Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2014 15:21 - КТБ, Костов, Искров и няма край... само разстрел оправя работата.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6418 Коментари: 6 Гласове:
21


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image

КТБ, Костов, Искров и няма край…само разстрел оправя работата

            Умишлено не поисках да взимам отношение по мега скандала с Корпоративна търговска банка. Трусът е толкова силен, така стряскащ, че даже абсурден и всякакви коментари без доволно изчерпателна информация биха изглеждали профански. Но нещо е абсолютно безспорно още от първите дни на катурването на КТБ и то е, че за първи път от 135 г. Българската народна банка е за посмешище, нейния управител/гуверньор/ Искров не само не е компетентен, ами е откровен лъжец и опортюнист от висша класа. Още след първото изявление на Искров за фалита на КТБ икономисти се усъмниха в здравия му разум, защото от една банка нищо не може да изчезне без следа – нито кредитни досиета, нито пари, нито разни чували и документи. Засичането на главната каса на всяка банка става максимум за два дни, а в БНБ има банков надзор, който се занимава точно с това. И после започнаха лакърдиите на Иван Искров – днес едно, вечерта друго, на другия ден трето. На 20 юни се затваря банката, а на 25 юни са изтеглени 30 000 евро за фонда за гарантиране на кредитите, а в потайни доби разни хора се разхождали около централата със сакове.

            От банковата криза през 1996 год. знаех, че някъде ще се счупи слабото място в сценария, но то дойде от най-изненадващото място – Иван Костов! В един сутрешен блок той директно се предложи да му дадат КТБ, за да я оздрави и спаси бг-икономиката. Запецнах, но знаех, познавайки от години Иван, че това не е от грижа за страната и вложителите, а е порив от личен интерес. И то обяснението не закъсня още на другия ден. Както всичко в България и това опря до семейството. Оказа се, че Костови кътали в КТБ над 1 милион, че Мина Костова получавала от Цветан Василев 30 000 лв. на месец, за да му дава консултации, забележете за „икономическите рискове и кризи в страната”. Хвала! Дайте банката на Иван Костов да я оздрави и си прибере парите, защото пък съпругата Елена даже не можла да си купи хлебец с кредитната си карта. Даже и ДСБ си държали парите при Цветан Василев, но иначе са много десни и честни. Очаквам да изпищят Меглена Пръмова и Мара Мисса… А Веждито вие като линейка по радиа и телевизии, че оставил при Василев 2.5 млн. лева, щял да вдига народа на бунт и гражданска война, ама срещу кого?

            Ето моята рецепта за решението на проблема. На първо място – да се спазва закона: всичко над 100 000 евро угасва безвъзвратно. Това е. Такъв е закона, а не разни политици да се чудят как да оберат и малкото останали пари на данъкоплатците, щели да правят промени, да компенсират, да вадят пари от разни гаранционни фондове, но там няма толкова и това стана ясно и на децата. Откъде – накъде, бе г-да бандити с бели якички? Като прибирахте нелогичните лихви от 12 – 14% на Василев си траяхте, но сте поели риск, нали? Аз например, ако имах вашите пари никога нямаше да ги дам на съхранение при банкер, роден в габровската циганска махала с знаменателното име „Гъзураница”. Ама имало големи сметки на фирми, общини, фондове, ами търсете отговорност от директорите, от кметовете, от началниците. Къде гледаха? Нямаха ли примера от 1996 г.? Как така ще ги спасявате? Ходете с тоягите и си търсете парите от тях. Това е – законът да се спазва! Dura lex, sed lex са ни завещали римляните.

            И втората мярка за пресичане най-сетне на кражбите и мошеничествата в този страна е … разстрел! Да в спешен порядък, ако се приеме извънреден закон за смъртно наказание за открадналите и неконтролирани кражби над 1 милион евро, това да се счита за престъпление срещу държавата, национално предателство и ще има строго дисциплиниращ ефект. Убеден съм, че ако разните банкери, бизнесмени, анализатори и консултанти видят публичната екзекуция на Цветан Василев, Иван Искров и компания няма и да си помислят за традиционните далавери и кражби. Да – публична екзекуция. Държавата крачи с огромни крачки към своя неизбежен край, но и не спират краденето от нея, така просто ще станем неспасяема маса от мъждукащи люде, докато такива като Василев и Искров ще си живеят живота по топлите острови. Никакви пари няма да върне Цветан Василев, нито лев няма да върне. Да се сещате къде са бандитите от 1996 г.? Иван Миронов в САЩ, Валентин Моллов в Швейцария, Атанас Тилев в Австрия, да продължавам нататък е безсмислено. Възпиращ ефект ще има само от драстични, жестоки, безжалостни мерки.

            Спомняте ли си как в Китай преди две години екзекутираха 8 души, не защото са откраднали, а защото са взели рушвет от фирми за строителството на някакъв огромен язовир? Екзекуцията я предавали по китайския първи канал, който иска да гледа и да си направи сметката. А тук? Тук Цветан Василев спи в австрийски хотел срещу 2 000 евро на нощ и не се прибира, защото се страхувал за живота си… Ами да, ако не го направи държавата, други ще направят възмездието справедливо, както бе с Луканов, Кюлев, Илия Павлов. Иначе прокуратурата и БНБ ще продължат да се радват на Цветан от „Гъзураница” по медии и да увъртат за задълженията си. Ако оставят Василев и Искров/това изчадие на царската партия/ без възмездие след няколко години друг ще повтори подвига на КТБ. Намираме се в напълно абсурдна ситуация – липсват 3.5 милиарда и държавата се тресе и размишлява чрез политиците си къде да ги намери, та да се „компенсират” свързаните фирми на „топ-банкера”. Безумие на квадрат! Нищо няма да се върне, да си го запишете с големи букви г-да политици, защото не се забравят неограничените кредитни карти, които получавахте от този габровски олигарх. Единственото спасение с профилактична цел/макар и жестока/ е разстрел. Толкова.

            И накрая да ви разкажа една история от началото на прехода. Беше есента на 1990 г. В България пристигна видния френски конституционалист и противник на смътното наказание Бадантер/забравил съм първото му име/. Със славата на европейски юрист той трябваше да ни светне като как да се напише добра Конституция. В зала „Запад” с внимание и мълчаливо слушахме постановките на видния правозащитник. Той свърши лекцията си и дадоха думата на родните политици. Говориха Гиньо, Снежа Ботушарова, Джеров, докато взе думата Петър Корнажев и дръпна една реч за мафията в страната. Как бившата комунистическа партия не е реформирана, как изнесла парите в чужбина, как се дирижирала инфлацията, как 300 семейства са задушили България и няма сила да бъдат възпряни. Свърши. Бадантер стана да отговори и глухо, но силно каза: „Ами избийте ги!”. Той, противника на смъртното наказание! После добави: „Вие сте се хванали да строите нова държава и в такива случаи са позволени всякакви мерки, за доброто на страната. Вашите служби трябва да го свършат, за да тръгнете на чисто.” Настана объркване и Гиньо Ганев даде кафе-пауза.

            Напоследък все по-често се сещам за тази среща, бе толкова отдавна, но нищо не направихме и се проточиха кризите, кражбите и лъжите. Когато прогнозирах, че ще се оправим само след гражданска война доста хора ме питаха как ще воюваме, кой срещу кого. Ами ще воюват нормалните българи срещу такива като Цветан Василев, Иван Искров, Иван Костов, Станишка или Пеевски. Това е, това е изходът, ще се убедите.

 

 




Гласувай:
23


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Едва преди години стана ясно,
17.07.2014 15:46
че Сталин е изтрепал другарчетата си само поради една единствена причина- за да спре техните кражби и грабежи.

Ами че "любимецът на партията" Бухарчик имал хациенда с огромно имение към нея в... Аржентина!

С какви пари Троцки е обикалял след изгнанието си света и си е живял живота, без да има и ден трудов стаж?!

А след разстрелите на "ленинската гвардия" стана тя една! Онази смешна "деревня", която беше загубила войната с малкото островче Япония, стана страховита световна сила!... Такава е и до днес!
цитирай
2. chardash - apostapostoloff,
17.07.2014 17:39
хич не си е поплювал Сталин. Здраво, с голямата брадва.
цитирай
3. vencivaleri1951 - Нещо като народен съд ли предлагаш:)))))
17.07.2014 18:09
Никакъв смисъл от това, ще се създадът "мъченици", репресирани и т.н
Лично аз ако имах някаква власт бих затворил границата за подобни престъпници, а и за семействата им и бих ги оставил на минимална заплата, съответно пенсия и в средностатистическо жилище.
Иначе те подкрепям за депозитите. Защото на практика всеки работещ трябва да плати над 1500лева зарад пирамидата КТБ. Иначе "по кредитните досиета и хонорари ще ги познаете"
цитирай
4. larryone - Авторе, не е икономически изгодно ...
18.07.2014 05:49
Авторе, не е икономически изгодно да разстрелваме изброените от вас престъпници. Много по-добре ще е да ги пратим на доживотна каторга, където през остатъка от днит еи да произвеждат инертни материали (камъни) за нуждите на обществените строежи. Така ще могат да отработят част от дълга си към обществото. Ех, мечти!
цитирай
5. minevv - да
18.07.2014 09:30
няма друг начин..
цитирай
6. injir - Така ли?. . . А после пак, , 9 септе...
18.07.2014 11:48
Така ли?... А после пак,, 9 септември,,... И после пак отначало същото... Не, мерси...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541471
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031