Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2020 07:00 - левити = ?
Автор: bojo12345 Категория: Политика   
Прочетен: 897 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

В дълбините на историята
***
Между еврейските съсловия има един род, съсловие, националност, каста
(може да го наречете, както искате, същността не е в названието), накратко ще
ги наричаме “левити”.
Има исторически извори, според които родоначалници на левитите са египетските жреци. Обръщайки се към известни на повече хора извори, и по-конкретно Стария Завет, можем да видим, че левитите са имали особено положение. Според израелските закони те не участвали във военни действия. Не били длъжни да плащат никакви данъци и налози. При преброяването на израел­ското население, за което се споменава в Стария Завет, левити не подлежали на преброяване.
При разполагането на становете по време на походи израелските родове, наброяващи от петдесет до сто и петдесет хиляди човека, се разполагали в кръг. Всеки имал предварително определено място. Знаело се къде да се разположи станът - на юг, на север, запад или изток и къде да се постави охраната. Мястото на левитите винаги било в центъра. Фактически в задълженията на всички израел­ски родове  влизала охраната на левитите.

И с какво са се занимавали представителите на това съсловие - левитите?
В техните задължения влизало да излъчват от своите среди свещенослужители, да следят за съблюдаването на установените за евреите закони. При това тези закони регламентирали какво да се яде, как да се постъпва с неверниците, къде да се ходи. Суров конкретен регламент обхващал целия ден - от сутринта до вечерта. В него също се посочвало кой, къде да се намира, с кого да воюва. С това именно левитите се явявали фактическите управители на еврейския народ. И съдейки по всичко, те били доста квалифицирани управители. Трудно е да се каже дали самите левити са били евреи. Далече не всички закони, към които трябвало да се придържа всеки един евреин, се отнасяли за левитите. Например, в противоречие на задължителния за всички евреи закон, те не били задължени да извършват обрязване на осмия ден след раждането.
По такъв начин, познавайки тайните науки на египетските жреци, имайки възможност да се занимават с експерименти, да наблюдават и размишляват. Освободени от военна повинност и обичайната за всички работа, те можели от поколение в поколение чак до днешния ден да усъвършенстват своите знания.

Как така “и до ден днешен” би могъл да се усъмни някой, ние не сме чували за такава националност или съсловие – левити. За англичани, руснаци, французи се чува много, а неясно защо, за най-умните, че и всичко ръководещи левити на малцина е известно.
Ами защото както и египетските жреци, те трябвало да остават в сянка. В случай на нещо всички     претенции се отправяли към евреите - изпълнителите на тяхната воля.
И ето че се нападат евреите в продължение на хилядолетия в различни страни на света. За какво ги нападат? За това, че евреите по всевъзможни начини се опитват да спечелят колкото може повече пари. И у мнозина от тях това се получава. Но каква връзка имат с това левитите? Какъв интерес или облага имат те, ако евреите в Англия, Испания или Русия прокарат политиката си и преведат в своите банки съществена част от държавните или частни средства? С други думи, ако ги ограбят. Народът и управляващите в тези страни ще забележат тези неблаговидни деяния, ще започнат да бият евреите или просто да се отнасят зле с тях. Та нали така могат да стигнат и до левитите. Изобщо, може да ни се стори, че няма логика в действията на мъдрите левити. И няма защо да помагат с мъдрите си съвети на евреите и да изграждат за тях хитроумни комбинации. И да манипулират цели държави. Оказва се, че има защо.

Интересът е пряк, прост и конкретен. Парите! Състоятелните евреи, в която и страна да се намират, са задължени да плащат една част от своите приходи на левитите. Доказателства? Моля! Съгласно Стария Завет израилтяните са длъжни да дават една десета част от своя доход на левитите. Буквално това звучи така:

19. Всички възнасяни светини, които синовете Израилеви възнасят Господу, чрез вечно узаконение давам на тебе и на синовете ти, и на дъщерите ти заедно с тебе; това е завет вечен пред Господа, даден за тебе и за потомството ти заедно с тебе.
20. И рече Господ на Аарона: ти няма да имаш дял в земята им и част няма да имаш между тях; Аз съм твоя част и твой дял всред синовете Израилеви.
21. А на Левиевите синове ето, Аз дадох за дял десятъка от всичко, каквото има Израил, за службата им, която изпълняват в скинията на събранието.
22. А занапред Израилевите синове не бива да се доближават до скинията на събранието, за да се не огрешат и да не умрат.
23. Нека левитите извършват службата в скинията на събранието и да носят върху си техния грях. Това е вечно узаконение в поколенията ви; но между Израилевите синове те няма да получат дял;
24. Понеже на левитите давам за дял десятъка на Израилевите синове, който те принасят за възношение Господу, затова им и рекох: между Израилевите синове те няма да получат дял.
25. И рече Господ на Мойсея, думайки:
26. Обади на левитите и им кажи: кога вземате от синовете Израилеви десятък, който ви дадох от тях за дял, то възнасяйте от него възношение Господу, от десятъка десятък...
27. И това ваше възношение ще ви се зачете като жито от гумното и като вино от лина;
28. Така и вие възнасяйте възношение Господу от всички ваши десятъци, които взимате от синовете Израилеви, и давайте от тях възношение Господне на свещеник Аарона;
29. От всичко, що ви се подарява, възнасяйте възношение Господу, от всичко най-добро, каквото се освещава.
30. И кажи им: кога принесете най-доброто от това, то ще се зачете на левитите като получаваното от гумно и получаваното от жлеб;
31. Можете да ядете това на всяко място, вие и (синовете ви) и семействата ви, защото това ви е заплата за вашата работа в скинията на събранието;
32. И няма да се огрешите, кога принесете найдоброто от това; и няма да оскверните посвещаваното от синовете Израилеви, и няма да умрете. (Библ. Числа. Гл. 18, 19-32)

Някой ще си помисли: „А какво общо имат днешният ден и Старият Завет отпреди повече от две хиляди години?” На това може да се отговори.
Нима днес сред евреите няма вярващи, свещенослужители, равини? Разбира се, че има! И, разбира се, повечето евреи съблюдават религиозните канони. А щом е така, опитайте се да си представите какви колосални капитали, разпръснати по банките в различни страни, притежават левитите. При това на тях не им е нужно задължително да се тревожат за опазването и увеличаването на своите капитали. Много банкери в различни страни са евреи и това е тяхна работа. В нужен момент левитите, разбира се, могат да подскажат къде е по-добре да се вложат парите. Кои режими, групировки или опозиции на съществуващото правителство да се поддържат или обратното - да се унищожат с помощта на финансови интриги.

В информацията на Анастасия, че само няколко жреци управляват цялото човешко съобщество на цялата земя, можеше да се усъмним. Но сега, когато се изгради цяла логическа верига, съмнения не може да има за хората, които са способни логически да мислят. Фанатиците тук не влизат в сметката.
А логиката се заключава в следното. От Египет, ръководени от жреците, излизат около милион евреи. Най-близките помощници на жреците са левитите, на които е възложена задачата да формират от евреите определен тип човешки индивид. За това е създадена определена идеологическа религия, която предписва серия от ритуали и своеобразен начин на живот. Левитите успяват да осъществят поставената пред тях задача. Създадената преди няколко хилядолетия идеология владее евреите и днес. Тя ги отличава от другите националности на Земята. Един от основните постулати на тази идеология е твърдението, че Бог измежду другите народности, населяващи земята, е посочил само евреите в качеството им на избран народ.

И така, и днес идеологията съществува, евреите съществуват, конфликтите продължават. Евреите са наблюдавани от много хора. Но къде са левитите? Много ли чуваме за тях? Почти не чуваме. И в това е хитростта им или мъдростта им, както искате го наречете, но те съществуват.

Сега си представете, че на земята съществува малобройно съобщество от хора, владеещи в поголяма степен от всички останали хора езотеричните знания, придобили през хилядолетията все по-голям и по-голям опит на практическо въздействие върху масите. Може ли с тях да се сравнява институт в някоя държава, занимаващ се с проблемите на развитието на страната, с формирането на идеология?

Това е невъзможно по редица причини. Основните от тях са следните. Левитите са предавали езотеричните знания на своите потомци по наследство, предават ги и днес. Съвременната наука отхвърля езотеричните знания. А следователно, не се занимава сериозно с тяхното изучаване. Тази абсурдна ситуация не е случайна. Защо абсурдна ли? Сами съдете. От една страна, дадена държава признава официално някои религии, а това всъщност е чиста проба езотерика. Дори им дава привилегии за материалното им развитие. От друга страна, тя не  създава условия на своята наука за изследване на езотричните направления. Следователно на територията на такава държава се легализирали структури, способни да влияят върху психиката на населението. Но светското правителство има доста смътна представа в какво се изразява това влияние в реалния живот. Тогава кой кого управлява?

И правителството, и всички мислещи хора могат да се опитат да си извлекат поука от историята. Историята е много добра житейска школа. Но за това историята трябва да се познава. Тези, които управляват света, прекрасно я познават. Но за повечето хора, в това число и за правителствата, историята на държавата, в която те живеят, не им е позната. Нещо повече - тя е изопачена. Това добре се вижда в примера с Русия.


Владимир МЕГРЕ„Енергията на живота”Превод М. ДОНЧЕВА

 




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Трябва да попитаме Ванката
04.07.2020 09:42
дали нещета стоят точно така. Защото Ванката е духовен наставник на нацията.
цитирай
2. krumbelosvet - Левитите са едно от 12-те племена на Израил.
04.07.2020 11:29
Мойсей и брат му Аарон са от това племе, което е било от малобройните. И Мойсей завещава на тях свещенослуженето и охраната на храма, и охраната и пренасянето на свещената шатра, "скиния" преди построяването на Соломоновия храм. Който храм Е БИЛ И БАНКА, неофициално, според Макавейските книги от Стария завет. Статусът на левитите е специално уреден от първозаконието на Мойсей.
И тук стигаме до важен детайл. Накратко, Исус е арестуван от стражата на храма, тя се гаври с него в двора на първосвещеника и ГО ВОДИ ПРИ ПИЛАТ и там крещи РАЗПНИ ГО. А ОСТАНАЛИТЕ евреи го посрещат пет дни по-рано с Осанна...
Днешните световни банкери са наследници на тая първа банка.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bojo12345
Категория: Политика
Прочетен: 3628665
Постинги: 1932
Коментари: 4403
Гласове: 18518
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031