Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2017 01:07 - Тъжният филм на реформаторите в Пловдив
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 6172 Коментари: 5 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Тъжният филм на реформаторите в Пловдив

            От години не са ми се обаждали толкова хора, колкото в петък. И всичките стари, изстрадали седесари с едничката молба да отида на „презентацията” в Пловдив на Реформаторския блок и да ги попитам каква е огромната причина за водач в града да бъде вписан Николай Ненчев.

            И понеже и на мен не ми е безразлична съдбата на остатъчното дясно – отидох. Не предполагах, че шоуто ще надхвърли представите ми за нормалност в политиката, най-паче – дясната. Оказа се, че „презентацията” е за сключване на споразумение с регионалната партия „Кауза Пловдив” с лидер Георги Тютюков. Тези персони в Пловдив са по-известни като Бидоните, а още преди това с купуването на гласове, далавери в предизборните кампании и разни такива волности все за изборите. Както и да е… Лидерът на СДС Божидар Лукарски определи Георги Тютюков като „Знаково лице за дясното не само в Пловдив, но и в страната”. При този словесен бисер тъмносиния Гечо зад мен реагира: „Ебати Знака!?? …”

            И подписаха реформаторите и „казуистите” споразумението, но това бе само прелюдията към филма.  Автентичната десница била само и единствено реформаторска каза Лукарски и „цялата автентична десница” вече била обединена, при това след огромните усилия на него самия, Петър Москов,  Найден Зеленогорски и Георги Тютюков. Залата тръпнеше в очакване, имаше ръкопляскания и въздишки.

            И ми дойде времето да си задам въпроса. Драги читателю, попитах буквално следното: „Бихте ли ми посочили поне една, поне една сериозна, реформаторска причина водач на вашата листа в Пловдив да е Николай Ненчев – човек по никакъв начин несвързан с Пловдив?” И ми отговориха, драги читатели, Петър Москов и Найден Зеленогорски. За да съм коректен към вас ще цитирам отговорите им изцяло. Да, изцяло, пък вие си направете сметката като какви хора играят на терена нападатели на реформаторите. Петър Москов: „Да кажем ясно, подредбата на листите ще стане ясна в следващите дни, защото съюзниците на РБ споделят една обща ценност, защото споделяме ценностите си и когато се обединим и в дългосрочен план споделяме обща ценност – реформаторска. И тя е, че сме обединени запазвайки различията и спецификите си, не като в Северна Корея и ще е решението ни общо. Ще стоим заедно и единно зад водачите на листи обединени… Ще са резултат от една обща ценност – реформаторска. Всеки има специфики, всичко ще е валидно и всеки персонален разговор е излишен. Надявам се, че отговарям ясно и конкретно.”/Отговорът му е буквален, до запетайка./. Така „ясно и конкретно”, драги седесари, ми отговори Петър Москов, пък вие го четете и разбирайте, както искате. Е, като го попитаха не е ли по-логично Ненчев да води листата в селския район на Пловдив Петър Москов разясни: „Моля, да затворим темата – София, Пловдив, Варна – знакови градове, там листите ще бъдат водени от знакови лица, национално разпознаваеми – знаков град като Пловдив  ще има за водач национално разпознаваемо лице, личност. Той ще обединява сините хора в града.” От немай къде Найден Зеленогроски промълви, че: „Уважавам много Димитър Шишков/досегашен депутат от РБ, пловдивчанин,  известен уролог със световна известност/, но ще търсим разнообразие и няма място за обиди.” Опитаха се колеги да зададат въпроси в този стил, но сякаш удариха на здрав камък. Опитах се да повторя и аз въпроса си, но се оказа, че за реформаторите имало ограничение във времето и те страшно бързали, защото … били подготвили скромен коктейл.

            Филмът бе просто късометражен. Реформаторски. С тежък привкус на манкиране и обещанието на Петър Москов, че „реформаторите ще имат повече от един депутат от Пловдив.” Бе напълно в стила на бравурното подписване на поредната мини-коалиция, с която ще поведат масите към гръмовна победа. От първия ред гледаха с обожание досегашният депутат и председател на СДС в града Никола Хаджийски, който веднага след края на мандата изприпка да се регистрира в Бюрото по труда като безработен и кмета на Карлово Емил Кабаиванов. Гечо ми подхвърли, че от доста време викали на синята организация в града „СДС – Куртово Конаре”, /от това село бил председателят им Хаджийски/, а друг пък подхвърли, че Кабаиванов още дължал на синята ветеранка Тони Симидчиева 3 000 лв. за поредното псевдо-ишмедеме в нейния ресторант. И така хората всъщност вече изпаднаха да коментират пресните клюки от остатъчното дясно в Пловдив, отколкото да се вълнуват от предстоящите коалиционни баталии на реформаторите. А бяха времена, когато Пловдив бе „Синята столица на България” и тогава никой не можеше и да си помисли, че някой друг ще определя водачите на листи в града и областта, а тези сега възприемат двата избирателни района като писта за личните си амбиции. Някъде невъзвратимо се загуби славата на Пловдив като озарен антикомунистически град, някой или някои ни превърнаха в дълбока, тъжна и безсилна организация. След „презентацията” на реформаторите на пловдивски терен се огледах и видях отчаяни, огорчени, резигнирани хора, но още носещи славата на „Синият Пловдив”. И някак си величаво, но изкуствено прозвучаха последните думи на Петър Москов след като ми отнеха думата: „След филма „Империята отвръща на удара” има и втора серия „Завръщането на джадаите”. Да, но няма актьори за втора серия, да не говорим, че и режисьор отдавна няма…




Гласувай:
12


Вълнообразно


1. chavdar01 - КАКТО Е ТРЪГНАЛО И "ФИЛМ" НЯМА ДА ИМА!
18.02.2017 03:06
НАПРАВИХА ОТ КРАСИВИЯТ ПЛОВДИВ ДЪЛБОКА ПРОВИНЦИЯ!
цитирай
2. apostapostoloff - Когато пред поредица от нули се
18.02.2017 05:53
постави една единствена единица, нещата стават страховити. Ама единица йок...
цитирай
3. olivie - Мдааа, в Пловдив става интересно
18.02.2017 12:24
Борисов, Шивиков, ненчев.... и фък, фък, фък от пролетариите... Вашта мама серия 2
цитирай
4. theeconomist - Да ви е честит и
18.02.2017 13:29
Глас народен - вече сте Реформаторски Хиподил! :-))
цитирай
5. zaw12929 - Не бъдете черногледи! Амин!
18.02.2017 13:57
Не бъдете черногледи! Амин!
цитирай
6. felixedmundovich - МАЛКО СПОМЕНИ...
18.02.2017 18:35
Ице, я го дай малко по -спокойно...Ти ,когато стана депутат,листите на цяла България ги редеше Петко Симеонов. Е, верно ,промъкнаха се някои тарикати, но след одобрение от когото трябва-нали бяхме с ДС, послушните във ВНС получиха награди ,другите ги шутираха...та така вече 27 години-нищо ново под слънцето. Айде успокой се!
цитирай
7. krumbelosvet - Няма ли кумова срама (морал), нищо няма.
19.02.2017 09:53
През 1990г видях край НДК младия Петър Москов. Той държеше на каишка едра немска овчарка, и аз го попитах, с добро чувство, с какво я храни (беше след "гладната Луканова зима"). Бъдещият жрец на Хипократ отговори "С комунисти на фурна". Пред двете ми дъщери - на 12 и на 13,5 години. Това е то, коренът на "дясното", всъщност бясното. От такъв корен - такива плодове.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542195
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031