Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.05.2018 20:44 - Преяждането с Русия...следствие от преяждането с власт
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2080 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Само вметка към блестящата статия на Иво Инджев:
Внимание!
Из цялата страна се се разшетали десетки групи от руски активисти на българското оплитане в хибридната мрежа на руския неоимпериализъм. И на всякъде основават нови и нови комитети за руско-българска дружба. Сякаш не се спъваме в тях на всяка крачка...1?
Ловят шарани със съответните куки за наивници - "мероприятия" спонсорирани от Руслямия. И всичките "мероприятия" се въртят около "Освобожденията" - нагло натикване на българското в лайната, за да замажат руските лайна върху българското.
Няма нищо случайно! Не е случайно внезапното проевропейско и пронатовско говорене на руската агентура. Хвърлят прах в очите на слепите ни съюзници.
Очаквайте голяма антиевропейска и антиатлантическа  провокация до края на европредседателството!...Голяма!!!! Стратегическа.
...............................................................................................................................................
Иво Инджев / Ivo Indzhev

Русофилите тачат днес руските жертви, а българофилите – Деня на Европа

Защо в България се налага руската новост да се дефилира със снимки на загинали в една война руски близки и роднини, а няма нищо подобно за десетките хиляди българи, паднали в същата война под командването на същата Червена армия за същата тази антинацистка международна кауза?

Отговорът е очевиден: защото както в случая с пълното подчинение на окупираната от СССР България, така и в днешната ни постколониална действителност Русия не само дава тон и посока за историческите интерпретации и аналогии, но направо командва парада у нас. Чисто руският парад със съответните знамена и портрети на чужденци, чиято кончина заслужава почитта на онези, в името на чиято свобода са загинали, но е превърната в заместител на заслужената почит към българските жертви под командването на окупационна спрямо България армия.

Това би трябвало да бъде  малко объркващо за мислещите българи и повод за размисъл, ако не за нещо повече – като проява на достойнство, например. 

Русия се възползва от българското раболепие и продължава да командва парада на премълчаването на истината за българските жертви, за които дори няма паметник, на който да се сложат цветя. Вместо това тук се полагат венци на признателонст към съветските окупатори, които не са дали нито една жертва при окупирането на България.  

И защо да не се разпорежда Русия у нас, след като на българските власти не им идва на ум да обявят за неуместно да се благодари на окупационната червена армия, която е дала жертви навсякъде другаде, но не и в България, превърната в нейна жертва без нито един изстрел на съпротива?

В своето безсилие да обяснят защо българите трябва да копират руснаците, днешните русофили се опитват да се обосноват с косвени аргументи: червеноармейците са загинали за българската свобода някъде другаде в Европа, казват те. 

Ако приемем това за основание да се тачат от нас специално руските жертви в същата тази война, пита се тогава къде е почитта към българските, американските, британските, индийските, полските, френските, автралийските и прочее убити мъже и жени, воювали срещу нацистката военна машина в същата война? Вместо това се съгласяваме с московската претенция за изключителност само в онази част от истината, която изнася на кремълската пропаганда по простата причина, че тя има своята пета колона у нас и я употребява за целите на своето влияние. 

Порусначването на историческата истина вече е подразнило дори най-близкия съюзник на Москва Лукашенко, който забрани тази година похода на “Безсмъртния полк” в Минск. Това се случва в Беларус, най-пострадалата по броя на жертвите на глава от населението отделно взета република в Европа през Втората световна война. Дори на белорусите им идва в повече руското узурпиране на историята за съвременните цели на руския шовинизъм.

Не и в България. В София имаме кметска управа, оглавявана от откровена русофилска персона, участник в русофилски “мероприятия” , каквато е Йорданка Фандъкова. Начело на държавата са също двама русофили – прононсиран, като президентът Румен Радев и такъв, на когото “душата е в Русия” ( според един американски дипломатически доклад), какъвто е Бойко Борисов. В Народното събрание кипи истинска надпревара между русофилите да се харесат на Путин, гордо съставящи най-голяма група  за приятелство с чужда държава, каквато е групата за дружба с Русия, оглавявана съвместно от съперниците за шефския пост от БСП Антон Кутев и от ГЕРБ Красимир Велчев. 

Капитулацията на фронта на националното достойнство пред руските приоритети у нас днес е пълна. Дефилирането в чест на чуждите жертви, придружена с поклонение под символите на чуждата окупация, показва още веднъж, че Русия продължава да държи България да има статут на победена държава, съгласна с всичко, което й диктуват от Москва.

В деня на Европа тази демонстрация е особено тъжна илюстрация за националната шизофрения в нашата държава. Тя и без това има за национален празник руска дата, която не е свързана с българско участие или инициатива, но се кълне във вярност на богатата Европа от кревата, в който е вкарана насила от Червената армия като булка, която отдавна е престанала да се дърпа и едновременно с това смята, че европейците са длъжни да плащат за извратеното шоу, доставящо кеф на Кремъл.

Още от края на 19 век русофилите разделят България със своето преклонение пред една чужда държава. Това кара Симеон Радев да напише в своя знаменит труд “Строители на съвременна България”, че българите се делят на русофили и националисти.

Днес е станало по-зле. И националистите са русофили.

Честит ден на Европа, лицемери, които смятате, че робуването на евразийството може да бъде част от европейския път на България!




Гласувай:
5


Вълнообразно


1. vencivaleri1951 - Ама това е пълна глупост
10.05.2018 17:42
Аз бях с портрета на баща си-участник и върнал се за щастие жив и здрав. Хора носеха портрети на свои роднини загинали във войната. Не знам, около мен носеха снимки на българи Ветерани носеха снимки на приятели. Имаше и руснаци и те разбира се носеха снимки на свои
цитирай
2. get - Аз бях с портрета на баща си-учас...
10.05.2018 20:31
vencivaleri1951 написа:
Аз бях с портрета на баща си-участник и върнал се за щастие жив и здрав. Хора носеха портрети на свои роднини загинали във войната. Не знам, около мен носеха снимки на българи Ветерани носеха снимки на приятели. Имаше и руснаци и те разбира се носеха снимки на свои


- Няма нищо такова ли Венци, сляпо оръдие поради анти-българската си заслепеност ... знаеш ли, мои приятели РУСНАЦИ ПРОЖИВЯВАЩИ ПОСТОЯННО В БЪЛГАРИЯ - които, нито страдат от велико-руски шовинизъм, още по-малко от нео-имперски руски изблици - с притеснение ми споделиха за руската диаспора в града, възлизаща на близо ПЕТДЕСЕТ ХИЛЯДИ - следното?

- Сред най-радикалните членове на същата, върви инициатива ... България да чества "9-ти май" като НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК ... тъй като сме били освободени от фашизма, вследствие на същият?

- Това като нищо може и да стане, ВСЛЕДСТВИЕ НА ПРОИЗХОДА И СЪЩНОСТТА, МАНТАЛИТЕТ НА ПАРТИЙНАТА НИ КЛАСА - която в момента управлява България!
Класа-компрадор и проводник на пост-колониални тенденции в страната и обществото ни!

- В заключение Ердоган може и да не се наложи за ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО - предвид нашите рефлекси на НАРОД СТРАДАЛ ОТ ПЕТСТОТИН ГОДИНИ - османско ИГО ... но виж ПРИЗНАВАНЕ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ ПРАВА на РУСКО МАЛЦИНСТВО с последващи от това политически резултати - като нищо може и да стане - като ви гледам, колко активни и с какви обществени позиции сте вие "русофилите" в момента в България?

- Дано ПЛАН ТАТИШЧЕВА - да не съм жив да го видя - кога се сбъдне!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960773
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол