Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2016 14:10 - Спиртът и националната сигурност на Русия
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 2503 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Спиртът и националната сигурност на Русия

            В деня, когато терорист застреля руския посланик в Турция от Русия долетя новина, на която май руснаците обърнаха особено внимание, защото случаят директно удря по тамошната национална сигурност и властите обявиха извънредно положение в град Иркутск, защото там в тъмните сибирски предели най-малко 55 души предодоха Богу дух от фалшив алкохол. Това не си го измислям аз, а го предаде Нюз Ру, да съм пунктуално точен.

            Е, това го могат само руснаците, признавам им го.

            Да не помислите, че те са умрели от прекалено пиене на водка? Не, отишли са си от юнашко пиене на настойка от глог, която се казва „Бояришник”/Глог/ и е предназначена за вана при къпане в баня, нещо като тоалетен лосион. Общо пострадали 57 души само в един ден, но 7 от тях по чудо се спасили, а според окръжния лекар, защото употребили с глоговата настойка и картофи, даже някои намерили и някакво безалкохолно. Останалите пренебрегнали тази подробност и си пиели бояришника чист та се преселили в Божиите селения.

            И това чудо се случи в необятните руски предели и май там никой не се учуди! НТВ съобщи, че 33-ма са починали веднага след употребата на настойката, а от останалите 17 след настаняването им в болница двама се събудили за кратко и преди да си отидат дали показания пред следователите, а други двама били открити в … колекторите на топлофикацията?!

            А масовото натравяне станало/забележете!/ в жилищния микрорайон Ново-Ленино на Иркутск. Хем нов, хем Ленински! Жените и мъжете, които постъпили в болницата като един декламирали, че пили от глоговия концентрат, въпреки че на етикета му пишело с големи букви да не се пие. В „питието” имало освен етанол/класическия спирт/ и доста метанол/жива отрова/ и … антифриз. Просто съветска иновация.

            Шефът на местното управление на МВР Герман Братчиков съобщил, че освен глоговата тинктура е открит незаконен алкохол със същата химическа формула и в бутилки с етикети на водката „Царская охота” и „Финландия”. Конфискували повече от 2 000 бутилки от адската скоросмъртница. Вследствие на всичко това в Иркутск е обявено извънредно положение със забрана за продажба на всякакви течности, дори с минимално съдържание на алкохол. Само преди месец такава забрана и извънредно положение бе обявено в съседния град Саянск, но тогава скандалът бил покрит, заради по-малкия брой жертви.

            Според Нюз Ру глоговата настойка си е много популярна като заместител на алкохола заради по-ниската цена, а в Русия се пие много и всичко. Според „Новая газета” през 2014 год. спиртни настойки и антисептични питиета са погубили 45 000 души! Само за година. Ами за какво им са войни на руснаците, те и без тях губят повече жива сила от отровен алкохол… Но въпреки строгите мерки никой на тази земя не е в състояние да възпре руснаците от страстта им към алкохола и понеже легалния и неотровен алкохол е скъп те измислят все нови и нови врътки. През октомври в гр. Калуга избухна огромен скандал, защото в центъра на града се появил апарат, от който можеш да си купиш глогов концентрат. Само срещу 20 рубли/0.30 евро/ по всяко време на денонощието си купуваш  пластмасово шишенце от 100 милилитра тоалетен концентрат с глог и някакъв алкохол. Около апарата мигом се оформила постоянна опашка, която денонощно била мъртво пияна и се стигнало до обществени брожения. След Калуга конфискували алкохолен апарат и в гр. Чита, на който имало подробно информационно табло за клиентите. Модата на алкохолните апарати така се разрастна, че в края на октомври депутатът от Думата Николай Говорин предложи закон за забраната на автоматите за спиртни напитки, включително и с настойки от глог или лосиони. Към това предложение добави и принудително лечение на алкохолици със съдебно решение. За капак премиерът Дмитрий Медведев в официално изявление коментира трагедията в Иркутск и я окачестви като „огромен проблем”, а търговията с „всякакъв вид спиртосъдържаща продукция” като опасна за … националната сигурност.

             И е много прав човека. За Русия не са опасни никакви чеченци, сирийци, талибани, украинци, американци или европейци – истинската опасност за тази страна е в безобидния спирт, който коси наред широката руска душа – къде некачествен, къде под формата на лосиони, одеколони или препарати за баня. Оказва се, че замирише ли му на спирт на руснака по дяволите отива всякаква национална сигурност. И затова не вярвам, че руски хакери са се месили в кампанията на Тръмп. Че откъде да намериш толкова трезви хора в Русия да се занимават с тази специфична дейност, в която на всичко отгоре трябва и да си трезвен. Това е абсурдно откъдето и да го погледнеш…

            Имах приятел от с. Говедарци, който доста години изкара в Далечния Сибир. Завърна се оформен по руски образец алкохолик, но в мигове на просветление казваше: „Там видях такива чудесии, които не мога даже да разкажа, но в един миг всичко потъваше в изпаренията на водката. После продължаваш и така… Дори Марианската падина е по-добре изследвана от пияния руснак.” След година-две замина пак за Сибир, защото не можел тук да си пие на воля. Само след половин година долетя вестта, че го намерили замръзнал на два метра от квартирата. В ръката си стискал бутилка водка, а в джоба му имало още една. Това беше отдавна. Комунизмът падна, но любовта на руснака към алкохола никой не е в състояние да пребори… Какви хакери, каква национална сигурност, кви пет лева? Нали има водка и настойки от глог и лосиони.

 




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. asthfghl - ...
20.12.2016 14:17
С водочкой - вперед! Весь мир покорим! :-)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542318
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031