Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2015 15:04 - Кои са разумните хора (Homo sapiens)?
Автор: dedenze Категория: История   
Прочетен: 1919 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 11.03.2015 14:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


            Хуманоидните бозайници са се появили преди повече от 6 милиона години, някои от тях са изчезнали и от 200000 години се е установил само един вид- съвременния разумен човек, който всички познаваме. Надарен е със силно развит, главен мозък, който му дава възможност за развитие на говор, разсъждение и самоанализ. Разумните хора са социални същества, с високоразвити комуникационни, изразни и организационни способности. Те имат сложни, обществени взаимодействия помежду си, живеят в общество с правила и закони, като изучават и създават средства и условия за по- сигурен и добър живот. Развиват науки, естетично чувство, култура, изкуство, литература, музика! В процеса на развитие възникват религиите, формират се морални и естетически правила при които престъпленията са определени, степенувани и се наказват от обществото. Така по степен на значимост в 21 век са убийството, кражбата, лъжата, измамата ...
          Множество изследвания показват, че хората използуват под 10% от възможностите на мозъка. Почти една четвърт от живота отделят за начално обучение. При екстензивното развитие на техническите средства, тази подготовка се удължава и става все по- сложна. Монетарното общество не е в състояние, не иска да осигури равно обучение и старт за хората. Различията често пъти са толкова големи, че цели групи хора се явяват неравностойни и опасни за себе си и околните. Появяват се расови теории и опити за унищожение на по-изостаналите, но и на по- напредналите !? Науката прави връзка с генетичните фактори и наследствените белези между поколения, раси и етноси. Изключително влияние оказват различията на средата в която се формира отделното същество, бита, образоваността, материалната обезпеченост. Постепено капитализма формира две, антагонистични касти, между които пропастта расте ежедневно, но не е възможно да се разделят практически ! В миналите векове, част от проблемите с по- бедните и неспазващи законите, са се решавали с изтребление! Днес от това се правят престъпни пари, по позната схема ! Намалява се размера на наказанието, нараства търпимостта, безнаказаността, присъдите са условни, нарастват нужните доказателства за престъпление, облекчават се битовите и социални условия във затворите, отменя се смъртното наказание. Дават се социални помощи, привилегии, средства за „интеграция” на големи, етнически групи!
         Всички тези лицемерни „мерки” дават обратен резултат, като престъпността нараства, а капитала реално печели повече (вече има и частни затвори с прекрасни битови условия). Либерализма в повечето европейски държави, създаде от родени там млади мюсюлмани, батальони от главорези джихадисти, сражаващи се с оръжие за някаква религиозна „ислямска” държава, прилагащи тероризъм в самите тях !? Светът се глобализира в пазари, владеене на суровините, свободно придвижване, кредити, хомосексуализъм, слободия, но не и в базовите неща, които определят живота! Няма глобализация в образованието, здравеопазването, общочовешките ценности, експлоатацията на ресурсите, морала и законите! Така се раждат и отглеждат душевноболни хора, възникват хиляди, нискоинтелигентни уроди за които понятието "човек" на практика не важи! Нека привържениците на евроатлантическите „ценности” около вас ви отговорят, как може да се определят индивиди които : извършват масово убийство на стотици;  гаврят се с възрастни хора; убиват пенсионери за 20-30 лева; лъжат ги, че техни близки се нуждаят от помощ и пари; убиват и насилват по улиците; системно крадат имущество; педофилстват.... За всеки нормален човек, това не са хора, даже не са и животни, те са чудовища и затова, трябва да бъдат унищожавани безмилостно! Те не могат да се променят и след затвора, хиляди от тях с първата минута на свобода, извършват същите престъпления за които са лежали до сега! Практиката показва, че те се размножават активно, безразборно и безотговорно, после децата им се отглеждат в социални домове и по-късно поемат пътя на родителите си !
          Колкото е по-бедна една държава, толкова законите, трябва да са по-сурови и безмилостни към всички, наказанията по-големи, ефективни, особено за умишлените престъпления! България е такава държава с население, от което 50% са под прага на бедността, 15% безработни, за което е виновна безнаказаната, безотговорна, политическа класа. Същевременно границите не само са отворени, реално ги няма, който не зачита нашите закони, иска да живее само по етнически правила, прав му път! Време е да се върне смъртното наказание, да се увеличи размера на наказанията за измама, грабеж и насилие ! Издръжката на затворите и престъпниците да става с техен, задължителен труд, там инвестирайте, а не в затворнически евролукс ! Не може на гол и изранен тумбак с африканска препаска, да сложиш чифт лъскави, декоративни, европейски пищови, защото така правиш смях на целия свят ! Малкото останали, читави българи им омръзна да пестят, да внимават, да се крият, да не окъсняват, да не раждат обречени деца, да дават последните си пари за вашите издевателства над тях ! Отмяната на смъртното наказание не е евроценност, по-скоро е евроглупост, която се плаща с хиляди невинни жертви! Депутати в НС, вие чии интереси защитавате, от кого сте избрани, на кого служите, кой ви храни, не се ли страхувате от линч !? Демокрацията, зад която се криете, едва ли е свързана с насърчаване и толериране на престъпността, другото е димутрация !

 

     imageimage

 





Гласувай:
7



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: dedenze
Категория: Лични дневници
Прочетен: 3467183
Постинги: 1099
Коментари: 3677
Гласове: 4613
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031