Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2014 21:56 - АНТИ-КОМУНЯГАТА КАТО АНТИ-ЧОВЕК
Автор: lyubomircholakov Категория: Политика   
Прочетен: 5520 Коментари: 8 Гласове:
19

Последна промяна: 29.08.2014 22:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

image
или
Окончателно промиване на изгладеното демократично съзнание

Ако се поразходим из българския интернет, ще установим наличието на една неголяма, но доста активна група „потребители“, както е модерно да се казва днес, които осмислят съществуването си чрез мислене тип „анти“.
Това са хората, които имат готов отговор на всички въпроси, проблеми и трудности пред България - както и за начините на тяхното решаване и преодоляване.
Този отговор е следният: за всички проблеми и трудности пред България са виновни „комунягите“, „комунетата“, в най-добрия случай „комунистите“, ама и „комунистите“ са пак комуняги и комунета.
Друго няма. Това е. Вечният руски въпрос: „Кто виноват?“ намери своя български отговор: „Комунягите, ах, тяхната...“
Пример: известно е, че основният проблем пред България в момента е демографският - етническите българи намаляват, циганите и всякакви други мургави се увеличават, вече първокласниците-българчета са по-малко от циганчетата, и това при положение, че циганите като цяло все още (засега) са по-малко от българите. Но този проблем за анти-комунягата не е проблем, защото той знае неговата причина: „комунягите“ са виновни, защото процесът е започнал още преди 1989 г. И „комунягите“ още един път са виновни, защото днес пречат на демокрацията в България, която демокрация, както знаем, решава всички проблеми. Извод: трябва „комунягите“ да бъдат изгонени от властта (а по възможност и отвсякъде другаде), за да цъфнем и вържем.
Друг пример: високото ниво на престъпност от всякакъв вид. Няма проблем: виновни са комунягите, защото най-големите мафиоти са свързани с Държавна сигурност, а пък тя се ръководеше от БКП, сега БСП, значи комунягите са виновни.
Трети пример: съсипаната икономика. Пак няма проблем, пак “комунягите“ са виновни, защото те окрадоха предприятията, техните мафиоти ги приватизираха, значи комунягите са виновни.
И така нататък...
Въобще, днешните български демократи са си намерили удобно, универсално оправдание за провала на демокрацията в България. Или поне за онова, което се смята за провал на демокрацията в България - защото има и друга хипотеза, че това си е всъщност напълно успешна, работеща, действаща демокрация; но това е друга тема... Важното е, че за анти-комунягата „комунягите“, „комунетата“, „комунистите“ са виновни - а който не е съгласен с това, е „комуняга“, „комуне“, „комунист“, агент на Държавна сигурност, агент на КГБ, рубладжия.
О, да не забравим „рубладжиите“!
Родните български демократи по неизбежност изпадат в русофобия - без да отчитат простия исторически факт, че ако не беше Русия, сега самите те щяха да пишат на турски и на мястото на България щеше да има Турция. Последното, при това мащабно, изцепване от този род е на временния служебен министър на отбраната, някой си Шаламанов с очевидно нисичък коефициент на интелигентност(жалко, че носи фамилията на прочутия някогашен футболист на „Славия“, да петни такова славно име...), който ни в клин, ни в ръкав взе, че обяви „информационна война“ на Русия. Управляващите, когато стигнат до идиотизъм в мисленето си, наистина стават опасни - та всеки знае, че „информационната“ война е прелюдия към истинската, а на България й трябва само една топола с буквичката „М“ открая, за да остане от нея, от България, бяло петно върху картата...
Но да се върнем на анти-комунягите, макар, безспорно, идиотизмът на Шаламанов да е най-горещата тема в момента. Ала все пак по нея вече говорихме вчера в рубриката „За какво говорим?“, макар, че няма да го забравим в никакъв случай: все пак българин, който обявява война на Русия, не се среща често, нали?
Сега за българския демократ в най-характерната му персонификация на „анти-комуняга“. Интересно е все пак, защо българските демократи толкова са се вторачили в миналото и отвсякъде вадят комунистически скелети от мухлясалите си гардероби - вместо да направят най-простичкото: да ни посочат предимствата на демокрацията. Ако пък в България тя се е провалила, нали имаме цветущите западни страни, които те могат да ни посочат за пример и да кажат: ето, там няма комуняги и комунета, или ако има, са без особено значение - и затова Западът процъфтява!
В интерес на истината, българските демократи се опитват да правят това - но понеже винаги се получава доста неубедително и единственият им аргумент е „всички бягат на Запад“, го правят доста плахо, без особено желание и с нулев ефект.
Защото е достатъчно човек да им посочи демографската катастрофа на Запада, вилнеещите там на воля резачи на глави (джихадистите в Близкия изток масово се попълват с „британци“, „немци“ и „французи“ - които действително идват от въпросните западни страни, но така и си остават в кавички), гнусните публични прояви на хомосексуалисти - „педерадите“, узаконяването на половите извращения чрез т. нар. „еднополови бракове“ и как всичко това, очевидно съзнателно и целенасочено, води все до един и същи резултат: измирането на Запада, за да се установи, че всъщност този им прехвален Запад е толкова болен, та в никакъв случай и по никакъв повод не може да бъде посочен за пример.
Или ако бъде посочен за пример, то е за пример как любимата им демокрация може да унищожи всяко едно общество, дори и най-развитото в материално отношение, по най-простия начин: като унищожи първо духовните му корени. Нататък всичко е формалност.
Ето защо нашенският демократ, съзнателно или подсъзнателно, търси спасение в две неща: в миналото и в отрицанието.
В миналото, когато беше ясно: „комунизмът“ е виновен за всичко, защото е на власт - следователно е виновен за всичко.
В отрицанието: „комунизмът“ беше на власт, следователно е виновен за всичко, независимо, че вече 25 години не е на власт. Ама пък може замаскирано да е на власт. Следователно, е виновен за всичко.
Така, осъществявайки и позиционирайки себе си като „анти“- комунист в стремежа си към собствено психологическо спасение, анти-комунягата неусетно, бавно, постепенно, но с желязна закономерност се превръща всъщност в човек, който вижда света наоколо си като „анти“-свят. Неговата любима демокрация не му дава и няма как да му даде мечтаните, лелеяните условия на живот - всъщност, виждаме, че тя никъде не може да даде дори нормални условия за живот, а навсякъде, където цари, царят също и расизъм, дискриминация, християнофобия и етническо-религиозна агресия. И, съответно, поради липсата на възможност за настройване на позитивна, „про“-вълна, нашенският демократ се настройва по необходимост на негативна, анти-вълна. От нормалното човешко състояние „за“, от човек-“про“ - той влиза в състоянието „не“, превръща се в човек-„анти“. Не може да намери идеала си в позитива - намира го в негатива.
Обаче, понеже не може да отрича демокрацията, защото нали самият той смята себе си за демократ - отрича „комунизма“, независимо какво разбира под това, независимо дали изобщо съществува и е съществувал комунизъм на практика, и независимо какво означава изобщо тази дума.
Демократът е намерил смисъла на живота си. По най-лесния начин. Щом не може да бъде нормален човек - тогава чрез отреагирането на цялата си злоба, омраза и ненавист към собствения си провал да вярва в демократичната утопия, се е превърнал в противоположното на човека.
В анти-човек.
Ето защо, когато прочетете някъде в интернет-форумите, сайтовете, блоговете и профилите как някой псува и ругае „комунягите“, „комунетата“, „комунистите“, не се впечатлявайте особено.
Това е просто израз на негласното, старателно укривано дори от себе си, болезнено самопризнание, че демокрацията е унищожила още една човешка психика.
И е превърнала човека в неговото обратно.
В античовек.

Източник:
Сайтът на Любомир Чолаков
рубрика "За какво говорим?
"


Любомир Чолаков




Гласувай:
20


Вълнообразно


1. fascindoo - или по Хегел - "Теза-антитеза" или ("Антитеза-теза")
29.08.2014 22:29
АНТИ-КОМУНЯГАТА КАТО АНТИ-ЧОВЕК

или

КОМУНЯГАТА КАТО ЧОВЕК
цитирай
2. 1997 - Все нещо им пречи
30.08.2014 07:59
Всеки среща трудности в живота, но опитният и работлив човек ги отстранява и върви напред. Някои, неспособни да осмислят реалността имат едно обобщено оправдание. За тях има ЕДНА причина. Дали ще е Сатаната, кралят, отживелиците от миналото или комунистите, това е според вярата която изповядват.
Всъщност проблемите са много, вътрешни и външни, икономически, мирогледни, тясно свързани и изискват обмислени решения. Ама защо да ГРАДИМ родината, защо да се противопоставяме на корупция, престъпност, деградация на морала, загиване на рода? Можем да седнем пред клавиатурата, да се опияним от себелюбието си и да наплюем виновните- Сатаната, кралят, империализма или комунистите.
Хората, които реално и успешно работят, грижат се за семейство не намират все виновни, а РЕШАВАТ нещата според условията и възможностите си.
цитирай
3. анонимен - Много навременна статия, Чолаков. ...
30.08.2014 08:04
Много навременна статия, Чолаков. Моите най-искрени поздравления за нея. Писал съм подобна преди година, като акцентът при мен беше, че ако една система, която е жизнена и прогресивна, не може да докаже предимствата си за четвърт век, значи е дефектна.
Пуснах статията ти във фейсбук на моята страница, спазвайки всички етични правила. Хубав ден!
цитирай
4. lyubomircholakov - Много навременна статия, Чолаков. ...
30.08.2014 09:00
kushel написа:
Много навременна статия, Чолаков. Моите най-искрени поздравления за нея. Писал съм подобна преди година, като акцентът при мен беше, че ако една система, която е жизнена и прогресивна, не може да докаже предимствата си за четвърт век, значи е дефектна.
Пуснах статията ти във фейсбук на моята страница, спазвайки всички етични правила. Хубав ден!


Благодаря!
Заповядай във фейсбук-групите "ДНЕВЕН НАБЛЮДАТЕЛ" и "ИНФОРМАЦИЯ ОТ РУСИЯ И ЗА РУСИЯ"; там се публикуват интересни неща, които се опитват да разкъсат информационната желязна завеса, наложена ни от демократурните медии!
Приятен ден и от мен!
цитирай
5. born - Впечатлен съм от статията Ви ! По...
30.08.2014 10:41
Впечатлен съм от статията Ви ! Поздрави.
цитирай
6. jelezov - Горещо подкрепям усилията на г-н ...
30.08.2014 13:08
Горещо подкрепям усилията на г-н Чолаков да обясни и разобличи антикомунизма и русофобията в тяхната най-пошла форма. Проблемът е многоаспектен. Тук ще се спра само на един от тях - връзката му с природната интелигентност. Известно е, че хората не се раждат еднакви. Между кретените и гениите се разполагат двете най многобройни групи: тези на глупаците (посредствеността, която по определение е агресивна) и групата на нормално умните. Ще илюстрирам мисълта си с пример. Сравнявам двата вида човеци с по един известен техен представител, и двамата еднакво пострадали от "комунетата".
1. Михаил Багрянов (1934-2013). Син на Иван Багрянов - предпоследният премиер на монархофашистка България, осъден на смърт от Народния съд. С Михаил бяхме съученици в Мъжката гимназия в Шумен през 1948-1952 г.г. Помня го като много красив, скромен и УМЕН младеж. След 1989 г се издигна до ръководител на СДС в Шумен. Никога не е проявявал в публичното пространство вулгарно отношение към социалистическото минало на Българи, което не може да се каже за представителя на глупаците.
2. Алекс Алексиев. Син на Райко Алексиев - талантлив журналист, писател и художник, виден участник в идейната битка на страната на хитлеристка Германия против комунизма и СССР. Арестуван, измъчван и убит лично от Лев Главинчев. За интелекта на сина може да се съди и по следните пресни цитати: "Ако не се еманципираме от каквито и да е зависимости и не застанем твърдо зад съюзниците ни от ЕС и НАТО, нищо добро не ни чака."..."Според мен това, което Шаламанов предложи, е фактически позицията на НАТО, това не е нещо, което е измислено от него. Като член на НАТО ние би трябвало да се придържаме към тази позиция или подобна на нея. И аз въобще не разбирам този скандал, който избухна, от хора, които явно служат на руските интереси – на Путин най-вече и на руската върхушка."
цитирай
7. pravda - За въпросните анти си има приказка:
31.08.2014 15:04
"Прост човек и силен вятър никой не може да ги спре".
цитирай
8. lesovski - Обичащи и мразещи
03.09.2014 17:42
Това е диалектика.Обичащите в България не мразят чуждото, но силно обичат своето и приемат факта, че мразещите до обяд мразят комунягите, а след обяд себе си.
Мразят силно комунягите, защото по природа са злопаметни и късопаметни. Докато някои са си давали живота за Родината, дедите на мразещите са правели алъш- вериш, даже и по време на боевете на Шипка, ген.Столетов е обесил такъв търгаш, който е "изкупувал" волски рога от тиловаците. Забравят, че дедите им са избили цвета на българската интелигенция по време и след превратите! Дедите им са участвали като политици и са вкарвали Родината във войни, заради тях сегашните им ментори са ни бомбандирали и са гинали невинни цивилни!!!Примерите са безчет, но и тези са им достатъчни и могат още по- обосновано да пръскат злобни слюнки и жлъч!Най- опасни са ренегатите и нагаждачите, пример скачащия от радост комсомолец в скута на най- мракобесния и нагъл полуобразован, но с дипломи, физкултурник- бивш и гласящ се за нов министър!
Да са ни честити идващите- назначените отвъд океана, на власт мразещи!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lyubomircholakov
Категория: Политика
Прочетен: 3748266
Постинги: 581
Коментари: 2011
Гласове: 3305
Спечели и ти от своя блог!
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031