Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2016 12:39 - Да опазим Пеевски?! От КОЙ?
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3261 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Да опазим Пеевски?! От КОЙ?

 

            Дойде и това време – държавата ще пази видния депутат от ДПС Дилян Пеевски и момчетата от НСО ще бдят да не го отстрелят и да настъпи загуба голяма за народонаселението. Медиите МУ тръпнат в напрежение и версиите за зловещите поръчители валят като пролетен дъжд, дори имаше елемент на геройство – той два дни отказвал каквато и да е охрана, но накрая склонил и се предал пред аргументите на специалните служби. И тръгна медийно-криминалната драма с опазването на Пеевски – създател и вдъхновител на модела КОЙ.

            Загледах се в излиянията на главния секретар на МВР и все по-дълбоко потъвах в енигмата със страховитата заплаха срещу депутата. И не можех да се отърва от пресния спомен за работата на  прокуратурата по обекта. Нали преди около година имаше обширен и обилен материал със сигнали от Протестна мрежа за дейностите на Пеевски. Внесоха го в прокуратурата и започна проверка. След половин година родната прокуратура излезе със заключение, че не е открито нищо нередно около ценния обект Пеевски, ама абсолютно нищо в сигнала не намериха хората на Цацаров срещу него – той стана поредният нашенски герой, който е чист като сълза и непорочен като млада девица. Също невинен като сълзица излезе и незабравимия херой Бареков.

След като е чист като момина сълза тогава какъв е мотивът сега да бъде заплашен с отстрел?

Нали дори в най-примитивните учебници по криминология пише, че при всяко престъпление най-важно е да се търси мотива. Да, но за никакъв мотив в случая не чухме от главния секретар Георги Костов. Човекът се гънеше и маеше какво да аргументира и подробно разказа за всичко, което заплашвало Пеевски, но не отрони и дума мотивите, защото според прокуратурата просто няма такива. И какво излиза – някакви зловещи поръчкови  убийци решили да пушнат Пеевски, но пък няма мотиви.

И още нещо. Също необяснимо. Аз не мога да разбера защо информация за охраната на един депутат дава главния секретар на МВР, а не началника на съответната служба – Национална служба за охрана. Там както са ги заредили скоро може цялата група на ДПС да се окаже ценна и обект за държавна охрана – Ахмед Доган от години го охраняват, Лютви Местан също е внимателно пазен от бившето УБО, а сега и на най-видния депутат от същата група е с пришита охрана. И Георги Костов така живописно описа всичко за охраната на Пеевски, че оставаше потенциалните извършители да си записват – навици, места, дори част от групата, която искала на убие друг виден представител на кристално чистите – Алексей Петров. Струва ми се, че това е против правилата в самата служба, но пък изневиделица се появи отнякъде самата министърка Румяна Бъчварова и обясни, че вече ще бъде така – който  охраняват съответните служби и началниците ще „разясняват” на народа защо и как ги пазят да не станат зян. Мога да се обзаложа, че първият и последен такъв случай ще бъде именно Пеевски, а Бъчварова да си говори каквото иска.

Заваляха и предположения и мъглата стана още по-гъста. Преди време нещо се чу за контрабанда на цигари в Турция, но пък Пеевски веднага реагира, че напуска „Булгартабак”, а уж само преди месец нямаше нищо общо с дружеството, пък и без това въобще на се занимавал с пласмента на продукцията. Подхвърлиха се отново мотиви около фалита, т.е. грабежа КТБ, но нали прокуратурата и там проверяваше и се оказа, че Пеевски нямал нищо общо, ма наистина нищо общо и с банката, и с Цветан Василев. В свое интервю скоро Василев твърдеше друго, но той засега е далеч … в Сърбия и волните изявления не означават нищо за родните разследващи органи.

Според прокуратурата няма никакви мотиви за заплахи срещу Делян Пеевски – той е чист като сълза  и кротко си гледа депутатските задължения. Тогава какво е това, което се случва около него?

За мен отговорът е просто един – идват нови артисти и е време прекалено осветеният Пеевски да бъде бавно и сигурно отстранен от голямата далавера. От алчност ли, от прекалени амбиции на менторите му ли, но той бе преекспониран и ще дойде момент, в който ще пречи, затова се и предприема подобен ход на силните в бизнеса и политиката. В цялата операция са включени и силите за сигурност и му е пришита охрана от НСО – за да бъде контролиран изкъсо, за да бъде наблюдаван и респектиран при нужда, простичко – да бъде държан под око. Идват новите играчи и ще трябва да им се отвори мегдан за спокойно навлизане в дебрите на голямата игра. В цялата операция ще играе, разбира се и прокуратурата, защото нищо не става в тази страна без нея, а бъдещето на Пеевски е осигурено, ако не направи глупостта прекалено много и силно да шава или да е  непослушен. Е, тогава може и да се чуе някой „заблуден” изстрел…




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - Пеевски върви по пътя на Кюлев и Павлов и
28.02.2016 06:28
трябва да очаква същата участ. Въпрос на време е...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540392
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031