Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2016 13:43 - Новото Изпълнително бюро на БСП - Гочиту Гергов и ко
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6918 Коментари: 3 Гласове:
10

Последна промяна: 26.05.2016 13:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

image

Новото Изпълнително бюро на БСП – Гочиту Гергов и ко

         Червените каски в Пловдив от седмица-две са се отдали на тихи празненства. След като лидерът им Гергов ги докара до пето място и едва 5 съветници на последните избори в града, то сега самият олигарх им подсказал на събиране в район „Север”: „Вече имате най-силната позиция в партията.” Другарката Корнелия Нинова изпълни мечтата на видния социалист, която той не можа да реализира нито при Станишка, нито при Миков и музиката трябва да свири туш – олигархът от с. Нивянин е член на Изпълнителното бюро на БСП и спокойно се е устремил да бъде „човекът в сянка” в червената партия. Няма да му е трудно като имаме предвид, че е съветски гражданин и почетен консул на Русия, а това в БСП е повече от актив.

          Другарката Нинова заложи в кампанията си на задкулистните действия и сериозните финикийски знаци на Гергов и успя да катурне Миков, а след това се отблагодари подобаващо. В крайна сметка са доволни и тя и Гочиту – двамата северозападни земляци овладяват партията – тя ще е лицето, а той ще я подпира с парите и руските си капии.

         Иначе кариерата на Гочиту Гергов е забележителна и безсрамно нагла – винаги е успявал с безпардонно нахалство да се нагоди, да се врътне според този, който управлява и да се пласира там, където има пари и власт. В началото на 90-те год. е скромен гледач на свине в с. Маноле, но успява с протекцията на синия областен управител да стане шеф на свинекомплекса в селото, който по това време е от най-големите в страната. Успява от Агенцията за чуждестранна помощ да получи повече от 25 млн. лв., които никога не връща и поема пътя на големите далавери и се нарежда в редицата на бързо забогателите нови червени барони. С близкото си приятелство с министърът на земеделието при Л. Беров Георги Танев успява да се добере до нови висоти и в свинегледането, и във фуражните бази в Пловдивско. Разбира се, и двете бизнес-начинания на Гочиту приключват безславно и той никога няма да върне парите на държавата, но идва златното време за големите далавери с времето на Иван Костов. Гочиту се врътва и става особено близък до новата власт – става спонсор на СДС в Пловдив, кълне се от сутрин до вечер във вярност на Костов, особено близък е на Емил Кюлев, Ветко Арабаджиев и вътрешния министър Богомил Бонев. Паметно ще остане интервюто му във в-к „Марица” през 1999 год., в което заявява „Цял Пловдив знае, че съм от СДС и подкрепям Иван Костов”. И рогът на изобилието се изсипва върху тежкия комунист: с измама регистрира РМД и придобива хотел „Санкт Петербург”, следва „Слънчев ден” в Хисаря, хотел „България” в Пловдив, комплекс „Пълдин”, придобива и базата на ЦК на БКП в „Златни пясъци”, следва ЦУМ в София, част от центъра на Варна, въобще Гочиту крачи с широки крачки в сините дебри на несметното забогатяване.

         С падането на СДС от власт олигархът от с. Нивянин се ориентира чевръсто към царските покои и вече сериозно е в антуража на новия президент Гоце Първанов, инсталиран там от приятеля си Кюлев. НДСВ ще стигнат до там, че  Милен Велчев да го лансира за кмет на Пловдив, но възмутени царисти осуетяват намерението на финансовия министър. С идването на власт на Станишка Гергов се развихря. На първо място се самопровъзгласява за „потомствен комунист”, но в съдружие със синия кмет-мафиот на Пловдив Иван Чомаков регистрира съвместно дружество „Пълдинтур инвест” и под формата на публично-частно партньорство и с подкрепата на депутатката Мара Мисса/Капон/ прави предложение на общината да придобие собствеността на Пловдивския международен панаир. С лека ръка и по предложение на Чомаков пловдивската община му харизва 18 къщи в Стария Пловдив и още около 300 дка общинска земя в регулация. Следват увеличения на капитала, пререгистрации и в крайна сметка община Пловдив остава без никаква собственост, с пръст в устата, а Румен Овчаров и Сергей Станишев подаряват/!!!/ Пловдивския панаир на Гочиту Гергов. За представител на държавата в панаира е изпратена заместник-министърката на икономиката Корнелия Нинова, а един от изпълнителните директори става приятелят Богомил Бонев. Империята на Гергов закръгля капиталите си и следват всенародни тържества.

         Паметно ще остане  честването на 50 годишния юбилей на Гочиту в хотел „Санкт Петербург”. На него се изсипва цялото правителство на тройната коалиция, начело със Станишка и Румен Петков, кмета на Пловдив Иван Чомаков със заместниците си, шефовете на полицията и прокуратурата, цялото ръководство на НДСВ и ДПС, дори Бойко Борисов е гост на тържеството. Но пирон е самият президент Гоце със семейството си. Първият танц е знаменателен: Юбилярът Гергов кани президентската съпруга Зорка, а Гоце нежно повежда към дансинга съпругата на олигарха Вили. Глас извива чалга иконата Ивана. В речта си Гочиту недвусмислено заявява: „Щастлив съм, че цялото ръководство на държавата ме почете!” И е прав.

         Междувременно Гочиту Гергов става шеф на масонската ложа „Слънце-Ориент” в Пловдив. И като погледнеш списъка ти се завива свят. В нея членуват всички шефове на пловдивската полиция и прокуратура, съдии/включително тогавашния шеф на Окръжния съд Сотир Цацаров/, кметове, бивши министри, депутати, областни управители, дори Слави Трифонов е удостоен с тази висока „чест”. Синовете на вдовицата или „братята” са чести гости на разгулните тържества, които им устройва владетелят Гергов. Злите езици в Пловдив твърдят, че там се назначават управленци, разместват картите в местната политика и всичко това е благословено от владиката Николай/Лудото Коле/, който закичи Гочиту със специален орден за принос в църковното дело „Св. Ерм”.

         Гергов прави опит да създаде и медийна империя. Купува телевизия „Евроком”, оборудва модерни студия в панаира, прави си вестник, сайт, назначава за медийни шефове Антон Баев и Л. Лазаров. Цялата галимация е впрегната да работи за БСП. Но изпратена да отразява мероприятие на партията, загива журналистката Мария Троева и шофьорът, който е и оператор. Всичко е покрито. Но и медийната империя залязва безславно – както каза един журналист: „Къде си видял свинар да управлява медии?!”. Една по една фалират всички гергови медии. Напоследък пък си напазарува две каки Лалка Златанова и Екатерина Костова и смело се впусна в … културата. Направи си „Дом на етносите” и щял да ръководи Пловдив към Европейска столица на културата през 2019 год. То и това заслужаваме.

         Нищо не притеснява ни най-малко червения властелин. Впуска се смело в политиката като оглавява БСП в областта и града. Не се кандидатира за депутат защото отдавна е станал руски гражданин, но пък пласира свои протежета навсякъде във властта. Все пак на последните избори се кандидатира за кмет на Пловдив и смело и гордо сведе БСП до миманса – едва се докопа да пето място и само 5 съветника от 51. Но наглостта и безочието му са толкова непомерни, че нищо не го спря. Заложи на др. Нинова и употреби всички позволени и непозволени номера да я направи шеф на БСП. Спретна събрания в панаира, подбираше „правилни” делегати за конгреса на червените хумвейбини, раздаваше обещания и пари, обещаваше благини и светли хоризонти на изстрадалите социалисти. Сега другарката Нинова му върна услугата като го възнагради с пост в Изпълнителното бюро на БСП. И компанията, която си е подбрала социалистката от с. Крушовица е същата като Гергов: доведеният брат на Станишев Юрий Асланов, царският министър К. Паскалев, контрабандистът на валута Кирил Добрев, жената на застреляния Манол Велев Весела Лечева, комсомолските мекерета Жаблянов, Симов, Йотова и за цвят вечния социалист Стефан Данаилов. Всички до един са от един бичим с Гочиту Гергов – тази партия просто е крайно време да изчезне. Иначе нищо добро не ни чака.

         Другарката Нинова се изтъпани и заяви, че членовете на ИБ няма да получават заплати, няма да ползват служебни автомобили, командировки, бензин и телефони и така БСП щяла да спести 200 000 лв., които отивали за „организационно укрепване на партията”. А напусналият БСП Гечо Паздерката от Кършияка каза по този повод: „Ама това е много безсрамно. За тези хора 200 000 лв. са джобни пари, а за Гергов са направо незабележими. Той ще си вземе партията и Нинова под наем и всичко ще приключи.”

         Всичко това го пиша другарки и другари, дами и господа, за да прогледнете като какви хора е събрала др. Нинова да ръководят тази партия и на фона Гочиту Гергов отново ще пробие и ще води към светли бъднини социалистите. Той е успявал винаги досега, нищо чудно да успее и този път. Просто, ако не го спрат, ако не го спрем, един прекрасен ден, в който социалистическата демокрация ще победи др. Гергов ще управлява държавата. Нито повече, нито по-малко. Това е положението, ние сме обречено племе, за съжаление.




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. apostapostoloff - БСП и бездруго отдавна агонизира, ама гореспоменатите
26.05.2016 15:48
серсеми окончателно ще я унищожат. Е, крайно време е, защото социализЪма действително е едно недосноче и в България вече няма никаква почва за него.

Ментаджията от (лъже)Галъп заяви, че за бесерастите вече щяли да гласуват само 10 % от избирателите. Борисов го поправи след няколко дни и официално заяви. че само 5- 6 % са готови да глсуват за тези главанаци.

При едно задължително гласуване, тия отрепки най- сетне ще бъдат заличени от политическата карта на България. А пък тези смотаняци Гочиту и Курнелия ще направят всичко възможно това да се случи.
цитирай
2. wasp - ...Българийо,за тебе те умряха...
26.05.2016 19:34
Първият милион на Гергов идва като по поръчка, твърдят запознати с житието му от онова време. В началото на 90-те Георги Гергов още се води директор, но свинекомплексът на практика е ликвидиран, животните са изклани и изядени или изнесени зад граница. Изведнъж от Гърция се получава съобщение, че идват четири кораба фураж за свинете. Пристигат корабите с фураж, платен от българската държава. Да, но свине вече няма. Гърците казват, той е платен и си е ваш. Само, че соцдържавата, която го е платила, вече я няма. При тази манна небесна за директора, той прави крачката и от държавен директор на несъществуващо предприятие се превръща в милионер, като продава за своя сметка фуража. Неофициално се твърди, че в джоба му са влезли около 10 милиона долара,ако някой се поразрови, може да разбере и точната сума – корабите носят товар, който е записан някъде по митниците, цените на фуража от периода също могат да се намерят. Стоката е конвертируема, тя се търси и реализацията й е елементарна.
цитирай
3. ozgojovan - Този персонаж е колкото социалист, ...
26.05.2016 21:35
Този персонаж е колкото социалист, толкова и гербер, и царист, и реформатор, и депесар, и всичко останало. Заради такива като него партии в българия няма. Има фамилии и династии, тропкащи от време на време някоя друга партийна еднодневка в нощното гърне на демокрацията (РБ е последното говно в гърнето), за да си останат вечно на власт.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9522734
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031