Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2020 23:05 - СЪЩНОСТТА НА ГРАВИТАЦИЯТА
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 2206 Коментари: 1 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ПРАВИ СЕ ЕДНА НОВА КРАЧКА ЗА РЕШЕНИЕТО НА СЪЩНОСТТА НА ГРАВИТАЦИЯТА, КОЯТО Е ДЪЛБОКО СКРИТА В МИКРОСВЕТА

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Озадачените космолози не могат да примирят гравитацията със скоростта на разширението на Вселена, които си въздействат в противоположни посоки и измислят какви ли неуместни теории. Гравитацията се стреми да формира Вселената като цялостна стабилна система, а скоростта на разширение разрушава тази цялост.
Клаудия де Рам търси решението за феномена на гравитацията в самата гравитация, като не прибягва до помоща на мистичната тъмна енергия, което е правилната посока. Най-важното, което прави посоката на търсене още по-вярна, при Рам, е че включва и позабравения от физиците хипотетичен гравитон с определена маса. Така тя стига до Масивната гравитация, която придава на гравитационната вълна маса, което вече отклонява Рам от постигане на вярното решение.
Защото силата на привличане на гравитационната вълна е правопропорционална на нейната дължина и обратнопропорционална на нейната енергия, което я прави безмасова, но с необходимите логични свойства на привличане за управление на мегасвета. Затова гравитационната вълна на Рам с маса съдържа възможност да повлияе на разширението на Вселената, но без доказателство ще си остане призрачна или несъществуваща. Гравитационната вълнова маса от една страна ще влияе на Вселената при нейното разширяване с по-голямата си масова енергийност, но от друга ще бъде разрушителна за нейните структури, което я прави невъзможна. Гравитацията поради своята характеристика на привличане е градивна при раждането и живота на звездните структури и се превръща в разрушителна при тяхната смърт, именно поради същата своя характеристика на привличане, а не чрез масата необходима за отблъскване.
Излизането на гравитона от забравата и търсенето на неговото място в пъзела на гравитацията е най-необходимото нещо, което физиците трябва да направят, за да стигнат до същността на гравитацията и загадките свързани с нея. Това ще се окаже със сигурност много по-трудно от откриването на финните гравитационни вълни, които са навсякъде около нас, но ни затрудняват с дългата си вълна и нищожната си енергия. А какво може да кажем за гравитона, който е скрит на дъното на микросвета, така че няма никаква следа от него, но като частица носител на основната сила (гравитацията) има вълнов предател, който го издава, или вълнов преход, за да управлява мегасвета. Затова и най-мощния ускорител не може да го достигне или да го освободи от микрозатвора в който се намира. Забранено му е да съществува в свободно състояние като частица, а вълновото му свойство е неговото превъплащение. За разлика от кварките все пак този затвор е относителен и може да освободи гравитона само при натрупване на огромна маса, която да го превърне в гравитационна вълна.
Така че при взаимодействието на мегамасата с микромасата на гравитона се раждат много финните гравитационни вълни без маса. Изглежда такава е истината за масата на гравитацията, а не е в нейната вълнова маса. Тук отварям скоба за пояснение с въпроса, къде се извършва това взаимодействие? Още Нютон е извел първичната формула за силата на гравитацията, управляваща нашата Слънчева система, а А. Айщайн формулира космологичната и същност с ОТО.
Изводът, е че това взаимодействие между микромасата на гравитона и мегамасата става при раждането на звездите от водорода. При натрупване на звездно вещество (водород), се ражда гравитацията и започва термоядрен процес под нейното въздействие в недрата на звездите при милиони градуса на пплазмата. При тези условия започва синтез на леките химични елементи от Менделеевата таблица.
В началото имаме водородни атоми, а впоследствие и останалите химични елементи, при които липсва гравитация. Защото те се подчиняват на електромагнитните взаимодействия, необходими за уплътняване на водародните облаци и натрупване на маса, която ражда звездната гравитацията.
Следователно гравитацията възниква на късен етап след Големия взрив, при раждането на звездите от плазмено вещество, а нейната сила нараства с натрупване на маса, и увеличаване на плътността, през живота и особено при смъртта на звездите.
С предложените логични обяснеиня без математичен апарат, загадката къде се намира гравитона може да бъде решена въпреки неговото непристъпно скривалище. Гравитонът се намира в дълбочина на микроядрената атомна структура или това е структурата на нуклоните и антинуклоните, което му позволява двупосочно действие при разширението на Вселената и при нейното свиване. Фактически гравитацията съдържа това двупосочно действие както за разширяване, така и за свиване на нашата Вселена без помоща на мистичните тъмни материи и енергии. Остава да разкрием механизма на това двупосочно действие, което ще доведе не само до верня модел на Вселената, но и до неговото обяснение.
Ще започнем от Големия взрив и една "малка", но може би най-важна подробност свързана с гравитацията, която физиците изобщо са я пропуснали. Преди Големия взрив, силата на гравитацията на колапсиралата единна черна дупка е била огромна, може би с маса от порядъка на една Вселена. След Големия взрив гравитацията изчезва, става нулева.
Следователно при такъв колосален взрив температурата и налягането са били огромни и са разрушили сингулярната гравитационна топка до нивото на елементарни частици, които нямат гравитация. Така с родените елементарни частици започва разширяване на Вселената в неактивния вакуум, който не оказва влияние
на скороста на разлитащите се елементарни частици. От изложеното следва, че то съдържа огромен обем работа за математиците, които да се опитат да изчисля температурата и налягането на реалния взрив, който е задал първоначалната скорост на разлитащата се материя. Въпреки това физиците предпочитат да създават неуловими призрачни теории и впоследствие да ги улавят с уравненията на математиката, което е невъзможно.
При това положение дълъг период от време разширяването на Вселената се е извършвало с огромна скорост в празното вакуумно пространство и липса на гравитация. Този процес се оказа негентропиен, а не ентропиен както отчитат физиците. Защото започва градивен процес слд Големия взрив на усложняването като се ражда първият химичен елемент, атома на водорода и започва звездообразуването.
Със смъртта на звездите започват ентропийните процеси, които разрушават звездното вещества и крайния резултат са черните дупки с огромна гравитация. Гравитация се излъчва като гравитационни вълни с дължина на вълната от порядъка на светлинни години и много малка енергия, което затруднява тяхното откриване и доказване. По-нататък ентропийното сливане на черните дупки ги уедрява, а дъпжината на вълната става все по-голяма, което е причината да настъпи момента на забавяне на разширението, което в края на крайщата спира.
След спиране на разширениета, започва обратния процес на свиване на Вселената и за всичко това е виновно безмасовото вълново свойство на гравитацията, а не призрачна тъмна материя и масата на гравитационната вълна. Раждането, живота и смъртта на Вселената е сложен цикличен процес с много загадки, които физиците трябва да разкриват с научни хипотези, а не с предварителни математични мистични измислици.
В цялото това търсене най-важното е изясняване същността, ролята и мястото на гравитона в гравитационните взаимодействия, защото той е носителя на тези взаимодействия. Физиците дълго го пренебрегваха
, а заслугата на Рам, е че извади частицата гравитон от забвение.

Космолозите са озадачени от десетилетия как да се съчетаят гравитацията и скоростта, с която вселената се разширява. image MEGAVSELENA.BG   Приближават ли се физиците към решение на най-голямата загадка във физиката? Космолозите са озадачени от десетилетия как да се съчетаят гравитацията и скоростта, с която вселената се разширява. Космолозите са озадачени от десетилетия как да се съчетаят гравитацията и скоростта, с която вселената се разширява.       8Вие, Danka Barakova, Petar Andonov и 5 други   1 коментар44 споделяния Харесване КоментарСподеляне Комент
  •  



Гласувай:
16



1. milady - виждам и аз..един феномен..
02.02.2020 13:49
двуполюсна..ентропия, върти на гери дъ, дъто..
пак ли си в черна дупка ..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898625
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031