Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.01.2019 12:32 - Геноцид за инвалидите в БГ ! Обещано от Герб !
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 12865 Коментари: 1 Гласове:
9

Последна промяна: 06.01.2019 12:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

image

Геноцид за инвалидите в БГ ! Обещано от Герб !!!

         Вече писах във Фейсбук, че на 1.01.2019 год. получих писмо от НОИ- Пловдив , че инвалидната ми пенсия от 350 лв. се прекратява от 1.01. 2019 год. С малки, малки буквички долу е написано, че на основание  чл. 101 КСО пенсията ще се изплаща , както следва на основание чл. 74 КСО.  От любезното съобщение разбрах само , че пенсията се прекратява. Останалото не ми е известно… не съм длъжен да знам социалното законодателство. Инвалидността ми е само от заболяването ми от диабет с ред усложнения – сърдечна недостатъчност, полиневропатия, и още един куп усложнения.  На 20.04.2018 год. получих тежък инсулт, от който се измъкнах по една щастлива случайност . Възстановяване, рехабилитация… Бог помогна !!! Дори тези документи не съм представил в НОИ, въпреки съветите на лекарите, защото може би съм от малкото глупаци, които не искаха да натежават на държавата !

         Обадих се тук-там, помогнаха и безценните приятели в мрежата със съвети и разбрах, че „любезното” писмо от НОИ-Пловдив ме уведомява, че : 1. Пенсията се прекратява; 2. Че се намалява с 25 %; 3. Че Агенцията за социално подпомагане ще изплаща някаква сума в близкото неизвестно бъдеще. След инсулта не ми е възможно да се трудя и разчитам само на тези пари, които сега ми отнемат ! Какво да правя!? Разрових се в сайта на НОИ, но там изненадата бе пълна – направен е така, че да няма възможност за обратна връзка – електронни подписи, множество инструкции за попълване на искания и заявления и т.н., но да зададеш обикновен въпрос и получиш отговор – НЯМА ! Все пак там открих един – единствен телефонен номер, на който бе указано „ФАКС” в НОИ-Пловдив. Въпреки това започвам да звъня и след 15-20 мин. дрезгав женски глас ми отправя следното: „Да. Кажете. Това е факс.”. Прочитам писмото и запитвам дали трябва да направя нещо. Получавам следното словоизлияние: „Написали сме всичко. Това е. Прекратява се. Ще получавате някакви пари – спокойно. Кога ? Ще чакате, все някога.” . Тук вече ми светва и включвам телефона на запис. Решавам, че трябва да мина на шеговити „въдички”, за да предизвикам внимание. Едно време Джони Петков направи хит от обажданията си на непознати номера и водеше „съдържателни” разговори със социалистическите администратори. Започвам със сериозен тон : „ Аз съм добър познат на Бойко Борисов и затова ви се обаждам.” . Тонът на събеседничката ми се променя в демонстративно – учтив: „А така ли? Това променя нещата. Заповядайте тук. Потърсете … /казва си името/. Ще получите подробни инструкции.”.  Продължавам: „А ще мога ли да получа парите, които ми изплащахте? Дори повече…”. Жената любезничи с мил тон: „ Ама разбира се. Щом сте близък с г-н Борисов, разбира се, няма да се разочаровате!”.  На границата съм да се разкрещя, но продължавам играта: „Кажете ми кога да дойда с г-н Борисов, даже ще взема и Мамин Тотю за допълнителен авторитет!”. Секунди мълчание. Обмисля и съобразява: „Простак ! Защо се гаврите!? Няма да получите нищооооо !!!” Трясък на слушалката. Записът ми е в телефона, мисля, че има начин да го пусна и тук.

         Ами това е. Обещано е от Герб ! Живеем в България, която ТРЯБВА да изчезне !

 

НАЦИОНАЛЕН ОСИГУРИТЕЛЕН ИНСТИТУТ

NATIONAL SOCIAL SECURITY INSTITUTE

  • НОИ
  • Новини
  • Нормативна уредба
  • Е-услуги
  • Обезщетения
  • Пенсии
  • Регламенти
  • За потребителя
image



Гласувай:
10


Вълнообразно


1. bojinkata - Защо не продължи до края? Стана и...
06.01.2019 16:06
Защо не продължи до края? Стана интересно. Дали щеше да вземеш нещо като "много близък приятел" на мутрата? Значи може и с парола да им е.ем ма..та!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9542772
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031