Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.06.2019 12:33 - Съобщава се, че Асандж е тежко болен и почти никой не говори за него
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 1211 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 04.06.2019 12:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Излагането на беззаконието на "бавното убийство" на Асандж

image от Тайлър Дърдън  Съд, 06/02/2019 - 10:50 Автор е на Раул Иларги Мейер чрез блога за автоматична земя,

https://www.zerohedge.com/news/2019-06-01/exposing-lawlessness-assanges-slow-assassination?fbclid=IwAR0q3401bwR7FSKJWm63cjlv6HOf7eDtuxLVPZb_Q_CbcBOB6-rqPm_0LK8

С новината, че Джулиан Асанж „губи” в затвора в Белмарш, и с доклада на проф. Нилс Мелцер от докладчика на ООН, който описва как се случва това, отново съм привлечен към беззаконието, което всички „власти“, участващи в неговия случай, показват и безнаказано. Всички те очевидно мислят, че са буквално над закона. Техните собствени закони.

Но те не могат да бъдат, никъде, не над техните национални закони, нито в международните, до които са се присъединили техните държави. Те не могат, защото това веднага ще направи всички и всички закони безсмислени. Кажете ми къде се намираме днес.

  Този параграф се съдържа в статия на Джонатан Кук, озаглавена „Случай на  злоупотребата на шоуто“, която никога не е била законна, в която се изброяват „17 явни аномалии в правните проблеми на Асандж“.

Австралия не само отказва на Асанж, гражданин, всякаква помощ по време на дългото му изпитание, но премиерът Джулия Гилард дори заплашва да свали Асанж от неговото гражданство, докато не бъде посочено, че Австралия ще направи това незаконно.

Вижте, Кук вече прескача стъпка. Гилард не отнема гражданството на Асандж, защото това е против австралийския закон, но е толкова против австралийското законодателство, че правителството да пусне един от своите граждани да изгние в някакъв ад. Все пак, те го оставиха да изгният, но като австралийски гражданин. В този момент каква разлика вече прави?

Това е модел, който преминава през целия файл „Assange“ и го прави с доста изумителни нива. Където сте принудени да мислите, че засегнатите страни нямат никакви закони и няма съдилища, защото ако са го направили, действията на техните правителства със сигурност ще бъдат подбудени от парламентите или съдиите или от някой друг. Всички те са по същество беззаконни.

Има 5 основни страни, които участват в случая (което не освобождава никоя друга страна от собствената си отговорност за изказванията, когато се нарушават международните закони). По азбучен ред те са Австралия, Еквадор, Швеция, Великобритания и САЩ. Можем да преминем през тях в този ред.

Австралия : Посоченото по-горе обобщава най-вече мястото, където Австралия се оказва краткотрайна, т.е. неуспешно се проваля до такава степен, че както нейната правна, така и нейната политическа система трябва дълго да звучат с пет аларми - но не -. Едно правителство не може да изостави собствените си граждани в чужбина, само защото не е съгласно с това, което гражданинът е направил или е казал.

Това не може да се направи, дори ако този гражданин е Ханибал Лектор или Адолф Хитлер, а Джулиан Асанж е далеч от тях. Нито пък някой дори е твърдял, че Асандж е нарушил дори един австралийски закон, камо ли да го докаже. Тогава става дума, че правителството е нарушило собствените си закони, а не Асанж. Това също е модел, който важи за всичките 5 страни, споменати по-горе.

Не е Асандж, който нарушава законите и трябва да бъде преследван заради това, а политиците формират правителствата на тези страни. Разбира се, парламентаристите, на които е възложено да ги контролират. И правните системи, и пресата, на които е възложено да контролират цялата система.

Докладчикът на ООН Нилс Мелцер казва в доклада си: „Австралия е ярко отсъствие в този случай. Те просто не са наоколо, сякаш Асандж не е австралийски гражданин. Това не е правилният начин за справяне с това. "

Еквадор : Бившият президент на тази страна, Рафаел Кореа, следваше международното право в областта на убежището по начина, по който беше формулиран и намерен, като предостави убежище на Юлиан Асандж през лятото на 2012 г. Но неговият наследник и бивш приятел Ленин Морено наруши този закон в най-голяма степен. очевидни начини, които можете да си представите.

Еквадор е страна, подписала както Съвета на ООН по правата на човека, така и Междуамериканския съд по правата на човека. Действията на Морено, които доведоха британската полиция да изтегли Асанж от посолството на Еквадор в Лондон, което според международното право е еквадорска територия, в която Обединеното кралство няма юрисдикция, нарушават цял ​​брой закони, правила и разпоредби, формулирани от тези международни органи както и собствените закони на Еквадор (само защото те са член, подписал и двете).

Законите за убежището, задължително международни, имат нулево значение, ако и когато дадена страна се стреми да ги тълкува, когато вятърът променя посоката и / или се инсталира ново правителство. Законът за убежището ще продължи. Не можете да изхвърлите лице, което вашата страна е предоставила преди това, само защото някой ви предлага торба с пари. Точно затова съществуват такива закони.

И всяка страна, която е страна по тези закони, ТРЯБВА да протестира, както направи Морено с Асандж, за да не стане законът за убежището за недействителен за една нощ. Е, това са станали през април. За всяка отделна страна и за всяко човешко същество. Ето колко са важни събитията.

Възможно ли е подобно фразиране да го направи - малко по-ясно колко голям е този въпрос, че ако не се прилага за Асандж, то по подразбиране вече не се отнася за никого? Че неговият случай унищожава много десетилетия на юриспруденция, установена след и заради две световни войни и много други жестокости? Това, че лечението на Асандж ни връща назад във времето поне цял век?

Всеки, който НЕ протестира срещу това, което е направено на Асандж, трябва да помисли отново. Ако сте студент по право, адвокат, съдия в демократична страна, вие имате задължение тук, колкото всички политици имат. Няма значение какво мислите за Асандж или какво е направил.

Швеция : Шведите имат закони за сексуални престъпления, които очевидно се различават от чужди, по-строги и т.н. Може би те мислят, че знаят по-добре от всички останали ?! В историята на Асандж, това означава, че те са затворили досието за него през 2010, 2013 и 2017 г., но отново са го отворили отново и отново по причини, които не са ясни веднага - за мен.

Това показва, че след като сте заподозрян, да не говорим за обвинения, например за изнасилване, може би никога повече няма да можете да изчистите името си. И не трябва да забравяме, че Асандж никога не е бил обвинен в нищо, нито в едно нещо, чак до 2010 година.

  От това, което знаем, двете споменати в случая жени никога не са искали да подадат жалба срещу него. Но полицията го направи. И тогава тази жалба беше изхвърлена. И съживи. Специално му е било позволено да напусне страната, след като е останал в продължение на повече от месец, а след това малко след като е заминал за Лондон, шведският прокурор е подал на Интерпол червено известие срещу него, нещо, което досега е било изключително запазено за терористи и военни престъпници.

Прокурорът Мариан Ню отказва да интервюира Асандж в Лондон от години, макар че други подобни интервюта - от шведски прокурори във Великобритания - се проведоха 44 пъти по време на престоя на Асанж в посолството на Еквадор. Великобритания дори каза на Швеция да не закрива случая. И все още има много повече неща, които се случиха в Швеция. Има термин за страна, която се държи по следния начин: държава-измамник.

Обединеното кралство : Бившият британски посланик и съветникът на Асандж Крейг Мъри вероятно най-добре обобщават това днес, когато той казва,  че Великобритания се е превърнала в държава-измамник . Това важи и за Австралия, Еквадор, Швеция и САЩ. Това е неизбежната последица от нарушаването на закона.

Професор Мелцер е специален докладчик на ООН по въпросите на изтезанията. Професор Мелцер е швейцарец. Той е изключително уважаван адвокат и професор по международно право в Университета в Глазгоу, в допълнение към професор по международно хуманитарно право в Академията в Женева. Той е служил на 12 години като делегат на Червения кръст. Няма никакво съмнение в експертния опит на проф. Мелцер или неговата независимост по този въпрос. Когато професор Мелцер казва, че „съдилищата на Обединеното кралство не са показали обективността и безпристрастността, изисквани от закона”, хората трябва да седят и да слушат.

Имам подробен  съдия Майкъл Сноу, който нарича Асандж „нарцистична личност“  в кратко изслушване, в което Асандж е казал почти нищо друго освен „не виновен“, въз основа на предразсъдъците, които Сняг е довел в съдебната зала. Снег го осъди накратко за скачане под гаранция и го осъди на почти безпрецедентна 50 седмица.

Имам подробен съдия Арбутнот, съпруга на бившия министър на отбраната на Тори, който е съсобственик на дружество с бивш началник на МИ6, като се  подиграва на Асандж  и казва, че може да упражнява цялото си здраве, което е необходимо, на балкон Юлиет, тъй като тя отхвърли искане задържането под гаранция е премахнато. Имам подробен съдия Phillips от Върховния съд, който избира да разчита на френския текст и отстъпва английския текст на договора, като твърди, че екстрадицията е в ред.

Пристрастието на британските съдилища е осезаемо и вонящо. [..] когато Работната група на ООН за произволно и незаконно задържане постанови, че Джулиан е задържан срещу волята му в еквадорското посолство и трябва да му бъде позволено да напусне Еквадор, като се отрече от работната група на ООН - която Обединеното кралство подкрепи в всеки един от стотиците предишни случаи -  тогавашният министър на външните работи Филип Хамънд се изправи в Общината и осъди Работната група на ООН като „неблагородни хора, а не адвокати“ , когато всъщност  всеки един от панелите е изключително уважаван международен адвокат.

Лъжата на Хамънд в парламента не ме изненада; но аз бях искрено учуден,  че цялата корпоративна и държавна медия се придържаше към тази най-явна лъжа  и не я извикваше. Би Би Си, Таймс, Файненшъл Таймс, Гардиън съобщиха за коментара на Хамънд, че групата на ООН е „не адвокати“. Нито един от тях не би се съгласил да публикува корекция на този основен и лесно проверим факт.

Великобритания вече не претендира, че се подчинява на правилото на международното право . Тя просто отказва да признае опасенията на ООН в случая с Асанж, щастливо зависими от мехура на предразсъдъците, които политическият и медийният елит са произвели. Това е част от общия модел на неспазване на ООН. Тереза ​​Мей като министър на вътрешните работи отказа да позволи на специалния докладчик на ООН по въпросите на насилието срещу жените в центъра за имиграция в Ярлс Ууд да провери условията там. Правителството на Тори реагира на неотдавнашния шокиращ доклад на ООН за бедността във Великобритания - нито един от основните факти, от който са оспорени - като се стреми докладчикът на ООН да бъде отстранен.

Когато добавите това заедно с отказа на Обединеното кралство да приеме становището на Международния съд от 13-1, че островите Chagos принадлежат на Мавриций, и отказът на Обединеното кралство да приеме решението на арбитражния съд на международните търговски камари, че Великобритания трябва да изплати дълга си на Иран, получавате много ясна картина,  че Великобритания е изпаднала в пълна измамна държава  и просто се е отказала от подкрепата си за системата на международното право, която е в голяма част от създаването на Великобритания.

Вчера британският външен министър Джереми Хънт смята, че атаката е най-добрата защита и извика професор Мелцер за критиката му към Великобритания. Мелцер отговори с намек, че Хънт не знае собствените си закони.

image

Мислех си, когато видях „разговора“, който Хънт всъщност предполага, че Асандж се е измъчвал. И това не показва просто лошо познаване на закона, а именно пълноправен BS. Защото независимо от това, което е довело Асанж да търси убежище в посолството на Еквадор, според международното право той винаги, при всички обстоятелства, има (наред с други неща) правото на подходяща медицинска помощ. Великобритания го отказва.

Дори няма нищо общо с това, че той е свободен да напусне или не. Което очевидно не беше. Нещо повече, освен че прескочи освобождаването на гаранция, Асандж не е направил нищо незаконно, а според законите за убежището има право да пропусне гаранцията. Още веднъж, не Асанж е нарушил законите, а всички останали участват в тази трагична сага. И дори ако Асандж бе нарушил закон, той все още би имал право на подходяща медицинска помощ.

САЩ : Къде дори да започнем? Американският лов за Асандж е на десетилетие и наскоро ескалира, когато можеха да наследят новия президент на Еквадор. Тогава те се позовават на много подигравателния Закон за шпионажа от 1917 г., за да обвинят чужденец в шпионаж. И каквото и да е извършил Асанж, не го шпионира.

Но те очевидно мислят, че могат да накарат Източна област Вирджиния, съдия Леони Бринкема (известна още като висящ съдия) да се преструва, че е такава, или поне, че част от това, което той е направил, попада под закон, който почти всички са съгласни трябваше да бъдат премахнати отдавна.

Това, което Нилс Мелцер спомена в доклада си за Асандж, е, че някои части от Закона за шпионажа позволяват смъртното наказание. Не тези, на които той е бил обвинен досега, но могат да се опитат да ги залепят. Което ще направи незаконно Великобритания да екстрадира Джулиан Асанж. Но кой все още мисли, че тези хора дават един прилив на закон?

За тях законите са неща, които използват, за да разширят своите средства, нищо друго. Освен това, те не се интересуват от законите, които управляват техните страни, въпреки че те са същите закони, които им позволяват да поемат своята власт.

Те мислят, че ще се измъкнат от убийството на Джулиан Асанж. Без никакъв закон. Това означава, че вече няма функционираща международна правна система. Остават само измамни държави.


Съобщава се, че Асандж е тежко болен и почти никой не говори за него image от Тайлър Дърдън  Сряда, 05/29/2019 - 10:00
Автор на Caitlin Johnstone чрез Medium.com,

https://www.zerohedge.com/news/2019-05-29/assange-reportedly-gravely-ill-and-hardly-anyones-talking-about-it?fbclid=IwAR3H8AqXbyG61m3pfopNMGueZ8MsOM34VTTyEWZNjfSruJ1hkQ7CqeuZgqc

Шведският адвокат на Джулиан Асандж Пер Самуелсън заяви пред пресата, че "здравната ситуация на Асанж в петък е била такава, че не е възможно да се води нормален разговор с него."

image

  Това дразнещо разкритие е съобщено от малка част от обектите, но само като изключение по отношение на Швеция, която отхвърля искането на Самюелсън за отлагане на насрочено заседание относно задържането на Асандж en absentia за предварително разследване на обвинения в изнасилване. Фактът, че затворникът на Уикилийкс е толкова зле, че не може да разговаря с нея, сам по себе си е много по-значителен от отказа за отлагане, но заглавията споменават изявлението на Самуелсън, фокусирано върху случая в Швеция, като оттеглят изненадващите новини от адвоката му.

От момента на писане аз бях в състояние да намеря много малко новинарски съобщения, които докладваха за това изобщо, като най-масовото е, че  статия на  Ройтерс с много укротяващо заглавие " Шведският съд отхвърля забавянето на изслушването на Асандж за лошо здраве: адвокат ". The  Sydney Morning Herald  , също обхванати от историята, без дори да се споменава заболяване в заглавието, вместо случва с " шведски съд отхвърли опитите за забавяне на Асанж слух ". Много по-малката алтернативна медия  Световният социалистически уебсайт  е единственият отсек, който открих досега, който докладва за изявлението на Самуелсън в нещо подобно на неговия подходящ мащаб, публикувайки добра статия, озаглавена „ Въпреки здравото здраве на Асандж, шведският съд отхвърля забавянето на изслушванетоПреди няколко часа.

Тази новина е толкова недостатъчно обсъдена и недооценена от това писание, че не разбрах за това до часове след като историята се е разпаднала, и съм много включена в алтернативните коментари за медиите и новините, свързани с WikiLeaks. Докладът, че Джулиан Асандж е бил толкова болен, че едва можеше да говори досега в петък и все още нямаме новини за това, как се случва сега, трябва да бъде изключително важен за всеки, който се интересува от Асандж, свободата на пресата, прозрачността на правителството или мирния активизъм.

image

Друга част от тази история, която е напълно разкрита във всички медии на английски език от тази статия, е новината, че Асандж действително е бил прехвърлен в болничното крило на затвора Белмарш . Това  съобщи шведският магазин  Upsala Nya Tidning , вестник, публикуван в същия окръжен съд Асанж. Докладът също се основава на изявление пред пресата от Per Samuelson.

Статията съобщава следното за машинен превод:

Шведският адвокат на основателя на Уикилийкс Джулиан Асандс иска отлагането на ареста в понеделник в Упсала. Според адвоката, който сега е посетил своя клиент в британския затвор, Асандж е приет в медицинския отдел и не е могъл да се обади.

...

Миналия петък шведският защитник на Асандж, адвокатът Пе Е Самуелсън, посети своя клиент в затвора. В писмо до Окръжния съд в Упсала адвокатът казва, че са се срещали за малко под два часа. Според адвоката здравословното състояние на Асандж по време на срещата е било такова, че „нормален разговор с него не е бил възможен“. Смята се, че Джулиан Асанж е бил отведен в затвора, но няма по-подробна информация за здравословното му състояние. "

Тази история  е взета  от  Upsala Nya Tidning  от датския  отдел Politiken , който за един машинен превод е озаглавил неговата история „Облекчен Асандж хоспитализиран в лондонския затвор:„ Невъзможно е да има нормален разговор с него ”. Според мен тези две новинарски сайтове са уважавани като всеки друг западен изход, но те остават единствените публикации, които успях да намеря и които съобщават, че Асандж е хоспитализиран. Това е абсолютно странно.

Изпратих имейл на Самюелсън с молба да потвърдя новината, че Асандж е хоспитализиран. Аз ще актуализира тази статия, ако чуя обратно.

За поддръжниците на Асандж, едно от многото разочароващи неща за задържането му е начинът, по който той е бил откъснат от обичайните средства, използвани за информиране на обществеността за неговото благосъстояние. Преди това новините можеха лесно да бъдат потвърдени или опровергани от хора, които имаха постоянен достъп до Асандж по някакъв начин от източници като профила в Уикилийкс Twitter, но хората, които оперират с този акаунт, вече нямат достъп до него. Сега виждаме всякакви слухове, които говорят за това как Асандж се справя в затвора, и става трудно да се оправи от фактите. Изглежда обаче, че би било трудно да се намери по-надежден източник за състоянието на здравето му, отколкото неговият адвокат.

  image Renata Avila   @avilarenata    

He needed urgent assistance after his expulsion from the Embassy. Instead, he was not allowed to receive adequate medical treatment. In the case of Emin Huseynov (1 y @ Swiss Embassy) it took at least a month of treatment to go back to normal. Imagine after 7 years! Brutal.

stefania maurizi@SMaurizi  

following the press reports on Julian #Assange"s health, I just heard he is very unwell and I am seriously concerned. It"s a real scandal how his health has been seriously undermined by #arbitrarydetention by #Sweden and the #UK. I will NOT be silent

  291 1:45 AM - May 29, 2019 Twitter Ads info and privacy   236 people are talking about this      

Дълго време е установен фактът, че Асанж е бил в беден здраве, докато е бил хванат в еквадорското посолство в Лондон; лекарите, които го посетиха, публикуваха статия в  Guardian  през януари 2018 г., озаглавена „ Ние прегледахме Джулиан Асанж и той силно се нуждае от грижи - но той не може да го получи ”. Рената Авила, активистка и авторка, която е работила и пише за Уикилийкс,  пише  в отговор на новите разкрития: „Той имаше нужда от спешна помощ след експулсирането му от посолството. Вместо това не му е било позволено да получи адекватно медицинско лечение. В случая с Emin Huseynov (1 y @ Swiss Embassy) са необходими поне един месец лечение, за да се върнем към нормалното. Представете си след 7 години! Brutal ".

Наблюдавахме забавеното убийство на Джулиан Асанж. Те го задушиха до смърт от тактически психики, тактика на обсадата и умишлено пренебрегване, сякаш поставиха примка, вързана около врата му, не само в затвора Белмарш, но и в посолството.Единствената разлика между екзекуцията и убийството е същата като разликата между тайната и явна война, която има смисъл, защото разузнавателните, съдебните и военните агенции, които извършват неговата смъртна присъда, действат в рамките на една и съща властова структура, която извършва война. Първо дойдоха мазките (пропагандата), после дойде обсадата (санкции) и те организираха преврата си (изведоха го от посолството) и сега са го хванали в лапите и могат да правят това, което искат зад затворени врати. Така убивате една нация, докато все още изглеждате като хубав човек, и така убиват Асандж.

Извикайте това от покривите. Дали това медийно затъмнение е самоналожено или може би резултатът от злонамереното използване на  D-известие , ние трябва да използваме всичко, което е в нашата сила, за да получим тази информация в основния поток, и да накараме хората да задават въпроси на пресата и техните местни членове. за това, което се случва в затвора Белмарш. Животът на Асандж може да зависи от него.

* * *

Всеки има моето  безусловно разрешение  да публикува или използва всяка част от това произведение (или нещо друго, което съм написал) по какъвто и да е начин, който те харесват безплатно. Работата ми е  изцяло поддръжка на читателите , така че ако ви хареса това парче, помислете дали да го споделите, харесвайки ми във  Facebook , следвайки моите лудории в  Twitter, хвърляйки пари в шапката на  Patreon  или  Paypal ,  закупувайки част от сладките ми  стоки , моята нова книга  Rogue Nation: Психонактичните приключения с Caitlin Johnstone , или моята предишна книга  Woke: A Field Guide за утопия, Най-добрият начин да преминете през интернет цензорите и да се уверите, че виждате нещата, които публикувам, е да се абонирате за пощенския списък за моя  уебсайт , който ще ви изпрати известие по имейл за всичко, което публикувам. За повече информация за това кой съм аз, къде съм и какво се опитвам да направя с тази платформа,  кликнете тук .

Биткойнски дарения: 1Ac7PCQXoQoLA9Sh8fhAgiU3PHA2EX5Zm2




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39743246
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031