Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2015 18:06 - Моделът "Гочи" стартира в Пловдив - идват избори
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5076 Коментари: 1 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg




image

Моделът „Гочи” стартира в Пловдив – идват избори

            Разбира се, става дума за пловдивския олигарх и началник на социалистите Георги Гергов, популярен сред другарите си и като „Гочиту”. Наближават изборите за местна власт и той ще се пласира на няколко места, защото това му е коронния номер досега. Твърде отдавна стана ясно, че в Пловдив социалистите нямат никакъв шанс да спечелят избори, но пък за сметка на това все се получава така, че Гергов е добре с всяка власт и получава от нея каквото пожелае. Особено ярка демонстрация бе втория мандат на уж синия кмет Иван Чомаков, когато Гочиту се сдоби с Пловдивския мострен панаир, половината от Стария град и още куп имоти в града срещу символични цени или направо като подарък. Това бе през 2006 год. И въпреки протестите срещу тези дарове на пловдивчани и политически партии не се случи нищо.

            Следващият кмет на Пловдив Славчо Атанасов преметна тогава Герб да го подкрепят, спечели изборите и с  гордото обещание да се справи с мафията и олигархията в града като визираше придобиването на имотите от страна на социалистическия шеф. Нищо такова не се получи! Славчо стана масон в ложата на Гергов „Слънце-Ориент” и забрави за всички клетви, които щедро раздаваше за справяне с нечестно богатите в града. Нещо повече – още през първата година на мандата си вкара в общинската власт почти цялото ръководство на БСП като преди това отстреля с помощта на Вълчо Арабаджиев/Ветко, агент на ДС/ председателя на ОбС от Герб, както и няколкото заместници от партията на Бойко Борисов.

            Настоящият кмет Иван Тотев също спечели изборите с щедри обещания за ревизия на всички сделки между общината и Георги Гергов. Оказа се, че от съдружието си с него община Пловдив не е получила и стотинка дивидент, а къщите в Стария град методично се рушат без да бъдат и пипнати от Гочиту.

            Общо-взето, след 2006 год. Гочиту Гергов е практическият и номинален управленец в гр. Пловдив. На него всичко му се разрешава, каквото и да направи и каквито и магарии да стори. Някъде в началото на първия мандат на Бойко Борисов се подплаши за придобивките си и скоропостижно стана консул на Русия в Пловдив и веднага след това и гражданин на др. Путин, въпреки че в Русия двойното гражданство не е разрешено, но за Гочиту от с. Нивянин, Врачанско всичко е възможно.

            На 25 октомври ще избираме отново представители в местната власт и в Пловдив първи задрънка оръжия, разбира се Гочиту. По средата на лятото чувствително засили изявите си в медиите по темата. В БНТ каза категорично, че „Иван Тотев направи много и сигурно ще повтори мандата. Ние, социалистите, нямаме шанс в града. Но аз ще се кандидатирам като водач на листата за общински съветници, ако законът го позволява, а може и за кмет да се кандидатирам, въпреки че знам, че няма да спечелим…” Прах в очите на непросветеното население – Гочиту чудесно знае, че като руски гражданин не може да се кандидатира и при това е регистриран в друга община – дълги години живее в с. Ягодово, община „Родопи”, но трябва да се пусне димната завеса и да се отвори мегдан за пазарлъци. В това той е ненадминат майстор.

            В друго предаване Гергов бе първия, който оповести за оставката на областния координатор на Герб Здравко Димитров и го отчете като негова победа едва ли не, защото до изборите оставали само три месеца, а видите ли, в общините се уплашили от него и Зико хвърлил оставката?! Не скри и афинитета си към другите двама основни кандидати – Славчо Атанасов и Дани Каназирева. Щедрите похвали на Гочиту към кандидатите на други политически сили  са негова запазена марка – намигване към тях, че ще помага зад кулисите и всичко това е в името на личното му оцеляване и увеличаване на могъществото му. Разбира се, няма да пропусне да даде и едно здраво финансово рамо на тези, за които е заложил в местната власт или както се изрази преди доста години пред мен: „Давам на всички, за да нямам проблеми после.” И така беше още от времето на СДС и Иван Костов. Тогава той се кълнеше във вярност на сините, спонсорираше ги щедро/в мен са касовите книги на СДС от времето 1997 – 2000 год./, докато не придоби на символични цени ЦУМ и хотел „Санкт Петербург”, а след това и Слънчев ден. Неговият „долче вита” продължи и при Иван Чомаков, когато върху му се изсипаха купища имоти, включително и панаира.

            Информирани хора в града под тепетата твърдят, че на масонската сбирка на Еньовден, която Гочиту представя като „среща на бизнесмените в Пловдив” основната тема за разговор са били местните избори. Та на това масонско закриване на годината той заявил, че всички „братя” е нужно да направят всичко възможно, за да „запазим силните си позиции в местната власт” и завършил: „Славчо и Зико били в лагера на червените, ами защо пропускат Дани Каназирева, ами Тютюков /кмет на район Централен/ чий е? И съвсем казаното не е дебелашка шега – просто залагането на много състезателни коне  е стил и то успешен досега в пъзела на местната власт, а като се добавят и няколко общински съветника спокойствието на един от най-арогантните български олигарси е осигурено в следващите четири години.

            На 25 октомври се раздават картите за още един мандат и искрено се надявам в Пловдив този път да се намерят хора, които да надигнат глава, за да не останем за пореден път капо пред модела „Гочи”…

 

 




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. appen13 - toross за съжаление си прав, но пък с общата политическа култура имаш доста тежък проблем
11.08.2015 18:35
Уви, Гергов-свинаря,на когото мадритския клептоман подари Панаира, за съжаление е емблематичната фигура и символа на Пловдив и на Гоце-станишевото АНТИ-ЛЯВО евро-социалдемократическо наследствено-олигархично БСП, което целенасочено УНИЩОЖАВА всеки опит за истинско ляво в евро-германското колониално гау"България" .
А в Русия е РАЗРЕШЕНО ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО, драги.Има конституционно ограничение за висшите чиновници, магистратите, военните и силите за сигурност.
А и според нормите на международното дипломатическо право и регламент, почетния консул автоматично придобива ПЕРСОНАЛНО гражданството на страната, която представлява, но само ЗА ВРЕМЕТО през което е удостоен с тази титла, и без право то да се наследява или разпростира върху роднините му !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542195
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031