Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2015 22:22 - Девата от Пловдив - рунд четвърти
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4286 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image

Девата от Пловдив – рунд четвърти

            Ако това дело не бе илюстрация за пълната ненормалност в съдебната ни система, не бе илюстрация за тежките комплекси, налегнали млади и стари в страната, то всичко щеше да е хем весело, хем атрактивно, даже и библейски философско. Но…

            Пловдивчанката Албена Хинкова се обидила, че нейния колега Николай Славов и казал: „Нали бе, моме, макар ти отдавна да не си мома.” Този израз тежко наранил  чувствителната душа на Албена и тя забегнала до  Съдебна медицина и си извадила документ, че е … девствена. Демек – мома съм, мома отвсякъде! Да, но Албена Хинкова е запълнила точно 40 лазарника! И се гордее до небесата, че е девствена. Тутакси момето от Пловдив завежда дело срещу литературния си колега и му иска 3 000 лева за съмнението в нейната непорочност. Наема си адвокат Дърмонска да я брани от злите сили в обществото, невярващи в нейната девствена ципа. И се започна съдебното шоу, което вълнува целокупното ни общество вече месеци. Днес бе поредният рунд от съдебната сага на Албена и Николай – четвърти поред. Предстоят още няколко и съдебната статистика ще набъбне чувствително, защото и днешното дело, въпреки разпитите на четирима свидетели, се отложи за пети път. На 12 март предстои още един рунд, а след това още кой знае колко, нищо чудно да го докарат като в професионалния бокс – до 12 рунда.

            Николай Славов се опита няколко пъти да се извини на девата, но тя не дава и дума да се издума да прости словоблудството на колегата си: „Всички червени линии са преминати. Аз съм девствена и искам 3 000 лв. за химена си.” Което накара колегите тутакси да я прекръстят от Хинкова на Хименова. И шоуто продължи с пълна сила.

            Четвъртото заседание бе посветено на разпити на свидетели. Албена се появи накипрена като за циганска сватба – ярко червен руж, индустриално количество пудра, очертани очни линии, бозаво кожухче, строг бял тоалет и черни ботуши, а в ръката си държеше в-к „Комсомолска Искра”, където преди 30 г. имало интервю с дядо и`/не се разбра дали дядо и` е завещал да си пази девствеността до 40 годишна възраст?/. Половин час преди заседанието тя вече щедро даваше интервюта пред камерите и отново бе категорична, че няма да даде прошка на Славов и ще воюва с него на живот и смърт, а леко смутеният и объркан Славов простичко заяви: „Останах изумен, когато прочетох в удостоверението и`, издадено от Съдебна медицина, че хименът на Албена е запазен, а епителът и` е розов!”. После пристъпи в съдебната зала до адвоката си Иван Колев. Съдия Иван Калибацев при вида на множеството журналисти побърза да заяви, че заседанието ще се гледа при закрити врати, защото имало опасност да се обсъждат въпроси, свързани с интимния живот на Хинкова/интересно какви, след като е девствена?/ и нареди да се опразни залата. В коридора настъпи времето на свидетелите да заявят по нетрадиционен начин подкрепата си за непорочната Албена и Николай. Свидетелката Мария Чулова, която се представи за учителка бе категорична, че на литературните сбирки колегите им поети и прозаици, включително Николай идвали почерпени, а другата свидетелка на Албена Елена Куматова реши, че е времето и мястото да направи литературно- исторически рецитал и на висок глас изрецитира: „Потопи се в ледено езеро. Сняг завали и тя пак е девствена. Потапяй се в ледена вода, потапяй… Тя пак е девствена.” Огледа победоносно публиката и още по-разпалено се захвана да разказва какви песни имало за вили-самовили с бели рокли и руси коси в нашия фолклор и те всички били девствени. След което шефът на литературния клуб на двамата опоненти Минчо Палавров заключи: „Най-добре е двамата да се вземат, вместо да се карат. Аз съзирам тук привличане, един за друг са. И двамата са достойни и се занимават с литература” и след кратък размисъл помоли другата свидетелка, облечена като Фортуна: „Ах, Съдбо, Съдбо, предвещай ми шестица от тотото!”

            После четиримата разтърсващи свидетели един по един потънаха в съдебната зала, за да защитават доверителите си и отговарят на въпросите на съдия Калибацев. Разпитите им продължиха три часа, а Албена Хинкова поиска още един свидетел, който щяла да доведе в режим в съдебната зала. И така на 12 март ще се разпитва и този последен свидетел, който бил … жена на 80 год. с проблеми в слуха. Съдебната сага Хинкова/Хименова – Николай продължава и през пролетта и няма никакви изгледи засега да се спре ожесточената битка за девствеността на една пловдивска дама. Въпросът е „или-или”…

            И тук ми се ще да добавя няколко щриха към портрета на тази чиста и непорочна като утринна роса Албена. Тя се появи самосиндикално на протестите през 2013 г. срещу правителството на Орешарски и областния управител Венцислав Каймаканов. Никой не я познаваше, но дамата носеше в кутия своя любим котарак Тумби и гордо заяви, че той е символ на корупцията на управляващите и му се полага да присъства на протестите. Протестърите са либерални и добри хора и я приеха. Следващите дни тя се появи няколко пъти в народна носия като същинска Гергана и взе да се опитва да пее народни песни, даже я изтъпанихме и на трибуната пред общината, където също отвори глас така, че прогони малкото присъстващи, но момето си пееше и не спираше. След това се изтътрузи и седна зад масата да събира подписи като в същото време непрекъснато досаждаше с исканията си я за левче, я за два или повече, за да си купи кисело мляко. Протестърите са щедри хора и давахме, докато започнахме да я отбягваме, знаейки какво ще последва. Направихме и няколко пъти забележка да престане да се храни на масата, където идваха хората да се подписват, но нашата непорочница не обръщаше внимание на досадниците, които я тревожеха със забележки. Докато един прекрасен ден не я запитах къде е тетрадката от предишния ден с подписите и получих зашеметителния отговор: „Ами тя не става за използване, защото Тумби я напика…” Помислих, че става въпрос за бившия футболист на „Ботев”-Пд с прозвището Тумби и я попитах какво прави той в тях, че и да пикае върху тетрадката, но протестърката Албена с лека усмивка ми обясни, че става дума за котарака и` Тумби, който обилно се изпикал върху тетрадката и я унищожил, дори покани един колега да отиде у тях и да му покаже напиканата тетрадка. И колегата отиде. Потвърди злощастието с котарака и каза, че в Албена е такава хетакомба, че всичко е възможно. Този път не издържах и се изпокарахме, но благородните журналисти в гр. Пловдив без изключение бяха възмутени от моя милост, който се нахвърлил върху това непорочно момиче, че дори се разплакало горкичкото. И сложих край на съвместното ни съществуване с настоящата пловдивска Дева.

            Длъжен съм да отбележа този щрих, защото нали трябва да си казваме истината, каквото и да ни коства тя. И си мисля, че не става дума за никаква непорочност, девствени претенции, химени и епители в делото на честта, просто момето е решило, че е възможно да се припечели и така – като развява долното си бельо и играе роля на девица, всецяло непорочна на 40 год. Дали това е възможно ще реши съда. Шоуто набира скорост и ще чакаме девствения финал на четиридесетгодишните.

 




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Има и още нещо:
23.01.2015 05:45
с очите си съм виждал как колегите на Пловдивската дева се показват по потник на прозореца. А това вече е скандално!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9565391
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930