Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2016 13:45 - Реформаторска неграмотност в общинския съвет в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2348 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image
Циганският имам-реформатор Айри Мурат - надеждата на Радан Кунев в политиката.
image
Напълно неграмотният Айри Мурат като общински съветник-реформатор в Пловдив.

Реформаторска неграмотност в общинския съвет в Пловдив

            Ако някой от реформаторите, най-вече Радан Кънев, чуете да повтаря до втръснало, че „техните хора” били много подготвени, интелигентни и красиви тутакси му покажете това, за което ще разкажа, защото съм убеден, че ерозията на политическото започна и разцъфтя от неграмотност и простотия, ама доказана простотия. Най-тъжното е, че това се случва в Пловдив, избран за Европейска столица на културата – 2019 год.! Тъжно е, ама наистина много тъжно.

            Едно време в Общинския съвет в Пловдив, избран през 1991 год. имаше шестима професори, осем доценти, един куп архитекти, икономисти, учители. Сега има напълно неграмотен съветник, ама изцяло неграмотен. Реформатор. С една дума – качеството на местните политици в Пловдив е стигнало абсолютната нула, възможността да си напишеш името и да го прочетеш е достатъчно условие да си „бащица”. Гнусно ми е, просто лошия дъх се разнася повсеместно.

            На миналите местни избори реформаторите в Пловдив правят коалиция с изключения от Герб Здравко Димитров и го издигат за кмет. Подреждат обща листа. В Пловдив СДС, земеделците и хората на Корман Исмаилов ги няма никакви, нямат и общински съветник. Успяват да пласират съветници: ДСБ, ДБГ и хората на самия Здравко Димитров. В листата се мъдри името на Айри Мурат, за който никой няма представа що за птица е, но пък имал „сериозен бекграунд” в циганските махали на града, защото бил известен като мюсюлмански имам. На самите избори ДПС се срутва и с едва 339 гласа същия този Айри става общински съветник-реформатор и започва да решава съдбините на Пловдив. Почти година той си мълчи в ОбС, вдига ръка, както му кажат, не внася нито предложения, нито нищо. И изведнъж…

            По времето на матурите тази година се разбра, че новопоявилият се общински съветник-реформатор Айри Мурат е напълно неграмотен, да напълно неграмотен, т.е. не може да чете, не може и да пише на български. Някак си успял да добута до 12 клас на „циганския колеж” в Пловдив – СОУ „Найден Геров”, но трябвало да се явява на матури, а той просто си е неграмотен човека. Не се явява, но пък успява да се ожени за Зейнеп, на която не и трябва диплома. Тази година вече със самочувствието на общински съветник-реформатор Айри Мурат се престрашава и се явява на матурите, защото все пак му трябва диплома за средно образование. И бележи зашеметителния резултат по български език 2.63. Да, бива скъсан, защото „знае” български за две и шейсет и три. Късат го и не получава диплома, но пък циганската наглост граници няма, особено ако си реформатор на всичко отгоре. Пред журналисти Айри Мурат гордо заявява: „Наесен съм на поправка и след това не съм решил какво да уча – дали обществени науки в ПУ или ветеринарна медицина в Стара Загора.” А така, реформаторът не може да пише и чете, но пък ще щурмува високите постижения на науката в университетите и нищо чудно да стане я „общественик”, я „ветеринарен доктор”.  Пак да повторя общинския съветник Айри Мурат бе скъсан по български език и литература на матурата с 2.63, но решава въпросите с управлението на град Пловдив, води се в комисии на ОбС и ще става ветеринарен доктор!?

            Сега някой да ми каже нещо за „качеството” на реформаторите?! Бях поразен и поразпитах някои от лидерите в циганските махали в Пловдив. Един от бившите лидери на ДПС в Столипиново бе категоричен: „ А Айри си го знаем от доста време. Нещо се хвана да става имам, събираше братята в разни текета, нещо им говори, мюсюлмански радикал се пише, но ние си го знаем, че той на български нито може да чете, нито да пише, напълно неграмотен е. Залепи се за реформаторите, писаха го в листата и стана съветник, прост човек, какво да ти говоря… Дал е някой лев – написали са го в листата…” Да, ама този „прост човек” трябва да чете общински документи, да ги анализира, да ги обсъжда, да ги оценява и накрая да гласува, а от тях зависят съдбините на хиляди хора. Просто ми е невероятно какво се случва! И съм вече напълно убеден, че трябва да има образователен ценз за управниците ни, че дори и за избирателите. Това, което се случва не е нормално. Не може за обикновен шофьор да се искат един куп документи, а за съветник или депутат да не трябва нищо, освен писане в листата и трите имена по паспорт!? Просто не е нормално това в държавата.

            Сега пловдивския Айри чака есенните матури и се надява да му се отвори парашута я с късмет, а с преписване да избута заветната тройка по български, да се сдобие след дълги години с диплома за завършено средно образование и да атакува високите науки в университетите. А там матури няма, с повечко пари Айри ще стане доктор, ще лекува и ще щурмува отново политиката с реформаторите – парламентът е пред него.

            То не, че му трябва диплома за висше да стане депутат, реформаторите ще си затворят очите за тези 2.63 по български, важно е да бъдат налети малко финикийски знаци в партийната каса,  а дали ще са от неграмотен човек няма никакво значение. Това е положението с имама Айри Мурат  -  реформира Пловдив по една особена политическа тангента. На неграмотността.




Гласувай:
4


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Когато на говедото внушат,
19.06.2016 15:08
че е човек,
то се превръща в истинско говедо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542166
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031