Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2018 12:47 - БОСИЯ ! Или капана на съвестта...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 5858 Коментари: 8 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Босия ! Или капана на съвестта…image

 

Николай Колев-Босия вече   тридесет дни е в  гладна стачка. От години той вади и показва информация за ужасяващата корупция, която произвежда и бълва лоши шофьори. Той е убеден, че на това се дължи огромният брой невинни жертви по пътищата. Прави опити да ангажира вниманието на автомобилната администрация, да има отговорни за това и НИЩО ! От години абсолютно никой не прави нищо!

А Босия е от изчезващата порода истински дисиденти. Босия не се продаде, а можеше, не повярва на пребоядисаните мега измамници в политиката… Босия е лежал и в затвора, пак по политически причини, не е имало никакво обвинение, разбира се… А сега не е ли така?

Босия може и разбира, когато милицията се прикрива като полиция, когато слугите на БКП, се прикриват като слуги на БСП, Герб, СДС, БЗНС или Атака. И Босия избира възможният начин да протестира към тях – доматите. Този скромен  опит за провокация към криминалните престъпници във властта не им направи никакво впечатление, дълго се правеха, че той просто не съществува. Разваленият домат за тях не е протест, а ежедневното им шоу, което си устройват от живота на българите…

По същия начин към Босия се държат и журналистите – жалки подобия на една ущасяващо разпасана каста, която управлява. Опитват се да го потопят в блатото на „и други” или просто „не съществува”… Познатата „обществена” картинка.

 

Всичко това може би щеше да мине незабелязано, ако гладната стачка на Николай Колев-Босия е един от лакмусите за цялостното състояние на обществото . Сициалните мрежи преливат от какви ли не определения . Някои „хуманитаристи” дори стигат до там да му пожелават смърт. Представяте ли си!? Въобще не говоря, че такива хора са лишени  от възпитание, нещо по-лошо – те са лишени от човечност! Но на мен ми се връщат времената на гладните протести на Илия Минев и Петър Манолов. Тогава пак така повърхностно се подхвърляха всякакви глупотевини, ама нали от тези времена са преминали повече от 30 год??! Босия е един от малкото, които са останали в страната истински да се опитват да живеят според гражданското си поведение. И е хубаво да се огледаме и да си признаем това овчедушие.

Спомням си Кольо кога дойде за пръв път в Пловдив. Беше 10 декември 1989 год. – вторият митинг на независимите сдружения. Доведе го отец Димитър Амбарев и призова на трибуната „един истински дисидент”. Тогава ми направи впечатление, че наистина бе със скъсани обувки и бос, със стара покъсана канадка, домашен пуловер и много, много плам и надежда в очите. Сега отново е същия, но без онзи плам в очите. Трябва ли да се запитаме „Дотук ли ни докараха управляващите?”, трябва ли да подкрепим един доблестен българин или да продължаваме да си мълчим удобно !?

Кольо е от оная порода редки хора, които са мерило за българския стремеж към законност, демокрация и човещина. И затова аз не давам и пет пари за живота на който и да е министър или служител на администрацията по автотранспорт, но ми е болно, ама много болно за живота на този човек, защото той не е първа младост, не рита „футболче” всеки ден с „Бистришките тигри”, не тренира карате, но това не е първата му гладна стачка и може и да не издържи. Да не дава Бог , но може да се случи. И тогава ще тегне на съвестта на всеки от нас /изключвам управляващите и комунистите, те всъщност са едно и също/, защото пак с мълчанието и примирението си ще изгледаме поредния граждански протест безучастно.По-страшното е, че Босия, безсребърника ще стане поредната жертва на „войната по пътищата”, абсолютно невинен.

Не го ли разбирате това?! Наистина ли? Съвсем скоро видях в очите колко е тънка нишката живот – смърт и знам, че се къса лесно, съвсем лесно и последиците са непоправими.

Босия заслужава повече съпричастност и подкрепа.

Пикая на властта, разните му там Съветски, Московски, Гърневски – за мен е важен Босия и точка! Това е моят избор!

По-голям кошмар от търпението просто няма, то винаги е служило на тези, които управляват и се стремят да натрупат повече, и повече, и повече…

Този народ обича себе си твърде много и затова не успява да сътвори нито народ, нито държава, а да не говорим за власт!

Ще ми се да си спестим това жертвоприношение, защото… Защото Христос казва за най-праволинейната личност в Новия завет: „Матей 11:11 Истина ви казвам: Между родените от жени, не се е въздигнал по-голям от Иоана Кръстителя; обаче, най-малкият в небесното царство, е по-голям от него.”.

Кольо, възможно е да има по-големи битки, по-жестоки! И такива хора ще са ни нужни, не на тях, на нас!

 




Гласувай:
16


Вълнообразно


1. hater - И моят избор е босия. И аз пикая на ...
14.07.2018 13:13
И моят избор е босия.
И аз пикая на цялата политическа сган, която ни управлява.
И на блоговите идиоти, които сипят кал по босия.

И аз го уверявам, че жив ще е много по-полезен за всички, отколкото мъртъв.

Кольо, изкарай още девет дни, и на 40-я спирай!
цитирай
2. nedovolen - Преди няколко дни коментирах, че ...
14.07.2018 14:27
Преди няколко дни коментирах, че Босия живее срещу онази и тази система, които значат общо едно - капан.
Напоследък излезнаха много ”капацитети”, които с дълги нанизи от ”учени” буквички ни вменяват едно - стойте си в капана. На нас си ни е добре.

Христос като е отивал към Голгота, се е радвал. За човеците. А ние сме човечета. Какво да си обясняваме, то не е понятно за нас.

Земно. Ако не сме с Босия на площада, поне съпричастност. Тя е за нас, не за него.
цитирай
3. apostapostoloff - Всеки има право на мнение, но
14.07.2018 14:32
не бива да забравяме, че мненията са най- евтината стока. Затова аз ще се въздържа и няма да споделя моето мнение... Пък и то никак, ама никак няма да ви хареса...
цитирай
4. 1997 - Ми, добре
14.07.2018 16:38
"Пикая на властта, разните му там Съветски, Московски, Гърневски – за мен е важен Босия и точка! Това е моят избор!"

Щом това Ви помага ...
защото е показало, че не решава НИКАКВИ проблеми, освен простатните на пикаещия.
цитирай
5. poliqor4o - трима от семейството
14.07.2018 18:16
подкрепяме!
цитирай
6. bojo12345 - Подкрепям мнението ти - на България й трябват истински българи, а не креатури .
17.07.2018 11:29
Истинският българин не лъже и не краде! Всичко останало, което е в политиката и властта , да си намери епитетите. А клакьори и големи свити има винаги....докато има много пари и продажност.
Холандия е с три пъти повече население, а парламентът им е три пъти по-малоброен от българския. Всички, включително и кралят, ходят на работа /официални приеми/ с
колела - евтино, екологично и практично. Защото всички са равни пред закона!
Имат и един от най-високи стандарти на живот, безплатно лечение, най-високи детски добавки за деца и т.н. и т.н.
Бог да пази Николай Колев - Босия и всички да застанем зад него и другите, започващи протести и гладни стачки!
цитирай
7. 1997 - Зад него, зад него
17.07.2018 20:57
bojo12345 написа:
Бог да пази Николай Колев - Босия и всички да застанем зад него и другите, започващи протести и гладни стачки!

Пред него е рисковано. Отпред властта, отзад мятат домати. Я се сгуши най- отзад, нахлупи шапка и вдигни реверите на шлифера.
цитирай
8. krumbelosvet - Докога
20.07.2018 11:45
Докога ще са ви виновни БИТИТЕ комунисти, о, победители? Нямате ли срам?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9523542
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031