Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2017 13:18 - Посещението на семейство Макрон и българската карикатура
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 3018 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

image

image

Посещението на семейство Макрон и българската карикатура

            Премина посещението на френското президентско семейство, повече внимание събраха тоалетите им, фейса, какво са консумирали, малко значение сякаш се обърна на политическите послания, но това е така, когато журналистиката е обърната към външната страна. Може би и това е нормално, пък и колко често пристига в страната такъв високопоставен гост!? Франция безспорно е велика сила, петата икономика в света, един от добрите производители на самолети, кораби, въоръжение от висок клас, все още запазила влиянието си в могъщи свои колонии, а във външната политика е безспорен лидер в представителността на дипломатическите  лица. Още от времето на Наполеон на Франция приналежи „дипломатическия кодекс”, в който е регламентирано от облеклото на дипломатите до начина на водене на преговори. За днешните представи е може би е  доста фриволен, но остават  основните правила.

            За разлика от коментиращите аз съм на друго мнение. Българската част от протокола бе на прилично ниво. Всеки си има характерен стил и понякога той помага. Премиерът бе в стилен костюм и в духа на своя гост, по-лежерното му държание е негов патент и е спорно доколко той създава неприятности по дипломатическия протокол – и той позволява това, според характеристиката на личността.  Президентът Радев и той бе в синхрон с гостите си, може би малко по-вдървен, но имаше стил и представителност.  Двойката Бриджит Макрон – Деси Радева предизвика обилни коментари, но безспорно бе, че и двете дами бяха стилни, представителни и впечатлителни. Деси Радева не остъпваше по елегантност на Макрон, независимо, че бе с отворени сандали и прекалено висок ток, но това може да се преглътне. Изглеждаше добре. То и г-жа Макрон бе в по-къса рокля, отколкото и позволяват годините, но всичко около двете дами бе в допустимото и позволеното в дипломатическия протокол.

            Но имаше една карикатура в българската част на делегацията, която очевадно бе в пълен разрез с добрия вкус и се удивявам защо никой не обърна внимание на това недоразумение. Става дума за вицепремиерката и правосъден министър Екатерина Захариева. Такова чудо досега не се е появявало в българския политически живот. И е цяло чудо, че никой не обръща внимание на вида, в който се подвизава тази мома. Дълго време се бе влюбила в напълно неподходящи тоалети в цвят отровно цикламено, а като се позатопли се барна в едни ярко цветни рокли с мотиви от цветя по тях. Такъв и бе дрескода при скорошното посещение в Македония, но си викам, че е временна грешка, пък и там може. Но при посещението на семейство Макрон просто изби рибата. При официлното посрещане се бе изтъпанила в рокля отново с флорални мотиви в ярки цветове, с рокля без ръкави, явно на някой бе направило впечатление и пред двореца „Евксиновград” и бе дал тъмно жакетче да поскрие „тоалета си”, но пак се набиваха на очи огромните цветни петна в  тоалета и, който може да не пада по-долу от „Макс Мара”, но е по-подходящ за сватба в пазарджишкия квартал „Токайто”, нежели за дипломатическа представителност. И за капак – доволно къса рокля без чорапогащник, може би да подчертае дебелите и глезени. По-отблъскваща карикатура не съм виждал досега да представлява родната ни дипломация!

            Каквото ще да се говори за Надежда Михайлова, но в  облеклото си бе перфектна и изискана до съвършенство. Да ти е кеф, че българския външен министър изглежда така, това недоразумение сега Захариева е отблъскващо с визията си всеки път. Рокличка без ръкави, с китки, файф с клок! Сякаш предназначена да казва на родата в Пазарджик: „Вижте ме къде стигнах...” И се питам в правителствената служба няма ли „Протокол”, етикет или нещо такова, все пак посрещаме  главата на Петата френска република, при това езикът на дипломацията е френският, а това включва всичко, включително облеклото!? След като Европейската комисия изрично предупреди Захариева да ходи на срещите им с преводач, защото не разбирала какво и говорят на английски, което само по себе си бе грандиозен гаф и това не смири изпълненията на момата от Пазарджик, която се явява вече полифункционална за властта /става за всякакъв министър/, то какво ли ще е следващото изпълнение...

            То, вярно е, че юридеческия факултет в Пловдив не се слави с високи постижения, но пък пловдивските момичета отколе се славят с добър и изискан вкус. Екатерина Захариева явно е отчайващо изключение и от това правило.




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. apostapostoloff - На всичко отгоре тоя киликанзер е
26.08.2017 14:12
толкова грозен, че подбива в цял свят имиджа на българките като красиви жени. В този кабинет тя и Порожанов са селските идиоти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9541844
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031