Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2013 22:36 - Това правителство е на всякаква сган, но не и наше - на българските граждани.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2807 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

- ЧИЕ Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО?

Копнах го от: kordon

 Автор: Едвин Сугарев


    Това е въпросът, който напоследък си задават всички наблюдатели, при това с все по-недоумяващи интонации.

    Ще се опитаме да отговорим конспективно на този въпрос, като се основаваме не на предположения, а просто на неговите структура и състав, както и на изразените до този момент намерения, намерили израз в публичните изказвания на неговия премиер и неговите министри.

То претендира да е програмно, но не е. Първо, защото в българската Конституция не фигурира подобна опция за уравление на държавата, и второ – защото около две трети от министрите в него имат съвсем ясни партийни ангажименти: или са депутати от подкрепящите го партии, или принадлежат към администрацията на същите, или са заемали ключови позиции в правителството на предишната тройна коалиция.

 

    Има и трето: защото в него наистина участват и някои експерти, но тяхната експертиза няма нищо общо с позицията, която заемат. Най-красноречивият пример: професорът по синтаксис Мариана Георгиева начело на министерството на младежта и спорта.

 

    То е коалиционно дотолкова, доколкото беше избрано с гласовете на БСП и ДПС – плюс златния глас на Волен Сидеров, който направи този избор възможен. Проблемът обаче е, че в случая не става дума за нормални партии, а за мутирали продукти на бившата комунистическа партия и нейния силов апарат – Държавна сигурност.

 

    Съвсем наскоро Калин Янакиев абсолютно точно анализира специфичния харектер на БСП, определяйки я като партия-монструм, която вирее най-добре в блатистите местности на размитата политическа отговорност, появили се заедно с пришествието на Симеон Сакскобургготски – и практикува най-успешно инцестни, морално извратени коалиции – каквато е прочее тройната – и бившата, и в още по-голяма степен – настоящата такава.

    Що се отнася до ДПС – за нея изобщо няма смисъл да се говори като за партия: става дума за политически продукт на ДС – и за концерн, който търгува с влияние и изживява на гърба на неукия си, етнически обособен електорат.

 

   Такива партии принципно са неспособни да отстояват политически идеи, да изпълняват поети ангажименти пред избирателите си, да спазват някакви общностни ценности и морал. Те са само маски, само марионетки, прикриващи чужди интереси и реализиращи своя властови потенциал в полза на определени олигархически кръгове. Тъй че отговорът на въпроса чие е това правителство не може да бъде намерен на политическата сцена – той трябва да бъде търсен зад кулисите, като се проследят нишките, под които БСП, ДПС и Атака танцуват своите куклени танци.

От тази гледна точка няма как да не забележим реалните мандатоносители на днешния националсоциалистически кабинет. А те са следните:

 

    1) Това изобщо не е българско правителство. Това е правителство на Путинова Русия – и основните решения за неговите приоритети се вземат в Кремъл, а не на Дондуков 1. Дори и руските медии забелязаха това, което не благоволиха да забележат българските: че новият български кабинет ще бъде с отчетливо проруска ориентация – за разлика от предишния. Заявеното от Орешарски размразяване на проекта АЕЦ “Белене” е най-сигурния белег в това отношение – като се има предвид, че именно на замразяването на същия проект дължим огранизираното и широко коалиционно сваляне на предишния кабинет. Не би и могло да бъде другояче, като се има предвид, че мандатодържателят на кабинета “Орешарски”, Сергей Дмитриевич Станишев, е пряк потомък на номенклатурната каста, която искаше да зачеркне националната независимост на България и да превърне страната ни в 16-та съветска република – и че е по рождение гражданин на СССР, а след това и на Русия – като едва през 1996 г. придобива българско гражданство. И като се има предвид, че в неговата партия в цялата си история е отстоявала руските интереси в страната ни, и че за нея и до ден днешен важи принципа на Румен Петков: “Ние винаги ще сме с Русия, а другите да си е..т майката – става безпощадно ясно, че с новото правителство ни чака и радикална смяна на външнополитическия курс на България – по посока Кремъл. И още едно важно обстоятелство: фактът, че неистовият националист Волен Сидеров – барабар с цялата му парламентарна група – беше личен гост на Путин за неговия 60-годишен юбилей – хвърля светлина и върху въпроса кой е реалният архитект на стряскащия с фашизоидността си български национализъм. Същото обстоятелство между впрочем обяснява защо Сидеров е срещу западните монополисти, но няма нищо против руските такива – например в областта на енергетиката.

 

    2) Това правителство е правителство на ДС – и една от неговите функции е да възстанови накърнените позиции и интереси на оцелялата и до днес мрежа на ДС (например тази около “генералите” от типа на Любен Гоцев и неговия кръг), да реставрира нейното присъствие в държавния апарат и нейните функции като посредник между държавата и престъпния свят. Заявеното от външния министър Кристиян Вигенин намерение да възстанови на работа отстранените с указ на държавния глава посланици, свързани с ДС, е достатъчно ясен показател за тази очевидно дълбока и трайна обвързаност.

 

    3)  Това правителство е на Делян Пеевски, реален собственик и управител на медийната империя, която с небивала повратливост смени раболепното си отношение към Бойко Борисов с нечувано обругаване – и помогна предизборната кампания да се превърне в перманентен черен ПР – което – с решаващата помощ и на прокуратурата, даде възможност да се стигне до днешното печално политическо дередже, при което съществуването на българското правителство зависи от добрата воля на Волен Сидеров.  Ала Делян Пеевски е просто наместник, реалният мандатоносител е неговият спонсор, банкерът Цветан Василев, който с направата на този кабинет за пореден път си осигури привилегията парите на държавните предприятия да бъдат влагани в неговата банка – срещу осигуряване на медиен комфорт – до изчерпване на ресурсите на управляващите, естествено.

 

    4)  Това правителство е правителство на олигархията – и точно това е най-важната негова характеристика. Името, с което улицата нарече неговия премиер – Олигарски, му пасна като мека ръкавица – и поне аз не виждам причина да бъде наричан по друг начин. То ще работи в полза на енергийните олигарси на БСП – за хора като Богомил Манчев, Красимир Георгиев – Фронтиера, Христо Ковачки и други подобни герои на нашето време. Намерението за отваряне на проекта АЕЦ “Белене”, което би било предателство на националните интереси, е повече от ясен знак в това отношение. То ще работи и в полза на заслужили труженици в преките партийни дела на БСП – като Георги Гергов например – известен с прякор Свинаря – вероятно той именно, по своя си, масонска линия, преопредели “правилното” поведение на главния прокурор Цацаров по време на предизборната кампания; предишната тройна коалиция му подари Пловдивския панаир – остава да видим какви ще бъдат неговите придобивки и от настоящата такава. Нама да бъдат забравени и току-що оправданите братя Маргини, нито пък други едни братя – Галевите; тяхната сестра, известна и под името Мая Манолова, добрала се до поста зам.-председател на парламента, ще се погрижи за това. Няма да бъдат забравени и Младен Михалев – Маджо, и всякакви други именити гангстери – най-вече Алексей Петров, който очевидно има и доста сериозен принос в осигуряването на предизборни компромати – “килърите” и “наглите” също могат да поотдъхнат и да излязат от душните зандани на следствените арести.

 

    5)  Колкото и странно да е, това правителство осъществява реално политическо представителство и за някои извънпарламентарни формации. Назначението на Зинаида Златанова за правосъден министър и вицепремиер по вътрешните работи и еврофондовете, предизвика брожения дори в редовете на БСП, изразени с въпроси като “Колиция с Кунева ли правим?”. Много особен ход е и назначението на Петър Стоянович, който по време на правителството на ОДС беше парламентарен секретар и началник на кабинета на министър Надежда Михайлова, а след това шеф на нейния кабинет и като лидер на СДС (2001-2003). Пак той водеше кметската кампания на сегашния премиер – и напусна синята партия, след като Орешарски беше отстранен заради нерегламентирани контакти с Васил Божков – Черепа – за да продължи кариерата си като важен функционер и дори лидер на "Движение Гергьовден" (2003-2010). Безкрайно интересно: това ли е реверанса към десницата за нейното активно партньорство в анти-ГЕРБ коалицията при последните избори? Да не говорим за това, че самият Стоянович е сърдечно свързан с още две видни фигури от този кабинет: с Мария Дивизиева, която е шеф на кабинета на Орешарски, и с министъра на здравеопазването Таня Андреева.

 

    6)  И най-накрая: това е правителството на Моника Йосифова, понастоящем вече съпруга на Сергей Станишев. Тук връзката се засича и с кръга на бившия министър от тройната коалиция Николай Василев: същата тази Мария Дивизиева беше шеф на неговия политически кабинет по време на тройната коалиция. Тя обаче е и член на борда на директорите на неговата компания “Експат Бата”, като заема тази позиция през 2011 г. – заемайки мястото на Моника Йосифова, която е учредител на “Експат” – и държи част от уставния капитал на фирмата. Вероятно мнозина ще си спомнят, че точно “Експат Бата” се оказа замесена в една от най-крупните афери с придобиване на земи чрез тъй наречените “заменки” по времето на тройната коалиция: в земите около “Камчийски пясъци” – като “Експат бета” АДСИЦ, в която Моника Йосифова има десетпроцентно участие, закупи 140 декара от вероятно подставена компания, която ги е придобила чрез заменка на безценица. Земите са купени в края на юли 2009 г. срещу 4.55 млн. лева  или 32 лева на квадратен метър. По същото това време средната цена на сходни терени е 40 евро на квадратен метър.
Днес тези земи са оценени на 5 000 000 евро – и съставляват основната част от материалните активи на компанията.

 

    Този случай впрочем е особено интересен – и заслужава по-специално внимание, поради което ще бъде анализиран подробно в някоя от следващите наши статии. А за нас сега остава отговорът, до който достигнахме: това правителство е на Русия, на ДС, на Делян Пеевски и Цветан Василев, на олигархията, на гангстерите, на Меглена Кунева и незнайно още на кого – но не е на България, не е и на нас, българските граждани.

И би било добре всеки да си зададе въпроса какво трябва да правим ние, българските граждани, с тази управляваща ни сган, чиито очевидни интереси се свързват най-вече с това да предават и продават нашите такива.


Източник: svobodata.com




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   орехи,   атака,   протест,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   Ман,   телевизия,   кредит,   парламент,   мафия,   младежи,   демокрация,   манипулация,   сливи,   полиция,   магаре,   медия,   власт,   морал,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   сган,   олигарси,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   Българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   тъма,   управляващи,   алексей,   банка,   правителство,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   фашизъм,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   прасета,   партии,   бадеми,   корпорация,   популизъм,   кукли,   защитници,   Икономическите,   пеласги,   круши,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   буридан,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,   Добави тагове Добави,   ламбовси,   олигавени,


Гласувай:
5



1. анонимен - Позволявам си да "обобща"
29.08.2013 08:38
казаното от Сугарев за правителството само с пет думи:

ТОВА Е ПРАВИТЕЛСТВО НА БЕЗПЪТИЦАТА !
цитирай
2. batogo - !!!:)))Поздрав за постинга!
09.09.2013 11:06
Ще добавя - това е правителство на антибългарския интерес!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7987164
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10333
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол