Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2017 19:00 - Жените на Станишев - винаги с дъх на пари. Държавни.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3112 Коментари: 3 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 Жените на Станишев – винаги с дъх на пари. Държавни.

            Ако има някой много тъжен за нерадостната съдба на Георги Гергов последните седмици, то това е новоназначената хасковска депутатка Елена Йончева. И Моника Станишева.  Двечките се възползваха максимално от възхода на пловдивския олигарх след подаръците, които той получи от община Пловдив и държавата. И в които участваше като фронтмен възлюбения им Сергей Дмитриевич Станишев.

            И понеже е по-скорошно да започнем с Елена Йончева – бивша интимна изгора на Сергей Станишев и мега популярна репортажна журналистка, известна с материалите си, предимно от арабските страни, наричани от националния ефир с клишето „горещи точки”. Пускайки сълза в знак на съпричастност към др. Йончева се разтърсих из архивите си. Не можах, за съжаление, да открия копия от факсимилета от времето на заниманията ми с делата на Панаира и Георги Гергов, но все пак да спомена по спомени няколко факта. Например дали др. Йончева е взимала няколко стотин хиляди лева от фирма „СъниДейКо”? Получавала ли е също шестцифрени суми от ЦУМ с подписа на Гергов? Същата история и горе-долу същите суми/с шест цифри/ тя получава и от Пловдивски панаир, също с подписа на Гергов, когато започва шеметната му кариера в ръководството на БСП. Това са все пари за „спонсорски заставки” на нейните филми, които са и предоставени от Българската национална телевизия. Тоест са от нас, данъкоплатците.

            Др. Йончева изглежда е много убедена в чистата си непорочност щом реши да съди премиера, но сякаш е позабравила нещо от бурната си биография, защото той говори за плащане през централа, а тя ни в клин, ни в ръкав декларира, че не е взимала пари от държавни дружества. Опровергава нещо, което към онзи момент  никой не е твърдял?! Да, ама понеже съм доста скрупульозен понякога си направих труда да попроверя и се оказаха интересни нещата около „спонсорските заставки” на др. Елена Йончева. Например, когато е богато възнаградена от Пловдивския панаир все още собствеността в него е 49% държавна, а възлюбения и Станишев е премиер, а Корнелия Нинова е заместник-министър и шеф на Борда на директорите на същото дружество. Да се отваряте защо точно сега хасковската депутатка така горещо защитава настоящата червена лидерка от с. Крушоица? Та все пак – Колко пари ви преведе, др. Йончева, Георги Гергов от негови фирми, когато възлюбеният ви Сергей управляваше държавата и БСП?! По същото време за кратко гръмна и скандал, че за „рекламни заставки” др. Йончева е получила пари и от електроразпределителното предприятие Е-ОН, но бързо някак си се спихна, както често става в китната ни родина. Интересни са и съдружията на „видната и безумно смела” журналистка. Като например това в офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид”, регистрирана на Виржинските острови, с която тя  е съдружник във фирмата „Офроуд” ООД чрез собствената и фирма „Авторска телевизия”ЕООД. Много, ама много ми е интересно кой  е реалният собственик на офшорната компания „Далий Трейдинг Лимитид”? Дали пък др. Йончева няма да се съпикяса и на делото да отговори на този така тайнствен въпрос?

            И се ровя из социалните мрежи дано открия още нещичко за подвизите на Елена Йончева… Удивен попадам на словоизлияние  от бившия и любим, с който тя бе във фактическо съжителство. Да, за видния председател на европейските социалисти става дума. Ето какво написа др. Сергей Дмитриевич: „Елена Йончева е доказан професионалист, чиито филми от най-горещите и опасни точки на света, често са правени само благодарение на нейния ентусиазъм и отдаденост на журналистиката /проливам първата сълза!/ и със скромен, понякога дори крайно недостатъчен бюджет/сълзите ми започват да напират неудържимо!/.  По време на моя мандат българското правителство не е отпускало средства за филми на Йончева/ама фирми с държавно участие – да!/. Единствената връзка е, че филмите на Елена са отразявали региони и страни, където не само българската, но и световната сигурност е била застрашена/че как иначе. Вие, комунистите, винаги спасявате света!/.  Винаги съм бил противник на това да се използват лични нападки, да се въвличат близки и семейства в политическите битки. Това често се прави, просто за да се отклони вниманието от същественото в кампанията/Разбира се, няма как./”. Коментарът, както казват, е излишен.

            Ако се върнем назад във времето и погледнем в семейния двор на др. Станишев пак ще открием финансови далавери. Спомняте ли си скандала „Хохегер”, когато над 1.5 млн. евро потънаха в дълбоките джобове на Моника Янова, крипто Йосифова и настояща Станишева и австрийския лобист Петер Хохегер. Случаят бе известен още от 2009 год., но гръмна оглушително през 2011 год. Тогава стана известно, че през 2006 год. фирмата на същата „финансова акула” Моника е получила 500 000 евро от „Пловдивския панаир”, когато тя е още Йосифова, а Станишев е другар в живота с Елена Йончева. Освен да е тъкал и на двата стана, но при всички случаи Гергов и панаира се явяват могъщ спонсор на жените  Станишеви. Да се чуди човек защо самият олигарх не се сроди със Сергей , например да му бе станал кум или там нещо като душеприказчик. Ако само бегло погледнем фактите ще се убедите в могъщото финансово рамо, което Гергов дава на Станишев. На 1 юли 2006 год. стартира далаверата с придобиването на Пловдивския панаир като тогава е учредено смесеното дружество „Пълдинтур инвест” и след месец бившия свинар започва с финансовите подаръци към жените на тогавашния министър-председател Сергей Станишев.

            На закрития за медии Национален съвет на БСП на атаките от Корни от с. Крушовица Георги Гергов заявил, че разполага със записи на техни разговори, в които става дума за много пари и подкупи, включително давани за нейния избор за председател на БСП и за финансови прехвърляния към „удобни за БСП журналисти”. Дали др. Йончева е чула тези думи на Гегов и дали случайно не се е притеснила? Само те двамата си знаят. И още за нещо станало дума. Гергов директно заявил на Нинова: „Забрави ли, че събирах пари по твое нареждане от бизнеса за кампанията, че получихте 2 милиона от „Лукойл” на Вальо Златев?...” Само да вметна – в същата руска фирма работи възлюбеният съпруг на Корнелия Нинова, ама това са други сценарии.

            Въобще, стане ли дума за жените на социалистическия лидер Станишев, неизбежно ще се отвори дума  за пари и то за много пари. Дали проформа са дадени за лобиране или за „рекламни заставки”, няма значение. Но съвсем не е лошо да се замислим за практиките в тази партия. Винаги, в цялата и история неизбежен е бил стремежа към крадене на чужди активи, финансови „врътки” или просто „експропииране”, да не говорим за насилствената колективизация на земята и конфискацията на градската собственост. Да и др. Йончева няма да е по-различна от идеологическите си ментори, но ще и остане поне да жали за приятеля си Георги Гергов…

           

 

 



  




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. schumpov - Благодаря за написаното, не знам ...
12.05.2017 22:03
Благодаря за написаното, не знам как, но много ми се иска да го изпратя на ВОДЕЩИЯ ВИКТОР НИКОЛАЕВ да го коментира. И след това ще очаквам в класацията за свободата на словото България да мине с едно място напред.
цитирай
2. apostapostoloff - Предприемачът Форд е създал леката кола "Форд",
14.05.2017 13:49
немският предприемач Карл Бенц създава колата "Мерцедес- Бенц" и т. н. Българският "предприемач" Гергов е създал САМО милионни дългове и се оказва, че сега дори виси с 13 милиона, които не може да върне...
цитирай
3. schumpov - Гергов е типичен комунистически ...
14.05.2017 22:32
Гергов е типичен комунистически дарител и благодетел. Всичко прави в името на народа и за благото на народа. Почти като "чорбаджията изедник и фашист" Кудоглу.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523690
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031