Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2013 11:57 - КОМДОС - АГИТКА ЗА ЕГОЦЕНТРИЗЪМ или фен-клуб за негодници
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5361 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 27.10.2013 12:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОМДОС – АГИТКА ЗА ЕГОЦЕНТРИЗЪМ или фен-клуб за негодници

image
Лицето на комисията Бончева като търговски пътник с "Чесна", може би носи мускали по джобовете.

            Наистина е гнусно да се събира агитка за защита на формени негодници, милиционери и комплексари, какъвто е настоящият състав на т.нар. Комисия по досиетата или Комдос. Агитката събира Софийското бюро на фондация „Конрад Аденауер” във вторник в Народното събрание и „кодово” са нарекли мероприятието „Предизвикателствата пред разкриването на досиетата в България”. Ще участват депутати и министри, президентски съветници и разузнавачи, ще пелтечи омбудсмана/то и без това нищо не му се разбира/, историци и журналисти, даже и общественици. И понеже наша милост не влиза в нито една от тези категории да си кажем за какво става дума.

            За поредната дунанма по спасяването на една напълно безсмислена шайка от егоцентрици, които никога не са имали намерение истински да отварят досиета или да се разровят в зловещите тайни на комунизма. Никога. Ще го кажа с болка, защото от почти тригодишното ми ровичкане в папките на „Врабча” категорично се убедих, че от деятелността им излиза един продукт, оправдаващ напълно максимата, че „Най-голямата лъжа е половината истина!”. И ме отказаха да съм малка брънка в голямата им лъжа.  Най-напред ми дадоха досието на първия ни посланик след 1989 г. в САЩ Огнян Пишев, в което на повече от половината страници грижливо бяха залепили някакви бели листа с печат и подпис даже. След това ми предоставиха три тома от досието на Димитър Баталов, а във Великото народно събрание съм дължал седем тома и чак след като вдигнах скандал свенливо признаха: „Ама те наистина са седем, ама останалите били някъде в Банкя и не били…интересни.” Пълната свинщина на тези формални негодници предстоеше. Официално ми отговориха, че ДС не са събирали информация за скромната ми персона, а през 1992 г. снимах 128 листа от упражненията върху ми/като се почне от роднинството ми с Трифон Кунев, па се мине през изключването ми от Комсомола в казармата и Университета, та се стигне до „престоя” на баба и дядо в концлагерите/. Някои от документите ги притежавам в оригинал. Сега нямало нищо!

            После започнаха друга игра. Чисто и просто криеха документите, които заявявах „за читалня”. Четири пъти ме връщаха с обяснението, че за комунистическия престъпник и тогавашен шеф на ДАНС в Пловдив Ангел Стоев „няма нищо”. И чак на петия път се оказа, че съм искал ЛКД-то му, ама те не разбрали. „ЛКД” означава „лично кадрово дело” на щатния служител на ДС. И понеже беше още по времето на Герб, а този тип още шеф на поделението на ДАНС в града, предпочетоха да лъжат и  мажат, че  ЛКД-то не съществува.

            По закон всеки има право да получи заверено копие от документите, които ползва след съответна заявка. После чакаш да те уведомят кога да си платиш копията и да ги получиш. Един път чаках цели 4 месеца, докато благоволят егоцентриците от комдос да ме допуснат до ценните ксеро-копия. После взех да си записвам кои и колко страници поръчам да ми снимат. Какво стана, според вас, драги читатели? Поръчам 137 страници, а след два-три месеца получавам от тях 74, след това поръчам 73, а получавам 52, третия път се оляха окончателно: поръчах 141 стр., а получих след 38 дни точно 82 копия. Това е положението, без извинение. Тези негодници разкриват досиетата?! Пазя си бележките с получените и заплатени копия и досега.

            Когато настана времето да се смени състава на комисията в средата на 2012 г., група политически затворници и представители на неправителствени организации правихме протести, пресконференции, а фондация „Торос-Вит” проведе международна конференция в Пловдив все с намерение да се инициират промени в закона и да се изберат хора с волята и амбицията наистина да бръкнат и оповестят тайните за зловещата ДС, дори с Фреди Фосколо, Петър Бояджиев и отец Димитър Амбарев проведохме среща в президентството с тая цел. Малко преди това /октомври 2011г./, Европейската платформа за памет и съвест позорно изгони вкупом българската комдос, защото председателят на платформата Гьоран Линдблад изрично посочи в писмо до вице-премиера Цветан Цветанов, че „етичният кодекс на организацията не позволява членуването на организации/българската Комдос/, в които участват бивши служители на репресивните структури и платени политически функционери на тоталитарните режими”. Линдблад дойде лично в България, участвахме в нарочна пресконференция в БТА и той пак повтори крайната нетърпимост в Европа към личности като членовете на българската комисия по досиетата. Предстоеше изборът на втори състав на комисията. И какво, мислите, се случи? Ами Герб, без извинение, се изсра върху метеното. Изхвърлиха от комисията единствения специалист  по темата историкът доц. Валери Кацунов, защото бил…от квотата на ДСБ и избраха настоящите тунеядци.Председателят на комисията Константинов и членът Пангаров са си чиста проба милиционери от времето на БКП, да – милиционери, заместник–председателят Айруш Хаджи е шлосер от Гоце Делчев и активист на ДПС от Благоевградско, секретарят на комисията Даракчиева е седесарски кадър от Габрово, бюджетарка, чието мото в живота е формулирал червения шаман Стефан Продев/даже си го е качила в официалната страница/. Членовете на комисията са от същата порода: Апостол Димитров е бил първи секретар на ДКМС във Варна, а след това е виден активист на Градския съвет на БКП и БСП в морския град, Орхан Исмаилов е специалист „Сержанти и войници от резерва”, Борис Михайлов е бил секретарка на Емел Етем и деятел за закрила на децата, Иванка Витанова, освен перхидролена тьотка е детска учителка и водеща на предаването „Фют” в ямболско радио, а лицето на комисията Екатерина Бончева, известна с партизанското име Баба Яга, е психолог, педагог, журналист и производител на … розово масло/дали алюзията с Бай Ганю не е търсена съзнателно?!/. Такъв състав на комисията избра мнозинството на Герб. Стори го решително и със замах.

            А да припомням ли случая от предишното Народно събрание с един от малкото автентични антикомунисти в страната Георги Константинов? Той бе предложен от СДС и Петър Стоянов и отхвърлен за член на комисията от бившия ДС-кадър и настоящ на ДАНС Иван Драшков/скоро негов съученик от ловешката немска гимназия сподели, че бил още тогава „завършен мръсник”/ с мотива, че „бил терорист, защото през 1953 г. взривил паметника на Сталин”. За такива хора място в комисията няма, но иначе горещо са приети милиционери и комунистически активисти. Демократични, преходни времена?!!

            Такива хора ни ДАВАТ информацията за комунистическото минало, а на мен ми се струва, че би трябвало да ИМАМЕ право на нея, не да ни я дават някакви милиционери, шлосери или тьотки. „Половината истина е най-голямата лъжа!” – неотменима аксиома.

            Сега писнали дежурните активисти и изследователи, че щели да закриват работните места на Бончева и ко, а дали ще попитат същите комисари по досиетата какво стана с онези 14 000 имена на кредитни милионери, наследени от предишната комисия „Андреев”? И защо настоящите мъченици на „Врабча” работят само по 2 000? Нима евентуалните доносници от община Борован са по-важни? Между другото, година и половина очаквам да благоволят да ми дадат копия от картончетата на пловдивските доносници Мимо/Димитър/ Райчев и Любомил Лазаров? Дори и на това нямам право, според негодниците гореизброени. След като се назлъндисваха по време на целия мандат на Герб сега ревнаха, че ще връщат параграф 12 от закона, вместо да бяха инициирали промени в целия закон в посока на окончателно и безвъзвратно разкриване на всичко останало от комунистическите служби и неизбежната в такива случаи лустрация. СДС катастрофира и заради кьорпета като Б. Бонев и Д. Гяуров, които направиха титанични усилия да скрият Гоце, убиеца на писателя Г. Марков или такива като Огнян Пишев или Жан Виденов. Можеше Герб да не се резилят с подобията им, но ги избраха пак в комисията, за която ще вият на умряло във вторник. Но да знаят дежурните оплаквачи като Гого Лозанов, Бончева и Константин Пенчев, да знаят и организаторите на ишмедемето от немската фондация – Няма да закрият Комдос, въобще няма да я пипнат, няма да върнат и параграф 12, просто малко пушилка за задоволяване на егото. Простичко е -  Комисията по досиетата в този си състав е толкова удобна на БСП и ДС, че няма накъде, защото самата тя е внимателно и строго контролирана от Тях, от Злото, от Ония от сумрака, а това е власт над бъдещето. Пример, ако искате? Когато избраха Витанова за член на Комдос веднага, тутакси я шамаросаха с досие на баща и, независимо, че човекът е проверяван многократно от същата комисия и уж НЕ бяха установили „принадлежност”. Практически съставът на комисията е филигранно потвърждение на тезата, че преходът се контролира изцяло от хората на задкулисието, на  ДС и БКП и никой няма никакво намерение да им разваля рахатлъка.

Квотите в комисията по досиетата

Квота милиционери и комунисти:
image
image
image
image


Квота ДПС
image
image

Квота тьотки
image
image
image
 

Още по темата тук: http://toross.blog.bg/politika/2012/06/12/konferenciia-za-antikomunizma-i-dosietata.966896

и тук: http://toross.blog.bg/politika/2013/01/04/spriano-interviu-za-komunizma-dosietata-gergov-boncheva-i-dr.1038498





Гласувай:
12


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523385
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031