Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2015 22:35 - Гочиту Гергов пак се опитва да преметне общината и държавата
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3337 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
image

Гочиту Гергов пак се опитва да преметне общината и държавата

            Срутването на неговия хотел „Вероника” в „Слънчев ден”, който уби 4-ма души ни най-малко не притесни пловдивския олигарх, нито пък го възпря да пробва/и е на път да успее/ нова врътка с акциите на Пловдивския панаир.

            От няколко дни Гергов е обсадил плътно министъра на икономиката Лукарски и непрекъснато го атакува за нова схема, относно собствеността на панаира. В него Гочиту притежава малко над 50%/по-точно – 50.37%/ от акциите, другите са държавна собственост. Досега държавата не е получила нищо като дивидент от това съучастие, община Пловдив също не е видяла от Гергов и един лев. Между другото, това е най-строго пазената тайна в града. Който и да запиташ от общинската администрация за собствеността на панаира и дивидентите, той мигом замлъква. Така е и с кмета, така е и със заместниците му, въобще – „мълчанието е злато”.

            Какво е замислил пак Гочиту от село Нивянин? Той иска държавата да отстъпи своя дял на общините Пловдив и Варна и така те ще получат близо по 25% от изложението. След това целта му е да замени варненския дял за дупката, която зее вече десета година в центъра на града. Имаше намерение едно време да строи там ЦУМ – 2, но така и нищо не направи, както и във всички негови бизнес инициативи. Просто си остана една неугледна дупка. Заради нея Гочиту виси на община Варна с неплатени 500 000 лв. данък, а с размяната на панаирния дял ще се отърве от кладенеца.

            Ако това стане Гочиту Гергов ще се окаже със 75% в панаира и община Пловдив отново ще „духа супата”. Сетне Гергов си знае работата – светкавично препродава мажоритарния дял и се впуска в нова далавера. Каква е ситуацията в панаира към момента?

            За пореден път служителите му са в неплатен отпуск цяло лято и палатите пустеят. Персоналът е съкратен до символичните двадесетина охранители, а на останалите не е плащано повече от година. След срутването на хотел „Вероника” всякакви плащания към персонала са замразени. Спешно се търси нова кредитна линия за социалистическия шеф. Телевизия, вестници, сайтове са фалирали отдавна и от активите им не е останало нищо. Журналистите, които имаха неблагоразумието на повярват на Гочиту са на борсата.

            Не е изключено като втори вариант да се обяви фалит и да стовари напълно изпразненият от съдържание панаир я на държавата, я на общината, а Гочиту да си измие ръцете.

            Засега е известно, че Лукарски е дал своето съгласие за схемата на Гергов, подкрепен е и от Реформаторския блок/своите форуми ДСБ прави традиционно в герговия хотел „Санкт Петербург”/. Към днешна дата единствено Бойко Борисов се е противопоставил на намеренията на червения олигарх, но всичко при Гергов е предпоследно. Той знае прекрасно, че кандидати на борсата за продажбата на държавния дял в панаира няма да има и тогава пак ще се задвижи схемата с размяната на дялове, или с други думи ще настъпи неговият час.

            Гергов може да си позволи всичко, защото държава и община досега му предоставиха каквото поиска даром. Общината – съдружието в „Пълдин туринвест”, с което дружество той придоби панаира, но това съдружие на Чомаков/тогава кмет на Пловдив/ струваше половината от Стария град, 400 дка златна земя в центъра на града, разсадник и още куп имоти. Срещу това „публично-частно партньорство” община Пловдив не е получила и един лев дивидент. Вече при трети кмет!

            Ако държавата пусне на свободна разпродажба 49.63% от акциите на панаира ще означава, че тя и общината признават своята тотална капитулация пред олигарха от с. Нивянин и се отказват да защитят обществения интерес. Нещо повече – държавата окончателно ще признае, че съдебните дела, които се водеха за собствеността на панаира са били проформа. Видимо за всички е, че държава и община категорично не желаят да защитят обществения интерес. Защото, ако искаха досега имаше няколко възможности в Търговския закон това да стане. Например, ако искаше за държавата не представляваше никакъв проблем да увеличи капитала на фалиралото дружество и да го прехвърли за управление на община Пловдив. Така поне частично общината ще бъде компенсирана за подарените на Гергов 22 имота и близо 400 декара, които бяха апортирани в Пълдин туринвест”, а с него Гочиту бе благословен от Станишев, Овчалов и Корнелия Нинова с Международния пловдивски панаир.

            Така или иначе от 2006 год. участието на община Пловдив в съдружието с Гергов е тотално табу. Никой не коментира, никой не се и опитва да промени нещо, никой не направи нищо да получи общината някакъв минимален дивидент, просто никой нищо не прави от общинската администрация да защити поне частично обществения интерес. Всичко е за почетния руски консул и гражданин на Русия Георги Тодоров Гергов от с. Нивянин. Толкова. Който има малко акъл и желае да мисли – нека го направи!




Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9569485
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930