Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.02.2017 11:05 - Нова република тръгна от Пловдив с антикомунизъм и срещу Гергов
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5090 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 26.02.2017 11:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

image


Нова република тръгна от Пловдив с антикомунизъм и срещу Гергов

            Рядко, много рядко съм благосклонен към политическите играчи на терена, но този път няма как да не кажа добри думи за Нова република. Най-малкото чух и видях реални решения на проблемите, които ме терзаят на първо място те артикулираха няколко пъти основният обществен маркер – антикомунизма и на второ място посочиха основният проблем на Пловдив – кражбата от Герги Гергов на Пловдивския международен панаир от града. Както се изрази водещият на церемонията Трайчо Трайков „Опитах се чрез съда на върна панаира на пловдивчани, но съдебната система се изплю върху лицето на обществото. Това е най-големият грабеж и ние няма да се откажем от тази битка!”.

            И водачката на листите на Нова република за Пловдив и областта Дани Каназирева, и  Методи Андреев/водач в Ловеч и Разград/, и Мартин Димитров, и Атанас Атанасов, и Петър Славов бяха силно мотивирани от един антикомунистически дух, който галеше ушите на препълнилите залата в пловдивския Дом на културата „Борис Христов”. Методи Андреев: „Там където има корупция задължително вее вятърът на Москва и Русия. Как е възможно под номер две в листите на Герб да е Георги Марков – агент на ДС с два псевдонима „Николай” и „Стефан”, който като конституционен съдия гласува срещу лустрацията! За какво говорим тогава? За какво? И след 27 години не можем да се отървем от слугите на комунизма, нещо повече – гарантираме им места в бъдещия парламент!?”. Почти всички водачи на листите на Нова република се представиха с няколко изречения и бяха максимално точни, логични и оптимисти, доколкото им позволява ситуацията, а в Пловдив се бяха събрали все хора, обръгнали в битките с комунизма през годините и направили Пловдив символ на победите.

 

            Видях много от старите си познати от митингите на СДС, приятели, с които градихме синята организация, повечето от тях разочаровани и унили, но не загубили своя хъс за битка, независимо от предателства и лъжи. Христоско Смъркалев от Стамболийски се изрази така: „Ама как е възможно общински съветник от Герб да оттегли точката срещу Гергов и приватизацията на Пловдивския панаир, защото „идвала предизборна кампания, а той  бил в листите и трябвало да се уважават съветниците от БСП. Ама това е гавра, пълна гавра с Пловдив и пловдивчани. Защо ни бе тази борба срещу комунистите и олигарсите, защо протестирахме, защо правехме шествия до панаира – сега един бивш кмет да се подиграва на всички най-нагло и безочливо?! Ако продължават тези подигравки с нас ще се стигне до разправа, да знаеш!”. И много такива думи на гняв и непоносимост чух, много горчивина и резигнираност. В крайна сметка десните хора в страната не заслужават такава съдба. След официалната церемония тя се превърна в един голям, бушуващ кошер на недоволството и непоносимостта. Корнели Савов: „Защо протестирахме по времето на Орешарски, защо осъдих полицаите, които ме биха и арестуваха пред Парламента? Всички полицаи без изключение вътрешната министърка Румяна Бъчварова ги издигна на нови, по – високи длъжности в МВР!”. Гиньо Матев/зам. кмет на Стамболийски/: „Ама как е възможно ДОСТ да са дясна партия?! Че омразният ни областен управител и олигарх Венцислав Каймаканов нали им е водач на листите в Пловдив, а ние искахме да го изхвърлим от областната управа. Ами Лютви Местан – агент „Павел”, че той ли е антикомунист?! Това е огромна подмяна и подигравка с нас!”.

         Ей такива неща си говореха сините хора на откриването на кампанията на Нова република. Може би тук е мястото да кажем няколко думи за водачката на листата в Пловдив и областта – Дани Каназирева. Тази дама започна като общински съветник в групата на Герб, след това се отдели или беше прогонена и почти всички наблюдатели и предвиждаха крах в местната политика, но тя създаде регионалната партия „Съюз за Пловдив” и смело атакува местния парламент. Създаде добър екип около нея/Владимир Кисьов, Ивана Папазова, Парасков, Вихра Ерамян/, не се уплашиха да влизат в битки и да говорят от позицията на собствените си убеждения, тя и екипът и отговориха на много обвинения, преживяха много мръсотия и клюки, но „Съюз за Пловдив” стана фактор в местната политика – не можем да го отречем. Два пъти Дани Каназирева и партията и са трети на местните избори в града като отвяха съвсем категорично БСП и Георги Гергов и смело защитаваха своите каузи в местната политика. Това им създаде определено положителен имидж, защото например Реформаторския блок и Здравко Димитров на последните избори съвсем открито копираха идеите на „Съюз за Пловдив”, а самата Каназирева написа в личната си страница: „Има два пътя – десен и грешен.” На откриването на кампанията на коалицията тя заяви: „Важно е националната кампания да започне от Пловдив - най-десния и демократичен град в България. Нека оттук започне битката за изграждане на истинско демократично общество. Нещата уж се променят, а са все едни и същи. България може да е силна и богата, само когато успяват най-добрите. Проблемът е, че политиците напълно скъсаха връзка с хората. Пловдив и Пловдивски регион изпращат 22-ма народни представители - някои от тях нямат никаква връзка с нашия регион, а други се отчитат само пред своите партийни шефове. Използват града ни като резервоар за гласове. Така наречения Реформаторски блок изпрати бившия си военен министър Николай Ненчев от Ямбол, а в областта ни изпратиха Лукарски от Перник – подигравка с града ни.  Това, което аз мога да ви обещая е смелост, уважение и диалог.”

             Препълнената зала избухна в аплодисменти, хората сякаш бяха зажадняли за открито слово, без предварителни съгласувания, с местен протекционизъм и хъс за битка… Разбира се, от птичи поглед може да се види, че борбата на коалицията ще е трудна, защото нямат структури по места, най-грубо липсва им чисто изборната администрация, без която не може да се мине на парламентарни избори, открито и без алтернативи се нуждаят от силни местни авторитети, от гласовете на отчаяните, ядосани и даже примирени десни избиратели, обръгнали от предателства и неистини.

            Иначе в пълната зала като мехлем ми прозвучаха думите на Вили Лилков/водач във Видин/: „Не е вярно, че антикомунизмът е мъртъв. Той е жив и ще е жив докато в страната има поне един човек, който да твърди, че при Тато бе по-добре”.




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. mao13 - Ха-ха-ха-ха...
26.02.2017 11:41
Провинциалната идиотия на евро-унтерменшите населяващи евро-сметището за радиоактивни и индустриални боклуци Пловдив, разсмива и забавлява.
Антикомунизмът на маргинална групичка от аутсайдери "Нова република" вероятно сериозно ще притесни автентичните комунисти в Щатите начело с Бърни Сандерс и Хилари Клинтън, и със сигурност ще предизвика сериозни вълнения в комунистическия финансов център , собственост на Дьорд Шорош - "Отворено общество".
цитирай
2. bojinkata - Методи Андреев- антикомунист?
26.02.2017 17:01
Методи Андреев- антикомунист?
цитирай
3. theeconomist - Рисю, Ристю, колкото повече шляпате за антикомунизъм - толкова повече затъвате и
26.02.2017 19:05
спомагате за обединението на БСП.
Вие и 1 % няма да съберете, щото вместо икономиката чепкате историята.
цитирай
4. vencivaleri1951 - Абе какви антикомунисти
26.02.2017 21:30
Цялата Ви "пролетарска" злобица е против Гергов. И защо-той да не е комунист? И седесар се писа, и гербер...сега пак е вляво...
Ако можеше баща му да стане, или моят щяхте да се насерете и още не избърсани щяхте да фукнете по Бунарджика китки да носите на Альошката
цитирай
5. schumpov - Децата на деветосептемврийските ...
26.02.2017 23:36
Децата на деветосептемврийските убийци отново плашат с бащите си. Разделителната линия в България не е ляво - дясно, разделът е комунисти - антикомунисти.
цитирай
6. krumbelosvet - Чапаров, не се ли умори да лъжеш?
26.03.2019 16:24
Убийците от 1923-44г. оти забранвяш? ВАШИТЕ убийци предизвикаха наказанията след 9-ти.
цитирай
7. karamelita - Те тези от ГЕРБ всичките бяха ком...
26.03.2019 22:40
Те тези от ГЕРБ всичките бяха комунисти,после се пребоядисваха на какви ли не,заради кариеризъм и да докопат кокала.Когато го докопаха,че оказаха,че всъщност не са нищо друго освен Бай Ганьовци,хванали келепира...Четох някъде,че Бойко Борисов бил натоварен да създаде Герб от Тодор Живков,още при падането му се планирал...Той изкара една хубава школа по далавери при комунистите на служба там...сега вече плува в свои води и взе да мъти водата на комунистите,неговите създатели,с желание да ги надмине по грабеж и корупция...Всички тия са за вън и дано се оформи някакво друго движение,което да събере тези измъчени от Мафията хора тук,че да се спаси България...иначе отиваме да се затриваме!Дано се яват умни и интелигентни хора да поведат този народ,който масово е недоволен и е зле!Трябва да има някакво спасение от злото...Бог да помага.Младите трябва да се преборят,защото тяхното бъдеще се затрива и им се тръскат милиарди заеми на гърба...всичко поскъпва,направо трудно се оцелява от повечето българи.Трябва да се сложи край на грабежа!Не става дума за Русия ами да се пречистят боклуците,които разоряват страната.Ние сами трябва да се оправим и да съблюдаваме българските интереси,не да сме колония на други държави. Никой не ни мисли доброто,дори не се интересуват от нас.Машите от властта се мазнят,за да теглят заеми от Германия,но Тръмп май не ги долюбва никак...Цветанов бил маша на Клинтън- роботът жена!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542410
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031