Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2015 00:45 - Предизвестеният финал - праните гащи се развяха
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5159 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Предизвестеният финал – праните гащи се развяха

 

            За сетен път се убеждавам колко е важно да ме четете внимателно – само преди няколко дни написах какъв ще е финалът на сагата „съдебната реформа”. Гласува Народното представителство и практически реформа няма и нямаше как да има, защото архитектониката на разположението на прокуратурата е такава – всевластна. Това много, много отдавна трябваше да го разберат и Христо Иванов, и Радан Кънев. И пак ще повторя – БЕЗ НОВА КОНСТИТУЦИЯ НЕ МОЖЕ ДА ИМА НИКАКВА ПРОМЯНА В ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ! Точка.

            И все пак ми е тъжно. Тъжно ми е, че Герб даде с гласуването си толкова сериозно предимство на Гоце и компания, т.е. на АБВ, защото категорично подкрепиха едно тъпо предложение, което нищо не промени освен да бетонира мястото на прокуратурата още повече. А това е глупаво, но такива са разположенията в камарата – пък и никой нямаше да гласува промяна, защото просто и депутатите ни са хора – страх ги е. Страх ги е от прокуратурата, която може светкавично да им спретне едно разследване, да им капичне имунитета, да ги разкарва по съдилища и т.н. Просто с това Народно събрание и с тази депутатска страхливост тези промени, които искаха реформаторите нямаше как да станат, просто нямаше как да станат. Пък и бе очевадно, че самите десебари нямат подкрепата на колегите си в самия блок – от доста време такива сигнали дават хората на др. Пръмова, на Лукарски, че и другите по-малки партии. На тях им се стои много във властта, ама страшно много и в никакъв случай няма да заложат престоя си там за някакви имагинерни промени в Конституцията, които при това са предварително обречени. Искаше им се на реформаторите да влязат и в съдебната власт и щеше да е справедливо да имат представителство и там, много им се искаше, но с това мнозинство нямаше как да стане – тежестта им е само 23 гласа. Това е положението - моделът „КОЙ?” ще трябва да го търпим дотогава докато политиците ни не прочетат внимателно Конституцията, за да разберат, че тя не подлежи на промяна, а на подмяна, защото по теорията на системния анализ една система не може да бъде променена при изначално погрешно зададена промяна. Тя може да бъде само сменена. Още преди година бе ясно, че това няма как да се случи, защото парламентарното представителство е такова каквото е – с всичките му там АБВ-та, БДЦ-а, Атаки и т.н. Просто и ясно е, въпреки че по едно време се събраха 180 подписа за промяната. Резултата е такъв – това е положението!

            Праните гащи се развяха заради поначало грешно поставения приоритет. Вместо усилията да бъдат насочени към свикване на Велико народно събрание за приемане на нова Конституция се употребиха гигантски мъки за хипотетични промени в основния закон. И в резултат прокуратурата стана още по-силна, за съжаление.

             Искрено се надявам, че най-сетне ще се светнат политиците ни, че погрешната ни системна грешка може да се промени само с тотална промяна в самата система – нищо повече! Тъй че – да се надяваме, друго не ни остава.




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Точно така е- без
10.12.2015 05:18
нова Конституция сме загубени!

Най- важният елемент в нея трябва да бъде горната камера, сенатът, избран по мажоритарен принцип. Този сенат ще се състои от най- достойните люде на нацията и ще упражнява контрол над съдебната, законодателната и изпълнителната власт. Това е разковничето и нищо друго.
цитирай
2. vencivvg - Сега накъде ?
10.12.2015 12:02
Нова конституция разбира се трябва. Но в момента как да се подгоди?
Протести до дупка, докато не се тръгне към нова конституция?
Имаме ли сили за това? Ами хайде да пробваме.
цитирай
3. appen13 - Какво значи "нова конституция", кога НЯМА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВА ????
10.12.2015 18:22
Какво значи "нова Конституция" в условията на евро-германска КОЛОНИАЛНА ОКУПАЦИЯ и управлението на наето от Берлин и Брюксел марионетно "правителство", рекрутирано от нео-нацистките германски фондации "Ханс Зайдел и "Конрад Аденауер" с колегиалната помощ на шорошкото "Отровно общество" ?
И с министри като Пръмова-Кунева, Бъчварова, психопата Москов и вече бившия министър Иванов, БИВШ адвокат ИЗКЛЮЧЕН скандално от адвокатската колегия за НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ, липса на ЮРИДИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ и уронване престижа на професията, откровено презиран от юридическата общоност !
А ВСС направо му се подиграваше на юридическата неграмотност, обслужването интересите на криминално-олигархичния кръг "Капитал" и демонстративно го бламираше за ВСИЧКО !!!
цитирай
4. zaw12929 - "Без борба няма победа!&q...
10.12.2015 18:44
"Без борба няма победа!" : Реформаторите не може да отстъпват- никакви отстъпки
цитирай
5. shveik5 - Кой?
10.12.2015 21:49
Кой ще я прави тая ми ти Нова конституция -Кой. Та нали пак същите говеда ще са в яхъра! Не велико, ами Конгениално събрание да е, пак ще духаме супата надеждно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542402
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031