Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2020 19:01 - ДЪРЖАВАТА НА МИСИРКИТЕ
Автор: dimganev Категория: Политика   
Прочетен: 4036 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 05.03.2020 09:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едно време имаше един Нейчо Неев дето викаше „Ега ти държавата, щом аз съм ѝ вицепремиер!” Той поне се усещаше че не е за там. Де да се усещаха поне толкоз и днешните ни политически бонзи, ама…
Една простотия, колкото по-високо седи, толкоз по- отдалеч се вижда!
(това вече съм го казвал, но пак го повтарям в случай че някой не го е заушил)
Е, вчера ни видя и целия ЕС – колко ни е пипката и какви мисирки сме. Мисирки дето освен да викат „Лю-лю-лю-лю…” (премиерът много добре го докарва това), стават само за тенжерата. 

Нашият баш-баканин (нали сме приятели с турците, трябва да си поприпомним по някоя турска дума ) реши да се прави на гълъб на мира, или на пощенски гълъб, не стана много ясно на какъв точно. Та същият, точно преди трети март, прехвръкна на гости на своя „анкарски аркадаш” и му се предложи за посредник, в диалога с ЕС. Само че султанът се беше позаинтересувал кой го праща и като разбра, че никой не го е дюздисал за гълъб на мира, се отнесе с него както подобава,  т.е като една мисирка дето само дига гюрултията (лю-лю-лю-лю…) Е, от кумова срама го нагостиха, дадоха му да пийне малко шербет и го изпроводиха по-живо по-здраво.
Агата поначало нямаше за цел да праща афганистанци на нашата граница, защото си имаше коджа сметки за уреждане с гърците – те гласуваха против солидарността на НАТО с Турция в сирийската афера, мътят му водата за сондажите в кипърски води и ред други неразбории. Пък и Гърция има много по-голяма тежест в ЕС и може да наложи някаква политика на съчувствие. Последното едва ли ще се случи, тъй като и гърците и европейците са наясно с кого си имат работа и едва ли ще хукнат да молят Путин да му прави индирими (отстъпки) за Сирия.
И тъй, ако е нужно да се удрят колене пред батюшката, агата ще трябва да го стори лично. Какво ще излезе от това аз не се наемам да предсказвам, но северозападна Сирия е твърде голяма лъжица за регионален играч като Ердоган (стига им на турците че на времето налапаха Антиохия). И за руснаците тази война е воденичен камък но те не се отказват лесно, всички още помним Афганската афера. Глупости като човешки жертви, разрушени градове, бежанци и пр. – да му мислят гейовете от Европа. Тяхна си руска работа, нека си мерят гегите с турци, иранци, саудити, израилтяни и пр.и пр., но къде е нашето място тук, защо си врем гагата в чуждите каши, пренебрегваме общоевропейската политика и ходим да правим частни пазарлъци? Ако утре Ердоган се извърти и реши да пусне малко емигранти и към нас, колко ще струва достлукът му с ББ?! Дали тогава нашето „Лю-лю-лю-лю…” ще хване дикиш пред Брюксел?
Крайно време е някой да светне нашият самоназначил се дипломатин че мисионер и мисирок се две много различни неща и че мисироците имат тежест само когато са сготвени с кисело зеле.

Друг един мисирок стана за смях че не му сторили ихтибар и забранили байрама (пардон, дотук с турските думи – уважението и тържеството) на Шипка заради коронарния вирус, а пък в София не било забранено, щото шопите нали са с дървени глави, никакви вируси не ги хващат. Ами в София нали пак той водеше церемонията – що му трябваше да се цупи. Е, очевидно горният курсив и за него важи (генетично главите на много военни служат само за калъп на фуражките, но…тихо, да не ни обвини И.Г. че издаваме държавни тайни).
Ама и мисирките, дето не сложиха всички церемонии в държавата под общ знаменател си заслужават тенджерата. Нейсе: „лю-лю-лю-лю…”– мина и замина.

В България няма корона-вируси. Няма и да има при тази скъпа и селективна диагностика, за евтина и масова – който има пари – да си купува!  Дето викал онзи „Като се знам какъв съм инжИнер, страх ме е да ида на доктор!”.  Дано короните да ни заобикалят по-издалеч защото както няма, няма – ако тръгнат… Знаете какво става в пиличарниците като влезе вирус – отидоха и мисирките и мисироците и мисирчетата… Иначе и сутрин и вечер „Лю-лю-лю-лю… – няма корона-вируси, няма…!”. Дано да няма!...
Абе то – осем години ни управлява един баш корона-вирус и не можа да ни изтръшка, че с тези ли китайски ментета ще ни плашат!

Червените мисирки решиха да не останат по-долни и те „Лю-лю-лю-лю… – Да гласуваме една декларация против ембаргото за Русия!”. Сякаш нашенският парламент е Съвет за сигурност при ООН или поне ОССЕ, та някой да ни бръсне за слива. Хората се чудят как да тушират приближаващата финансова стагнация, светът ври и кипи от войни, болести, търговски колизии и непредсказуемост, ний сме седнали да ходатайстваме на една олигархична клептокрация дето само чака сгоден случай да ни тури пръста. И преди ембаргото половината наши стоки минаваха през Турция и други страни за да влязат в Русия – щото руснаците са ни много скъпи Биг-брадъри и таквиз мита ни бяха турили че.... Колкото пъти сядаме да ядем дренки с тях – те изяждат дренките, на нас – кокичките. Не е както „Лю-лю-лю-лю” се хвали че заради неговото раболепие Путин ни е направил подарък с газта за осми (пардон трети) март. Хич не е подарък, ако не беше ЕС да натисне Газпром, още щяхме да ядем кокичките и да ги плащаме като бадеми. Дано новите Биг-брадъри ни натиснат накакси да прескочим Белене. Защото Белене е голяма кокичка – нито е от слива, нито е от  праскова – по-голяма е! И както и да си я мерим –  голямо напъване ще е….

Ох, като си помисля че се задават избори и какво „Лю-лю-лю-лю” ще има! Дайте да си купим още от сега тапи за уши, докато не са станали и те по 50 лв.!

Д.Г.

Р.S. За евро-лю-лю-лю-лю-то – по-нататък.:-)



Тагове:   държава,   мисирки,


Гласувай:
6



1. fun1001 - :-)))) лю лю лю....
04.03.2020 19:12
страхоотнооо...накефии ме, д ганев
цитирай
2. zaw12929 - – осем години ни управлява един баш ...
05.03.2020 14:21
– осем години ни управлява един баш корона-вирус и не можа да ни изтръшка, че с тези ли китайски ментета ще ни плашат! Дано!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dimganev
Категория: Поезия
Прочетен: 315522
Постинги: 166
Коментари: 210
Гласове: 1074
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031