Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 20:58 - КТБ, Цветан Василев или "Къде са парите?" /размисли за несвършилия преход/.
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3039 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 18.08.2017 15:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

КТБ, Цветан Василев или „Къде са парите?” /размисли за несвършения преход/.

            Преди години имах голям приятел, блестящ юрист, който не признаваше юридическото образование в България след 1944 год. Освен много латински сентенции от него научих и твърде специфични неща от богатия свят на истинските юристи. Пресели се в отвъдното, но ми останаха уроците от този колосален ум. Един от тях е, че когато се търси възмездие по криминално-финансови злоупотреби трябва да се тръгне от основния въпрос: „Къде са парите?”.

            Все по-често се сещам в последно време за този урок във връзка с мега-далаверата КТБ и Цветан Василев. Изчезнали са 4.5 милиарда лева и насреща няма нищо, ама абсолютно нищо. Пак да напомня – става дума за милиарди! Някакви синдици се въртят и отчитат като голяма победа, че са върнали досега към 1 – 2 % от тях и вече има обвинителен акт от 15 000 страници. Да ви кажа още отсега, че нищо няма да излезе от него -  15 000 страници никой няма да изчете, па камо ли да анализира и да търси в тях аргументи в едната или другата страна. Този обвинителен акт е направен така, че да не се стигне до никъде. Ще бъде смачкан и забравен след 5 – 6 години, когато и никой няма да се интересува от КТБ, Цветан Василев, Делян Пеевски, власт и опозиция. Така е устроено масовото съзнание на българина – и в най-големите далавери намира начин да ги преодолява по елементарния начин: „Те си направиха далаверата и плащаме ние.” Така е било, така и ще бъде. Последният пирон в ковчега на невиновността  за големите далавери забиха царските храненици с отпадането на вината за раздадени необезпечени кредити. И след това всичко приключи. Никой, ама никой от НДСВ насам не се и опита да промени закона в обратна посока, т.е. да се върне отговорността. И всички обвинени за големия банков грабеж бяха оправдани един по един. Само бегъл поглед: Иван Миронов, Ангел Първанов, Жоро Лекса, брокерите, Красимир Стойчев, Димитър Костов, Захари Захариев, Кирил Дунев и още цял сонм специалисти по макрорамката – всички са чисти като сълза и невинни. Никой и по никакъв начин не отговори на въпроса „Къде са парите?”, никой и никога няма да отговори и сега на този въпрос за КТБ и Цветан Василев! Четири и половина милиарда са се изпарили и няма следа от тях, според българските стандарти. Забравете! Няма да е далеч времето, когато Цветан Василев ще премине тържествено българо-сръбската граница/може и пеша/, ще бъде посрещнат с цветя и букети и призован да продължи Богуугодната си дейност като символ на доброто. Ще бъде чист и невинен, а въпроса „Къде са парите?” ще бъде забравен пред светлия ореол на поредния финансов бандит.

            Оневиняването му по глобалния закон „Магнитски” е интересен ход на българския Остап Бендер – разследването се прехвърля на лобистка организация в САЩ / Център за глобален ангажимент "Ричардсън" /, нает е тамошен адвокат/Джоузеф Огъстин/, който ползва за източник досега само едната страна и центърът на вниманието е насочен към омразните Сотир Цацаров и Делян Пеевски/те наистина са такива, без съмнение/. Ще бъдат ангажирани с възхитата от широкото сърце на Василев неговите дежурни рупори: Бареков, Колтуклиева, Робева, Въргала, Кулезич, Диков, Стефанов…

            В такива случаи е  добре да се проследят фактите и анализират правилно.  Изчетох доста за „случая Магнитски” и трябва убедено да ви кажа, че Цветан Всилев няма нищо общо с него, ама наистина нищо общо. Сергей Магнитски е наистина смел разобличител на корупцията в Русия, не престава да води своята война с ендемичната корупция в Русия, воюва на местна почва, докато накрая го оставят да умре, пребит до смърт, между стените на зловещия затвор „Бутирка” през 2009 год. Задържането му бе незаконно, отказан му бе достъп до всички законни средства за защита. И така – не виждам никакъв проблем Цветан Василев да се завърне тук, да му се осигури охрана, специалисти по сигурността /включително и личната/, да говори, да обвинява, въобще да докаже невинността си и всичко това да се следи стриктно от неговите персонални проекти България без цензура, Бареков/Дудука/, Нешка Робева и т.н. Може да бъдат наети и феновете на „Ботев” – Пловдив. Ако наистина иска да се припознае в лицето на Сергей Магнитски може да му осигурят в килията и присъствието на корпулентния Делян Пеевски – нали той искаше да го убива. Е, ще има тази възможност лично. И да се предава по телевизията премерването на мускули между двамата – ако Пеевски го убие, Василев става „българския Магнитски” и семейството му ще добрува, а ако той надделее и види сметката на Пеевски става национален герой, че е отървал народа от едно зло. И прокуратурата ще се възрадва и ще го оправдае. Това, разбира се, е фантастичен сценарий, но нещата в държавицата ни така излязоха от контрол, че само и единствено полета на фантазията може да намери адекватен отговор.

            Защото в крайна сметка с търсенето на справедливост има и едно голямо опорочаване на името на Сергей Магнитски, а Цветан Василев подема темата корупция единствено и само да спаси кожата си – никой не му пречеше още през 2014 год. да разкаже какво се е случвало в банката, какви са били обвързаностите му с политическия елит, на които той раздаваше сериозни суми. Вместо това предпочете да се пазари и да заменя всяка информация с получаване на индулгенции. Интересно изказване направи Бил Ричардсън: „Василев е изтъкнат бизнес-лидер и фигурира със силно влияние в България.” Да имам бизнес-лидерите на такава страна?! Просто Цветан Василев си е част от мръсния бизнес  с крайно неясен генезис, по правило свързан с ДС и комунистическите служби и самия „банкер” наложи влиянието си с раздаването на пари като по този начин постигна класическата схема за развращаване:  пари – журналисти – политици. Той създаде Пеевски, схемите на Доган и Станишев. Не беше ли официалният ментор на правителството на Пламен Орешарски? „Изпили” корупцията по нестандартен начин – специални банкови сметки със специални лихви, раздаване на постове с високи заплати и трудов статус/какъвто е случая със съпругата на подуправителя на БНБ Димитър Костов/. Едни хора си държат парите/не в големи количества/ при българския Крез, за да получават огромни лихви, предимно политици и магистрати. Огромни суми са разкешвани на журналисти /Бареков, Колтуклиева/, обвързаностите му тръгват от схеми с Костов, та до Станишев и Доган. Бизнес-лидер ли или откровен комбинатор?...

            И още нещо удивява в словоизлиянието на Бил Ричардсън. Той твърди, че Цветан Василев създал … партия. И толкова. Какво ли щеше да е, ако бе доуточнил, че става дума за партията България без цензура на безподобния Николай Бареков /Дудука/, която си беше типичен ГМО-проект с тежко зависими хора в нея. И в крайна сметка какво донесе този проект срещу корупцията? Десетки милиони се изляха в нея с практически нулев резултат, освен че България има евродепутат, прочул се с чалга изпълнения и долнопробни секс-намеци. Може би „достойнството”  бе при учредяването и, когато същия Дудук изля няколко милиона, за да покани ген. Уесли Клак. Дали ще стане известно за колко се наема щатски генерал да бъде показван като чучело?!

            Безкрайно тъжно ми става като се сетя и за медийните проекти на „чистия и непорочен” герой от габровския квартал „Гъзураница”. Ползваше журналисти като бухалки, които предварително бе купил. А по-късно сам стана жертва на собствените си медии. Пишеха, че в България има много мафия и още повече корупция, а най-много политически разврат, но точно Цветан Василев май съвсем не е добрия пример за липса на порочни схеми.  И поглеждам към христоматийните примери -  Бареков, Колтуклиева, Мадам В и още няколко. Просто да не си сдържиш сълзите при умилителния им поглед.

            И още нещо. Ще разследва ли прокуратурата „руската връзка” или свенливо ще замълчи? Защото в тази „изрядна” банка бе осъществена   изрядна сделка, с която бяха придобити 10% от банката на Путин – ВТБ. Къде ли е всъщност генезиса? Да не би пък да се крие в абревиатурите КГБ, ДС… Или ще се извади отново на показ някакъв мистичен Омански фонд, а всъщност филиал на руските тайни служби финансов посредник.

            Беше ми любопитно в началото, ако пропее Василев като какво би могъл да каже. Негово право е да не каже цялата истина, но поне част от нея би могъл. Твърде скоро се разбра, че той нищо не може да каже, просто всичко, което би казал няма да обслужва сигурността му: например защо дъщерята на виден политик е получавала 30 000 лева всеки месец, а пък ниска, дебела и русокоса журналистка се е облизвала с 10 000 лв., дадени и срещу хвърчаща бележка, или кой е тайнственият приносител на специални акции… Няма да каже и защо шефовете на одитиращите компании почиват на екзотични острови, доставени там с частния самолет на самия „финансов гений” Цветан Василев. Няма да каже нищо, най вече „Къде са парите?”. Четири и половина милиарда лева! И прокуратурата май няма да каже, всъщност със сигурност няма да каже, защото са оплетени като свински черва, а активите на КТБ изтекоха по неясни канали, ползвайки още по - неясни цесии. То и там първопроходничка е славната и бандитска „Мултигруп” - цесията за „Химко”- Враца, спомняте ли си я? В България грабежа винаги има един и същ генезис – някой дава огромен финансов ресурс на друг, който гори за кратко и пак се връща като „онеправдан и репресиран” модел на прехода. И така си върви отколе. Отговор няма да получим само и единствено на прастария въпрос: „Къде са парите?”…

            А иначе жалко, че Сергей Магнитски си отиде напусто… Остана Цветан Василев, който няма проблем да извади 50 000 долара…

 

 




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. chavdar01 - ПОЗНАВАМ ГО ЛИЧНО ЛАЙНОТО ЦВ.ВАСИЛЕВ.
18.08.2017 00:45
ТОЙ Е ЕДИН ОТ ТЯХ НО ВЕЧЕ ИЗРИТАН ОТ КОТИЛОТО!
И ЗАТОВА РЕВЕ КАТО МАЛКО ДЕТЕ.СКОРО ЩЕ ИЗГОРИ?!
ВРЕМЕТО МУ ИЗТЕЧЕ.
цитирай
2. apostapostoloff - "Прониквай, разлагай, деморализирай!"
18.08.2017 06:35
Този лозунг е висял над бюрото на Химлер.

Точно по тази схема действат руските тайни служби в България. Купиха си не само банка, ами и медии- като гледам Нова телевизия и bTV, очаквам всеки момент да чуя "Говорить Москва".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523436
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031