Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2019 19:11 - Петър Стоянов - Президентът, който още събира омраза и злоба...
Автор: toross Категория: Политика   
Прочетен: 15808 Коментари: 3 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image


Петър Стоянов – Президентът, който още събира омраза и злоба…

            Рядко пиша такива статии, но този път  наистина възмущението ми прехвърли нормалните граници. Става дума за клеветите срещу президента Петър Стоянов през последните седмици в жълтата преса. Написани толкова плитко, с толкова озлобление и със задължителните въпросителни. Естествено като щит от съдебни дирения. В България може да се напише всичко, какво значение има, че липсва какъвто и да е автентичен документ. Нищо! А се лансират страшни неща – „бил комсомолец, та даже се говорело, че е агент на ДС. Причината? Може да са хиляди, но основната е една и тя идва от средите на управляващите от „европейската” ГЕРБ. Тълмачите на „правата вяра” разбраха, че няма да се отърват от фактите около комунистическото наследство на лидерите си и предприеха ответен удар, който звучи така: „Абе, вярно е че нашите хора са били комунисти, но пък я вижте другите . Те всички са били от ДС”. Ами и гадно, и непочтено и много, ама много глупаво. Е, разбира се за тая операция най-подходящ е „високата топка” на сините Петър Стоянов. Другата им цел е да се заличи голяма част от историята, от времето, когато наистина се водеше фундаментална битка за бъдещето на България, за пътя, по който ще завием – към Русия или към НАТО и ЕС !? Няма как да си замълча в този случай! Отнеха ни толкова много неща бившите комунисти и днешни „европейци”, останаха ни толкова малко неща, че замълчаването ще е предателство към читавите хора, които изнесоха тежестта на прехода с цената на лишения, обиди и мачкане. Не, този път номера им няма да мине!

Преди промените почти не се познавах с Петър Стоянов, знаех го само като адвокат. И то като най-добрия спец по имотните проблеми, даже не като „бракоразводен адвокат”.

 После искрено се зарадвах, че сме заедно, когато синята еуфория ни отмъкна по площадите.  Искаше се толкова малко, но ценно за някои – смелост! И малко кураж да загърбиш личния си интерес. А тогава /края на 1989 и началото на 1990 г./ къде са били някои блюстители на днешната „права вяра”? Къде са били тогава /с извинение/ - Бойко Борисов, Цветан Цветанов,  Фандъкова, Караянчева, Атанасова и цял сонм „демократи” с днешна дата!?

С много караници, обиди, скандали успяхме в Пловдив да регистрираме листите на СДС за първите избори след 45 години. Петър Стоянов бе тогава първият говорител на СДС и май единствения юрист. На 28 години се оказа, че аз трябва да водя битка във втория най-голям район в страната – 99 мажоритарен / 4 и 5 кметство/.  Районната избирателна комисия за него бе в тогавашното 4 кметство /сега там е район „Централен”/.  Един ден седим и пием там кафе с адвоката Пламен Николов /Доктора/ и той ме пита изведнъж откъде толкова добре ме познавал Петър Стоянов след като аз съм левскар, а той е върл привърженик на „Ботев”. Отговарям му, че се знаем от СДС и си имаме пълно доверие- толкова малко бяхме тогава. Пламен ми обяснява, че седели  с колеги и някой го попитал: „Откъде намерихте това момче за нашия район, бе Петре? Дойде с дънки, с дънкова риза в последния момент. Имаше вид на коцкар от „Тримона”, даже не поздрави!?”. Петър му отвърнал: „Момчето е много умно и борбено. Ще се пребори, ще му напишете удостоверението след един месец!”. Наистина, написаха го още след първия тур.  Бях само на 28 год. , слабоизвестен в Пловдив, зареден само с хъс… След това се раздалечихме - аз бях сред близките на Стефан Савов.  Петър Стоянов бе от групата на Филип Димитров. По едно време даже не си говорехме. 

Но сега да чета гнусотийте за „Пешо” с тридесетлетна давност… Ще има да чакате, другари и другарки, няма да стане, простичко е…

Две думи за „доносничеството” на нашия президент.  Беше към края на предварителните избори с Президента Желев. Демократическата партия подкрепяше Желю. Предварителните проучвания сочеха убедителна победа на Стоянов. Една вечер на „Дондуков” Стефан Савов попита Желев дали има нещо в досиетата за Петър Стоянов, а Желю леко ядно му отвърна: „Няма, бе, няма! Ако мислиш, че не сме проверили…”. Не ще и съмнение, че са го направили, защото шеф на НРС бе ген. Бриго Аспарухов, а съветник му бе ген. Стоян Андреев! Нали разбирате, че и най-малкото съмнение да имаше Желю не би се поколебал да го извади. В това отношение той бе безкомпромисен. Случаят с харизматичния Петър Берон е най-яркото доказателство. По-късно на същинските избори и Ренета Инджова прави опити да измъкне нещо, но и там – ядец. Нали не се съмнявате в почтеността и?!

И накрая – нещо в което лично се убедих. Откакто има либерален закон за досиетата и същинска комисия, много време си загубих в ровене на архивите. Почти три години заради един мой проект. Преровил съм хиляди досиета, за всички пловдивски депутати съм си направил картотека. Най-пазения документ на Комисията по досиетата е т.нар. „Регистрационен дневник”. Това е една грамадна книга, в която са записвани всички доносници от 1946 год. Тя се води само на ръка, т.е. служителките записват всичко на ръка. Със специална заповед на ген. Иван Райков още през 1948г.  изрично е указано, че не могат да се нанасят поправки, не може да се  заличават имена, да се късат страници. Записват се уникалния номер на съответния агент, неговото агентурно име, от кое Областно управление на МВР идва сведението, кога е записан като агент и кога е свален. Този „регистрационен дневник” е най-строга пазената тайна в Комисията по досиетата. Последно се пазеше под десет ключа в БНБ. Попаднеш ли в нея излизане няма, затова и Комисията печели всички дела от недоволни от решенията и бивши сътрудници.Това е положението, направете справка, ако искате. Ами там просто НЯМА агент „Виктор”, регистриран от РДВР-Пловдив! Снимал съм всички документи от Пловдив и ви предлагам за демонстрация  копие от тях. Хайде сега – можете да си правите проучвания, аз много дълго съм ги правил и съм получил много отговори, но – Агент „Виктор” просто НЯМА там, където са регистрирани всички! Сигурно съм разочаровал много любители на „жълтичкото”, но – това е положението! Клеветниците продължават да ни уверяват, че търсели „агентурни компромати ” за Петър Стоянов. Ами като ги намерите- тогава пишете аланкоолувци! Тъжната новина за вас обаче е, че такива не съществуват! Не може цяла една телевизия „Европа”, на която доскоро вярвах и която тръби, че е дясна, да се занимава, с една толкова недостойна история. При това в предаването на журналист, който официално е обявен /а и сам си призна/ от Комисията по досиетата за агент Алберт. Какъв кафкиански сценарий! Преди доста години бяхме даже приятели, но „светът е цветен и помия извира отвсякъде…”. И умът ми не го побира, че основният рупор на тази лъжа, Антон Тодоров, когото Петър Стоянов доведе от Стара Загора в София и го направи директор на възобновения вестник „Демокрация”, си отмъщава толкова гнусно на благодетеля си. И това помня. След скандала във вестника Антон трябваше да бъде освободен и оттогава си „отмъщава” … Ама че долна история!

Спокойно!...Бих могъл да завърша така, но ще кажа още няколко изречения.

Трябва в името на националното ни достойнство да спрем с тези гнуснарски истории. Нали без подписа на Петър Стоянов нямаше да бъдем членове на НАТО, да сме част от ЕС и да получаваме милиони от еврофондовете, които са радост и гордост за управляващите! В крайна сметка Петър е част от фондацията на Бил Клинтън, член е на управителното тяло на … Александрийската библиотека. Там преди него е бил носителят на нобелова награда Умберто Еко! Как ви се струва? Представяте ли си там Гоце или Бойко Борисов? Или може би тези световни организации не знаят какви хора канят в управителните си тела? Абсурдно е, толкова абсурдно е това, което се вихри около един достоен български президент, че чак не е за вярване, но за малките душички спиране няма! Май наистина държим първенството по злоба и завист!

 

 




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. krumbelosvet - Бащата на Петър Стоянов
10.01.2019 20:35
прати в Цалапица ПОЛИЦИЯ С КУЧЕТА срещу хората, които защищаваха ХЛЯБА СИ - модерното земеделие, дошло с колективизацията. Къде е днес българското земеделие, госпожо ПОДСКАЧАЛА НА ПСИХОТРОННИТЕ МИТЕНГИ? Ядем домати от Полша, Турция, Македония, Гърция. Само 7% от свинското месо е българско. Останалото е вносен гнилоч за 15 цента килото, който се продава 50 пъти по-скъпо...
цитирай
2. marconi5659 - Абе Торос ли си...
29.09.2019 00:37
... Сорос ли си - не те знам. Ама преди да пишеш, трябва нещо и да си попрочел...

http://nikikm.blog/politika/2018/05/29/istinata-za-petyr-stoianov-agent-viktor-http-bgpravda-blogsp.1610689
цитирай
3. emimilcheva - Интересна работа,
08.01.2020 14:49
... г-н Марков - Вие пишете за Петър Стоянов, нас ни занимават с баща му. Бунтовете в Цалапица ги помним, подстрекателите също ги знаем, мотивите на хората ги разбирам, което не значи, че ги приемам изцяло. Дори и частично не ги приемам, но това не е важно. Важното е, че пак ни питат "защо бием негрите", като в онази история задискусията за предимствата на САЩ пред СССР.
Още по-смешно е, че някой ви мисли за дама, която е "подскачала" на митингите. без коментар на това ...
Друг пък ни изпраща да отваряме неработещ линк. В него галиба се съдържат безспорните доказателства, че Петър Стоянов е лош човек.
Всъщност, Петър Стоянов беше много добър президент и продължава да е достоен човек. Допусна грешка, като се опита да реанимира СДС със собствени сили - не беше разумно човек, който е бил президент тепърва да оглавява партия. Но това изобщо не е нито престъпление, нито грях - това беше грешка, която навреди най-вече на него самия, а не на държавата, демокрацията или на светлото ни бъдеще.
И в заключение, иска ми се да кажа на нашия Кум Белоцвет или какъвто е там ананимен драскач и трол.
Българското селско стопанство отдавна се възстанови от сътресенията около приемането на Закона за земята и дейността на ликвидационните съвети. Сега то има и недостатъци и достойнства. Сред недостатъците му са изоставането в областта на трайните насаждения и незавидното положение на производителите на зеленчуци, за което в голяма степен са си виновни и те - особено производителите на домати от Пазарджишко, личните ми контакти с които ме карат да не им съчувствувам. (Производителите на пипер отдавна показаха, как може да се държи сериозният земеделски производител).
Към недостатъците на селското ни стопанство можем да отнесем и известна тенденция към монокултурност с разрастването на производството на зърно. Но, извинете - повод за срам ли е, че България е топ европейски производител на слънчоглед? Или е повод за срам, че България е най-големия производител и износител на яйца в ЕС ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: toross
Категория: Политика
Прочетен: 9522848
Постинги: 935
Коментари: 6147
Гласове: 9515
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031