквания резултат.Както споменах в предишният си коментар-сега дойде ред да се разкрият досиетата на кредитните милионери,които в голямата си част са другарчета на Борисов-така че защо да не си измие ръцете и сложи на топа на устата репресирани хора от ком.режим!Който познава добре Борисов-знае че не е свикнал да поема отговорност и единственото му действие ,когато трябва вземе самостоятелно решение и отговорност,е да се прикрие зад гърба на други хора.Както се казва това е поредната му динена кора,по която иска да изпързаля публиката и прехвърли отговорността на други!За това в мутренските среди го определят,като Шушумига! Иначе нямам нищо лично,към Теб и организацията.Просто казано съм разтревожен от случващото се.Бъди здрав!
цитирай
63. анонимен - Христо за последно ще те питам;
12.03.2012 14:41
от какъв зор не оставите комунистите и милиционерите да се изяждат сами?Какъв е този зор отново да бъдете обругавани и поемате чужда вина?Идват избори!Усилията ни трябва на там да бъдат насочени,ако ме разбираш...Не се обиждай от прямотата ми,но по друг начин не мога.Поздрав!
цитирай
64. анонимен - Моля Ви обяснете на компютърно п...
12.03.2012 18:49
Моля Ви обяснете на компютърно по-малко грамотните подробно как да подпишем тази петиция, защото я харесваме и подддържаме. 10 души не можем да намерим къде да се подпишем. Благодаря предварително.
цитирай
65. toross - Приятелю, какво значи да се изяждат сами?
12.03.2012 18:57
Ние да стоим да гледаме без да правим нищо ли? Не играхме ли в този мач , вече? И каква вина до поемам, на кого? Като идват избори какво ще променят, какво промениха "нашите" от 1997 до 2001 г. - като изпратиха 37 посланници - агенти, ли или като скриха досието на Гоце Силищника или този Димо Гяуров, който прикри досието на физическия убиец на Г. Марков. Мога до утре да пиша за подмяната на сините, за лъжата им и т. нар. приватизация - е, мерси омръзна ми да ме лъжат 20 г. Вече сам си взимам решенията и сам се опитвам колкото мога да променя нещо, ако някой ме подкрепя /има още съмишленици/ с удоволствие се включвам, ако не се опитвам сам да направя нещо. Твърде дълго ме използваха само за избори, а след това се правеха, че не ме познават. Честно казано не ми се играе в игра без никаква перспектива. Предпочитам си моята борба, колкото ми стигат силите.
цитирай
66. vselenche - Подкрепям!
12.03.2012 20:20
Таня Соломонова, София
цитирай
67. toross - Към приятелите -
12.03.2012 22:04
Може да го направите и тук като коментар !
цитирай
68. анонимен - Подкрепям!
12.03.2012 22:07
Симка Оггнянова Миланова-Петрова
цитирай
69. анонимен - измет синя, сигурно пак ченгеса...
12.03.2012 22:29
измет синя, сигурно пак ченгесарите ще бъдат двойно повече от вас та да ви пазят като писани яйца...ще ви избием ей...ще ви пратим при обичаните от вас жертви.идеологически паразити и зарази.
цитирай
70. prusev71 - Подкрепям петицията!
12.03.2012 23:03
Борбата за състава на комисията си заслужава., защото идва на дневен ред огласяването за принадлежност на кредитните милионери. Ха-ха-ха, не че ще им отнемат милионите ... Ицо, започвам да се замислям дали догодина да не гласувам за БСП - поне ще съм спокоен, че съм препочел оригинала пре ДСБ, СДС, ГЕРБ и др. ментета ... Наблюдавай внимателно, задава се новото менте на Кунева-Пръмова, коетоще е част от широкото ветрило. Демек няма спасение ... Ще се рдвам заради новото ветрило и олигархът Костов и кредитният милионер Асен Агов да не видят повече парламента
цитирай
71. анонимен - dsb vidin
12.03.2012 23:38
kategori4na podkrepa .napred i bog da vi pazi.
цитирай
72. анонимен - Щом сте решили в края на мандата на комисията по досиетата,
13.03.2012 09:35
да инициирате промяна на закона,което ще отнеме минимум 3-4 месеца-значи правите голяма услуга на Борисов,който не иска да вади сам горещите кестени от огъня-наречени досиета на кредитните милионери/негови другарчета/.Т.е.-намерил е жертвени агнета за целта,след което ще е целият в бяло.Работа няма да се свърши,защото,което е било необходимо да се претреби,е претребено отдавна,така че ще Ви остане единствено правото да усвоите бюджета на комисията,като награда за навременната услуга.Ако това е целта-халал да Ви е...Да ,там където мирише на пари-мераклии се намират лесно.
цитирай
73. анонимен - Седесар
13.03.2012 09:50
Защо изтривате въпросите, които не са ви удобни? Защо в подписката ви е НИКОЛА ДАСКАЛОВ - доносника с псевдоними ПЛАМЪК и САВОВ, който направи куп поразии в СДС София и Столична община? Стига манипулации! Затова СДС от милионния митинг на Орлов мост стигнаха до 2 процента сега и то като Синя коалиция, заради това че оставиха доносниците и мошениците да надделеят.
цитирай
74. анонимен - Подкрепям
13.03.2012 11:25
Подкрепям петицията - Алдин Димитров Алдинов, гр.Берлин, Германия, икономист и финансист.
цитирай
75. otherwise - Присъединявам се!
14.03.2012 10:12
Людмила Попкръстева, София
цитирай
76. анонимен - Присъединявам се
15.03.2012 01:20
Подкрепям
Георги Георгиев,Варна
цитирай
77. анонимен - подкрепа
15.03.2012 13:53
Подкрепям петицията, но не мога да присъствам, от Варна съм!
Ася Григорова
цитирай
78. анонимен - Подкрепям петицията, но не мога да ...
15.03.2012 19:09
анонимен написа:
Подкрепям петицията, но не мога да присъствам, от Варна съм!
Ася Григорова

цитирай
79. ok3223 - Ялова работа...
16.03.2012 10:09
Пред министерството на правосъдието половин файтон протестиращи...
А тук я се съберат 100-на, я не.
И вие май търсите под вола теле.
Теле няма, а ВОЛА Е НА ВЛАСТ.
Вождовете ви продадоха, и отдавна са олигарси и милионери,
а вашето днес ми прилича на евтин фарс...
При унищожени от генерал Семерджиев над 130,000 досиета на
елитни ченгета и доносници, вашето намирисва на отвличаща маневра.
НЕ ВИ ЛИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ВАШЕТО УСИЛИЕ ГУБИ СМИСЪЛ.
И при тези и онези, резултата ще е същия...
цитирай
80. анонимен - Марковите тв напъни
27.03.2012 21:53
Христо,
Явяването ти в про-бойковата цветанвасилева ТВ7 стана доста досадно...
Нищо съществено не казваш, хъката-мъката и едни хвърчащи листчета - уж досиета, картончета и агентурни дела - писани, преписвани и поразмазани от времето.
Става като оная: кучетата си лаят, керванът си върви.....!
Имахте възможност да промените Конституцията, да вкарате тоя - оня на топло за дълго, но предпочетохте да "намажете" дебело и своите филии....
Бързо нявлязохте и вие (т.нар. СДС) в партийно-милиционерските игри на гърба на бедния, заспал и прост народ !
Мълчиш за отношенията с един Панчо, за "Такси 1" игрите или бай Стефановата "демократическа" каса....
Иначе да плямпа и да мляска в ефир при баба Кулезич може всеки, майна. :)
цитирай
81. toross - До "коментатора" 80 -
28.03.2012 05:42
С удоволствие бих ви отговорил , но принцип ми е тук на анонимници да не отговарям - така, както аз заставам с името си зад всичко , което пиша и говоря, моля и останалите да имат елементарната смелост да пишат името си. А от написаното , че можела да се промени Конституцията /трябват поне 161 гласа/ и НС да вкарва в затвора говори, че освен всичко друго сте и глупав.
цитирай
82. анонимен - Петиция
08.04.2012 11:48
Поткрепям!
цитирай
83. анонимен - ГУлям прУтест,гУлямУ нЯщУ!
05.07.2012 16:01
Най ме изкефи № 82 с неговото"ПоТкрепям"!Това е:неграмотност,плюс пещерен антикомунизъм,плюс къносания "правотърсещ"Къдринов,който е през ден в Герговата телевизия,плюс...Хайде стига ви толкова!!!
цитирай
84. анонимен - Venseremos!
24.07.2012 16:31
Смърт на фашизма, свобода на народа!
цитирай
85. анонимен - 初め(はじめ)まして どうぞ&am
22.10.2012 22:38
<a href=http://www.ginza-shop.com/index.php?main_page=index&cPath=9_90>&#12463;&#12525;&#12456;?&#12464;&#12524;&#12540;&#12473;?&#12514;&#12524;&#12483;&#12484;</a>

<a href=http://www.ginza-shop.com/index.php?main_page=index&cPath=9_173>&#12487;&#12451;&#12458;&#12540;&#12523; &#36001;&#24067;</a>

<a href=http://www.ginza-shop.com/index.php?main_page=index&cPath=1_92>&#12523;&#12452;&#12532;&#12451;&#12488;&#12531; &#12505;&#12523;&#12488;</a>

<a href=http://www.ginza-shop.com/index.php?main_page=index&cPath=59_232>&#12475;&#12522;&#12540;&#12492; &#36001;&#24067; &#26032;&#20316;</a>
цитирай
86. анонимен - I like your site, this article is very much.
22.10.2012 22:47
Definitely consider that that you said <a href=http://northfaceoutletusa.weebly.com>north face outlet chicago</a> . Your favorite reason appeared to be on the net the easiest thing to understand of <a href=http://thenorthfaceoutlet-2012.weebly.com>the north face jacket</a> . I say to you, I definitely get irked even as folks think about issues that they plainly don't recognize about <a href=http://northfaceoutletusa.weebly.com>north face outlet</a> . You controlled to hit the nail upon the top as smartly as defined out the whole thing without having side effect , other folks could take a signal <a href=http://northfacebackpackss.weebly.com>north face backpacks</a> . Will probably be back to get more <a href=http://northfaceoutletusa.weebly.com>north face outlet</a> . Thank you! <a href=http://northfaceoutletusa.weebly.com>north face outlet</a>
цитирай
87. анонимен - article is too perfect
23.10.2012 01:12
we dont effing like her <a href=http://mensuggs4u.weebly.com>boots shop</a> .joe is way to hott fer the woman skanky ass <a href=http://uggbootscheap2u.weebly.com>cheapest ugg boots</a> .she can go drown in a toilet <a href=http://uggs-sales.weebly.com>sale uggs</a> .i don't give a shit <a href=http://uggbootsonsalecity.weebly.com>uggs boots on sale</a> .i fucking hate herr !he isss sooo astounding <a href=http://baileybuttonuggs2012.weebly.com>ugg care kit</a> .he does not need to be with her <a href=http://jimmychoouggs2u.weebly.com>black uggs</a> .taylor quick was wayyyyyy more his type <a href=http://uggs-sales.weebly.com>uggs sale</a> .i love joe .txt,1,s], but he was stupid for undertaking that !autumn and sierra appreciate youuuuuu joee :]]a??/p>
цитирай
88. анонимен - I like your site, your content is very much.
24.10.2012 23:18
I loved as much as you'll receive carried out right here <a href=http://northfaceoutletusa.weebly.com>north face outlet online</a> . The cartoon is attractive, your authored material stylish <a href=http://pandorabraceletsforus.weebly.com>pandora bracelet sale</a> . nevertheless, you command get bought an impatience over that you wish be turning in the following <a href=http://2012pandorajewelrysale.weebly.com>pandora jewelry sale</a> . in poor health undoubtedly come further before again as exactly the same nearly a lot often inside of case you protect this increase <a href=http://thenorthfaceoutlet-2012.weebly.com>the north face sale</a> . <a href=http://pandoracharmssale2012.weebly.com>pandora bracelet charms</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523604
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031