Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.02.2020 22:52 - Основната тайна на ракетния двигател RD-180
Автор: radostinalassa Категория: Политика   
Прочетен: 1425 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 21.02.2020 22:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „Само руснаци правят такива“: Основната тайна на ракетния двигател RD-180        
Смята се, че можете да копирате и фалшифицирате всичко. Както модерната технология ви позволява да създавате 3D копия на всяка от най-сложните инсталации.
И методите на ядрено-магнитен резонанс ви позволяват да определите състава на всеки използван материал.


image


Руският ракетен двигател RD-180 обаче опровергава всемогъществото на индустриалния шпионаж. Изглежда, че е създаден от висши сили, като е и прост, и уникален.
Това не можа да бъде пресъздадено от американците, въпреки факта, че те разполагат с документация и спецификации за всички подробности.  
Разписаха се  в безсилието си Четиризвездният генерал на ВВС на САЩ Уилям Шелтън, бивш началник на космическото командване и експерт по ракетни двигатели, който знае всичко за американската ракетна програма, заяви по време на речта си на космически симпозиум през май 2014 г., че би предпочел САЩ да разработи собствен еквивалент RD-190.
Той отбеляза, че това ще струва повече от 1 милиард долара и ще отнеме до осем години. Въпреки това отвъдморската общност от учени и технолози прие думите на генерала от формална гледна точка. Както Уилям Шелтън не можеше да коментира този проблем по друг начин.
Ако ставаше въпрос само за време и пари, тогава въпросът за зависимостта на Съединените щати от руската двигателна индустрия би бил отдавна затворен.     Котки, мишки и старец В Америка има легенди за ужасното състояние на руския военно-промишлен комплекс.
Казват, че във фабриката, където  сглобяват ракетните двигатели,  има котки, които ловят мишки. Толкова е мръсно там, че в голям брой са открити гризачи, които прорязват проводниците. Въпреки това САЩ купуват RD-180, уникален двигател за мощните ракети Saturn V и в същото време не могат да направят негов аналог и дори просто да го копират.  
Дори западните медии пишат за някакъв блестящ старец, който събира RD-180. Той отива да работи със своя занаятчийски набор от инструменти, с помощта на които извършва монтажа. Ако този „тънък дядо“, който отдавна е пенсиониран, умре, тогава двигателят ще спре производството.
Ето защо, имайки всички документи, американците не успяха да установят производството на силова установка за Сатурн V.     Тест за интелектуалци и гении! Титанови сплави По-напредналите експерти обаче свързват уникалното превъзходство на RD-180 с руското майсторство в работата с титан.
„Те (руснаците) са умели в производството на титанови сплави“, пише ракетният блогър Ерик Енгхайм.
Друг инженер, работещ в Русия, нарече сплавите термина "unobtainium" (pun: за получаване - на английски - достигане, постигане; un префикс - отрицание; um - латински завършек; оказва се нещо като "недостъпно"). Руснаците са невероятни металурзи. Но това е импровизиран процес. Самите те не могат да обяснят как го правят. "     Поглед към RD-180 от Америка
През 1995 г. Lockheed Martin Corporation проведе открит конкурс за ракетния двигател Atlas от ново поколение. Тогава двигателят RD-180 спечели във всички отношения. Разбира се, американците искаха да имат на разположение нова ракетна технология и предложиха съвместно да произвеждат този двигател в САЩ.  
Скоро те станаха собственици на копия на документация и пълен набор от спецификации на RD-180. Но тук започнаха чудеса: без ключовите сглобки, сглобени в Русия, и редица части, разтопени в нашите металургични предприятия, въпросът не се измести от мъртвата точка.
Отвъдморските специалисти не помогнаха на модерната технология на обратните инженерни сплави. С други думи, двигателят не може да бъде копиран.   "Руска метла за американската вещица" След налагането на санкции поради връщането на Крим в Русия, Пентагонът, Конгресът на САЩ и Белият дом отново бяха озадачени от проблема RD-180.
Американските вестници писаха за този двигател като за „руска метла за вещица“, на която критиците с остри езици на програмите на НАСА посочиха „за американска вещица“, тъй като електроцентралата е била предназначена за военни ракети.   "Изоставянето на RD-180 ще бъде доста пагубно за космическата програма на САЩ в средносрочен план", казва Брайън Харви, автор на няколко популярни книги за програмите на НАСА.
Той направи изводите си от експертни оценки на независими анализатори.     Защо се случи Както знаете, изходната мощност на първия етап на ракетата "Сатурн I", първият полет на който е извършен през октомври 1961 г., възлиза на 60 гигавата, което е равно на пиковото търсене на електроенергия в Обединеното кралство.
Осигуряването на стабилна работа на такива мощни водородни двигатели първоначално беше изключително трудно. Фактът, че американците решават този проблем през 70-те години, е една от основните причини, поради които успяват да изпреварят Съветския съюз в космическа надпревара в областта на върнатите пилотирани космически кораби.  
В отговор съветските експерти изграждат ракетни двигатели с керосин, като инсталират няколко дюзи. Например, RD-170, използван върху ракетата Energia, беше по-мощен от базовата електроцентрала Shuttle SSME (RS-25), но използваше четири дюзи, което го прави да изглежда като четири отделни двигателя отвън. Обърнете внимание, че RD-170 е предшественик на RD-180.
Резултатът е малък керосинов двигател с невероятен специфичен импулс и уникална специфична тяга. Междувременно заглавията на американските вестници бяха пълни с победни лозунги за впечатляващи мисии до Луната и дори до Марс. Но след катастрофи с "водородния" Шаттл, САЩ бяха принудени да изоставят огромните си електроцентрали. И след 2014 г. се оказа, че САЩ са напълно зависими от руската космическа индустрия. Каква е тайната?
Подаването на керосин с високо налягане в среда, обогатена с кислород, води до моменталното унищожаване на най-стабилните сплави. Обърнете внимание, че двигателят RD-180 изразходва около 1,25 тона гориво в секунда, което се доставя от турбо помпа от 180 000 киловата, което надхвърля капацитета на реактора на ядрения ледоразбивач в Арктика с повече от два пъти.
Тоест в една камера с диаметър от едва 380 милиметра изгаря малко повече от 0,6 тона гориво в секунда, отделяйки гигантска енергия, която съвременните американски технологии няма да могат да ограничат още дълго време.
За да направят това, те трябва да стартират своята ракетна програма "керосин" от нулата.   Източник: „Само руснаци правят това“: Основната тайна на ракетния двигател RD-180 © Russian Seven russian7.ru



Гласувай:
3



1. krumbelosvet - Още има
21.02.2020 23:17
чудеса
цитирай
2. pando - PRIVET
22.02.2020 03:52
GOLIAM MAITAP!
цитирай
3. radostinalassa - Енергията на Британия е равна на един РД - 180. Голям майтап. Много негри, малко развитие.
22.02.2020 06:14
"Сатурн I", първият полет на който е извършен през октомври 1961 г., възлиза на 60 гигавата, което е равно на пиковото търсене на електроенергия в Обединеното кралство.
цитирай
4. radostinalassa - С нами Бог - това са чудесата
22.02.2020 06:16
А с тях е Сатаната.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: radostinalassa
Категория: Технологии
Прочетен: 13126151
Постинги: 11557
Коментари: 18328
Гласове: 6661
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Децата на дявола - нехора, сатанисти, педофили
2. Страшните истини - духовни, ДНК, синя кръв - евреи, араби, индуси, китайци.
3. Основното генетично различие между трите раси са пръстовите отпечатъци
4. Заземяването лекува възпалителните процеси
5. Мусорна ДНК. Холограма на плода. Педента на ДНК.УЗИ.
6. Душата, нейната генетика, потомците ни.
7. Връзката между българи и шумери
8. Реинкарнацията и генетиката
9. Раждането на тракийската азбука
10. На земята живеят четири вида човек
11. ГЕНЕТИЧНИЯТ АНАЛИЗ В ТЪРСЕНЕ НА ИСТИНАТА ЗА ЕТНИЧЕСКИЯ ПРОИЗХОД НА ДРЕВНИТЕ И НАСТОЯЩИ БЪЛГАРИ
12. Американските бомби с обеднен уран
13. Лицензиран расолог - Вл. Авдеев
14. Енергоновата система на кръвта
15. Руският език не е руски, а български
16. Подслушват ли телефона ви?
17. Българският език - езикът на първите хора!
18. КОВИД - 19 и старите лекари
19. Хидра 1 и Хидра 2 - рак
20. Ябълков оцет - мастер клас
21. Истината за атеросклеротичните плаки и гъбичките
22. Уникален артефакт от Сибир, който принуди учените да преразгледат историята на древния свят
23. Мусорната ДНК се оказва критична за видообразуването
24. Д - р Райън Коул , патоанатом - ваксините са токсини
25. Ето я истината защо Русия нападна Украйна
26. Русия дълго време толерираше лудориите на западните си партньори и беше твърде толерантна към тях -лазерният"Метадрон Орхидея"
27. В България е създадена най - ранната писменост в света https://www.youtube.com/watch?v=q2TRX1vkCFg
28. Без САЩ комунизма нямаше да се роди
29. Болкотерапия чрез молитвена поза
30. Акад. Васил Николов: Носим гени на 8 000 години