Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2016 16:44 - Кунето Пръмова събра 12 000 даскали да ги излъже...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6716 Коментари: 4 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Кунето Пръмова събра 12 000 даскали да ги излъже…

 

            Ех, Бойко, Бойко! Така е като не ме четеш внимателно. Поне десет пъти съм писал, че ще попаднеш в кунките на Кунето Пръмова и свят ще ти се завие, ама ти не, та не. На ти сега.

            Завчера пъплят очукани автобуси от цялата страна. Мястото на спявката е София, зала „Арена Армеец”. В автобусите са даскали, стиснали в ръката си сандвичи от последната мизерна заплата, но са се устремили към обявения от министърката им „Национален учителски събор”. Ще се разходят до столицата, ще видят свят, ще окосъзрят  и чуят самата Меглена Пръмова. Тя е чула, че някога се правели национални учителски събори, но тогава са били организирани от Учителската осигурителна каса и са били нещо като огромни съсловни събирания, на които са се дискутирали въпроси свързани със социалните  права на даскалите, за профсъюзните им деятелности, но сега… Пълнят даскалите залата, тук-там се развяват знамена и транспаранти в прослава на пръмовата снаха и тя се възправя на трибуната. След традиционните за нея заучени брюкселски фрази, следва голямата баданарка като в добрите стари времена: „Ще увеличим заплатите с 10, не с 15%, ще изплащаме вече 10.5 заплати при пенсиониране, ще…, ще…”. Даскалите тръпнат и ръкоплясканията ще срутят покрива на залата. Кунето триумфира победоносно.

            Днес обаче се оказа, че филмът, който даскалите от цялата страна гледаха под режисурата на Кунето не е шведски, а съветски. Премиерът Борисов прочел излиянията пръмови и вика: „Държавата пари няма за обещаното увеличение на учителските заплати. Всички министри си пожелават двойно и тройно увеличение на заплатите на своите, но с мен и с финансовия министър Владислав Горанов разговори за повече средства за учителски заплати никой не е водил. Кунева може да си има резерви в министерството. Ако няма – да не обещава нищо. Това са 250 милиона лева годишно. Никой не я е карал да обещава напразно.”

            Айдееее, Кунето пак настъпи мотиката не където трябва! Откакто е в Министерски съвет не е свършила работа за пет пари – провали се с анти-корупционния закон, после и с Реформаторския блок, самопредложи се и за просветен министър и … пак. В стила и на фамилията, и в собствения си нахален и нагъл тертип. Така тя изкара целия си живот в кулоарите на властта от времето на Петър Младенов, та и досега. За тази жена срам няма, свян няма, но винаги има богато възнаградено местенце при всички власти.

            „Ще увеличим заплатите, ще увеличим обезщетенията…” – вие като линейка Кунето.  Кое е следващото министерство, което ще приюти Кунето Пръмова е най-логичния и смислен въпрос на властта. Тя на сухо никога няма да остане, но в крайна сметка и даскалите това заслужават – Кунето Пръмова!




Гласувай:
13


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Това наистина е върхът на
20.06.2016 19:38
наглостта, безочието и безобразието!
цитирай
2. danailvdimitrov - "от времето на Петър Младенов,"
20.06.2016 22:01
не беше ли тя в екипа на Т.Живков който създаваше положителен имидж след "Възродителния процес"? А после в екипа на А.Луканов? Мисля че не бъркам вси пак...

Жената е много заслужила през всички времена и епохи. Тя е вечната Амбър на българската политика- не случайно получи високия масонски орден на "Малтийския кръст"
цитирай
3. alexiev123 - Не бързайте толкова.
20.06.2016 22:17
Всичко това се оказа поредната медийна интрига. Кунева е послушен чиновник и би било доста странно да го направи. Борисов не е чел нищо, а го питаха журналисти и той каза, че го чува от тях. Ето какво е казала Пръмова и веднага е изопачено: http://www.mon/?go=news&p=detail&newsId=1900
цитирай
4. planinitenabulgaria - Заради усвояването на европарите за образованието
21.06.2016 08:43
махнаха с ювелирен жемчужин професор Танев, с когото Пръмовата не може да се мери по интелект, а като усвоител на пари. Тя е войник на задкулисието и е имала приказ да унижи правителството...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9544215
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031