Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2018 10:16 - С тези русофили русофоби не ни трябват
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 919 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Атака" и БСП се справят изключително добре с ограничаването на влиянието на Москва у нас

Деленето на българите на русофили и русофоби е традиционно. Започнало е от 80-те години на XIX в., когато една част от българското общество е осъзнало, че Русия не ни е освободила заради славянска и православна любов,, а защото си има свои собствени интереси. Това делене е съществувало винаги, дори между 1944 и 1989 г., макар тогава русофобите да не можеха да се изявяват публично. Както е тръгнало обаче разделянето на русофили и русофоби скоро може да остане в миналото. Просто защото с тези русофили русофоби няма да ни трябват. Нашенските русофили срутват имиджа на Русия у нас много по-качествено дори от най-злобните русофоби.

С какво, например, допринася Волен Сидеров за популярността на Русия у нас?

Ами с нищо. Напротив - неговото поведение постига точно обратния ефект. Нормално и естествено е българинът да има симпатии към Русия. По много причини. Но когато тази страна се опитва да си прокарва имперските интереси по наглия начин, по който това става чрез Сидеров, то тези симпатии определено минават на заден план.

Защото няма разумен човек, който да приеме за нормално поведението на руския патриарх Кирил у нас. Той си позволи да държи тон на президента и да ни поучава на кого за какво да сме благодарни. Дори отявлени русофили се почувстваха неудобно от неговите думи.

Не и Сидеров обаче. Първоначално той бе готов да изтрие цялото българско Възраждане, за да оправдае думите на Кирил.

image Волен Сидеров вероятно е патриот. Но не български

После все пак разбра, че е прекалил, но така и не осъзна, че няма разумен аргумент, с който Кирил да бъде защитен на българска почва. Затова почна да дебатира в любимия на русофилите стил "а в САЩ що бият негрите"

 

image Волен Сидеров: С Русия е позволено да се гъбаркаш, с Америка не  

 

Сидеров реагира много крайно спрямо коалиционния си партньор Валери Симеонов, който нарече Кирил "второрязрядно съветско ченге".

image Сидеров иска Симеонов да се извини за "второразрядното съветско ченге"

Впоследствие обаче и по тази линия омекна.

 

image Сидеров за Симеонов: Разминаваме се за Крим, но сме против БСП и ДПС  

 

Но така и не си промени становището, че руския патриарх може да говори каквото си иска у нас.

Докато бранеше Русия, Сидеров си позволи да напада и известен журналист от БНТ. Дори попита с назидателен тон още ли води предаване по националната телевизия.

image Сидеров: Кой е тоя Горан Благоев? Още ли води предаване по БНТ

По този повод развитие във вид поне на извинение от страна на Сидеров все още няма.

Другите номинирани за наградата "най-голям русофил", както е известно, се намират в БСП. Този път от "Позитано" 20 бяха по-сдържани. Дали защото наистина смятат, че патриарх Кирил прекали, дали защото не знаеха какво да предприемат, предвид факта, че Кирил нахока техния президент, голямата им гордост... Все пак обаче някои социалисти също не издържаха. Депутатът Александър Симов нарече Симеонов "озверял фашист".

image Соцдепутат: Симеонов да подаде оставка за обида на руския патриарх

Какво фашистко има в това да отговориш по адекватен начин на една недопустима чужда намеса така и не стана ясно. Както е известно обаче БСП има доста широко разбиране за фашизма като такъв. Според схващанията на актива на "Позитано" 20 всеки, който си позволява да критикува Тодор Живков и Кремъл, не е нищо друго, освен фашист.

Ето какво представляват нашенските русофили. Ако Русия разчира на тях, за да поддържа добър имидж у нас, то рублите са дадени напразно.




Гласувай:
7



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4084854
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5072
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031