Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2013 13:57 - Ангелът е винаги със зелени очи...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 8304 Коментари: 1 Гласове:
20

Последна промяна: 29.11.2013 13:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Ангелът е винаги със зелени очи…

Срещаш го само веднъж в живота си.  И той те спасява. Извлича те от тинята, от човешката слуз на непроницаемия Дявол, който те е обзел.

Ангелът е само и единствено със зелени очи! Само тогава той е Ангел. Истински. 

            Един - единствен път в живота срещаш зеленоок ангел, но тогава се изправяш пред ужаса на битието, когато си физически изчерпан, не виждаш никаква перспектива пред зеленоокия ангел с теб и в който си влюбен до болезненост, не са ти останали сили да протегнеш ръка, разминавате се в лабиринта на житейските баналности, неизбежните... 

            И ти остава крехката утеха, че си го срещнал, че все пак си бил щастливец да се докоснеш от него. И да приемеш с примирението на силния неизбежното, неизбежността, че щастието идва и когато си безпомощен и победен, но все пак идва, макар и за кратко.  

Ангелите съпровождат Иисус при второто му пришествие и ни  възвестяват, че Възкресението на мъртвите ще стане при глас на архангел и тръба Божия. И там, с тях е твоят Ангел!!! Твоят Ангел със зелените очи! 

Ангелът те спасява да не изчезнеш в бездната на самотата. Ти се вкопчваш в него, разнежваш около теб, обичаш го до болка, до зелените му очи.

Когато прекрачиш с крак оттатък бездната, когато аха да политнеш и се отървеш завинаги от слабостта на тялото, Той, Ангелът ще те дръпне назад, ще те дръпне към живота, към себе си! Ще те спаси и ще го направи само той, никой друг! 

Ангелът със зелените очи ще те почерпи с водка, ще ти даде пари назаем, ще те поведе към чистия въздух на общественото успокоение. 

Той ще те чака сам на масата с надеждите на света и времето. 

Ангелът ще те гледа отдалеч, за да запази теб, не себе си. Няма да иска да си тръгне, ако сгрешиш, ако го обидиш или не го прегърнеш. Той ще те прегърне и отведе далеч, далеч в своя свят. Там ще бъдете само двамата със зелените очи на Ангела. 

Ангелът със зелените очи ще ти изпрати най-хубавите песни на света! И ще пеете, както се пее на селска сватба – с цяло гърло, фалшиво, но истински. 

Ангелът ще пита за децата ти, ще ги обича и мисли за тях. Децата са на ангелите със зелени очи. 

Ангелът е задължително със зелени очи. Ако не е със зелени очи, не е Ангел! 

Той гледа на света в зелено. Светло зелено, много зелено, приглушено, но зелено. 

Ти оставаш с него, дори в самотата. Когато си сам, ангелът в зелено гледа на теб. 

Ангелът идва с теб накрай света, за да има и обич вселенска с вас. Прегръщаш го, целуваш го, но не усещаш неговата отдаденост, защото той е Ангел със зелени очи. Само веднъж ще чуеш някъде Йерихонската тръба, че Ангелите със зелени очи обичат само веднъж и не трябва, в никакъв случай не трябва да го губиш дори за миг. Ангелът. 

Той ще те заведе в болница и ще ти купи чехли, Ангелът ще те мъкне по коридорите на болницата, защото иска да те спаси, а ти ще плачеш дълго и мълчаливо, както се плаче само веднъж, само веднъж като пред майка! Ангелът идва в нощите на болните, но спира до теб, само до теб! 

„След смъртта на Димчо Дебелянов, ангелите вече нямат хор!”, написа преди много време големият поет, но пък твоят Ангел винаги ще пее сам, но за теб, ако поне веднъж в живота си го чуеш. Твоят Ангел не е колективен Ангел, той не обича масовките – обича теб. 

Винаги ще се питаш истина ли е Ангелът, дали на теб ти се случи, когато изнемогваш и дали той не е изпратен да те спаси, да ти помогне, колкото може… Ангелът със зелените очи ще гледа на теб като на усещане за близост и любов. Ще го усещаш винаги около теб, ако си останал безумно сам в безкрая и ще се опитваш да го държиш, да го държиш, дори да нямаш право на това! 

С Ангелът ще ти е приятно да пушиш последната цигара, да изпиеш последната чашка ракия, да прочетеш една книга, в която ще научиш толкова тайни неща, а Битието ще те притиска. Ще те притиска страстно и жестоко, чак да не повярваш, че ти случва… И тогава зеленоокият Ангел ще те гледа с любов, с обич и страст! 

Ангелът ще ти се обажда по телефона, за да те пита дали го обичаш, а ти ще мънкаш и смутолевиш нещо, защото Ангелът заслужава повече, но и затова ще си остане Ангел – просто иска само едно – да бъде обичан!

Ангелът със зелените очи, само със зелени очи, само в зелено – Обичам те! Много те обичам и те моля да не си тръгваш!

 

 

 

 

 

 

 

 




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. novitejivotni - Трудно мие да кажа каквото и да било...
12.12.2013 04:47
Текстът е ...толкова...ЧИСТ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523056
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031