Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2017 16:03 - БСП се търсят като европейска опозиция, Гърневски им помага
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 4970 Коментари: 11 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

      БСП се търсят като европейска опозиция, Гърневски им помага

            БСП изведнъж много, ама много поиска да бъде европейска партия, по стечение на парламентарния вот и европейска опозиция. Вече в почти десет парламента след 1989 год.  преминаха през умопомрачителни трансформации – от комунистическа, тежко белязана от престъпления срещу народа си, БСП от няколко години изпитва непреодолимо желание да бъде част от европейския дебат, да се впише в общия европейски фон на демократични партии. Именно за това е искането за оставка на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, това е големият проблем за социалистическата партия, това я кара да бъде функция на мащабния исторически дебат.

            Всъщност преди това най-после БСП трябва да си отговори на въпроса: Те наследници ли са на БКП или не? Това е фундаменталния въпрос пред българското общество и от него произтичат всички бутафорни искания. Защото, ако са наследници на БКП трябва да приемат жестоките истини за тази партия: за Войнишкото въстание, за атентата в църквата „Св. Неделя”, за измислянето на коминтерновската теза за македонски език и нация, за „бойните групи” избили стотици строители на българската държава, за хилядите избити и изпратени по лагери и затвори българи след 9.09. 1944 год., за опитите три пъти да станем република на СССР, за унищожаването на религиозните деноминации, за трикратния фалит на държавата, за нечовешкия Възродителен процес и т.н. Все въпроси, ако са наследници на БКП няма как да оправдаят. Предпочитат да ги няма и да мълчат, да не се споменава, да се забравят, ако е възможно. Но в крайна сметка споменът у българския народ е жив, защото огромните престъпления не могат да се забравят, тяхното преиграване по време на изборите /Зарков и Нинова/ изплаши хората, отново възцари страха, големия страх, че е възможно тежкия комунизъм да се завърне и логично им дадоха червен картон. Ако погледнем определенията за тях „убийци”, „кръвопийци”, „българоубийци”, „клали народа, както турчин не го е клал” споменати в декларацията на Герб ми се струва, че всеки трезвомислещ би се подписал, защото имат основание в историческата практика на българските комунисти. Грешката на Герб бе, че възправиха да чете тази декларация човек като Спас Гърневски и логично последва бурята социалистическа. Би трябвало да очакват,че ще атакуват слугинажа на Гърневски пред БКП преди 1989 год., че ще му припомнят рабфакаджийското минало, профсъюзната му дейност, елейните му стихотворения за възхвала на комунизма, Альоша и социалистическия войник, за петкратното му прескачане от партия в партия в годините на прехода и още куп неща. Без да искат с експлоатирането на личността дадоха коз в ръцете на опозицията. Убеден съм, че всеки друг не би предизвикал такова отвращение, защото комунистите са чувствителни към предателите на собствените им идеологически постулати.

            Дебатът днес бе идеологически и това пролича от възмутителните изказвания на Жаблянов, Ерменков, Симов и Нинова. Непомерният стремеж на социалистите да се прелегитимират като европейска партия докара отново на въоръжение старата тема за агресията или езика на омразата, а това са техни постулати, използвани активно от пропагандата им само преди две години /правителството на Орешарски/. От две години като опозиция БСП се „преформатира” като крайно либерална партия и съвсем се вплетоха в идеологическата канава на ДПС- поне така имат възможност да избягат от ограниченията, в които попадат винаги, когато трябва да защитават консервативните комунистически практики от преди няколко десетилетия. Разбира се, че тук няма никаква обусловеност от липсата на законопроекти или кратката работа на Народното събрание. Никой не им пречи всяка сряда да вкарват свои законодателни инициативи, да инспирират работата на комисиите, които те оглавяват и да прокарват своите много важни идеи. Нищо такова не се случи досега и те предпочетоха отново да се върнат в идеологическото поле, но като защитници на либералните постулати. За шест седмици словесната агресия на социалистите доведе до промяна в позицията на една партия – на личната „Воля” на един клиент на прокуратурата. Във всичко това няма, разбира се, никаква изненада, но поставя други тежки въпроси за бъдещето на парламентарния пазар. В един момент ще стане кристално ясно колко зловредна е липсата на идеологически предвидима организация като Реформаторския блок и вината на Христо Иванов да липсва на политическото пазарище. Защото антикомунистическото говорене на реформаторите не позволяваше да БСП танцът, който те предприемат сега. Получи се нещо странно – вследствие на изборите във върховния законодателен орган се настаниха крайните хейтъри на комунистическото наследство – Симов, Жаблянов, Зарков, Иво Христов, Ерменков, Бойчев, а в същото време пак по волята на суверена раздробеността  лиши парламента от адекватните им опоненти – Андреев, Димитров, Атанасов, Лилков, Караджов, Славов. И оставени без опоненти комунистическите хейтъри се развихриха, подтиквани от лидерката Корнелия Нинова. Сега претенциите им се насочиха към председателя Главчев, след БСПвреме ще измислят нещо друго и на Герб трябва да е ясно, че БСП няма да се откажат от тази битка. И трябва умна, далновидна и адекватна политика на отговори, а не изнасянето на авансцената на подобни на Гърневски, предизвикващи отвращение персони, защото по този начин се свалят отговорностите от опонентите.

            Днес искането на оставка на Димитър Главчев не мина, благодарение на 4 гласа, което не означава че интензитета за екстремиране на политическия дебат ще отшуми. БСП ще открият повод за това много скоро, Веселин Марешки ще продължи да изнудва и да се пазари, а ДПС ще лансира „либералния си дискурс”, който да бъде удобно прикритие на останалите опоненти. В тази ситуация управляващите ще трябва да игнорират претенциите социалистически и да намерят печеливш модус за управление като се отворят широко към останалите непредставени в парламента граждани, към извънпарламентарните партии, пък Корни и Зарков нека си мечтаят за възшествието на комунизма.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. kanibal - Не помня вече през коя година беше ...
01.06.2017 16:44
Не помня вече през коя година беше написан, внесен ли беше в НС, Доган ли му беше авторът, но съм сигурен, че имаше Закон за забрана на БКП и Петко Симеонов в едно интервю съжаляваше, че не са го приели тогавашните седесари.


Защо не го приехте бе, гълъбчета, сега щяхме да сте 100 години напред, ако както в русия компартията беше забранена?
цитирай
2. toross - Не, Доган каза нещо такова
01.06.2017 17:58
при откриването на 36 НС, но не внасял никога такъв проект. В същото НС след това се внесоха три проекта от депутати от СДС, но вече мнозинството беше друго и се разминахме.
цитирай
3. apostapostoloff - Не им помага Гърневски, напротив.
01.06.2017 19:46
Той ги накара да побеснеят и да покажат зъбките си. Така пак се видя, че вълкът козината си мени, но...

С това зверско ръмжене, с този канибалски вой комунягите няма да стигнат далеч. В наши дни тези уродливи явления уронват окончателно и безвъзвратно престижа на всеки цивилизован човек.

Борисов май има безпогрешен политически нюх и усет за "правилните" хора...
цитирай
4. vencivaleri1951 - Не може да се живее непрекъснато в миналото или пък да се съжалява за него
02.06.2017 11:28
Не забранили били БСП-ба си великодушието. И как се забранява партия бе чоджум...
Какво от това че ще се напише там нещо в държавен вестник. Та предшественицата на БСП не само е забранявана-физически са унищожавани активните и членове , а и симпатизанти дори.
Практиката на социализма във властова позиция не бе от най-добрите, но и коя ли обществено-политическа формация е започвала добре. Винаги е следвала реставрация. Винаги се е лело кръв и винаги "победителят" е пишел историята. Авторът на постинга дойде във властта с "малко , но завинаги" Днес съратниците му загубиха властта с много и боя се , че наистина завинаги. И не е заради Христо Иванов, Радан Кънев или недоразумението -лидер на настоящото СДС. Вероятно ако не се бяха взели на сериозно можеха да имат фракция в парламента, но функцията и щеше да бъде отново обслужваща Борисов. И това е така защото на Борисов са му необходими "зрънца" които да ровичкат в миналото, да го сатанизират и да излизат с
безумни идеи за лустриране и реваншизъм. Така ще сдържа "левите" си фенове и избиратели към себе си като единствен спасител от "кръвожадните" Мето Андреев и компания. Няма го днес Мето, появи се друга карикатура в лицето на някакъв измислен доцент, който се "подмива" по бързо от работещите дами от Столипиново.
Борисов е всеяден-той и за това е във властта. Та вижте му кабинета днес. Как се съчетават политическа биография двама министри като Цачева и Павлова. Едната с дядо убит от комунистите , другата с дядо партизанин, министър , член на ЦК. И тук не е въпрос колко членове на БКП има в ГЕРБ...По скоро на какви позици са хора от влиятелни в близкото минало фамилии. Та Павлова, Бъчварова, Караджова, Коцев...
Та БКП по скоро е в ГЕРБ отколкото в БСП. И вече е крайно време да се "затвори страницата"-прочетена е, но всеки я редактира както си иска. Торос има рода репресирана след девети, аз имам такава репресирана преди 9ти. И ако ние все пак
сме били в пряк контакт с част от пострадалите си родственици и носим част от тяхната емоция, то не е редно, дори е вредно да я пренасяме в деца и внуци. Щото не останаха деца и внуци в България авторе. Дали е имало фашизъм или не в България преди девети е спорен въпрос, но безспорно е , че е имало държава. Дали е имало комунизъм в България/или държавен капитализъм/след 9ти също е спорен въпрос, но безспорно е че също имаше държава. Днес аз не се наемам да кажа, че знам какво има в България, но знам , че държава няма.
цитирай
5. ganini - За това време се мълчи.
02.06.2017 12:06
Не е желателно да се говори и пише за времето на комунизма, защото много хора бяха инволвирани в репресиите срещу народа си. Гледам и ТВ водещите: а някой почне да говори и го прекъсват- днес по БГ он Еър няколко пъти "водещата" (едно нахално момиче) няколко пъти опита да прекъсне Ал. Йорданов като стана въпрос за дебатите в парламента. Какво искаме от такива журналя? Ами Цв. Ризова, защо не попита великата К. Нинова, колко хора са убити по границите, за да не отпътуват към свободата? Никой не дава тези сведения, никой не зачеква този зловещ въпрос! Ами да поканят родителите на жертвите на едно ТВ събеседване. Стига са канили агентите на ДС.
Затова раната ще остане отворена.
цитирай
6. apostapostoloff - Бабо Венке, иди, докато няма държава,
02.06.2017 14:48
да обереш 2- 3 банки и да си оправиш живота!

Ти пак малоумно се изпърдя и в този блог. Ама то какво ли можеш да оачкваш от комуняга?!

Ще си пзоволя да перефразирам Роберт де Ниро: комунягата е боклук, той е псе, той е свиня, той е мошеник, той е простак.
цитирай
7. kanibal - Ти не си човек,а комунист. 30 хиляди са избити от червените фашисти след девети.
02.06.2017 15:35
[quote=vencivaleri1951]Не забранили били БСП-ба си великодушието. И как се забранява партия бе чоджум...
Какво от това че ще се напише там нещо в държавен вестник. Та предшественицата на БСП не само е забранявана-физически са унищожавани активните и членове , а и симпатизанти дори.
Практиката на социализма във властова позиция не бе от най-добрите, но и коя ли обществено-политическа формация е започвала добре. Винаги е следвала реставрация. Винаги се е лело кръв и винаги "победителят" е пишел историята. Авторът на постинга дойде във властта с "малко , но завинаги" Днес съратниците му загубиха властта с много и боя се , че наистина завинаги. И не е заради Христо Иванов, Радан Кънев или недоразумението -лидер на настоящото СДС. Вероятно ако не се бяха взели на сериозно можеха да имат фракция в парламента, но функцията и щеше да бъде отново обслужваща Борисов. И това е така защото на Борисов са му необходими "зрънца" които да ровичкат в миналото, да го сатанизират и да излизат с
безумни идеи за лустриране и реваншизъм. Така ще сдържа "левите" си фенове и избиратели към себе си като единствен спасител от "кръвожадните" Мето Андреев и компания. Няма го днес Мето, появи се друга карикатура в лицето на някакъв измислен доцент, който се "подмива" по бързо от работещите дами от Столипиново.
Борисов е всеяден-той и за това е във властта. Та вижте му кабинета днес. Как се съчетават политическа биография двама министри като Цачева и Павлова. Едната с дядо убит от комунистите , другата с дядо партизанин, министър , член на ЦК. И тук не е въпрос колко членове на БКП има в ГЕРБ...По скоро на какви позици са хора от влиятелни в близкото минало фамилии. Та Павлова, Бъчварова, Караджова, Коцев...
Та БКП по скоро е в ГЕРБ отколкото в БСП. И вече е крайно време да се "затвори страницата"-прочетена е, но всеки я редактира както си иска. Торос има рода репресирана след девети, аз имам такава репресирана преди 9ти. И ако ние все пак
сме били в пряк контакт с част от пострадалите си р
цитирай
8. kanibal - Започва невиждан кървав терор, ...
02.06.2017 15:36
Започва невиждан кървав терор, като без съд и присъда са избити десетки хиляди хора. На първо място според указанията на комунистите това са хора от интелигенцията и управляващи­те до 1944 г. – учители, кметове, полицаи, висши офицери, тър­говци, адвокати, съдии, по-богати българи, членове на патрио­тични организации (легионери, бранници и др.), свещеници и други. Непосредствените извършители на престъпленията са лумпени от комунистическите партизански банди, евреи – цио-нисти и комунисти от бойните групи на БРП(к) и РМС, пълно­мощници на руското НКВД, криминални елементи, освободени от затворите, и хора от утайката на обществото, жадни за мъст и примитивен реваншизъм.
цитирай
9. vencivaleri1951 - Пак си се объркал Чарли...
02.06.2017 21:34
apostapostoloff написа:
да обереш 2- 3 банки и да си оправиш живота!

Ти пак малоумно се изпърдя и в този блог. Ама то какво ли можеш да оачкваш от комуняга?!

Ще си пзоволя да перефразирам Роберт де Ниро: комунягата е боклук, той е псе, той е свиня, той е мошеник, той е простак.


Робърт де Ниро е на "левия тротоар"....Това го казва за републиканеца Тръмп-тоест за десните

И още нещо Чарли...ако имаше държава щяха задължително да следят дали си взимаш редовно хапчетата:))))
цитирай
10. vencivaleri1951 - Ами вникни в това което съм написал и след това
02.06.2017 22:03
[quote=kanibal]

давай свобода на логореята си.
Написах го ясно, че практиката на комунистите във властта не бе добра. Какво тук не е разбрано? От 17та до 90те на миналия век соц системата направи фал старт който я елиминира от този етап на "състезанието" По натам написах, че всяка обществено-икономическа формация е измествала предшестващата я насилствено-това правят феодалите с робовладелците, боржуата с феодалите, левите с боржуата... През всички тези промени винаги е имало реставрация. Тоест революциите са имали своите контрареволюции и всичко това е съпровождано с реки от кръв. С какво не си съгласен?

Имало ли е репресии след 9ти септември с хиляди погубени животи? Няма спор-било е!
9ти септември реплика ли е на 9ти юни? Я помисли върху това? Какво са социалистите до този момент-неголяма, малко шумна фракция, без кой знае какво влияние и съвсем предвидима в действията си. До този момен обаче драги "канибале" в България има убити трима премиери, около 20 министри , областни и прочие политици и администратори. Загубили сме две войни, 20%та от територията, десетки хиляди убити, много повече осакатени. Осъдени сме на смазващи репарации и контрибуции. И когато законно избраните правителство, мнозинство и премиер са опитват да потърсят сметка за тези катастрофи, при това след всеобщ референдум виновниците за осакатяването на народ и държава организират кървав преврат и по зверски и мъчителен начин убиват дори законния премиер с почти целия кабинет. След това започва физическото унищожаване на комунисти и земеделци, на младежките им организации, на организираните синдикалисти...на критиците на властта. Хербст например няма как да го свърже човек с леви или земеделци, но бива убит защото пише истината. Антон Страшимиров е дори депутат от ВМРО/участници в преврата/ , но се спасява с бягство зад граница...Гео Милев , не е комунист, но го убиват заради дарованието му...Ясеннов е великолепен и много обещаващ поет, но го убиват заради брат му който е депутат земеделец...
Мога да продължавам с много още имена. Споменах само таланти , които още сто години няма да се родят и които бяха убити единствено заради таланта си.
И за да бъде и малко лично , ще спомена и дядо си. Той е работел в железниците. След войната заради войнишки кръст го пращат в Австрия да учи нещо като техникум. Там се запалва по синдикалното движение. В българия се включва в железничарските профсъюзи и зарад участие в железничарската стачка/бил е средно ниво лидер/ го осъждат по ЗЗД на смърт. Ще повторя-на смърт заради синдикализъм. Никога не е бил комунист, не харесваше и Съветите-беше силно вярващ. Кръстът за храброст го отървава, но го изселват завинаги от София и без право на държавна и общинска работа
Е той не харесваше комунистите , но и тримата му сина/ и всичките му внуци/ станаха убедени такива.
Какво искам да кажа с последното. Насилието ражда винаги насилие и когато искаш реванш или отмъщение-готви два гроба. Това го доказва цялата история на човечеството, но то винаги е сляпо за нея/историята/ .
Това имах предвид когато казах, че ние ако сме заразени с това минало, не бива да заразяваме деца и внуци с него Бъди здрав!
цитирай
11. get - Венци с приказливостта си сам се ...
03.06.2017 14:36
Венци с приказливостта си сам се правиш смешен?
Я да проверим тварденията в последният ти хостинг?
1. Дядо ти участвал в Железничарската стачка и ...
2. За това бил осъден по ЗЗД!?

Това вярваш ли си го - защото аз, Не!
По причина:
1. Стачката е обявена през декември 1919 г. и приключва към 3 януари 1920 г.
ЗАБЕЛЕЖИ - Тогава на власт е правителството на Стамболийски(оранжевият-фашист) не бъркам, като го назовавам фашист!

2. Закона за защита на държавата е приет на 4 януари 1924 г.?
Та да ви питам: Как така по време или след Стачката, приключила януари 1920 г. , дядо ви е бил осъден по закон приет ТРИ ГОДИНИ СЛЕД ТОВА, тоест 1924 г.?
Не, просто ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТАКА ОЖАЛВАНИЯ ОТ ВАС Стамболийски е това, което прилага тези наказателни мерки спрямо не само железничарите а и телеграфо-пощенци и други служители, които ЗАБЕЛЕЖИ: КЪМ НЕГО ВРЕМЕ СА БИЛИ И ВОЕННО ЗАДЪЛЖЕНИ!

Засега няма да коментирам КОЙ ЗАПОЧНА ТЕРОРА В БЪЛГАРИЯ "фашистите" ли или комунистите?

Така че не се увличайте толкова да говорите ... слабата ви подготовка - отново ще си направи лоша шега!
Пиша настоящето не защото съм реваншист, защото и аз допреди години бях заблуден, като теб, тоест комунист :))) но престанах да бъда такъв, тъй като не ми е присъща лъжата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9540593
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031