Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
26.05.2018 06:05 - УБИЙЦИТЕ ОТИВАТ НА СЪД
Автор: apostapostoloff Категория: Политика   
Прочетен: 745 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2018 06:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                           ТЕЖКИ ВРЕМЕНА ЗА РУСИЯ




image

 

 

Следователи обявиха: полет MH17 е свален с руска ракета! Европейският съюз и НАТО призоваха Русия да поеме отговорността за свалянето на полет МН17.

Двете организации отправиха този призив на фона на заключенията от междинния доклад на международни експерти, оповестен вчера, в който бе посочено, че ракетата, ударила пътническия самолет на Малайзийските авиолинии на 17 юли 2014 г. над Украйна, е била изстреляна от установка на руската армия.


ЕС потвърждава подкрепата си за призива отговорните да понесат последствията и всички държави да сътрудничат изцяло в усилията за установяването на отговорността, се посочва в изявление на върховния представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини.


Същото послание отправи и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг. Той заявява, че свалянето на пътническия самолет е било световна трагедия. НАТО многократно изрази подкрепа за усилията, предприети от холандските власти за изясняване на случилото се в онзи ужасен ден, за да има справедливост за 298-те загинали и техните близки, допълва Столтенберг.


Междувременно правителството на Холандия заяви, че ще държи Русия отговорна заради ролята й в свалянето на малайзийския пътнически самолет по полет МН17 над Източна Украйна през юли 2014 г., предадоха Ройтерс и ТАСС.


"Холандия и Австралия ще привлекат Русия към отговорност заради причастността й към катастрофата с МН17. Да търсиш отговорност от една страна е сложен правен процес", се казва в правителствено съобщение.


Уточнява се, че холандското правителство е взело съответното решение по предложение на външния си министър Стеф Блок и се казва, че и двете страни са информирали Русия за намеренията си
.

 

АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ, Esq.




 



Тагове:   фактите,   каквито са,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: apostapostoloff
Категория: Други
Прочетен: 3190249
Постинги: 1925
Коментари: 658
Гласове: 3575