Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2018 20:47 - Подстрекаването на обществото по "руски учебник" е по-опасно от фалшивите новини
Автор: kolevn38 Категория: Политика   
Прочетен: 689 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Фалшивите новини могат да бъдат засечени, но влиянието върху обществения дебат е много по-сложна намеса, заяви Андерс Фог Расмусен   image

Андерс Фог Расмусен

15OCT2018   Следващата стъпка в пропагандните кибератаки ще бъде поставянето на теми в обществения дебат, които дават сила на екстремистите. Това заяви бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, днес съпредседател на Трансатлантическата комисия за честни избори.

Той даде пример с Италия, където Русия е спомогнала за нажежаването на дебата за миграцията и идването на власт на популистите. По неговите думи предстои в подобни схеми да бъде включена злоупотреба с изкуствен разум - т.е. машини да направляват дебата във вредна посока, предаде БТА.

Фалшивите новини могат да бъдат засечени, но влиянието върху обществения дебат например е много по-сложна намеса от тази, която Русия показа досега, посочи Расмусен. Той призова занапред силите, досега влагани в разследване на предполагаемо руско влияние, да бъдат насочени към предотвратяване.

Расмусен коментира, че засега ЕС отделя твърде малко средства за противодействие на руската пропаганда и това се дължи на някои страни от Общността, които се противопоставят на повишаването на бюджета в тази област. Все още няма нападения срещу свободата ни, но тя бе превърната в оръжие срещу нашите единство и сила, добави той.

Според Расмусен липсата на ясен и достатъчно бърз отговор на руското влияние е дала възможност на други сили да приложат "наученото от руския учебник". Бившият генерален секретар на НАТО призова ЕС и САЩ да обединят усилия в борбата с пропагандата в интернет.

Някои държави се гордеят с използването на дезинформация, поставят я във военните си доктрини, трябва да бъдем много внимателни с информацията от Кремъл, коментира еврокомисарят по сигурността Джулиън Кинг. По неговите думи усилията за противодействие на дезинформацията трябва да бъдат насочени не само извън ЕС, но и в Общността.
Фактор


Тагове:   НАТО,   сащ,   Русия,   ЕС,   Россия,   Расмусен,


Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Путин се възползва от опростачените италианци и насочи избора им към популистите.
15.10.2018 22:04
Те сега му се отблагодаряват - ще наложат вето, ако за хибридните атаки на Путин от ЕС му наложат санкции. Това е ценностна измяна, подобна на тази на човека на Путин, Орбан, който се меси в работите на Украйна и на Македония. Простащината е сила и тази сила за съжаление Путин ползва с вещина, за да руши единството на държавите в ЕС. Методите са разработени пак от кибергибридниците - създаване на хаос, на недоверие във всичко, непрекъснати скандали, които да държат обещството на нокти. Това е оръжието и на ниновА/радеВ, които с тази линия дестабилизират страната.
А богатиите страни от ЕС се правят като да не виждат пораженията от тази кибервойна срещу тях. Единствено Холандия прави опити да се бори с хакерите на Путин, които искат да променят данните на комисията, разследвала катастрофата с индонезийския самолет, а също и тези в централата на Агенцията за химическите оръжия, където са протоколите с изследванията на химиците във връзка с опита за отравяне на Скрипал.
Отвреме на време се намери някой умен, който да напомни на политиците важни неща, които те пропускат. Но има и такива случаи, както у нас:
Може ли някой да забрани на ниновА/радеВ да не организират скандал след скандал? Сега пък друга проработка: След като Путин внедри сидероВ в правителството ни, сега го внедрява като евродепутат. На местото на бюрекоВ.
Казаното от Расмусен не е директно към нас, но не само у нас, и в други страни е така - Австрия, Испания. Само Франция, макар и на Средиземноморието, яя е единствената страна, която не се предава пред мафията, бори се и срещу популистката на Путин във Франция, и то успешно. С италианците оправия няма да има - рекорден дълг, социалните мрежи са им набили в главата, че не те са виновни, а Германия и Франция, които са ги окрали. Пак от социалните мрежи се проповядва, че Меркел окрала Гърция. И срещу тези лъжи нищо от ЕС не се прави...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kolevn38
Категория: Политика
Прочетен: 4086429
Постинги: 2845
Коментари: 5917
Гласове: 5073
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031